4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Přelet nad Čapím hnízdem

Pamatujete se ještě na senátora-cestovku Fischera? Velkopodnikatel Václav Fischer také chtěl spasit českou politiku. Byl to nejhorší nápad jeho života, protože nakonec zkrachoval nejen v politice, ale i v byznysu. Andrej je na dobré cestě jej následovat. Ale kdo chce kam...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Klepetko 10.9.2017 13:39

Exekutivu jako firmu řídit lze!

Pane Rychlý, přemýšlel jste o tom poctivě?

Neřešíme rozsah kompetencí státu ve vztahu k občanovi versus vedení firmy ke svým zaměstnancům. Ta je skutečne rozdílná. Jiné je i postavení občana ke státu, ve srovnání s postavením zaměstnance k vedení firmy! Babiš ve svém výroku ale míří úplně jinam! Říká v ném toto:

"Státní zaměstnance, uredníky, vládní orgány a všechny úřady budu řídit stejnými metodami, jako jsem řídil svůj podnikový koncern!"

A to je ale v naprostém pořádku! Státní úředníci, to jsou sluhové daňového poplatníka, my, občané ve volbách jako akcionáři určujeme vrcholného managera. A když bude prohánět úřednický aparát stejně dobře, jako své bývalé zaměstnance, tak to bude jedině dobře! Jen místo vnitropodnikových směrnic platí legislativa o státní správě, to je celý ten rozdíl...

Babiš řekl to, řekl. Domýšlet za něj "jak jeho výrok měl správně znít" je obyčejná demagogie!

J. Ptáček 10.9.2017 13:35

Re: Připomínka nočního přepadení těžkooděnců

Dobře, zůstaňte u pár kabelek od Ježíška. Buďte blahoslavení slabí duchem.

V. Pavelka 10.9.2017 13:07

Re: Jakýkoli odpad se dá zpracovat.

Hoblík nesmíte zabírat takovou šponu do vlastní hlavy , pak jste jen hloupě mluvící houpací kůn..

Z. Rychlý 10.9.2017 12:58

K těm vysvětlovačům výroku, že:

"Budu stát řídit jako firmu". Je to úplně mimo ve všech ohledech. Za prvé platí, že občan a firma může dělat vše, co zákon NEzakazuje, tedy pohybovat se i v tzv šedé zóně. To je státu zapovězeno, stát smí dělat jen to, co mu zákon dovoluje, či přikazuje. Takže srovnání nemožné.

Za druhé, ani efektivita - tedy efektivita vynaložených prostředků nesedí. Firma je tvořena za účelem zisku, což není účelem státu. Pokud parlament (už i ten evropský) přikáže státu něco vykonat, pak to státr musí udělat, byť by to byly "vyhozené" peníze.

Prostě blábol. Babišův výrok správně pochopen zní: Budu řídit stát jako svou firmu, která mi přináší zisky. Takhle to sedí.

V. Pavelka 10.9.2017 12:29

No..

Kalous v minulé vládě z pozice ministra BRUTÁlNĚ zastrašoval policii, 6e nějaký plukovník mu nebude, To prosím v přímém přenosu ČT .

V. Pavelka 10.9.2017 12:16

Re: Většina to ví,

Takhle Zglašaltují Kalousek a jeho melody bojs, všechny Babišovy výroky , Je to demagogizace všech jeho výroků. Stará známá písnička O Mobilizaci, před dravým Diktátorem .

M. Šejna 10.9.2017 12:15

máte pravdu, pane Klepetko

hromada pitomců si plete exekutivu a parlament.

Exekutiva se musí řídit jako firma. Tam neexistuje hlasování zamestnanců úřadu vlády nebo zaměstnanců ministerstev. Takže pokud bude Babiš premierem nebo ministrem, pak musí řídit úřad vlády nebo ministerstvo jako firmu. A to je zcela správné.

Jiné je to ve sněmovně a v senátu. Tam rozhoduje hlasování zákonodárců a tam se nic jako fima řídit nedá. A Babiš tohle také nikdy ani neprosazoval.

V. Klepetko 10.9.2017 12:01

Re: Chápu, že je pro Vás Babiš nevolitelný.

Okamura a německá sociální demokracie? Co mají společného?

