14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Gebauer 29.1.2008 11:26

Vraťme se ke zkušenostem let (ne)dávno minulých.

Třeba k těm z dob mezi r. 1948 - 1989: V dobách těch by nebylo nesmyslných mediálních tanců kolem takyvoleb a staronový superpresidentský kandidát p. Klaus nemusel být iritován, či alespoň zneklidňován jakýmsi přivandrovalcem. Jó, zlaté to byly doby, viďte,  pane Bárto!

janoryna 29.1.2008 11:20

je to opravdu nebetyčná drzost

kandidovat proti V.K. jinak nevím nic o tom, že by bylo vůbec možné najít proti V.K. srovnatelného kandidáta. takový člověk přece ani nemůže existovat !

Štváč 29.1.2008 11:18

ODS bez "profesora"

ODS by velmi prospělo nezvolení Klause. Hrad by se vyčistil od estébáků a ódeeska od servilních, bezcharakterních partajníků, kterým je republika šumafuk. Pak by socdem. byla ráda za "druhé housle" a lidovci by bez problému s ODS tvořili koalici. Jen ta hradní žába na prameni...

Joska 29.1.2008 11:23

Re: ODS bez "profesora"

Toto je i můj názor

rw 29.1.2008 11:23

Re: ODS bez "profesora"

  Jmenujte ty estébáky kecale,jistě jste komunista tělem i duší, vyškolen  v Moskvě.Putin potřebuje vyvolat nestabilitu jako v Polsku.

 

janoryna 29.1.2008 12:34

Re: Re: ODS bez "profesora"

a putin také největšímu žijícímu čechovi udělil medaili za utužování přátelství. estébáci si ani neškrtli.

Štváč 29.1.2008 12:49

Re: Re: ODS bez "profesora"

Hájek, Weigel /člen KSČ/

lucina pes 29.1.2008 12:07

Re: ODS bez "profesora"

lidovci tvoří rádi koalici s kýmkoli, to se o nich ví už od první republiky .

Miloš Solař 29.1.2008 11:04

Fischer

Pete Brich 29.1.2008 10:35

Prof. Nobel-Švejnar nám tu chtěl dělat prezidenta na Dohodu o provedení práce.

Když ale ti politicky nevzdělaní Češi tak citově lpí na prezidenské funkci, je ochoten ji dělat na Dohodu o pracovní činnosti. Až nás vyučí politické kultuře a konečně nám instaluje komunisty zpět do vlády (kdyby mu sakra nedělali takové potíže a přejmenovali se, aby to měl lehčí), zmizí za Velkou louží a porozhlédne se po dalším Banánistanu, kde se už dlouho modlí za to, aby zapršelo.

PB

Cricket 29.1.2008 10:19

Všem podporovatelům Švejnara...

... sděluji, že chápu, že jej mohou a musí podporovat, neboť jej jistě znají lépe, než ti kteří jej nepodporují (neříkám prosím "podporují Klause). Nicméně , bude-li zvolen, si rád počkám, jak se o něm dnešní podporovatelé budou vyjadřovat za takové 4 roky. To totiž záleží na tom, co Švejnar bude dělat, neb platí "kdo nic nedělá, nic nezkazí, kdo nic nezkazí, je pochválen, kdo je pochválen je i povýšen a kdo je povýšen, ten nic nedělá" (všimněte si, jak se oproti tomu píše o Klausovi, který toho dost udělal a taky dost pokazil). Chudáci milí podporovatelé páně Švejnara: váš postoj k tomuto málo známému "překvapení" je jen ukázkou neschopnosti vygenerovat opravdu slušného protikandidáta, který by měl šanci a alespoň nikoliv všech pět, ale tři-čtyři velká P.  Proto ta mediální masáž, proto ta úpěnlivost, proto najednou tolik chlupů na Klausovi. Kde je těch 70% jeho příznivců z dlouhodobých průzkumů veřejného mínění? Já to vím. Je to přesně jako v parlamentních volbách. Lidi rádi vymění své zkušenosti, životní moudra a jistoty za trochu té naděje, že to bude lepší, že jim někdo něco dá, že si alespoň virtuálně líznou nějakého toho dobra, byť by přicházelo ze zahraničí. Přeji Vám úspěch, rád bych se mýlil, ale myslím, že tomu tak nebude. Švejnar není žádná výhra a kdo jej sleduje, jak motá, točí, naskakuje na populismus a slibuje, musí to vidět. Tak hodně zdaru - naděje umírá poslední.  

Ivan Nový 29.1.2008 10:29

Crickete,

oni si najdou jiného Godota.

lucina pes 29.1.2008 12:16

Re: Všem podporovatelům Švejnara...

