23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Plocek 14.10.2010 8:15

Prezident a ministr zahraničí

Jestli je pravda, že ministr zahraničí reagoval na slova p. Klause, tak je pro mě zklamání, že vůbec reagoval, protože prezident se chová, jako když  je v této republice sám za sebe. Jeho chování, pokud nejde, aby abdikoval, tak musí člověk přejít a čekat na ukončení funkčního období. Je to člověk, který pod zástěrkou, že koná pro stát prosazuje svoje myšlenky, které jsou na hony vzdálené současné realitě a navíc svým chováním zkaíl republice renomé. Výsledek:  nikdo ho nebere vážně, nikdo ho nezve na státnické návštěvy, nikdo nepříjíždí k nám. Takže izolace republiky.

A tak pane ministře¨, nechte ho dožít ale nereagujte, je to ztráta času .

J. Císař 12.10.2010 18:27

A proc?

Proc je tak dulezite vedet zda jsme ve vztahu k EU optimiste nebo pesimiste? Proste jsme cleny EU.

V. Běhal 12.10.2010 12:25

Kníže a Bilderberg

Je-li pravda, že ministr zahraničí je členem skupiny Bilderberg, která shromažďuje extrabohaté lidi usilující o ovládnutí světa pomocí financí, tak chápu, že mu Klaus nedůvěřuje.

S. Netzer 12.10.2010 13:10

Re: Kníže a Bilderberg

Je-li pravda, že prezident ČR věří báchorkám o NWO ("globální vládnutí OSN"), tak chápu, že Schwarzenbergovi nedůvěřuje.

"Všechny blbosti co se o Bilderbergu, objevují jsou přibližně na stejné úrovni, jako jsou Protokoly sionských mudrců. Podobné pitomosti mají vždy úspěch a ohlas u lidí, kteří nemají příliš velké sebevědomí a bojí se čehosi neznámého. Dřív bylo populární celosvětové židozednářské spiknutí. To už ale dnes tak netáhne, no tak se pro změnu vymyslelo spiknutí zvané Bilderberg. Lidé se mě na tyto věci hodně ptají. Musím říct, že se docela dobře bavím, protože jde o velkou legraci" (K. Schwarzenberg)

J. Kejkrt 12.10.2010 13:40

Re: Kníže a Bilderberg

To kníže vystihl přesně.

D. Streit 12.10.2010 8:53

Tipnul bych si, že europesimistů už je víc

Ale média a parlament plně ovládla euroservilní klika. Klaus dělá záslužnou práci.

Kdo je je to Schwarzenberg, se můžeme zorientovat podle toho, jak urychloval uznání Kosova a paktoval se se zločinnými separatisty, vrahy a představiteli narkomafie.

Jestli ta výjimka nebude, o licoměrnosti EU už nebude žádných pochyb: 

http://streit.blog.idnes.cz/c/157690/Klaus-vi-ze-Schwarzenberguv-soudny-den-nastane.html

M. Prokop 12.10.2010 14:27

Re: Tipnul bych si, že europesimistů už je víc

S tím Kosovem v podstatě udělal jen co bylo nutné.

nebo se domníváte, že by bylo součástí Srbska (nebo že by bylo k užitku, kdyby bylo součástí Srbska) nebýt našeho uznání?

V. Kusý 12.10.2010 18:18

Re: Tipnul bych si, že europesimistů už je víc

Ale pane Prokope! Tohle je tak jemná nuance, že ani velký Klaus, ani jeho prorok Streit nejsou schopni ji pochopit.Pan Klaus nechce, jako slavjano, či spíše rusofil,pan Streit takto subtilní rozdíl snad ani nechápe.Ovšem když jde o to strefit se do pana Schwarzenberga, je dobré cokoliv.Jako aristokrat však asi sklápí prkénko na WC, jinak by to už bylo použito.

F. Šimek 12.10.2010 15:46

Re: Tipnul bych si, že europesimistů už je víc

pane, je třeba navštívit odbornýho lékaře! Ten vám řekne, co dál. Pro vaší neznalost : profesor tč president, byl na rozdíl od Schwarzenegra vychovanej v komunistický rodině. Není mi jasný, co má s tím společnýho narkomafie a zločinný separatisti! Čest práci!

K. Janyška 12.10.2010 8:46

Kajan

Nebezpečím je kníže Khárl ! Svým socialistickým založením ! Dzp.

