22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
RB 4.6.2007 9:41

Re: Ohledně generála Vacka mám zcela jednoduchý důkaz

Od určitých hodnodstí a funkcí, byla spolupráce s VKR jednou s funkčních povinností velitele. Kromě politruků byli všichni velitelé od pozice velitele roty výše pod bedlivou kontrolou VKR. U každého pluku nebo samostatného útvaru měli kontráši své pracoviště měli více pravomocí, nebo spíše moci než politruci. Moc se jim vyhnout nedalo.

www racek 4.6.2007 10:07

Re: Re: Ohledně generála Vacka mám zcela jednoduchý důkaz

jo, z útvaru to znám. jeden z vojínů jim dělal řidiče,. když se během dne vydávali na tajemné výpravy do opavy a ostravy. pochopitelně chodili chlastat.

doufám, že ten vojín není dnes lustrován. určitě by byl pro naši křehkou demogtracyjy strašně nebezpečnej.

GreyMan 4.6.2007 7:24

Nebylo by vhodnější,

kdyby články s takovouto problematikou psal někdo, kdo má alespoň zíkladní přehled o tom, jak tyto mechanizmy fungovaly? Doměnky rádobybijce nejsou ani k pousmání a při čtení některých diskuzních příspěvků spíše k pláči. Ukazuje se, že ministr obrany, civilista, bez zkušeností z armády, ji není schopen řídit. Takže buďme rádi, že v době, kdy komunisté, nevědíc co dál, předali klíče od hradu skupince podivných individuí, byl ve vedení armády profesionál, byť jeho politické zaměření bylo rudé. Byl to ale přísně loajální profík. Proto zůstala armáda v kasárnách a do politických záležitostí se nemíchala. V tom je jeho hlavní pozitivní zásluha. Být tam neznalý civilista, mohlo lehce dojít ke střetům nejen s armádou. Zkuste zkoumat vnitřní poměry v armádě té doby, názory některých velitelů a vliv gen.Vacka na zklidnění situace. Pak si utřete nenávistnou pěnu kolem úst a pokud máte alespoň nejký mozek, zkuste myslet! Přeji příjemný den!

Malý Aston 4.6.2007 8:40

Re: Nebylo by vhodnější,

Souhlasím s Vámi.Jen to potvrzuje to,co většina občanů chápe,převrat byl proveden na příkaz KGB za spolupráce Stb a jen díky tomu,že pokyny byly jasné vše šlo jako po drátku.Naše rádoby opozice v čele s Havlem nic neměla připravené a jediná kvalifikace pro všechny funkce byla přítomnost někdy s někým na Hrádečku při ožírání se. Je mi milejší kvalifikovaný generál než nějaká baba,která si pamatuje vojáky jen ze svého mládí,když s nimi randila.:-D

www racek 4.6.2007 10:10

Re: Re: Nebylo by vhodnější,

musím říci, že generál vacek vždy vystupoval jako opravdový profesionál, jako žádný po něm. politický názor od něj nikdo neslyšel, až teprve dlouho po odchodu do výslužby.  a nezapomeňme, přivezl rukojmé z bagdadu těsně před intervencí.

Eugenik 4.6.2007 6:29

Byvaly bolseviku Pacnere, odporny starce

Proc za kazdou cenu chcete jako prohresek prisit komunistickemu generalovi kontakty s VKR?

Copak to je horsi nez byt komunistickymi generalem? Ne. Zato ve svych textech jste mnohokrat zlehcoval praskacstvi a donaseni zidovskych soukmenovcu. Tedy vezte. Zmetek byl kazdy praskac. A tech zidovskych je v seznamech pozehnane.

venkovan 4.6.2007 8:50

Re: Byvaly bolseviku Pacnere, odporny starce

Prosím pěkně, Pacner to "přišít" nechce, ten generál to již přišito má spoustu let. Ale pan Pacner vnáší kousek světla do hodně spletitého případu.

tyro 4.6.2007 6:10

Komuže mám věřit?

Vůbec jsem neviděl rozhovor s Vackem a ani mně nezajímal. Vůbec totiž nejsem schopen věřit cokoliv bývalým nomenklaturním kádrům. Naučili mně to oni za celé roky mého života v socialistické totalitě. Taky nechápu lidi, kteří jsou ochotni hledat jakékoliv pravdy ve výrocích bývalých papalášů. Mně stačí životní zkušenost ze socialistického bor-elu a vůbec nepotřebuji jejich dnešní vysvětlivky.

