16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

POLITIKA: Prezident na hanbě

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Fišta 8.12.2008 2:17

Re: Tisíckrát nemusím s Klausem souhlasit, ale v názoru na EU s ním souhlasím.

Jistě, obávám se, že máte pravdu. Blbců je na světě podstatně více, než lidí moudrých, přemýšlivých a uvažujících v souvislostech. Bohužel.

Bibabu 8.12.2008 7:21

Re: Tisíckrát nemusím s Klausem souhlasit, ale v názoru na EU s ním souhlasím.

Ta Eu má s tím Irskem a Českem zlatou trpělivost, proč se nepouči, spojená vojska evropská vzájemné pomoci, by to vyřěšily a fertik. Lid je třeba chránit, třeba i násilím.

Ivan 8.12.2008 11:49

Re: Tisíckrát nemusím s Klausem souhlasit, ale v názoru na EU s ním souhlasím.

Ono by úplně stačilo Irsku slušně sdělit, že ostatní státy EU už  dále nemají zájem být s Irskem v jednom spolku.  Třeba by se pak Irsko znovu připojilo k Velké Britanii jako provincie.

vochomurka 8.12.2008 1:01

Uslapnuti zamindrakovani nohsledi kejhaji v udesu nad urazkou majestatu

To je kecu od patolizalu. A zatim mu jen polozili otazky. Ja kdybych ho potkal, ukazal bych mu, ze je jednicka. Pokud bych se tedy ovladl, abych mu jednu nevrazil.

Finkelstein 8.12.2008 1:09

Re: Uslapnuti zamindrakovani nohsledi kejhaji v udesu nad urazkou majestatu

To je vochomůrko velmi kvalitní názor. Na novinkách .cz by určitě uspěl. Jak dlouho jste to vymýšlel? Chtít od vás, abyste si sám zjistil, že Klausovi ti odhodlání pánové z unie prakticky žádné otázky nepokládali, to by bylo na vás moc, že.. 

Finkelstein 8.12.2008 1:14

a ještě se mi moc líbil vás cit pro češtinu:

"Uslapnuti zamindrakovani nohsledi kejhaji v udesu"  - to je jak z Jiráska -  úplně ty ušlápnutý nohsledy vidím.

 Neopsal jste to někde vy filuto ?

Pepa z Hongkongu 8.12.2008 1:16

Re: Uslapnuti zamindrakovani nohsledi kejhaji v udesu nad urazkou majestatu

Mate naprostou pravdu. Ja bych mu taky zadne otazky nepokladal. Jako minule. Na rovinu a uctive jsem mu rekl: sedm milionu v igelitce za ten a ten podnik. A bylo.

Finkelstein 8.12.2008 1:21

Re: Uslapnuti zamindrakovani nohsledi kejhaji v udesu nad urazkou majestatu

Huh, naznačujete, že mu Cohn s Banditem cpali nějaké miliony v igelitce ? Honem, link, sem!

Pepa z Hongkongu 8.12.2008 1:27

Re: Uslapnuti zamindrakovani nohsledi kejhaji v udesu nad urazkou majestatu

Ale jdete. Proc si myslite, ze se Klaus nastval? Prece prave proto, ze budto zadna nabidka nepadla anebo nebyla dost "noblesni". Rozumeme si, ne? Spravnou nabidku umime zajistit jen my s Lajosem a Radzivem.

chytrý horák 8.12.2008 1:40

Re: Uslapnuti zamindrakovani nohsledi kejhaji v udesu nad urazkou majestatu

Kdybych Vám energickým švihem zatnul špici své polobotky mezi půlky, také by se Vás možná dotklo, že to není dost noblesní, není-liž pravda?

Fišta 8.12.2008 2:10

Re: Uslapnuti zamindrakovani nohsledi kejhaji v udesu nad urazkou majestatu

Domnívám se, že byste si špici své polobotky nevábným obsahem jeho půlek poněkud znečistil. Doporučuji násadu od krumpáče, případně basebalovou pálku.

Hanibal.. 8.12.2008 7:29

Re: Uslapnuti zamindrakovani nohsledi kejhaji v udesu nad urazkou majestatu

Pepo, nevíš kolik mu slíbili za ČR? Ti Eu poslanci měli igelitky, myslím, že přivezli traperky. Jako myslíš, že málo....co, nebo kolik si myslíš, že Klaus si cení ČR i s tím balastem, který přetstavuji takoví jako jste vy....

emil 8.12.2008 15:17

Re: Uslapnuti zamindrakovani nohsledi kejhaji v udesu nad urazkou majestatu

Vochomůrka je určitě nějaký zamindrákovaný blbeček, který dokáže vyhrožovat, a po zadupání raději uteče. Papírové hrdiny opravdu miluji. Bývá to totiž vždycky ten největší srab, který plynule přeroste v grázlíka udavače, a to ze strachu.

NobodyWasHere 8.12.2008 0:31

jj, soudruzi europoslanci

se projevili. Možná, že to dojde i některým z eurohujerů

Olin 8.12.2008 0:31

konfrontace

...a už je to tady! První se chytil pan Jemelík. Ještě jich bude sto tisíc. Sto tisíc lkajících nad Majestátem, sto tisíc uhranutých Cohn Benditem.