V. Klepetko 10.9.2017 11:58

Re: Většina to ví,

A co je to podle Vás ta oligarchie? Já vidím u nás funkční parlament, Ústavní soud a rozvinutý systém demokratických institucí, který žádnou oligarchii neumožní.

Už proto, že Sobotka prosadil ten Zákon o střetu zájmů :-))

Babiš bude koaličně vládnout, parlamentní demokracie bude prosperovat. Máme tu dobrou Ústavu!

V. Klepetko 10.9.2017 11:53

Re: Souhlas..

Mýlit se může i vážený člověk, kterému věříte.

Babiše chtějí zavřít i s celou rodinou na základě vymyšleného obvinění za věc, kterou nespáchal, a diskvslifikovat ho tím z politické soutěže. V tom je podstata věci!

Jestli je přitom oběť, pokračovatel nebo cokoliv jiného, je úplně irelevantní. Pro Vás je vymyšlena pohádka, že je to "pokračovatel klietelistického systému". Pro paní Hájkovou platí jiná pohádka, ve které chce Babiš parlamentní demomracii naopak zničit. Křesťanům se zase říká, že je to dábel.

Především je to represivními orgány

nespravedlivé stíhaný člověk!

J. Hruška 10.9.2017 11:50

Re: Většina to ví,

Takže je vlastně v pořádku oligarchie, vláda oligarchy.. Pryč s nepřáteli a zrádci všemi!! Zdař Bůh. Josef.

J. Hruška 10.9.2017 11:41

Re: Dlouhotrvající potlesk.

Vložím ho do urny jako hlasovací lístek, aby bylo jasno.

V. Klepetko 10.9.2017 11:38

Re: Většina to ví,

Tak jsem si to přečetl. Je to snůška nesmyslů! Blábol je už v první větě. To je argumentační faul, vytvářet falešný obraz názorů oponenta, a pak polemizovat s tímto pokřiveným obrazem!

Když Babiš například říká, že chce "řídit stát jako firmu", tak tím míní, že chce jako stát řídit soustavu vládních orgánů a úřadů. Což je v naprostém pořádku! Ministerstva a úřady jako firmu totiž v parlamentní demokracii opravdu řídit LZE, a ostatně ministerský předseda nic jiného ani řídit nemůže! Takže nám tím vlastně říká jen toto:

"To, co je v zákonné řidicí kompetenci predsedy vlády, budu řídit jako firmu!"

No a proč s tím má někdo problém? Stát je plný dalších demokratických institucí a církvi a spolku a dalších rozmanitých údů, které vládě nikterak nepodléhají, které vláda nijak neřídí a na které se proto Babišův výrok nevztahuje.

Mimochodem, ty reformy Senátu, Parlamentu a zastupitelstev jsou zcela konformní se standardním parlamentně-demomraktickým modelem. Když něco podobného navrhoval Matteo Renzi v Itálii na referendu, tak také nikdo nekřičel, že je to konec demokracie! Anonym z Vašeho odkazu - to je potrava důvěřivých, ale spíše méně chápavých lídí!

P. Manda 10.9.2017 10:40

Re: Připomínka nočního přepadení těžkooděnců

Kecy, ničím nepodložené kecy, Ptáčku.

P. Vaňura 10.9.2017 10:31

Především si pan Štěpánek plete pojmy.

Nejednalo se o dotaci pro malé podnikatele, ale pro malé podniky!!! A to je veliký rozdíl. I miliardář může vlastnit malý PODNIK a jeho rodinný příslušník tuplem. A po pěti letech může i ten, kdo na podnik dostal dotaci, prodat ten podnik komukoliv! Ostatně, EU to celé posvětila, takže podmínky byly patrně dodrženy!

ALE také bych připomněl, že ta šílená "kauza posleneckých trafik" pořád ještě neskončila!

J. Ptáček 10.9.2017 9:30

Re: Připomínka nočního přepadení těžkooděnců

Říkáte "kabelky od Ježíška" - pěkný eufemismus. Byly to nejen kabelky ale i šperky, kožichy atd. A bylo toho za 10,5 miliomu Kč. Nejen, že ty "dárky" nezdanila, ale je jasné, že to bylo všimné, tedy úplatky za zprostředkování výhod nikoli u kováříčka ale přímo u kováře. A vy si myslíte, že když někdo dá úplatek třeba 1 milion, že pak očekává pro sebe přínos 1 milion? To by se s úplatkem vůbec nemusel obtěžovat, nic by z toho neměl. Takže Babiš škoda 50 mil. a jen Nagyová možná 100 milionů (a to je hodně konzervativní odhad) - a Nagyová na rozdíl od Babiše ve veřejné funkci. To jsou ty vaše "kabelky od Ježíška" !