Divím se, že jim nestačila zkušenost s Fischerem. P.Švejnar stojí o titul Mr.President, aby zvýšil svoji prestiž v USA a mohl za přednášky požadovat násobky dnešních honorářů. S tím nemá nic společného žádná láska k České republice - kde by ji vzal,když odsud utekl a od té doby tu nežil? Je to vykalkulovaný pokus o zhodnocení své osoby na americkém universitním trhu, a podporují ho v tom jen ti, co by radši Satanáše než Klause a to, že je VK příkladným presidentem, jim kazí spánek i zažívání.

Malý Aston 29.1.2008 9:55

Panika a hrůza u Paroubka!

V poslanecké sněmovně koluje soupis poslanců za ČSSD kteří budou volit pana Klause.To je zřejmě dílo pana Ratha.Kdo jiný by měl o to zájem? A tak očekávám velké překvapení.KDU je tak rozhádaná,že nikdo neví jak budou volit.Bursík a jeho kočka AuAu také mohli počkat,neboť thán se může rozčílit a žádný Bursík již nebude.ODS i když to také není jasné zřejmě bude volit pana Klause a KSČM se rozhodne na poslední chvilku aby podrazila židličku Paroubkovi.Já mám dojem,že většina poslanců je strachy bez sebe jen aby nemuseli volit veřejně.Ono volit jinak,než je příkaz ze stranických sekretariátů si již mnozí vyzkoušeli ještě,když sloužili u komoušů.:-D

Velké Ucho 29.1.2008 10:09

Re: Panika a hrůza u Paroubka!

Hlavně si to vyzkoušeli partajníci ODS, jednohlasně, v jednom šiku, jednomyslně atd. v podpoře usnesení politbyra ODS. Není třeba chodit ke komunistům, je to laciné a bezmocné kliše. Je tu nová strana co převzala manýry KSČ bez skrupulí a snaží se je possouvat jiným stranám. KDU je rozhádaná, ale uzavřela s ODS handl století jen proto, aby čestný předseda ODS dále zůstal na hradě. Vůbec jím nevadí, že porcovali pro sebe cizího medvěda.

Malý Aston 29.1.2008 10:44

Re: Re: Panika a hrůza u Paroubka!

Dobře píšete ale špatně čtete.Já jsem napsal,že všichni poslanci ze všech politických stran mají strach aby nemuseli volit veřejně. A co se týká vyrovnání státu s panem Vlkem,prohlásil Paroubek,že mu nebude činit problém zvednout ruku pro tento zákon.To já zase chápu jako signál ke spolupráci ČSSD+KDU. Pokud zákon projde,dříve či později nebudeme ze státního rozpočtu platit platy farářům a jejich kuchařkám a budou se muset starat o své příjmy i bez mých daní.:-D

kr 29.1.2008 9:20

zvolme čunka

já navrhuji zvolit prezidentem p.Čunka.je to člověk který nebyl nikdy trestán,chytrý je taky dost a výborně by oba pány Š.a K nahradil.je taky šetrný,málo jí on i celá jeho rodina.výborně by doplnil vládnoucí garnituru jako hlava státu.utřel by Paroubek i valach s gulema Topolánek.

ŽA 29.1.2008 9:14

Chudáčku, Bárto....

Článek je napsán v oduševnělém svěžím kojzarovském duchu. Ptám se Vás ve Vašem stylu:

Máš toho zapotřebí, Vole???  

kr 29.1.2008 9:14

ani jeden

p.Švejnar je pro naši zem cizí a neznámý člověk.proč ho volit?víme o něm něco?o p.Klausovi toho zas víme až dost.nic proti němu nemám osobně,jen si myslím a říkám jen svůj osobní názor že už toho napáchal dost.škoda že není třetí kvalitní kandidát.to v Česku není nikdo jen Švejnar a Klaus?

Miloš Solař 29.1.2008 8:31

Švejnar bude dobrý president

Doufám, že Švejnar bude zvolen presidentem. A také si přeji, aby s Klausem odešli i všichni jeho řiťolezci z mediální scény.

Jiřík 29.1.2008 8:44

Re: Švejnar bude dobrý president

Díky za rozumný názor.Už jen otázka autora objednaného článku"Máš to Švejnare zapotřebí",je projev zoufalství e paniky na Hradě.

Martin II 29.1.2008 10:04

Re: Švejnar bude dobrý president

.....aby odešli i řiťolezečtí NOVINÁŘI......

