28.5.2024 | Svátek má Vilém


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Bobby Brown 15.5.2009 21:27

pro Karla a jeho logiku ohledně všeho lidu

Je úžasné jak si dovedete vykládat naprosto jednoduchou a samozřejmou větu posvém. Právě že v té ústavě je ono "svůj úřad budu zastávat v zájmu všeho lidu" - zdůrazňuji VŠEHO, nikoliv VĚTŠINY. A je to tam právě proto, že on se musí zaobírat a přihlížet i k menšinám, nejen etnickým, ale i názorovým. A to je to, co dělá, takže vaše plky o implikaci: všeho => většina poslanců si přeje, tak na to musí prezident kývnout, jsou dost hloupé.

Jste schopen to pochopit?

Karel K 15.5.2009 23:53

Re: pro Bobbyho a jeho takylogiku :-)

Bobby,

neohánějte se logikou, když nevíte ani co to je.  Jak chcete vysvětlit, aby prezident plnil  zájmy VšEHO lidu? Když si bude polovina národa přát Lisabonskou smlouvu a polovička ne, tak ji podepíše jen napůl? Ne, pak bych souhlasil, ať nepodepisuje. Ale zde rozhodla jasná většina v obou komorách. Tam se nahradila   vůle všeho lidu vůlí většiny lidu. Máme totiž už demokracii, račte si  o ní něco přečíst.  

 Dobře teda, nepodepíše. Tím podle vás vyhoví VŠEMU lidu? Ne, vyhoví jenom menšině a diskriminuje většinu.  Aby vyhovělk všemu lidu, to by si musel zajistit podle vás stoprocentní hlasovíání To si uměli vynutit   jen nacisté a komunisté. Nám musí stačit většina hlasů.   Ale když si přesto prezident postaví   hlavu, co pak? Rozpustíme parlament a  senát a budeme   mít jen Klause? Protože nám pak budou k ničemu, povládne Klaus.  Jednodušší je ovšem zbavit se Klause . . . 

jeff 15.5.2009 20:56

POLITIKA: Prezidente Klausi, splňte vůli lidu!

hahaha, jakápak vůle lidu. Jen pár exklusivně vydržovaných darmožroutů zmáčklo tlačítko.

rada 15.5.2009 20:42

jaklovi

ŽELEZNÝ BOBOŠÍKOVÁ KLAUS KOMUNISTI- V JEDNOM ŠIKU

A TY V NĚM JAK S PARTOU BOLŠEVIKŮ

Pete 15.5.2009 20:06

Tahle vůle lidu taky vyžadovala popravit Miladu Horákovou.

Vůle lidu je většinou svinstvo, zvláště to pak platí v Česku, kde je obyvatelstvo zvláště inkvizitorské.

František Vízek 88.100.57 15.5.2009 18:24

Opakovaně připomínám jednu ABSURDNOST

Ústava - viz: http://www.hrad.cz/cz/ustava_cr/index.shtml   

 

Co je absurdní? A nejde jenom o Václava Klause. Měla by se napravit šlechtická výsada vhodná tak leda do středověku, kterou se naše ústava dostává podle mne do rozporu s Listinou základních práv a svobod. První věta v čl.1 Listiny, která je součástí našeho ústavního pořádku, zní doslova: „Lidé jsou svobodní a rovní v důstojnosti i v právech.“  

Naše ústava – přesněji čl. 65 - je s tím v rozporu.  Říká, že trestně stíhat člověka – prezidenta republiky – nelze, ba je navždy vyloučeno (!!!) , ať by byl jím spáchaný trestný čin jakýkoli (!!).   Stíhat ho lze pouze za velezradu, ale i tam může být jediný „trest“:  pouhá ztráta prezidentského úřadu, jinak nic.  Jiným lidem by hrozilo až doživotí…

Má-li být u nás doopravdy svoboda a rovnost v důstojnosti i v právech všech občanů,  mělo by se to týkat i hlavy státu.   Při té příležitosti připomínám, že řada hlav států - nejen někdejší prezident Miloševič - byla souzena a dokonce odsouzena. Naše ústava dává prezidentu v tomto směru výsadu až nepochopitelnou – páchat beztrestně cokoliv.  

