4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Přelet nad pravicovým hnízdem

Napravo od nás je zeď, tvrdil o TOP 09 Miroslav Kalousek před volbami v roce 2010. Před těmi letošními už Karel Schwarzenberg říká, že Topka není pravicová strana. Koneckonců její vládní angažmá mu dává za pravdu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 16.10.2013 17:25

V podstatě s autorem souhlasím, ale..

Dodal bych, že současná "nepravicovost" TOP09 není ničím překvapivým, protože od samého počátku byla pravou rukou bruselského socialismu u nás, která připravovala "terén" na budoucí EU-socialistickou koalici s ČSSD a proto prosazovala zvyšování daní a ne pro ČSSD nepřijatelné snižování státních výdajů (vždyť plnění "Maastrichtu" je úkolem pravé ruky bruselské). Takže ta masmediálním vymýváním mozků realizovaná nespravedlnost vůči "vládě" ODS byla ještě o něco větší. Situaci v tomto plánu zkomplikovalo nečekané vítězství M. Zemana, jeho střetnutí s panem knížetem a s tím spojený nejistý EU-vývoj v ČSSD.

To, že pan pan Nečas z vlády utekl je pravda. Každý ať si ale položí otázku jak by se zachoval kdyby viděl, že jím milovaná žena je bezdůvodně brutálně vláčena v "medvědu" určeném pro nebezpečné násilníky, že jsou jí odpírána práva obviněných, že je proti tomu i jako premiér bezmocný a že toto cynické divadlo je určeno právě jemu jako malá veřejná ukázka toho, jak s ní bude nakládáno, pokud on svou vládu nepoloží. Trochu se stydím, ale zachoval bych se pravděpodobně stejně jako on! Hrdinou člověk může být pouze na svůj úkor. Politickým hrdinstvím je dnes bohužel i veřejné přihlášení k politice skutečně sloužící našemu státu. Všichni kdo měli v tomto směru nějakou váhu, byli soudně policejně napadeni a masmédii jako zločinci vláčeni (teď už došlo i na poctivou úřednici paní Vitáskovou).