Od Cohn-Bendita nemohl nikdo nic jiného čekat, je to provokatér. Mnohem zajímavější jsou ostatní členové poslanecké delegace, a zajímavější je taky to, že jeden z nich byl napotvoru právě Coh-Bendit. A nejzajímavější je, že ani Pöttering před prezidentem nevrkal. Přesně tohle našemu prezidentovi přeju. Chtěl druhý mandát (ani já jsem nebyl proti), tak ať si to vypije. Konečně se setkal se sebevědomými politiky své váhy - a hle, oni ho nežerou! Oni s ním mluví. A pak mluví k národu - jak jsme slyšeli - jako by se nechumelilo. A Jeho Veličenstvo neví, Jeho Veličenstvo to nevidělo, neslyšelo, nerozumí...Majestát musí počítat s tím, že někde v Evropě jsou lidi, kteří mají mandát nepovažovat ho za Majestát, ale za standardního politika. To je překvapení pane Klausi! Všichni měli být standardní, jen vy ne, a najednou se ukazuje vašemu publiku, že se s tím za Šumavou nepočítá. Jste jedním z několika set vrcholových penzionářů země zvané Evropa. Dobré jitro!  

chytrý horák 8.12.2008 0:45

Re: konfrontace

Oline, doufám, že ty nejsi nafoukaný majestát a proto ti nebude vadit moje otevřenost. Tedy, Oline, ty jsi teda extra ču*ák.

Jirka 8.12.2008 0:50

Re: konfrontace

A superblb.(Y)

bobák 8.12.2008 7:32

Re: konfrontace

U nás byl jeden Olin, nikdo jinak neřekl, než šulín.

Komik 8.12.2008 0:51

Re: konfrontace

            Vážený pane Oline,

obávám se, že si pletete vrkání před někým s obyčejnou lidskou slušností, na kterou má právo i názorový oponent. To za prvé.

A za druhé - prezident (jakéhokoli) státu není standardní politik, ale hlava a nejvyšší představitel daného státu. Od standardních politiků (jako jsou např. představitelé konkrétních politických stran či parlamentních frakcí), se jeho postavení zásadním způsobem liší.

Pokud jde o mne, ještě více, než pobouření nad nestoudným chováním pana Cohn-Bendita mne fascinovala představa vrcholných představitelů Evropského parlamentu o demokracii.

Svou poznámku zakončím citátem, který jsem někde četl (už nevím kde) - myslím, že je to polský satirik Jerzy Lec: "Když musí všichni souhlasit, musí něco nesouhlasit". 

Olin 8.12.2008 1:11

Re: konfrontace

Milý pane komiku, pokud je známo mně i ostatní veřejnosti, neslušně se choval pouze jistý poslanec Cohn-Bendit, čemuž se nikdo nediví. Je to jeho nemoc z povolání. A o něj tady nejde.

Pan prezident prostě negóme - a značná část nevyléčitelných vnoučat "tatíčků" Francjosefů nebo Masaryků - že tentokrát se nesetkal s úředníky, ale s plnohodnotnými poslanci. A ti jsou mu mandátem naroveň. Ostatně není první....Dumas zaznamenal anekdotu, že se Karel I. ptal "a kdo to vlastně je ten Cromwell?"

Nejen prezident, tento národ potřebuje ještě párkrát toto školení. A já se raduju ne proto že bych byl škodolibý, ne proto že bych byl nějaký antiklaus, ale prostě proto, že už mě dávno omrzelo každý volby přemýšlet, jestli to tam nakonec hodím ODS nebo někomu jinýmu - když bych je nejraději všechny už nakop! Jestliže v týhle zemi nebude ani jedna politická strana,  která by alespoň rámcově reprezentovala to co chci a potřebuji,  tak ať moje zájmy a vize reprezentují politici třeba ze Španělska nebo Německa. Mě je to jedno. Chci, aby takoví lidé - jsou-li - měli co největší koláč moci,a to i naproti tomu, kdo je tu zrovna prezidentem. Neříkám nad ním, ale naproti němu.

Fišta 8.12.2008 2:09

Re: konfrontace

Dost pochybuju, že vaše zájmy a vize někoho-kohokoli mimo vás zajímají. Natož nějakého španělského či německého poblitika. :-(

Olin 8.12.2008 2:10

Re: konfrontace

Ha-ha!

...pravil Plovací sval a nerozvinul své myšlenky zevrubněji.

Fišta 8.12.2008 2:16

Re: konfrontace

Aha. Pán je vzdělanec. Nuže prostudujte si trochu psychologii. Ujišťuji vás, že každého zajímá jen on sám a jeho potřeby - ať je tím dotyčným bezdomovec, či hlava státu. Je to zcela přirozená lidská vlastnost. Něco si o tom přečtěte, případně se obraťte na stránky Poradte.cz. Povídejte si s lidmi o nich samých a budou vám naslouchat celé hodiny.

