8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: Prezident, do akce!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AeroKarel 28.12.2006 18:07

Paroubek a třetí pokus?

A víte kolika poslancům se nebude chtít do nových voleb? Bál bych se toho co čert kříže.

Alfons 28.12.2006 18:03

Autorka je dobrá a je realistka

proože má řešení, oproti všem blábolivým promovaným odborníkům na právo, ústavu a vše možné. Jedna ženská je všechny krásně smetla. Na co máme ty promované bláboly? Nanic. Když prezident řekne že to bude tak, tak s ním nikdo z hrdinů nehne. Jasan?

PRASI DENT 28.12.2006 20:21

Re: Autorka je dobrá a je realistka

 Jasan Alfons, pokud to myslíš vážně, pak jsi pěkné PAKO.....Takové má Klaun na Hradě z vůle bolševika nejraději....

honza 28.12.2006 20:35

Re: Autorka je dobrá a je realistka

Vaše nadšení nesdílím, kromě toho není vidět, jakou akci má autorka na mysli - teď může tak nanejvýš jmenovat vládu, ze které není nadšen, a na další vývoj už mít vliv nebude.

jasan 28.12.2006 15:30

ja

bych prosil citaci te casti ustavy... autorka to ma zrejmne v malicku...

M. Koutecký 28.12.2006 14:45

Již dlouho jsem nečetl

takový slepenec  sestavený z  prázdných a hloupých frází!

jeff 28.12.2006 13:45

pokud zůstane parlament

zaplevelen "malými stranami" bude se dnešní krize opakovat a v budoucnu prohlubovat.  Nejsou malé a velké strany. Jsou jen strany které disponují politikou a volebním programem pro občany přítažlivým a proto mají voliče a ty, jejichž politika a program je občanům ukradený a voliče jednoduše nemají. Současný  volební systém umožňuje těmto politickým příživníkům po volbách  vydírat, intrikovat, diktovat podmínky, kšeftovat s posty.... a propůjčuje jim takovou míru významu, kterou by za jiných podmínek ani v náznaku nezískalli.  A stát  jim to celé ještě přisladí nehorázným bakšišem, za "volebnní účast". Výsledkem je totální vládní paskvil zvaný sestavování vlády a to bez rozdílu pro levici i pravici. Představa, že jakákoliv budoucí vláda provede "nějaké" reformy bez změny volebního sytému je zcela iluzorní.

Vladimir 28.12.2006 12:22

fráze a floskule

P/S Winklerová sice správně nabádá prezidenta "do akce", aby vláda připravila "potřebné reformní" zákony a aby vláda dohlédla, jestli vůbec roste ekonomika (nebo aby nahlédla do ropovodu, kterým směrem teče ropa), ale hned v podtextu je hotová s tím, jak ta akce má vypadat..

Trochu divná "analytička", resp. publicistka, jež má přinést sprostému lidu informace a nějaké moudro. Zdá se, že svá moudra opisuje od jiných (sobě podobných) analytiků a publicistů, kteří ta svá moudra (či žeby snad "názory "  ? ) opisují zase od dalších .. a ti pak od nějakých PR chytráků. Takhle bych si tedy práci novinářů/ publicistů/ analytiků moc nepředstavoval, aby nám kvokali, co jim předkvoká PR manager.

Ještě štěstí, že tu je nějaký Klaus, který si nedá moc jinými foukat  do polévky a byť jemně, tak přece jen se snaží korigovat nesmysly neschopných. A to, jak Topol dojednal vládu - 3-kolku, je ukázkou jeho vyjednávacího umění !! Schw. je pak jen pomyslné hovínko na tom jeho upatlaném dortíku a doufám, že aspoň pražští ODS (byť z pohnutek asi egoistických) , tu nepovedenou vládu v parlamentu shodí. A přijde 3. kolo a finiš, což bude zajímavé. Vůbec není třeba mít obavy z časových koplikací (žeby demise starého předsedy PS, volba nového předsedy PS a volba nového preméra trvala déle než první 2 kola. Troufám si tvrdit, že ten celý cirkus bude dokončený během 2 měsíců ..- ovšem bez Topola a Paroubek bude hrát asi roli jinou, než vládní).

Quark 28.12.2006 11:35

Co má autorka na mysli??

Bohužel jsem nepochopil, jak má podle autorky president rozetnout povolební debakl a využít k tomu svých pravomocí?? V tomhle procesu žádné nemá a ví to každý, kdo jen trochu zná ústavu - autorka k  nim zřejmě nepatří. Samozřejmě je mnohem jednodušší křičet, že za vše přece může prezident.

Malý Aston 28.12.2006 11:24

Není mi jedno,kdo sedí ve Strakovce!

