30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Frogo 1.5.2006 11:44

Re: Pane profesore Jičínský

Zato ty a podobní jako pan Jičínský nás může ochránit od zlého. Díky nechci !!

G. Pašek 1.5.2006 6:02

Cui prodest? Kdo profituje?

No přece šimlové v Bruselu!

Jičínský, co to je za paskvil "euroamerická kultůra?"

Mě se ten Klaus líbí čím dal více . . . .

Josef 1.5.2006 3:54

Copak Klaus!

Tomu pánovi jde a šlo pouze o vlastní moc - a v Evropě nebude už prvním kohoutem na domácím smetišti. Je v zajetí bludných představ o "neviditelné ruce trhu", kterážto je teorii z konce l8.stol.(A.Smith, Bohatství národů), tj, z doby začátků kapitalismu. Bůhví,zda té teorii ještě stále věří. Je to ekoom vystudovavší v duchu "dialektického materialismu" a jeho ekonomické názory tomu odpovídají. Není s to se poučit, jako jiní, jeho akcent na "ekonomickou základnu" způsobil zanedbání právního vědomí, vědy a výzkumu, morálky atd. a to našispolečnost svým způsobem poznamenalo - výměnou za moc umožnil Václav Klaus tunelování, jeho podvodná privatizace uvolnila místo grázlům všeho druhu...atd., není zde místo na podrobnější rozbor. Pan docent bez řádné habilitace , profesuru získavší za tři přednášky na VŠE (záhadou je CSc v dané době), by měl být skromnější a nepřisvojovat si úlohu silnéhoprezidenta, která v parlamentní demokracii je skutečně porušením ústavy.

ICO 1.5.2006 9:25

Re: Copak Klaus!

Pane Josefe zamyslete se co píšete. Spoustě našich bývalých prezidentů se předhazuje, že pokorně vstoupili do různého společenství a neměli k tomu svůj vlastní názor. Já si cením toho, že někdo z tohoto státu z vrcholných představitelů ten vstup do dalšího společenství nelakuje  z kladů ale i záporů, ale volá po změnách aby to bylo výhodné i pro nás. Taky by tam na místě prezidenta mohl být jenom neplacený panáček,který jak známo vše bez svého názoru schválí. Jinak ta privatizace to není nic nového. Kdyby jste už za komunistů četl různé úvahy o změnách režimů tak byste věděl, že po válce i Rakousko přešlo privatizací a dnes je před námi hodně roků i když těsně po válce jsme tam posílali pomoc my.

Jaka 1.5.2006 9:51

Že byste tak, pane, zkusil oponovat Klausovy téze k EU

místo těch plivanců k jeho osobě? Víte, já znám i uklízečky či popeláře, kteří pořádně otlučeni životem chápou svým selským rozumem důmyslnost životních algoritmů daleko lépe, než většina vzdělaných humanistů. Ti totiž mají pocit, že svět může být skvělé místo k žití, jen být na sebe za každou cenu hodní. Jenže svět je o něčem jiném a hlavní je umět rozeznat rizika dopředu. A to Klaus umí s naprosto ojedinělým instinktem jako jeden z mála na naší politické scéně.

Máte pravdu, že má svůj díl viny za chyby při transformačních krocích. Nebyl tam však sám. Mohl byste dát odkazy na případy, u nichž je skutečným viníkem? Vážený pane, po převratu tady nebyla v záloze skupina skvělých politiků a ekonomů a právníků, kteří by přesně věděli, jak dál. Přesný postup podle důležitosti jednotlivých kroků. Všichni jsme byli neumětelové.

Bývalý východní blok zemí je na tom dnes +.- stejně, chcete říct, že za obdobné chybné kroky ostatních zemí může taky Klaus? Asi ty různé průšvihy byly v té transformaci zakódovány a my je neuměli rozeznat předem. Uvarovat se jich.

Chvála bohu, dnes už je vše líp předvídatelné a zrovna EU má tendenci sklouznout k RVHP. Je to až děsivé, jak se tomu začíná podobat! Místo abychom Klausovi naslouchali, tak jej mnozí kamenují... vždyť je to tak snadné!!! A pohodlnější..

Ono to tak svádí plivnout si na osobu, když nemůžu argumentačně vyvrátit jeho názory, protože SKUTEČNÉ ekonomice nerozumím. Což není zločin, vždyť lidi, kteří si neokusili odpovědnost řídící funkce, mají jen zkušenosti zaměstnance, nikdy nemohou porozumět celkovým ekonomickým souvislostem. Jsem moc ráda, že současným prezidentem máme Klause, teď není doba pro filozofy na trůnu, teď se rozehrává příliš důležitá partie pro budoucnost a náš prezident naštěstí je silný hráč. Teď není čas na přílišnou vstřícnost, ať to těm svým dětem nepokazíme víc, než je nutné..

pijan piva 1.5.2006 19:02

Re: Copak Klaus!

a proto by bylo skvělé, kdyby se vzali s Jičínem za tlapky a do prdele šli společně!

Klaun Parafin 1.5.2006 0:37

Pozor! Pozor! Hlášení! Konec války!

5.5.2006 "U svijanského rytíře" v Jirečkově ulici na Letné.

šakal 1.5.2006 0:12

Prezidentovy povinnosti podle Jičínského:

"...Jeho ústavní povinností je spolupůsobit k tomu, aby občané mohli mít důvěru k ČR a její vnitřní i mezinárodní politice..."

...Přesně tak - a proto Vám na nějakou EU, pane Jičínský, prezident z vysoka sere!  ;-P

Josef 1.5.2006 3:57

Re: Prezidentovy povinnosti podle Jičínského:

Tak hloupě a sprostě - to svědčí o ubohé úrovni

honzak 1.5.2006 6:54

Re: Re: Prezidentovy povinnosti podle Jičínského:

pán je zřejmě intelektuál. Patrně by se o tak složitém problému rozepsal na pokračování. Přesně takové EU potřebuje!

Celá EU je partička socialistických blábolilů, kteří jsou za svoje vesměs nesmyslné, od reality odtržené kecy, královsky placeni. A evropští intelektuálové jim to žerou a domnívají se, že plněním tisíců směrnic se všechno vylepší a bude ráj na Zemi. Prd bude, dopadne to jako RVHP!

Ačkoliv pana Klause dvakrát nemusím, jeho postoj k EU je i mým postojem. Navíc se mi líbí, že si nenechá srát na hlavu od kdejakého blbečka (byť je tento opentlen chocholem akademických titulů).

franta 1.5.2006 9:51

Máte pravdu

Blbečci se rádi pentlí chocholy akademických titulů a taky si na nich zakládají ! Kdo by si nevzpomněl na: "Říkejte mi pane pane profesore", že ?