S. Netzer 12.10.2010 8:55

Re: Kajan

Nebezpečná je hloupost lidí Vašeho druhu, Janyško.

S. Ševeček 12.10.2010 8:18

Máte pravdu - tedy v první části tvrzení

"za tím stojí rozdílné názory obou mužů"

Na rozdíl od Vás se domnívám, že celá pravda je, že za tím stojí rozdílné názory obou mužů na pojem Vlast.

A to je na pováženou.

M. Franková 12.10.2010 8:18

Ach ta EU

Mít vlastní názor bylo, je a i do budoucna nebude bezpečné. Jsem také tzv.Euroskeptik. Nikoli z důvodu,že bych nechtěla nebo neviděla jistá pozitiva, které tento svazek, ve své podstatě nesourodých států, může přinést. Spíše mě děsí úřednické zasahování do života každého občana.Nevím,jak se dotýká Němce či Španěla. Ale vím, jak se dotýká mě..jsem Češka a jsem na to hrdá. Snad i ten největší eurofanda uzná,že vše, co je nařízeno direktivně a vymyšleno úředníkem, nebývá to pravé ořechové.Je to obvykle tím horší, čím dále je úřednický stůl daného.My sami žehráme nad mnohdy nejapnými vyhláškami,které se sypou z našich vlastních úřadů. A ty jsou relativně blízkoJsem daleka pomyšlení,že ouřada je ten nejsprávnější člověk, který by měl diktovat a řídit cokoli.Jsem dnes a denně svědkem,co nedobrého napáchaly evropské normy například v našem zemědělství.Žabomyší válka o pomazánkové máslo je opravdu úsměvná, jenže opravdu mi vadí, že něčím takovým se zabývá nějaká komise v Bruselu.Skutečně mi vadí, že se stávám dnes a denně téměř inspektorem Colombem při hledání českých výrobků v supermarketech.Vadí mi zvýhodňování dovozových potravin na úkor těch českých.Domnívám se totiž,že funkce EU by měla především chránit evropský trh a ne ničit své členy uvnitř společenství. A že ekonomika EU zrovna zdravá není, to je opravdu zřejmé. A nic na tom nezmění fakt, budeme li se zde dohadovat o biliony či jiné termíny.

J. Kanioková 12.10.2010 1:46

Vážený autore,

"Je Česká republika spíš eurooptimistická nebo spíš europesimistická.? "

myslím, že ČR je stále víc europesimistická, neboť se k nám znovu zadními vrátky vkrádá socialismus. A co si o tom myslí stále větší počet lidí je očividné z průzkumů. Už jen 30% lidí chce euro, už jen kolem 50% lidí je spokojeno s členstvím v EU.  Přineslo příliš moc zásahů do našich svobod. Navíc to jde ekonomicky s kopce v celé EU,

ke konci letošního roku bude Evropa dlužit svým věřitelům více než 10,155 trilionu eur. Evropa si nezaslouží takový šílený propad za současného nezadržitelného nárůstu byrokracie.  EU je propadák.

P. Brodský 12.10.2010 2:11

Naučte se číslovky v americké angličtíně

Americký trilion je český bilion. Za trilion Eur byste si mohla koupit celou sluneční soustavu a ještě by zbylo.

Jinak pokud vím, tak v ECB se uvažuje o vydání evropských obligací, zatím ale k tomu nedošlo. Takže nevím o čích dluzích to vlastně hovoříte. Nespletla jste si náhodou "Evropu" se svými oblíbenými národními státy?

V. Pavel 12.10.2010 6:24

Re: Naučte se číslovky v americké angličtíně

Pane Brodský! Pí. Kanioková je vášnivá Klausofilka! Jinak se zde projevuje jako žena se sociopatickým přístupem k diskutujícím a hloupými názory!

J. Kanioková 12.10.2010 12:51

Je to okopírováno z článku

http://neviditelnypes.lidovky.cz/ekonomika-evropska-dluhova-unie-dah-/p_ekonomika.asp?c=A100928_104406_p_ekonomika_wag

A Evropa je snad součet jejích států, ne?

S. Netzer 12.10.2010 13:34

Re: Je to okopírováno z článku

Ten pan Zaoral bude asi ohromná kapacita, když ani neví, kolik je jeden trilion.

J. Kanioková 12.10.2010 16:51

Jo, s těmi triliony jsem taky rozpačitá,

ale s mým pc nemám sílu si vyhledat oficiální čísla zadlužení všech evropských států. Ale předhodila jsem odkaz na ten článek na více fórech, kde se občas vyskytují i docela respektovaní odborníci a nikdo se proti tomu neozval. Takže ...