Možná,že paní autorka má jiný názor než já.Není jedno,kdo sedí ve Strakovce. Takový Filip by se mi tam ale vůbec nelíbil.Dokonce i ten,který se o něho a celou stranu rudochů opírá nemá moji podporu.Mít zase vládu komoušů starých,usídlených u socáků nebo mladých z KSČM a zase poslouchat ty keci o stejných žaludcích a boji proti milionářum od milionářů,to není můj sen.Jen se divím pravici,tohoto času reprezentované ODS. Když nemohu vládnout a prosazovat program pravice,proč se tam hrnu a ještě tam táhnu pidistrany,kterým je naprosto jedno s kým vládnou.Kdo tady vládl 41 let než ho vypnula Moskva? Komouši.Jsou jiní? Nejsou.Tak když je národ miluje,proč národu šlapat po štěstí.Copak socani nevěděli,že když volí Paroubka,tak volí Filipa?Dopřejme každému,po čem touží. Polovina národa touží po návratu Jakeše jsem pro třetí pokus pro Filipa. Hyn se ukáže,která politická strana s ním půjde do vlády. A když tady každý nadává Klausovi mám zájem aby ho všichni chválili a to dosáhne jen tím,že dalším jednáním pověří někoho od komoušů.:-D

Roman 28.12.2006 11:43

Re: Není mi jedno,kdo sedí ve Strakovce!

Podle čeho soudíte že polovina národa touží po návratu Jakeše?

Křupan 28.12.2006 12:24

Re: Re: Není mi jedno,kdo sedí ve Strakovce!

Já bych řekl, že ještě více než polovina. Viz podpora nějvětší příšery od roku 1989 soudruha paroubka, proti kterému je Jakeš jen zpěvák z nedělní školy.

Malý Aston 28.12.2006 12:50

Re: Re: Není mi jedno,kdo sedí ve Strakovce!

Pokud je mi známo,tak Jakeš pořád slouží u Filipa a Filip podporuje Paroubka.A mají 100 poslanců.Takže polovina národa,která přišla k volbám volila mimo jiné i Jakeše a Paroubka a Ratha.Prostě stejnou krevní skupinu.

Roman 28.12.2006 15:31

Re: Re: Re: Není mi jedno,kdo sedí ve Strakovce!

Zvláštní že při volbě Klause do úřadu prezidenta mu nevadilo, že se opírá o takové kreatury jak tady popisujete...

Štváč 28.12.2006 11:23

pijavice

Bohudík ten hradní intrikán do žádné akce nepůjde. Král je nahý a neví kudy kam. Lstivou hračku zv. "oposlouva" mu odebrali. Zatím. Tento chameleon naší politiky, na kterého slyší pomatená, postkomunistická část národa, bude dělat vše, aby nezmizel ze scény. Je třeba ho "nakopnout" trochu silněji než ostatní.

Miloš Zfrantišku 28.12.2006 10:54

Klaus ma jeden jediný cíl.

Pobýt na Hradě, kde se mu tak líbí a kde jeho ješitnost je plně uspokojována, ještě dalších 5 let. Tomu podřizuje svou veškerou snahu. Naštěstí se do toho už pěkně zamotal. Oposmlouvu už asi neuhraje. Tak alepspoň odmítnutím Karla Schwarzenberga leze bolševikům a všem ostatním zamindrákovaným zoufalcům v tomto státě do zadku .

Bernard 28.12.2006 14:52

Re: Klaus ma jeden jediný cíl.

Řekněte mi prosím, jak je možné, že má Klaus tak velikou podporu věřejnosti - viz. výzkumy veřejného mínění. Patřím k pravicově orientované společnosti, ale ze svého okolí neznám nikoho, kdo by ho podpořil. Těším se, až si budeme volit prezidenta sami, pokud  to ovšem bude odhlasováno.

Miloš Zfrantišku 28.12.2006 15:18

Re: Re: Klaus ma jeden jediný cíl.

Běžte se někdy podívat do trafiky a porovnejte štusy jednotlivých tiskovin a bude Vám hned jasné proč má Klaus v Čechách takovou podporu.

Bernard 28.12.2006 18:51

Re: Re: Re: Klaus ma jeden jediný cíl.

No, čtyřicet roků jsme šli do sklepa a tak nám ještě zbývá nějaké ty schody vyšlapat.. Přeji hodně zdraví do roku 2007 a tu Sedmou velmoc neberte tak vážně.

Brmboš 28.12.2006 10:14

Jak jednoduché.

Jak jednoduché to vypadá po přečtení vašeho článku. Bohužel, aby se tak jednoduše jednalo museli by jsme mít u nás jiné lidi ve vedení politických stran. Paroubek opravdu je jen stejný trouba jako Topolánek a v třetím pokusu by dopadl stejně jako Topolánek ne-li hůř protože snad by se tolik nenechal vydírat od malých stran a ukončil by agónii bezvládí třetím pokusem a předčasnými volbami. Navíc vláda, kterou stvořil Topolánek je stejné neštěstí jakou by stvořil Paroubek. Cílem pana prezidenta mělo být dostat se co nejrychleji k předčasným volbám. Ona totiž velká koalice stále hrozí v podstatě by dvě velké strany vypálily rybník malým stranám, ale prohráli by jsme všichni i ta naše ještě podivná demokracie.

xtl 28.12.2006 10:23

Re: Jak jednoduché.