Saul 29.1.2008 10:46

Re: Švejnar bude dobrý president

Prosím vás, vážení, o vysvětlení, proč by neměl být prezidentem místo p. Švejnara raději p. Fischer, jehož nezanedbatelnou předností je, že je (nebo alespoň byl) uznán za nejužitečnějšího českého politika, což p. Švejnar zatím ne, a taky přišel z ciziny?

Miloš Solař 29.1.2008 11:03

Re: Re: Švejnar bude dobrý president

Nevím, jestli zrovna pana Fischera bych si přál, ale presidentem by klidně být mohl - stejně jako tisíce jiných lidí, kteří pro takovou funkci mají elementární předpoklady. Rozdíl mezi panem Švejnarem a panem Fischerem je v tom, že pan Švejnar je reálně zvolitelný (je navržen a má podporu části poslanců a senátorů), kdežto šance jiných potencionálních kandidátů jsou v tuto chvíli pouze teoretické.

KMB 29.1.2008 8:14

Paroubek se hrozí kupčení kolem volby prezidenta!

Není divu, že se p. Paroubek obává o regulérnost prezidentské volby a vyzývá prezidenta Klause, kterému na férovosti volby přeci tak záleží (viz jeho interview TV NOVA), aby explicitně odmítl a jednoznačně odsoudil "kupování" hlasů poslanců a senátorů za KDU-ČSL pro jeho znovuzvolení za souhlas ODS s majetkovým odškodněním církví ve výši čtvrt bilionu Kč a vyzval vládu, aby jednala s opozicí o širší podpoře odškodnění napříč politickým spektrem. Vždyť přiznání ministra Svobody za KDU-ČSL, že by bylo vhodné uzavřít "otevřenou, zřetelnou a veřejnou" dohodu mezi ODS a KDU o výměně hlasů ve volbě prezidenta a v hlasování o církevních restitucích, svědčí o tom, že se s hlasy volitelů obou stran vesele kupčí. A nejen s KDU! Objevují se různé "seznamy zrádců" z řad ČSSD, které měla dalíkostrana uplatit či vydírat, aby hlasovali pro jejího kandidáta Klause. Tedy špíny a svinstva vrchovatě, jak už je v souvislosti s osobním úkolem premiéra (ergo jeho muže na špinavou práci Dalíka) zajistit znovuzvolení Klause zvykem.

O tom, že se něco nekalého chystá, svědčí i mimovolná duševní inkontinence předsedy Senátu Sobotky v nedělních OVM, když zřejmě ve chvilce nepozornosti své i pana Moravce, který na to nijak nereagoval, otevřeně přiznal, že ODS trvá na tajné volbě, aby mohla prosadit znovuzvolení Václava Klause napříč politickými stranami, protože je to opravdu ten nejlepší kandidát pro blaho republiky. Ještě horší je, že média obviňují z kupčení výhradně lidovce, jejichž nejbystřejšímu politikovi zřejmě došlo, že když stejně bude velká část lidoveckých volitelů hlasovat pro Klause, dalo by se z toho závazkem ODS podpořit restituce vytřískat i něco pro církve, KDU i jeho osobně, zatímco ODS se nikdo neptá, proč tak najednou otočila o 180 ° ve věci církevních restitucí, které dosud (v souladu s míněním světské a sobecké veřejnosti) jednoznačně odmítala. Proč? Museli by i poslanci ODS přiznat svou aktivní účast na takovém handlu?

Pete Brich 29.1.2008 10:40

KMB

Ze jmen Kašpar, Melichar a Balthasar si klidně můžete ponechat jen to první. Stejně to na Vás každý pozná:-P

PB

trent 29.1.2008 7:06

majstrštych....

nebo nebetyčné chucpe?......postavit kandidáta,kterého podpoří i tak uznávané osobnosti jako v.h.!;-)

kocour 29.1.2008 2:22

Topolánek spojil se znovuzvolením Klause

své další setrvání v čele ODS.

Proč totéž neudělá Paroubek, on si něvěří?

Netřeba 29.1.2008 7:00

Re: Sobě věří.

Ale kdo mu zaručí, že v týmu nemá ještě dalších deset-dvacet-třicet Melčáků a Pohanků?

stará sova 29.1.2008 8:45

Re: Re: Sobě věří.

Kdyby se Paroubek nechoval jak feudál, mohl by se na svoji stranu spolehnout. Ale systém nedůvěry, kontrolování a zastrašování není na každého a Jyrka  stále nemůže pochopit, proč ho poslanci jeho strany nechtějí  poslouchat. Byli totiž voleni a nikoli Jyrkou jmenováni.

Kyby měli poslouchat a chovat se jednotně v tom, co si předseda myslía přeje, nemuseli by ve sněmovně sedět.