Olin 8.12.2008 2:24

Re: konfrontace

Aha. Pán je solipsista. To je ale dávno z módy, s takovou v tomto světě mnoho pochopení nenaleznete, a LS bude nakonec ratifikována...

Kuruc 8.12.2008 5:30

Re: konfrontace

Sám Alláh promluvil tvými rety ctihoný Efendi.

Emil 8.12.2008 7:22

Re: konfrontace

Oline, ty blbe, až se budou z EU chovat takhle k tobě, to se ti líbit určitě nebude. Takže toto je začátek donucování v rámci bolševického hesla "kdo nejde s námi, jde proti nám". Důkaz, jak je eurobyrokracie v Bruselu bolševická.

Olin 8.12.2008 8:22

Re: konfrontace

Tenhle příspěvek stojí za zmínku mezi všemi: eurobyrokracie, bolševická, donucování, hesla....už jsme doma? Tento Emil je buď správný český chasník, nebo mimozemšťan, který četl cibulkovy noviny.

Jak se chovali ke mně, to se mi líbilo, Emile. Sice jsem nebyl na Hradě, ale zato jsem poslouchal jejich debatu na ČT4. O něco míň se mi líbilo jak se choval tento týden český prezident. 

emil 8.12.2008 15:26

Re: konfrontace

Oni se tak totiž chovali ke Klausovi, a ne k tobě. Proto se ti to líbilo, protože si nevidíš na špičku nosu. Hlavně že urážejí prezidenta, kterého evidentně nemáš rád. Buď klidný, tebe urážet nebudou,. Jsi totiž nula, o kterou nemá nikdo zájem (kromě voleb). Ovšem způsob vedení debaty (který se ti velmi líbil), dělá hlupáky z nás všech, protože tímtostylem budou z EU jednat i s námi, i když nebude Klaus, a bude ve vedení stejně loajální pitomec pro EU, jako jsi ty. Velké státy si s námi budou stejně dělat co budou chtít (pokuty za inflaci pro nové státy, když se objevilo v Německu, nemuselo Německo platit nic). A o tom jsou ty nespravedlnosti v Lisabonské smlouvě.

Jenšina 8.12.2008 7:39

Re: konfrontace

No jak píšete, že se tomu nikdo nedivil? Nemoc z povolání?: No to jsou ni argumenty. Je to nevychovanec, který nás chce učit a nařizovat nám co je pro nás dobré. Jestli takoví lidé vyhovuji Tobě, pak NÁM nikoliv.  Takoví lidé by měli mít co nejmenší podíl na koláči moci  a v naši zemi vůbec žádnou!!!! 

Komik 8.12.2008 22:19

Re: konfrontace

           Vážený pane Oline,

omlouvám se za opožděnou odpověď, ale můj životní styl je poněkud nepravidelný, takže jsem se dostal na internet až teď. Musím říci, že s Vámi opět nesouhlasím, a to hned v několika bodech. Takže postupně:

Především se domnívám, že složení delegace poslanců EP neovlivňoval primárně pan Klaus, ale pan Potering jako předseda EP. Je proto prioritně jeho věcí, koho si do delegace zařadí; zařadí-li si tam provokatéra (navíc, jak uvádíte, "nemocného z povolání"), je to problém pana Poteringa (vezmu-li si s sebou na návštěvu nevycválané dítě které u hostitelů něco rozbije, je to především moje vina, nikoli hostitelů). Za druhé se domnívám, že pokud se začal pan Cohn-Bendit chovat neslušně, měl pan Potering jako vedoucí delegace zasáhnout. Pokud ho ale o to pan Klaus (samozřejmě diplomatickým jazykem) požádal s tím, aby pan Potering dal slovo dalšímu, pan Potering to odmítl a výslovně dovolil pani Cohn-Benditovi pokračovat. Nevím, jak se jeví celá situace Vám, ale při čtení zápisu jsem měl jednoznačný dojem, že pan Potering s postupem pana Cohn-Bendita souhlasí. Pokud vedoucí delegace dovolí členu delegace urážet hostitele,a odmítne i výzvu hostitele k zásahu, pak se chová neslušně také.

Dalším, kdo se choval neslušně, což jste ve své odpovědi velkoryse pominul, byl pan Crowley. Nechci se dotýkat hrdinství jeho otce (o boji Irů za svobodu toho tolik nevím), přiznám se však, že nechápu, jak argumentačně souvisí snaha o nezávislost Irska s Lisabonskou smlouvou omezující suverenitu jednotlivých států. Nicméně pokud tvrdí, že Irové si přejí Lisabonskou smlouvu, pak je spíš přání otcem myšlenky, na což ho pan Klaus také upozornil. Tvrdit panu Klausovi, že se návštěvou pana Ganleye dopusti nehorázné urážky Irského lidu, protože pan Ganley nemá volený mandát, je absurdní. Ani takto emotivní kritiku nelze považovat za slušné jednání.

Poslední poznámka: poslanec EP není mandátem roveň hlavě státu, panu Klausovi byl mandátem roven pouze pan Potering.