Tři pokusy o sestavení vlády již mohly být dávno za námi, proč tomu tak není, jsem již napsal 19. listopadu:

Zaujala mne skutečnost, která vyplavala na povrch ze včerejších informací z jednání ODS a která objasňuje, proč ani po půl roce nemáme vládu, která by získala důvěru poslanců. Z tohoto faktu, který byl tušen, avšak dosud se nevynořil tak jednoznačně, je také jasné, proč se prezident Václav Klaus pokoušel tak dlouho ohýbat ústavu a odkládat své rozhodnutí, než jmenoval kandidáta na druhý pokus o sestavení vlády. Topolánek, Němcová a další členové OSD, někteří z nich velmi vulgárně, totiž včera dali národu najevo, o co jim vlastně šlo a stále jde. Oblévá je smrtelný pot při pomyšlení, že by se Paroubek dostal k pokusu o sestavení vlády a získal případně důvěru poslanců, na rozdíl od marného pokusu předsedy ODS, jehož vláda se zmítá v téměř dvouměsíční agónii a druhý pokus nemá šanci na úspěch o nic větší. Tito lidé, podporovaní svým čestným předsedou z pražského Hradu, protahujícím povolební vyjednávání k neúnosnosti, považují za svůj svatý cíl nepřipustit třetí pokus o sestavení vlády a spíše než naplnit slova ústavy hledají cestu, jak dosáhnout co nejdříve předčasných voleb, přestože je zřejmé, že k tomu nejrychleji vede cesta právě přes tři pokusy o sestavení vlády. Z toho bezesporu vyplývá, že takové jednání nově jmenovaného předsedy vlády a prezidenta České republiky lze sotva považovat za jednání v souladu s platnou ústavou, která v pluralitním demokratickém systému předpokládá volnou soutěž politických stran a tedy i volný průchod práv plynoucích z výsledků demokratických voleb.

Jerry 28.12.2006 8:49

Nové potřebné zákonu

Tak Vám je jedno kdo sedí ve strakovce. Hlavně aby byly tolik potřebné zákony. A co kvalita těch zákonů? To Vás nezajímá? Chcete xákony typu zákoníku práce? Vaše lhostejnost k tomu nedůležitějšímu je podivuhodná.

SÍLA ODSUDU 28.12.2006 9:24

Re: Nové potřebné zákonu

 Autorka tápe a nepochopila, že veškeré snahy podivného, prý pravicového seskupení, tedy Trojkolky SEŠROUBOVANÉ JIŽ PŘED VOLBAMI, včetně Klause je a bylo, nepustit socialisty s Paroubkem do vlády....Jak už to bývá, přílišná horlivost se zašmodrchala, do toho přišlo několik bumerangových efektů a je tu to co máme, tedy NEJISTOTU PO TAK DLOUHÉ DOBĚ...Nyní by totiž pověřený Paroubek, mohl vládu i ustát....Při běžném a standartním způsobu sestavování vlády, tedy- tři pokusy a nové volby, s velkou pravděpodobností nikoliv.....Klausova cesta nás opět přivedla na scestí......

František I. 28.12.2006 10:15

Re: Re: Nové potřebné zákonu

Naštěstí se tato odulá Paroubkovic sockomunistická zrůdička může v koutě trápit, jak je svět nespravedlivý a přemýšlet, koho ze zbabělých sockomoušů za to vyloučí z řad. Mě osobně vláda nechybí a ta současná mi vyhovuje. Čím bude u moci déle, tím lépe.

Pavel 28.12.2006 8:47

Prezident nemohl vládu jmenovat.

Vdyť konečné určení ministrů patří tomu nejlepšímu a ne jeho druhořadému zástupci v čele ODS.

Pegas 28.12.2006 6:07

Asi se trapně opakuji,

ale škůdce národa č. 1 je tunelděda Václav Klaus, toho času obyvatel Hradu. (dále od Hradu dále, ať se nestanou věci nenadálé!)

Fajfka 28.12.2006 7:51

Re: Asi se trapně opakuji,

Bohužel platí, máme vládu takovou jakou si zasloužíme. Když si to necháme líbit dobře nám tak.

jakovy 28.12.2006 11:10

Ano, trapně Re: Asi se trapně opakuji,

8-o

?? 28.12.2006 2:22

Žeská, jestli není poslední odstavec pouze básnickou otázkou, tak se jedná

o pořádný úlet.

Možná by nebylo marné si po sobě přečíst to, co následně publikuji.

bigjirka 28.12.2006 1:11

lejno

nesmyslný blábol. lejno