Neonek 15.5.2009 23:09

Re: Opakovaně připomínám jednu ABSURDNOST

A vám se to Vízku nelíbí ? Prezident je volená osoba oběma komorami, které si lid svobodně volí. Když si touto cestou zvolí třeba vraha, je to blbý, ale měl být chytřejší a volit odpovědné poslance a senátory. A to lid, bohužel, někdy zbodá. Pak s tím musí žít, aby si dal příště větší pozor. Ale lid má krátkou paměť, tomu stačí málo, někdy i 30 Kč. ;-P

Jakl 15.5.2009 18:04

Jak je možné ,že tento StBák

Herman alias Dvořák , který zničil život mnoha lidem svojí udavačskou činností tady může na tomto webu svoje mozkové dysenterie publikovat.

Jakl 15.5.2009 17:55

od tohoto StBáka tyto příspěvky opravdu sedí!

Jaroslav 15.5.2009 17:58

Re: od tohoto StBáka tyto příspěvky opravdu sedí!

Tragedie je, ze mu na Psu vubec poskytnou misto publikovat ty jeho pripitomely clanky.

Schumacher 15.5.2009 16:00

To jsou dva vtipy naráz.

1. Že existuje něco jako vůle lidu. 2. Že vůli lidu zastupuje parlament.

Zbrojnoši se zasmáli ;-D a odjeli na šicích strojích...

F. Čech 15.5.2009 15:50

Soudruhu Heřmánkovi

Takže milý soudruhu Mateřídouško, ty říkáš, že prezident je něco jako generální tajemník UV KSČ a sám nejlépe ví co lid potřebuje. Tos napsal hezky soudruhu! To je pravé bolševické slovo!  Ukážeme těm šupákům z parlamentu a senátu naši bolševigkou pěst!  Všichni soudruzi z KSČM tě chápou a souhlasí s tebou. I Putin má radost! Dobře tě soudruzi ve VUMLU vyučili!  Čest práci a zdar nové totalitě!

zoch 15.5.2009 17:40

Re: Soudruhu Heřmánkovi

Františku,neplýtvejte energiií. To jsou vesměs lidé,kteří nejsou schopni vlastní úvahy. Naopak jsou mistři v přejímání myšlenek od jiného,v uctívání hnijících myšlenek vůdce ať již žijícího nebo mrtvého,jsou to lidé hluboce vězící holinkami v minulém století.

Raději bavte,rozdávejte prču. Tuhle jsem viděl reprízu nějakého snad silvestrovského programu a opravdu jste pobavil a mně není lehké bavit......

yenda 15.5.2009 18:01

Re: Soudruhu Heřmánkovi

R^Bingo do černého. František R. Čech (přihlouplý komunistický muzikant) je rovněž HŇUP, ale tento F. Čech je nasazený provokatér.

Jaroslav 15.5.2009 17:55

Re: Soudruhu Heřmánkovi

Skoda ze vule lidu nebyla v tom 89. splnena a udavaci StB jako byl Hermanek nebyli radne potrestani.

Karel 15.5.2009 15:35

V prezidentském slibu

Klaus sliboval na svou čest, že bude jednat podle "vůle všeho lidu", ne jen !podle vůle Klause". Vůli lidu vyjádřily obě komory parlamentu. Pokud teda nepodepíše, půjde proti vůli lidu a tedy i proti svému čestnému slibu. Ale co můžete čekat od prezidenta, který radí poslancům, aby shodili vládu, jen proto, že on ji nenávidí? 

jasan 15.5.2009 15:38

Re: V prezidentském slibu

jo Kadle... ani tu ustavu neznate... ale kecate...

(2) Slib prezidenta republiky zní: "Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj úřad budu zastávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.".

