3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Herakleitos 31.1.2008 21:08

Re: Autor je špatný počtář

NO já nevím, ale pokud to sleduji, tak stát bude i nadále udržovat památky (které vlastní církev) a ostatní poplatky také. To, oč jde je jaksi navíc. Jako náhrada za to, co odebral v minulosti stát. A to nejen komunisté.

Tomas Pansky 31.1.2008 19:59

Re: ještě bych dodal - padni komu padni

Nevim, proc primo neuvedete nazev cirkve, o ktere mluvite. Bylo by to zajimave. Dnes se uz nemusi nikdo pred nikym skryvat. Vase informace by mohla byt inspirativni. --- Pokud vim, cirkve zastoupene v Cechach vytvorily radu, aby v otazce navraceni majetku a vubec chodu cirkevniho zivota postupovaly alespon trochu jednotne. Nektere male cirkve nejsou schopny prezit samotne bez podpory statu. Pokud by tedy katolicka cirkev postupovala sama bez ohledu na mensi "kolegy" a naprosto tvrde by kracela sama, tyto male cirkve by zanikly. Vy mluvite o male komunite, ktera funguje. Proc ne, je to dobre, ja to inspirativni. Ale tato mala komunita neni schopna provozovat kostely (ktere jsou povetsinou historickymi pamatkami), skoly, nemocnice, atd. My jsme si zuzili videni cirkve na farare v cernem rouchu. Ale unikaji nam daleko sirsi souvislosti. top0625top@hotmail.com

Tomas Pansky 31.1.2008 19:37

Re: Stát je vždycky klacek, jen jde o to na koho dopadá

Dekuji za Vas prispevek. Dopoustite se jednoho zasadniho omylu: umele (a zamerne) tu byla navozena myslenka, ze cirkve zadaji neco z velke hromady penez (statni kasa), nejake prispevky. Ale oni nezadaji o prispevky, ale navraceni sveho majetku, ktery jim byl ukraden. V tom je velky rozdil!!! Mel by mit zlodej volbu kdy vrati ukradeny majetek pote co byl chycen? Nikdo se s nim nebavi - majetek je bez reptani navracen okradenemu. U nas to trva tak dlouho, protoze zlodejem byl stat sam a ten je take v soucasnosti arbitrem. Hnacim motorem statu jsou politicke strany, jejichz zastupci se vyprofilovali z generaci podilejici se na chodu kom-ismu. Tim de facto se cely proces zastavil. Proto jsou lidovci v takove neoblibe: "Voni nam ty potvory neustale pripominaji, ze musime platit sve dluhy ..."

Tomas Pansky 31.1.2008 19:22

Re: Když právní stát tak pro všechny

Neral bych se mylil, ale restituce zemedelske pudy uz je uzavrena. Ta probehla, kdy se majitele mohli rozhodnout, co se svou pudou udelaji: nekteri si ji vzali zpet, jini ji nechali ve druzstvech, jini zalozili obchodni spolecnosti. Tato restituce je naprosto odlisna od te, o ktere mluvime - restituce cirkevniho majetku (drtive vetsiny) jeste neprobehla.

Tomas Pansky 31.1.2008 19:11

Re: problém není ve vrácení majetku, ale v jeho způsobu

Pane Krepelka, proc verejne lzete??? Uvedte jediny pripad, kdy je navraceno neco, co cirkve (ci rady) nevlastnily pred rokem 1948. Navic, ukradeni cirkevniho majetku neprobehlo s unorem 1948, ale postupne behem nasledujicich let, kdy kom-iste vyvinuli obrovsky normalizacni tlak. Opet, placete dobre, ale na spatnem hrobe - pletete si viniky a poskozene. Viniky byl komunisticky stat, jehoz jsme pravni nastupci a proto stat musi vratit to, co drive ukradl. Vyvazenost reseni??? Kdo muze zaplatit utisk a ponizovani zpusobene kom-isty??? Nikdo neni schopen vratit cas tem, kterym byl ukraden. Financni nahrada (a presto neuplna - je to dohoda, ne diktat) je to minimalni, co by stat mel udelat. Vy se tu rozcilujete, zatimco se nosici rudych vlajek dale produciruji v nasem parlamentu a kazou "demokracii."

Richard III. 31.1.2008 18:59

Autor je špatný počtář

A krom toho vůbec nebere v úvahu miliardové částky, které nebude stát muset církvím do budoucna vyplácet. Ať se na to díváme odkudkoliv, vydělá nakonec stát mnohem víc než církve, které však taky neprodělají.

Jde o dohodu oboustranně výhodnou, takže bychom neměli připustit, aby ji pár idiotů zmařilo.