 Pokud se naleznou nějaká fakta, dokumenty, tak jsem ochoten jim věřit, ale vždy budu mít stejně pocit, že nejsou úplná. Jsem přesvědčený, že to nejdůležitější se snažili za revoluce a po ní skartovat, zamést jakékoliv stopy jejich vin. Národu se dostanou z faktů jen ohlodané kosti, pokud vůbec.

 Nejjasnější důkaz pro mé přesvědčení je to, že za mříže se dostal akorát Štěpán a to vlastně jen pro banalitu v dějinách komunistické zvůle. Já to vidím, jako výsměch národu a přetrvávající komunistické vedení ve všech sférách společnosti. Důkazem toho je i táhnoucí se Hučínův případ - ostuda národa.

 Vacek se všemi svými kecy a společně s ostatními socialistickými papaláši mi mohou políbit(Y)

Ašek 4.6.2007 7:12

Re: Komuže mám věřit?

U toho libání chci být také.Moc se těším,akorat se bojím že se toho nedožiju.Musala by mě polibyt (Y) polovina naroda,dle voleb.

Arab. 4.6.2007 8:33

Re: Komuže mám věřit?

Plný souhlas.

Eva D. 4.6.2007 20:17

Re: Komuže mám věřit?

Přesně tak. Když vidím a slyším, jak s nimi novináři zacházejí jak s odborníky, dělá se mi zle a přepínám či vypínám. Pane generále sem, pane generále tam. ;-€ Kdyby  ho oslovili pane  tenkrát , seřval by je, ale teď se s ním bude zacházet jak s demokratem. Tady blbost jen kvete.!!

Borek@exil 4.6.2007 4:09

Vacek je v první řadě bolševik.

Když měl být pohnán k soudu, soudruh president Havel mu udělil milost. Milost za co?

Co když byl nevinen? Co když byl něčím vinen....čím? Havel tak znemožnil vyjasnění fakt udělením milosti někomu, kdo nebyl odsouzen! Kocourkovské pravé ořechové.

to byl nekdo jinej 4.6.2007 4:48

Re: Vacek je v první řadě bolševik.

Veskrna daval milosti lidem z okruhu charty vcetne jednoho pedofila, jedne podvodnice, a jednoho otcovraha. Vacek nikdy zadnou milost nedostal, akorat ho Havel povysil na generala armady (z generalplukovnika).

ostravak 4.6.2007 1:01

Včera

jsem Vacka viděl na ČT 24. Co je na tom, že byl v mládí ve VKR? Topolánkovi taky nikdo nevytýká, že se v mládí učil na v. škole zabíjet kapitalisty. Dnes je z něho salonní antikomunista a jaký. Vacek se nechoval pyšně, choval se jako osobnost, která vedla ,,firmu,, o 250 000 lidech. Jinak se ani takový člověk chovat nemůže a to je dobře.

Jara London 4.6.2007 3:13

Re: Včera

Nemohu než hluboce souhlasit.

Arab. 4.6.2007 8:35

Re: Včera

To je fakt,že se choval jako osobnost?Já jsem viděl něco jiného.

VL 4.6.2007 9:25

Re: Včera

Zabíjet kapitalisty jsme se učili všichni, kteří jsme přísahali "věrnost pracujícímu lidu, vedenému Komunistickou stranou Československa", nebo jak to přesně v přísaze bylo. Za 22 let si to už přesně nepamatuji.

vita 4.6.2007 11:08

Re: Re: Včera

Většina ovšem v pozici odvedenců - ne jako dobrovolní studenti vojenských škol.

NevericiTomas 4.6.2007 11:17

Re: Re: Re: Včera

A jste si jisty ze Topolanek byl na te skole "dobrovolne"?

jkBU 4.6.2007 16:10

Re: Re: Re: Re: Včera

Ty vole, dobrá otázka.!!!

huhu 4.6.2007 0:57

přepyšný je

Vacek sice mohl v určitou dobu stavět do habtáku velitele rozvědky, ale oba je vždy stavěl do habtáku sovětský poradce..tedy pokud nebyli ožralí  a udrželi se na nohou...

Z-fond nalezen - a opet uzamce 4.6.2007 0:39

proc poslanci neinterpeluji

Nicmene skutecne zajimavy je pripad Sachera, ne Vacka. Sacher si cetl v Z-fondu a ledsco vi. Zajimave je, jak se nad veci zavrela voda - nikdo nechce vedet, co se v tech pytlech naslo dal. Media svorne mlci, poslanci se tvari, ze se jich to netyka.

mik 4.6.2007 0:15

Co jiného lze taky čekat od arogantního bolševického lampasáka

než mlžení, po česku lži.