3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H. Šemberková 16.8.2010 20:19

pokračování

Převaha neoliberální ideologie je totiž tak velká a síla pravice mediální, ekonomická a politická (i kdyby neexistovala výše popsaná klaka) tak ohromná, že levici, nechce-li rezignovat právě na svou levicovost, nic jiného nezbývá. Nejde jen o to, že silná slova přitahují sama o sobě pozornost, ale ve hře je celá hloubka problému.Takový bývalý premiér Fischer nebo ministr financí Janota se mohli hezky usmívat a způsobně, uhlazeně a kultivovaně hovořit-a dělat přitom politiku, která ve všem připravovala půdu(i ideově)nynější Nečasově sestavě. Masáž a mobilizaci občanů ve smyslu neoliberalismu za ně obstarali jiní. Ale autentický levicový politik si takový přepych dovolit nemůže.Kdo, když ne on, místo něj potřebnou ideovou a ideologickou mobilizaci provede?Kdo překreslí pohled na věc, který je vždycky už nějak ideologicky–tedy ve prospěch někoho–narýsován?Právě v tom tkví, přes tisíc a jednu drobnějších výhrad, které k jeho osobnosti jistě můžeme mít, význam Jiřího Paroubka a v tom spočívá také pravý důvod nezřízené pravičácké nenávisti vůči němu. Paroubek pochopil, že se s ním pravičácká mediální klaka mazlit nebude právě proto, že je schopným a perspektivně dobrým premiérem, který by v čele sociálnědemokratických vlád mohl vydržet dost dlouho… Ostatně, kdo by ještě váhal, nechť si laskavě vzpomene na to, jak se u nás psalo o Zemanovi a jeho vládě (hulvátský ožrala, neschopní–bývalí komunističtí–dědci, zkorumpovaní opoziční smlouvou), o Špidlovi(Vladimír „Iljič“ Špidla, „Špidlistán“)či Grossovi(aféra s bytem a neustále živená závist vůči zbohatnutí bývalého premiéra, kterého tímto nikterak nehájím).Ne, jak mnozí dobře vědí, v naší zemi není horší post než předseda sociální demokracie  i kdyby jím byl Ježíš Kristus osobně. Nesmíme se nechat mýlit tím, že teď je jakoby ticho a klid … klaka vyčkává, ale brzy po sjezdu se opět půjde na zteč

Budoucnost sociální demokracie a levice vůbec v globálně-kapitalistickém neřádu

Martin Pleva

H. Šemberková 16.8.2010 20:14

NEŠLO BY DISKUTOVAT BEZ TOHO : S TAMTĚMA (levičákama, pravičákama, či jinýma -ákama) SE NEMLUVÍ ?

 "konfrontační styl, spojovaný dnes ponejvíce s Jiřím Paroubkem (i když s ním začal Miloš Zeman) a v povolebních časech více či méně zatracovaný, přinášel svého času velmi dobré volební výsledky. To ale není – pro mne jako nepolitika – vůbec podstatné a rozhodující. Důležitější je, že tento styl je (bohužel?) nezbytností a nevyhnutelností, má-li levice plnit svůj hlavní úkol: hájit zájmy svých voličů."

Budoucnost sociální demokracie a levice vůbec v globálně-kapitalistickém neřádu

Martin Pleva

J. Kejkrt 16.8.2010 14:17

To by byla noční můra.

Fredy Krůgr by byl proti tomu housátko.

J. Slanina 16.8.2010 10:10

"Prezidentem ČR byl zvolen… Jiří Paroubek"

Ale no,tak, pane Matějko, FUJ !!!

I když: :… V tuto chvíli platí minimálně to, že není jiný vhodný kandidát na premiéra. *Než Vy?  P: Nežli já. * A časem třeba na prezitenta... P: Nevylučuju, že třeba za nějakých sedm let bych o tom uvažoval. Osobně bych dával přednost přímé volbě. Já vycházím z toho, že mám něco jako poslání. A o tom jsem nikdy nepochyboval!     *Poslání od koho???   P: Poslání. To znamená možná od nějaké nejvyšší bytosti.

