28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

POLITIKA: Prezident Jan Fischer?

Čeká nás období, ve kterém se bude rozhodovat nejen o naší další účasti při vývoji v EU, ale také o tom, zda si za posledních dvacet let zaslouží pár politiků vězeňský mundůr. Tím posledním, kdo by měl zastávat v tomto období pozici prezidenta České republiky, je Jan Fischer.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Schuster 12.7.2012 11:13

Re: Fischer president?

Souhlas, ten který v osmdesátých letech byl členem KSČ, může být buď kariérista, nebo kariérista. Článek krásně popisuje jeho podmínky pro souhlas se jmenováním do funkce premiéra, které pochopitelně jako rodilí kariérista nemohl splnit. Mňačko to krásně popsal v knize "Jak chutná moc".

K. Drobková 12.7.2012 10:53

Re: O tom, kdo SMÍ (může) rozhoduje ústava.

 Jistě. Pánové, Skolin, Lenc, Schlagel i Kanioková zamrzli na třicet let. Pořád si myslí, že budou rozhodovat o tom co se smí. Nebo jsou pitomci a neví co píšou ......

P. Pavlovský 12.7.2012 10:37

Re: Pokud je nevolitelný, tak nebude zvolen,

Promiňte, myslel jsem, že to z mého textu samozřejmě vyplývá. Je to přesně tak!

Jsem přesvědčen, že pro slušného člověka vy měl býtr jako kariérista, který se neštítil vstoupit v roce 1980 do KSČ nevolitelný, tím spíš, že se i teď obklopuje grázly, kteří mu mají pomáhat v kampani.

O tom, že je volitelný pro mnohé, nepochybuji,  požadavky mnohých na mravní integritu českých politiků jsou už dlouhodobě zoufale malé až nulové!

22 let po Listopadu mě to naplňuje ještě větším smutkem než polistopadová neochota a neschopnostvšech, včetně V.Havla, rozehnat zločineckou komunistickou stranu (jako kdyby po roce1945 byli z čela NSDAP odstraněni jenom její čelní fiunkcionáři, ale strana fungovala v Německu dál).

V. Novák 12.7.2012 10:21

Pokud je nevolitelný, tak nebude zvolen, to je prosté.

Mně ale spíš připadá, že se bojíte, že JE volitelný pro většinu voličů. A proto tak vyskakujete.

V. Novák 12.7.2012 10:19

Pokud je nevolitelný, tak nebude zvolen,

Mně ale spíš připadá, že se bojíte, že Fischer JE volitelný pro většinu voličů - a proto tak vyskakujete.

V. Novák 12.7.2012 10:17

O tom, kdo SMÍ (může) rozhoduje ústava.

O tom, kdo BUDE, rozhodnou voliči. Pomatení i nepomatení - prostě voliči.

O. Malstoka 12.7.2012 10:15

Podepisuji

Váš text, lépe se vyjádřit bych nedovedl.

M. Procházka 12.7.2012 10:01

Fischer president?

Jen lidé chudí duchem,budou volit Fischera.Modlím se,aby tento národ byl duchem bohatým.Už za jeho prémierování,měl reklamu,jak je výborným politikem a nikdo se ani nepokusil říci,že je to veliká nula.

K. Drobková 12.7.2012 9:37

Re: EUrohujer NESMÍ být příštím prezidentem !

 Zřejmě nechápete rozdíl mezi výrazem smí a volený. Prezidentem smí být volena jenom osoba přesně definovaná ústavou. Věk atd. ....

Takže do chlívku pomatenců jste se nezařadil, zařadil jste se sám do chlívků pitomců. Jak se se tam cítíte, pane ?

M. Kosejk 12.7.2012 9:36

Soukup

Podpora Soukupa Fischerovi je poslední díl do skládačky. Teď už je vše jasné - na koho se nalepí Soukup, tam to smrdí. :)

M. Kosejk 12.7.2012 9:33

Re: Pro mne je nejdůležitějším předpokladem pro solidní prezidentování

Zeman alsepoň vstoupil do KSČ během Pražského jara - a záhy po něm byl z ní vyhozen. Ale Fischer s Dlouhým vstoupili do KSČ v době, kdy do strany vstupovali jenom hajzlové, pitmoci a nebo nechutní kariéristi.

J. Mannheim 12.7.2012 9:31

Re: Pro mne je nejdůležitějším předpokladem pro solidní prezidentování

nestrašte, Jákl má mastný "levicový" cop a Bobo už jednou kandidovala (hádejte, za kterou stranu?) A nejsou proti EU a NATO vedle našeho KKK náhodou také komunisté? Jojo, kruh se uzavírá

P. Lenc 12.7.2012 9:08

Re: EUrohujer NESMÍ být příštím prezidentem !

Přesné zhodnocení.Je zajímavé sledovat nejen u některých diskutujících na Psu označovat cokoliv inteligentnější za pomatené.Problém ovšem zůstává.Při pohledu na sestavu kandidátů je ten Jára jediná alternativa.

V. Ondys 12.7.2012 8:28

:)))) Der brave Soldat Švejk

Asi by nám v tom našem špitále na nějaký čas víc prospěl dr. Grunstein, léčil sice stejně jako naši příkladní lidumilové všechny české dobré vojáky klystýrem, ale aspoň se nechoval tak vlezle.