K. Frauknecht 10.9.2017 8:28

Většina to ví,

leckdo to tuší a troubové ho budou volit :-)))

http://dfens-cz.com/ne-babis-nebude-vase-devka-a-uz-vam-neda-druhou-sanci/

J. Fridrich 10.9.2017 7:02

Re: Bohouškovi nějak narostly " gule " jak říkával

Velmi Vám děkuji za proškolení o kulách-gulách, je vidět, že se v tomto oboru dobře vyznáte, paní Moravcová.

P. Han 10.9.2017 2:07

Re: Tak nevím,

https://cs.wikipedia.org/wiki/Dragutin_Pelik%C3%A1n

P. Han 10.9.2017 2:04

Re: No

Alternativní paměť? To už se nedá nazvat selektivní.

P. Han 10.9.2017 2:01

Re: Nedávno jsem viděl

Plachetnice se netřesou. Plují po větru či křižují proti větru, ale vždy ladně a majestátně. Třesou se rozhrkané parníky. Chápu, že obdivujete ty, kdo na někoho serou. Máte prostě tu potřebu. Koprolálie bude možná přidána jako další duchovní směr k LGBT. Já ovšem dávám přednost těm, kdo vyprodukují víc, než jen to hovno.

V. Váňa 9.9.2017 22:43

Tak nevím,

ale v době, kdy jsem studoval na PF UK, byl otec ministra Pelikána Dragutin na katedře dějin státu a práva socialistických zemí, nikoli na katedře vědeckého komunismu. A pokud se pamatuji ta katedra se jmenovala katedra marxismu-leninismu (ale za to bych ruku do ohně nedal, nemusím si to pamatovat přesně, je to hrůza let).

J. Laták 9.9.2017 22:37

Re: Náš Andrejko

V prosazování nejlepších programů ze všech se někomu podobá .., ale honem si nevzpomenu komu. Ale určitě se jich vystřídalo za posledních pár staletí několik.

P. Han 9.9.2017 21:21

Re: Bohouškovi nějak narostly " gule " jak říkával

Já to opravdu vím. A ten, kdo si v tom zákoně hledal mezírku pro sebe, nebyl Kalousek, ale Bureš.

P. Han 9.9.2017 21:18

Re: Chápu, že je pro Vás Babiš nevolitelný.

Ten má zase partaj SPD. Nevím jak pro koho, ale pro mne je německá sociální demokracie včetně jejího předsedy nepřijatelná. :-)

J. Kanioková 9.9.2017 21:17

Všqak Babiš si to zaslouží..

J. Kanioková 9.9.2017 21:13

To bylo šílené divadlo..

to mě fakt fascinovalo. Ale Babiš je zcela jiná kategorie..

J. Kanioková 9.9.2017 21:11

Souhlas..

"Babiš je se svým ANO pouze pokračovatelem minulého klientelistického (kmotrovského) systému, jejž provozovaly tradiční politické strany. A naivita, s jakou mu na to naskakují jeho voliči, je doslova odzbrojující. Proč? Protože tihle lidé žijí v představě, že spolu s Babišem bojují proti minulému klientelistickému systému tradičních politických stran."

A teď se vžil do role "oběti".... Tohle fakt nevymyslíš!

Babiš brutálně zastrašoval policii měsíce před stíháním, Moniku do kauzy navezl, říká Pečinka - http://video.info.cz/strunc/babis-brutalne-zastrasoval-policii-mesice-pred-stihanim-moniku-do-kauzy-navezl-rika-pecinka-15554.html

A Pečinky si vážím, věřím mu..

V. Čermák 9.9.2017 19:38

Re: Náš Andrejko

No možná ano, ale bude pod permanentní kontrolou, nasvícený, jak trefně sám říká, takže svoje velké schopnosti využije k prosazení svého celkem dobrého programu ( nejlepšího ze všech) . Programu velkých změn.

V. Čermák 9.9.2017 19:28

Re: Jakýkoli odpad se dá zpracovat.

On mlčí, on neví, on se snad stydí? Nebo se bojí, že se mu lidi budou smát?