Ludva 31.1.2008 16:44

Veleúspěšný Čunek

Třeba přiznat, že pan Čunek je nejúspěšnější lidovecký předseda. Komu jinému by se podařilo dostat od státu církvím takové prachy. Všechna čest, ten chlap v tom umí chodit. Ukřivděný vyhazovem z vlády, tlak na volbu prezidenta a prašulky jsou doma. Přitom počet kněží, které je stát povinen platit, neomezeně roste.

Malý Aston 31.1.2008 14:46

Re: Jelínku,

Nejen z postoje KDU ale ze svých poslanců mají strach.To je ten problém,jak bude tajné hlasování zemanovci budou proti paroubkovcům a je to vyřešené.:-D

F. Čech 31.1.2008 14:23

Brblalovi

Mezi bolševickými hlupáky, kteří tady diskutují opravdu vynikáte. Tady tvrdíte, že "komouši znárodňovali pro republiku a církev kradla pro Vatikán". Takže podle vás, vy bolševický grázle  komunisté nekradli, ale "znárodňovali pro republiku". A co z toho ta republika měla! Vždyť vy bolšáni jste všechno co jste ukradli, průmyslníkům, živnostníkům, sedlákům nebo církvím totálně zplundrovali a republiku posunuli ze 4. místa na světě daleko za Portugalsko, Řecko, Jižní Koreu a desítky dalších států!. Přitom jste ještě stačili zničit více kulturních památek než husité, Švédi dohromady! Co, komu a jak "kradla církev jste nijak neupřesnil, protože nic takového se nekonalo. Pokud došlo k ukradení majetků české a německé protestantské šlechty a převedení tohoto majetku na šlechtu prohabsburskou po roce 1620, církve na tom nijak neparticipovala (pokud ovšem za církev nepovažujete např. knížete Lichtenštejna s jeho rozsáhlou rodinou, českého šlechtice Albrechta z Valdštejna a další feudály, kteří si tento majetek beze zbytku rozdělili). A co z toho měl asi Vatikán, tak to ví jedině váš komunistický ústřední výbor! Navíc si uvědomte, že ti protestantští čeští a němečtí feudálové, kteří o majetek po roce 1620 přišli získali jeho velkou část předcházejícím ukradením majetku řadě katolických šlechticů, které z Čech zase oni vypudili v době před Bílou Horou. A když si zkusíme představit co by tady asi dělali tito němečtí ačeští protestantští stavové, kdyby svůj boj vyhráli, tak si uvědomte, že si tito vlastizrádci za českého krále zvolili falckého kurfířta Friedricha - Němce jako poleno a navíc neodpovědného změkčilého hejska, který se v P/raze vyznamenal jedině tím, že dovolil své německé soldatesce vyplenit chrám Sv. Víta z nevyčíslitelným uměleckým bohatstvím z doby Karla IV. a jeho tlupa opilých špatně placených žoldáků utekla z Bílé Hory po prvním výstřelu císařského vojska. Praha se ještě dala snadno bránit za hradbami, ale přihlásilo se k tomu z této sebranky jenom 8 mužů!!!!

joel 31.1.2008 14:17

Re: Re: Re: Soudruhu Jelínku - vemte si kalkulačku a počítejte

Typická rudá demagogie. Po Bílé hoře bylo církvi vráceno to, co jim uloupila kališnická šlechta. Stačí nahlénout do dějepisu a zjistit, co bylo za tak nápadným vzrůstem některých tzv. českých rodů od vlády jiřího z Poděbrad (včetně !). Typickým představitelem "české" šlechty byli Thurnové a p., kteří neuměli česky ani slovo, jako typického čeksého vlastence si zvolili Fridricha Falckého. Také "tobra cecha". Přišli Schwarzenbergové, Colloredo-Mansfeldové a p., to je nepochybně pravda. Jenže jak se zachovali v době nehoršího ohrožení?  V r. 1938 a 1939 se prohlásili za Čechy, podporovali odboj,  či se ho přímo účastnili.  Odměnou jim bylo znárodnění.    

J.M. 31.1.2008 14:00

Re: Re: Re: Jelene

Čendo, nemí třeba pořád opravovat. Těch chyb je ve vašich příspěvcích tolik, že to nemá cenu. Asi jste ve škole dost často chyběl. Ale to není ten problém, problém je u vás jinde a ne v pravopisu.

J.M. 31.1.2008 13:54

Jelínku,

vaše nervozita z postojů lidovců k volbě prezidenta je rajskou hudbou pro moje obavy, že by se prezidentem mohl stát Paroubkův a Rathův poskok.

Čenda 31.1.2008 13:44

Re: Re: Re: Re: Re: restituce je donebevolající drzost

Tak za občasný překlep se omlouvám ale rád by jsem slyšel argumentaci Vaši, možná že mne poučí a to rád opravdu budu, nebo to naopak bude. Opravdu argumentacisolidní příjmu a zamyslím se nad ni. A i když můj slovosled se Vám divný zdát bude snad mu porozumíte.

