4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: ´Prezident´ a ´premiér´

Občanská demokratická aliance (ODA) kandidovala v devadesátých letech pod heslem "Nejsme strana jednoho muže". Vymezovala se tak vůči ODS s dominantním Václavem Klausem. TOP 09 při jejím vzniku mnozí považovali za "další ODA". Za pravicový doplněk k ODS, který bude dobrým "kladivem na Paroubka".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Rychlý 25.10.2011 22:01

Politology taky miluju.

Pehe v modrém dresu.

L. Kubeš 25.10.2011 16:44

Politology miluju ze všeho nejvíc =)).

Ti jsou stejně jako ekonomové vždycky úplně mimo a jenom dodatečně fundovaně vysvětlují, proč k něčemu došlo. Ale dopředu nevidí ani na krok.

A proč dál nerozdávat nejrůznější dávky, dotace a podpory, když to je všechno na dluh a zatím to letadlo pořád ještě letí?

J. Honců 25.10.2011 21:48

Otázka by měla znít jinak.

Proč dál nerozkrádat státní majetek, nevyhlašovat neprůhledné tendry a neparticipovat na předražených zakázkách, když daně je možno ještě zvyšovat? Rozkradených sto miliard ročně by stačilo na na mnoho nejrůznějších dávek, dotací a podpor. Nemusely by být na dluh a letadlo by doletělo mnohem dál.

Z. Rychlý 25.10.2011 21:57

Re: Otázka by měla znít jinak.

máte na mysli sociální demokraty ?

P. Schuh 25.10.2011 13:46

Sedmilhář

Na vlastní slechy jsem slyšel pána knížete prohlašovat, že kandidovat NEBUDE pokud neprojde přímá volba prezidenta.

Přímá volba asi opravdu neprojde a hle, slovo šlechtice záhy neplatí. Je mi jedno jestli ten pantáta bude kandidovat na prezidenta nebo ne, ale proč proboha takhle lže ?

J. Malá 26.10.2011 15:40

Re: Sedmilhář

Kdyby to bylo jen tentokrát. Slovo "šlechtic" je odvozeno od příd.jména šlechetný.Myslíte, že takový je?Poprve lhal, když se v r.90vrátil a tvrdil v TV, že nikdy nebude chtít vrátit majetek,protže český stát se mu o něj s velkými náklady staral.Vrátil se jen proto, aby Havlovi pomohl budovat novou společnost.Od té doby lhal mnohokrát-je to debilní větrná korouhvička.Od přímé volby si sliboval, že opět poplatí v hospodách mladým a ti, oslněni tím, že vidí poprve v životě knížete jinde než v pohádkách, budou ho volit.Jenže to mu asi nevyjde, tak to bude muset risknout.To by byl president.! Při jeho projevu by musely jít titulky!

J. Šimek 25.10.2011 10:26

Placený PR článek

Má ale jen zakrýt to, co se dělo na kongresu ODS.

P. Maleček 25.10.2011 8:33

Kníže proboha bojuj!

Šetřit ve státním, zastavit korupci a nové tváře do politiky. To bylo to, proč lidé TOP-09 volili. Na rozdíl od ODS se to dalo TOPce věřit. Kníže Karel tomu dával důvěryhodnou tvář. V nádherném volební spotu pevně držel kormidelní kolo. Kalouska nešlo zahlédnout ani v podpalubí.

Z toho teď nezbylo vůbec nic. Na rozkaz Kalouska TOpku ovládl starý lidovecký plevel, který úspěšně dusí nové tváře a odmítá vymést korupční špínu na kterou je zvyklý a bez které si nedovede politiku představit. Na státním se nešetří. Díry v trupu státní pokladny rozšiřované i členy TOpky řízenou korupcí se látají z příjmů nízkopříjmových a středních skupin. Jediná nová tvář Gazdík svou sladkou ale bezmocnou tvářičkou marně zakrývá staré lidovecké vlčáky s Kalouskem v čele. Mediálně děsivá tvář, jméno i vystupování drába sociálně potřebných dusí sympatie řídnoucích příznivců.

Kníže Karel moc dobře ví, že je to - po jeho v prdeli. Místo aby řízně praštil do paluby, vyhodil líné, chamtivé a jeho zneužívající přímé podřízné a z podpalubí vytáhl čerstvé, lidoveckým smradem nenačichnuté politiky a tím otočil flotilu TOPky do ve volbách slibovaného kurzu, znaveným pohledem vede dál svoji, spíš Kalouskovu flotilu do zatuchlých vod politických kšeftů a podvodů. Už ví, že z něj prezident nebude. To z něj na sobotním sjezdu čišelo.