 Minuty s Paroubkem

V. Pavel 16.8.2010 8:11

Koho zajímají jalové fabulace?

Podle mne česká občanská veřejnost projevila v nedávných volbách překvapivě vysokou míru soudnosti a Paroubek byl "hlasem lidu" konečně poslán do "politického důchodu". Osobně chápu Paroubka, že z řady osobních důvodů se mu hlas lidu poslechnout nechce. Nechápu však zde autora článku proč předkládá fantazie o Paroubkovi jako prezidentovi? Koho takové fabulace asi mohou bavit? Obávám se, že spoluobčany jejichž myšlení a názory bývají zajímavé, patrně nikoliv.

P. Čech 16.8.2010 7:54

Asi by se nic nestalo.

Když jsme přežili Gottwalda, Paroubek by byl jen řídký odvar. Stát stejně řídí neomezeně a diktátorsky politické strany a jejich moc nad občany jim žádný prezident nevezme. Náš prezident je pouhá loutka v jejich režii a jeho "pravomoce" jsou zcela směšné. Osobností, jakou byl TGM není a musel by se spokojit s pravomocemi de jure. Pravomocí, které měl TGM de facto by nikdy nedosáhl a to z toho důvodu, že z něj příliš čiší touha po moci. Ostatně si myslím, že právě z tohoto důvodu by se o funkci prezidenta neucházel. Proto, že moc by vlastně neměl skoro žádnou. S panem Paroubkem je konec.  V mocenských pozicích ničeho nedosáhl, bude lépe, když bude "spisovatelem". Jde jen o to, aby jeho knihy byl ochoten někdo číst.

Z. Bureš 16.8.2010 8:07

Re: Nesouhlasím s Vámi . . .

. . . že Paroubek by byl jen "řídký odvar Gottwalda" !!!

Paroubek, kdyby měl tu moc a sílu let 1945 - 1948 . . . tak Gottwald by byl proti němu pouze břídilem okresního formátu !!!

Š. Hašek 16.8.2010 9:29

Re: Asi by se nic nestalo.

Pane Čechu, dovolím si oponovat.

Dobré "drasťárny" mám rád (filmy, o dovolené taky neležím na louce), ale Paroub presidentem!

S tím bych si nezahrával.

Ani v hospodě po šestém pivu.

Možná jako scifi od dobrého povídkáře.

T. Pansky 16.8.2010 1:11

Prestoze nas prezident nema tak silnou pozici, presto trima v ruce ...

... urcite politicke paky.  Proto v minulych dvaceti letech ani jedna ze dvou nejsilenejsich stran (ODS a CSSD) nepripustily primou volbu prezidenta.  Obe strany tvrdily, ze pripravuji svoji verzi prime volby, ale to byla jen medialni zasterka pro jednoduche povahy.  V konecne fazi byly obe strany spokojeny s vysledkem - volba prezidenta zustava v rukou parlamentu (kde se nechaji a take delaly ruzne politicke hry).  Obcane, ty se jdi vycpat.  Nevim, zdali se soucasna poslanecka snemovna nebo senat pokusi zustavnit primou volbu.  Byl by to dalsi krok k demokratizaci ceske kotliny.  Jen se divim, zda si to ceska spolecnost ubec preje?  top0625top@hotmail.com

V. Kún 16.8.2010 0:39

(Beze slov)

Pane Matějko, že tím prezidentem chcete být Vy? To aby se národ rovnou uřechtal -

V. Kain 16.8.2010 6:28

Re: (Beze slov)

Pan kritik.Copak pravda o tom nabubřelém papaláši vám nejde pod nos?Pan Matějka má stoprocentní pravdu a ty vejšplechty skutečně ten komik pronesl a bylo jich víc.Uřechtal se píše s "H".