Bubeník 31.1.2008 13:34

Takhle kupčil i lidovec Šrámek

jen aby byl u koryta s Benešem

Ašek 31.1.2008 12:50

H....

Po přečtení článků pana Jelínka si vždy připadám jako inteligentní,krásný a čestný.Jen se bojím aby se nenaklonoval.

Sam Křepelka 31.1.2008 12:49

Re: Je to pořád levnější než olympiáda v Praze!

to není argument, to je blbost !

František 31.1.2008 12:48

Je to pořád levnější než olympiáda v Praze!

Sam Křepelka 31.1.2008 12:41

problém není ve vrácení majetku, ale v jeho způsobu

Problém není ve vrácení majetku církvím, ale v jeho způsobu. Zejména v tom, že je tam zahrnován majetek, který již církev navlastnila před rokem 1948. Dále v tom, že i forma vyplácení finanční náhrady je jiná než u ostatních restituentů. Zejména ona úroková sazba  a doba splácení vytváří zajímavou částku ( pro církve, ne pro stát ). A i to, že sice stát bude platit ročně cca 4,5 miliardy ročně, ale ještě 20 let bude platit jejich provoz ! Proč ? To je právě ta otázka a i důkaz nevyváženosti takového řešení. Není tedy divu, že se Cyrda Svoboda tak silně angažuje !

Sam Křepelka 31.1.2008 12:30

Re: To je ta potíž

A ČSL ( nyní KDÚ-ČSL ) jim zdatně sekundovala jako člen NF.

Sam Křepelka 31.1.2008 12:28

Re: Prezident

Chyba. Jidáš dostal 30 stříbrných

NP 31.1.2008 12:04

Re: Prezident

Majetkové narovnání nemá se šetřením co dělat. Ať se to pořádně spočítá a zaplatí.  Pokud se to neudělá, pohrneme to před sebou dál. "prožrali" jsme Transgas a nikdo neví kam se těch 140 miliard podělo. " Prožereme" ČEZ , Ruzyň a Budvar ale dluhy budeme mít na krku dále. Čestné dluhy je třeba zaplatit a jít dál.

volf 31.1.2008 11:44

Re: Re: Re: Re: restituce je donebevolající drzost

Ten Váš češtin nějak být nečeský? Kvalitě češtiny odpovídá i kvalita argumentace.

petrph 31.1.2008 11:41

Re: Prezident

Tak to máte pravdu, ceny strašně rostou , ještě nedávno stačilo pět na stole v českých :-DTak doufejme že někoho nenapadne že Klaus je k nezaplacení .

petrph 31.1.2008 11:36

Tady bych si dovolil jen krátce odpovědět

Matouš 5,40-42

brblal 31.1.2008 11:31

Prezident

Dříve stačilo Jidášovi 3OO stříbrných.Dnes požadují lidovci 3OO OOO OOO OOO !!! Ceny hrozivě rostou.Stojí nám Klaus za tuto "sumičku" ? Z druhé strany jsme poučováni o nezbytnosti úsporných reforem ve všech oblastech.Poučuje nás šetřit hlavně  O D S !!!

brblal 31.1.2008 11:25

Re: Re: Soudruhu Jelínku - vemte si kalkulačku a počítejte

Musel by jsi do toho vyrovnání zapřahnout i Masaryka,člověka,kterého jistě uctíváš.Proč?Protože nenasytná,lichvářská církev žádá restituovat i majetek,který jí byl odňat ve dvacátých letech minulého století.To už se můžeme vrátit rovnou k roku 1.62O,kdy po Bílé hoře církev okradla o majetek a vyhnala mnoho české šlechty a českých bratří.Měřme všem stejně!V historii si počínala církev hůř,než komunisti.Církev kradla a brala pro Vatikán,komouši znárodňovali pro republiku!!!

JE 31.1.2008 11:18

A kam se poděl think tank?

Čenda 31.1.2008 11:08

Re: ještě bych dodal - padni komu padni

 Tak toto, kdyby si většina církví jako ponaučení vzala. Věřím, že respektu a vážnosti by v dnešní společnosti dosáhla.

PetrK 31.1.2008 10:53

Další duševní potrat

Paroubkova satrapy, který budí dojem, že neví, kam by se vrtnul.

petrph 31.1.2008 10:35

To je ta potíž

Sociální demokracie se v roce 1948 spikla s komunistama a pak církvím všechno sebrali. Tak nevím, když někomu něco ukradnu, a pak když od něj něco potřebuju tak mu to jdu vrátit, tak asi moc důvěry nezískám, nebo jo???