Ano největším zklamáním TOPky je kníže Karel. Měl by sebrat zbytky svých fyzických sil a místo potupného bezmocného čekání na vzdalující se prezidentování splnit to, co ve volbách sliboval. Mladých a schoných má v podpalubí dost. Ale nejřív musí z lodi vyhnad staré lidovecké krysy v čele s Kalouskem. Jinak jeho flotila ani slavně nezvítězí, ani nepůjde v hrdinné bitvě s přesilou ke dnu. Jen trapně uvízne v bahnité mělčině svinské české politiky.

Karle kníže náš vzhůru do boje. Vzpomeňte si na slavné vítězství vašich předků nad Turky u Vídně. Taky už to tam bylo jednu chvíli v prdeli.

S. Ševeček 25.10.2011 8:46

Re: Kníže proboha bojuj!

Jak vlastně vypadá a kde se nachází ten hostinec pana hostinského a lesníka?

Nebylo by od věci, vážení investykativci, vypátrat to a předložit reportáž?

K. Janyška 25.10.2011 7:39

Ano, voliči TOP 09 začínají mít ten správný pocit. Kníže slouží cizí mocnosti, ne České republice... Dzp.

S. Ševeček 25.10.2011 7:24

"víc než bonmoty a pochrupování na mezinárodních fórech"

Vypadá to na víc - starý vulgární chudáček.

E. Vašátko 25.10.2011 7:06

Hezky se to povídá a filosofuje o tom, co by kdyby, ale

docela by mně zajímalo, co a jak by řešili v té levicové části spektra situaci, kterou teď řeší Kalousek a spol. Na jedné straně je v EU a bojím se, že i globálně stále se prohlubující krize a bez ohledu na to, co různí myslitelé povídají se prostě šetřit a tedy škrtat a zvyšovat daně musí, i když z toho asi nikdo není nadšený, na druhé straně prostě není možné prožrat na pastelkovném a jiných radostech i to málo, co ještě zbývá. A na to se dají voličí ČSSD a KSČ snadno nachytat. Docela rád si počkám, co parta slavných levicových ekonomů za dva roky vymyslí. Leda tak znárodnění podle vzoru Vítězného února. Jenom aby to ještě šlo a aby to prošlo, když už za barákem není Rudá armáda. Kdyby mně bylo o pár let méně, raději bych na to čekal někde na západ od našich hranic i když ani tam to nebude o moc lepší.

J. Malá 26.10.2011 15:54

Re: Hezky se to povídá a filosofuje o tom, co by kdyby, ale

Znárodnění? Byla by obrovská škoda, kdyby kdysi majetek státu- nyní patřící mafiánům, podvodníkům a zlodějům- byl vrácen státu?Novou Huť v Kunčicích stavěli naši lidébrigádně jako tehdy stavbu mládeže.Proč by měla patřit jakémusi Indovi, který otravuje ostravské ovzduší víc než veškerý průmysl v minulém režimu.

J. Stejskal 25.10.2011 1:22

Dobrý.

Je to tak. Ano, musí přijít nové tváře a něco přinést. Sněm bohužel žádné neukázal. Paní Langšádlová asi není zlá, ale jenom doplňuje panoptikum. Myslím, že skutečným režijním kouskem bylo moderování tak profláknutými osobami, jako jsou paní Parkanová a pan Severa. Připadalo mi, že tím chce někdo straně ublížit.

Co se týče sociální politiky strany, voliči i regionální členové s úžasem zírají nejen na pana Kalouska, ale zejména na pana Drábka. Když byl pan Drábek prezidentem hospodářské komory působil na mne úžasně a tehdy jsem si takového ministra přál. Přišel neuvěřitelný člověk s absolutní absencí empatie a s doslovnou obsesí na sociálně slabší. Což jsou pro ministra sociálních věcí, opravdu skvělé vlastnosti, možná i předpoklady.

Sněm neukázal žádné světélko na konci tunelu. Pokud tím nebyla kandidatura pana Schwarzenberga na úřad prezidenta. Ale pochválili se.

V. Skalová 25.10.2011 2:06

Re: Dobrý.

Přesně tak, souhlas. Drábek je naprostý tragéd, a Heger jakbysmet.