7.6.2024 | Svátek má Iveta, Slavoj


Diskuse k článku

POLITIKA: Prezident v patu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
xxx 13.10.2006 18:49

Klaus, kterému pomohli k moci komunisti se bojí vlády, které pomohou k moci komunisti.:

No dobrá, dejme tomu. Ale furt nemůžu pochopit, jestli ta komunistická strana je demokratická nebo nedemokratická. V § 13 odst 6 Zákona o politických stranách se uvádí: "Strana a hnutí mohou být zrušeny rozhodnutím soudu o jejich rozpuštění [odstavec 1 písm. b)], jestliže je jejich činnost v rozporu s § 1 až 5 ... atd. V § 4 se uvádí: Vznikat a vyvíjet činnost nemohou strany a hnutí, a) které porušují ústavu a zákony nebo jejichž cílem je odstranění demokratických základů státu, b) které nemají demokratické stanovy nebo nemají demokraticky ustanovené orgány, c) které směřují k uchopení a držení moci zamezujícímu druhým stranám a hnutím ucházet se ústavními prostředky o moc nebo které směřují k potlačení rovnoprávnosti občanů, d) jejichž program nebo činnost ohrožují mravnost, veřejný pořádek nebo práva a svobodu občanů.

Tak proč Klaus (a mnoho našich politických stran) sakra hraje takovou komedii, kdy jednou jsou bolševici normální stranou, jindy nedemokratickou stranou, a proč nepodá návrh k soudu na zrušení KSČM?

Bobo 13.10.2006 19:16

Re: Klaus, kterému pomohli k moci komunisti se bojí vlády, které pomohou k moci komunisti.:

A pravice má jasnou převahu.

aalle 14.10.2006 2:07

Re: Klaus, kterému pomohli k moci komunisti se bojí vlády, které pomohou k moci komunisti.:

Demokracje je holka multipoliticka a posluži i tobě,ale schopny musiš byt ty šibale.Tve pravnuky v komune teprve otačet se budou.Tak nestarej o věci neistotne.Heeej