I. Schlägel 12.7.2012 7:40

Re: EUrohujer NESMÍ být příštím prezidentem !

To se mýlíte, budou o tom rozhodovat pomatení Voliči. A pokud člověk s odlišným názorem od toho Vašeho je pomatený, zařadila jste se do toho správného chlívku. Myslím, že se tam cítíte velmi pohodlně, dámo.

I. Skolin 12.7.2012 7:37

Re: EUrohujer NESMÍ být příštím prezidentem !

Pokud vám názory p. Kaniokové připadají pomatené, rád se k pomatencům přidám !

B. Novacek 12.7.2012 7:30

Re: Když se tak dívám na všechny ty současné kandidáty

Bravo pane rado, taky bych hlasoval pro rukama-nohama!...ministryni obrny by pak ale mela byt slepice Zora, ktera ma zasadni zkusenost s nastrahami, a hlavnim vratnym na Hrade jisty Vojta Dyk s naslouchatkem, ktery by se potreboval trosku otrkat pred svym velmi vytouzenym kolmym startem. A Fischer?..."fischer Fritze fischt fresche fische"...Doufam ze volici nebudou opakovat sve predchozi chyby.

R. Houška 12.7.2012 7:27

Re: Pro mne je nejdůležitějším předpokladem pro solidní prezidentování

K. Drobková 12.7.2012 7:27

Re: EUrohujer NESMÍ být příštím prezidentem !

 Zaplaťbůh, že o tom, kdo smí nebo nesmí být prezidentem nerozhodují pomatenci typu Kanioková, ale Ústava ČR.

R. Houška 12.7.2012 7:26

Re: Pro mne je nejdůležitějším předpokladem pro solidní prezidentování

Naprostý souhlas. Bohužel, koho dnes zajímá taková bezvýznamná věc, jako je pravda a čest. A to nejen u nás, ale v celé rozkrádané a postupně islamizované Evropě.

R. Houška 12.7.2012 7:24

Ze spojení Fischer-Soukup(Medea), by měly slušným lidem

naskakovat pupínky a vstávat hrůzou vlasy na hlavě. Je také třeba, aby si s volebním lístkem v ruce, občané vzpomněli na rozhodující podíl Fischera a jeho "vlády odborníků" na průvanu v jejich peněženkách, způsobeném sluníčkovým šílenstvím. Věci neznalý návštěvník naší zemně by si mohl myslet, že tu na polích pěstujeme zrcátka. A já podotýkám, díky tomu, že vlastníci zrcátek jsou převážně cyperští anonymní akcionáři, milující toskánské pláže, tak jsou to pěkně drahá zrcátka. Dokonce jednoznačně nejdražší zrcátka na světě.

E. Vašátko 12.7.2012 5:56

Když se tak dívám na všechny ty současné kandidáty

na prezidenta v kontextu aktuálního dění, navrhuji jako nejlepšího (a snad jediného možného) Járu Cimrmana. Pokud by někdo začal sbírat potřebných 50.000 hlasů, budu první, kdo příslušnou petici podepíše. Myslím, že by měl Jára vedle Fischera a Zemana značnou naději na úspěch.

T. Blecha 12.7.2012 4:40

Re: Pro mne je nejdůležitějším předpokladem pro solidní prezidentování

Tak to teda moc na výběr nemáte. Snad jen Jakl a Bobo

P. Pavlovský 12.7.2012 4:04

Re: Pro mne je nejdůležitějším předpokladem pro solidní prezidentování

Postoje Fischera k EU jsou mi lhostejné, o zahr. politice rozhoduje vláda a ne prezident, jakkoli si V. Klaus myslí opak.

Horší ale je, jakými lidmi se dnes Fischer obklopuje! Vrána k vráně....

Přičteme-li k tomu, že je to exkomunista, který oportunisticky vstoupil do KSČ v roce 1980, kdy tady bručela řada politických vězňů, je NEVOLITELNÝ (stejně ovšem i Zeman a Dlouhý).

J. Kanioková 12.7.2012 1:47

EUrohujer NESMÍ být příštím prezidentem !

J. Kanioková 12.7.2012 1:46

Pro mne je nejdůležitějším předpokladem pro solidní prezidentování

aby to nebyl EUrohujer. Potřebuji jistotu, že příští prezident nebude vůči EU lokajský. U Fischera si tím nejsem jistá v žádném případě, nevidím u něj zásadovost...

T. Pansky 12.7.2012 0:27

Pan Fischer predevsim ukazal neznalost ...

... ustavy svymi slovy: "Vláda se v dobrém slova smyslu hlásí k ideji vlády technokratické, jejímž úkolem je překlenout období do ustanovení politické vlády." Zadna technokraticka vlada neexistuje. Vlada pod vedenim pana Fischera byla vladou velke koalice, na ktere se odmitli podilet pouze Lidovci (a komuniste, kteri nebyli prizvani). Byla to zamerna lez nebo neznalost? Je to celkem jedno, nebot jako autor popsal, tato pozice katapultovala pana Fischera na evropskou uroven. Ted by se nam tento byvaly kom-ista ma vratit zpet a kandidovat na prezidenta? Obcane se budou rozhodovat, co chteji. top0625top@live.com