S. Netzer 12.10.2010 7:33

Re: Vážený autore,

Kde jste, proboha, přišla na tenhle nesmysl?!

Vašemu odporu vůči EU se ani moc nedivím, když máte takové "informace". Jinak správné je to, co píše níže pan Brodský.

S. Netzer 12.10.2010 7:34

Re: Vážený autore,

Výše. :-(

V. Pavel 12.10.2010 8:22

Re: Vážený autore,

Pí. Netzer! ......... "Časově vpředu"! :-)

K. Kužel 12.10.2010 0:44

V Evropě můžeme přece zůstat,

i kdybychom nebyli členy EU. To podstatné by nám nikdo nemohl dost dobře vzít. K tomu viz můj článek "Chytrá horákyně Petra Machová":

http://karelkuzel.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=137124

P. Brodský 12.10.2010 1:58

V Evropě nepochybně zůstal i Lukašenko

Pana Berounského ale zajímá vztah k EU. Schwarzenberg chce Unii silnou, Klaus slabou nebo žádnou, já chci Unii silnou,  Vy naopak. Pan Berounský se ptá, co ale chce Česká republika. Myslím, že to pochopitelně záleží na tom, kdo je zrovna u jejího volantu. Otázka co chce republika je stejně matoucí, jako otázka, co chce autobus. 

K. Kužel 12.10.2010 5:40

Re: V Evropě nepochybně zůstal i Lukašenko

Jistě, souhlasím s Vámi, že ta otázka není v pořádku. Ale bylo by zajímavé zjistit, co chtějí Češi, třeba referendem.

V. Pavel 12.10.2010 6:29

Je třeba vyměnit prezidenta, ne nové referendum o EU!

Kuželi! Referendum o vstupu ČR do EU již bylo! V r. 2003. Proto bychom měli s EU jako člen charakterně spolupracovat a nikoliv se chovat tak, jako prezident Klaus a jím poštvaní primitivové, či s ním proti EU spolupracující komunisté! Kvůli tomu, že máme neseriozního člověka v čele státu, není na místě nové referendum ohledně našeho členství!

K. Kužel 12.10.2010 7:50

Re: Je třeba vyměnit prezidenta, ne nové referendum o EU!

V.! Pavle! Obdivuji lidi, kteří vědí, co je potřeba a dokážou to dát s mnoha vykřičníky najevo. Ještě lepší jsou ti, kteří vědí, co je DOBRÉ pro národ, nebo dokonce pro lidstvo. V tom obzvláště vynikali socialisté, ať ti nacionální nebo internacionální. Vždy to stálo milióny životů, jen ty světlé zítřky ne a ne přijít.

V. Pavel 12.10.2010 8:29

Re: Je třeba vyměnit prezidenta, ne nové referendum o EU!

Kuželi! Pro ČR je dobré být součástí Evropského společenství, nikoliv stát stranou, či se spojit s Ruskem! Kromě toho, že to je můj osobní názor, tak o většinové shodě s ním rozhodlo celostátní referendum, které se v ČR uskutečnilo na začátku r. 2003. Bezcharakterní je, nechovat se jako řádný člen EU, odvolat vlastní vládu při předsednictví EU, jak vyjednal Klaus s Paroubkem, nevyvěšovat na prezidentském sídle vlajku EU a vymýšlet neustálé obstrukce, či dokonce nové referendum, jak zde činíte vy!

PS Vaše obdivné pocity k druhým neřeším a nevyjadřuji se k nim. Do pseudopsychiatrie zde např. dělá V. Vlk, sen., či Udavač Mrva M. Komárek. Já zásadně nikoliv. :-)

K. Kužel 12.10.2010 8:54

Re: Je třeba vyměnit prezidenta, ne nové referendum o EU!

V.! Pavle! V referendu o vstupu do Unie jsem hlasoval PROTI a tento svůj postoj zachovávám. Váš názor na můj charakter je pro mne irelevantní.

V. Pavel 12.10.2010 9:54

Re: Je třeba vyměnit prezidenta, ne nové referendum o EU!

Kuželi! Já hlasoval "pro", a stejně většina obyvatel. Na svůj názor na EU pochopitelně máte právo, jako též na mé názory o čemkoliv!  Pro mne přesto zůstanete "Kužel"! :-)