F. Čech 15.5.2009 15:58

Re: V prezidentském slibu

Máte zcela pravdu milý soudruhu Jasane. Zájem všeho lidu byl jednoznačně vyjádřen prostřednictvím jeho přímo volených zástupců v obou našich zastupitelských orgánech. A teď je už na soudruhu Profesorisimovi aby konal tak jak lidem volení zástupci rozhopdli.

Petr Kunetka 15.5.2009 16:09

Re: V prezidentském slibu

Na to, ze vice nez pulka z nich se tam dostala na zaklade slibu, ze nic podobneho jako LS nepodepisi je Vas prispevek zabavny.

A presoudruhovany, zvyk ze schuzi?

jm0 15.5.2009 19:41

Re: V prezidentském slibu

skoro bych se odvážil hádat, že člověk, kt. oslovuje ostatní "soudruhu", je s nadpoloviční pravděpodobností soudruh. velmi bystře pochopili, co je tou nejtěžší možnou urážkou ;)

zoch 15.5.2009 17:28

Re: V prezidentském slibu

R^

Paul Sulc 15.5.2009 20:53

Re: V prezidentském slibu

Pane Cech, president ma pravo podepsat ci nepodepsat. To kejvani, to zna te z vlady Rodne strany, ze?? A ti zvoleni zastupci? Jeden sejdir vedle druheho, jejich zajem neni blaho statu ale blaho vlastni, takze doluji platy lepe nez zlato na Klondiku.

Karel K 15.5.2009 20:24

Re: V prezidentském slibu

Kecáte vy, jasane, o ústavě jsme nemluvil. Navíc je termín "zájem lidu" nesprávný, jde o VŮLI lidu, tedy co si lid přeje přes své zvolené zástupce, ne co mu "kuchař" na hradě podle svého zájmu uklohní.

V lidovkách teď citují Klause, že jeho role při pádu vlády byla nulová. No jo, on se jenom modlil k sv. Antoníčkovi, aby vláda padla, hahaha.

jasan 15.5.2009 21:38

Re: V prezidentském slibu

ale Karle... Vy vite i lepe nez ustava jak zni slib presidenta? pozoruhodne...

vasekpav 16.5.2009 16:29

Re: V prezidentském slibu

Navíc už nepodal k přeskumu USoudu LS . má na to mouřeníny !!? Copak nám zase chystá ?!8-o8-o8-o>-

Pamětník 15.5.2009 15:46

Re: V prezidentském slibu

Milý pane Karle a všichni ostatní, kteří nenávidí pana prezidenta, doporučuji Vám i jim, abyste si v okamžicích, kdy zrovna nevymýšlíte útoky na pana Klause, přečetli knihu bývalého prezidenta USA Johna F. Kenedyho: Profily odvahy. Snad Vás to přivede k zamyšlení, že vše není tak prosté, jak se zdá. Křičící samozvaní mluvčí lidu nemusí mít vždy pravdu. Přeji Vám hodně zábavy při četbš zmíněné knihy.

Petr Kunetka 15.5.2009 15:47

Re: V prezidentském slibu

Velmi pekna kniha, doporucuji i ja R^

Niky 15.5.2009 19:35

Re: V prezidentském slibu

Skvělá knihaR^

F. Čech 15.5.2009 15:56

Od skalního komunisty jako ty soudruhu to opravdu sedí

I soudru Lenin nejlépe věděl co ruskému lidu svědčí a rozpoznal včas, že ruský lid je v podstatě protilidový. Kdyby dal na Kerenského demokraty nikdy by SSSR nedosáhl scětobého rekordu ve vyvražďopvání Rusů. Všichni tito zlikvidovaní lidé byli ovšem nepřátelé lidu, který jedině soudruh Lenin zastupoval! Díky osudu se nový soudruh lenin zrodil i u nás v Praze!

F. Čech 15.5.2009 16:01

Neříkejte mu pan prezident!

Je to přece váš bolševický prezident, tak ho oslovuj hezky po soudružsku ta bolševický šmejde!