30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Předvolební přehlídka stupidity

Naši největší političtí soupeři, ČSSD a ODS, pomalu startují předvolební kampaně k volbám do krajů. Kdo doufal, že se jednoho dne dočká kampaně postavené na možnostech a reálných slibech, ten se spletl. Kampaně obou stran vypadají jako dílo partičky lobotomiků a nemají za cíl nic jiného než naházet na hlavu soupeře co nejvíc hnusu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Krejčí 2.9.2012 13:59

Na předvolební kampani mi nejvíce vadí

1. její spojování s celostátními tématy;

2. sliby, které dávají mohou z velké části splnit pouze tehdy, když získají více než 50% hlasů; proto by tuto skutečnost měly uvádět na svých volebních plakátech;

3. protože takový zisk hlasů je nereálný, měly by uvádět, že z toho splní pouze to, na čem se shodnou s koaličními partnery.

Ovšem to by nebylo to pravé ořechové!

J. Kanioková 2.9.2012 14:13

4. i sliby, na které budou finance či možná i další podmínky

M. Kosejk 2.9.2012 11:05

:)

Jeden můj bývalý klient pracoval pro firmu, která se zabývá tvrobou politických kampaní. A protože mě to téma zajímalo a lidsky jsem si sedli, tak jsme se o tom po cestách docela bavili. Navíc já v té době také měl v pracovní náplni firemní PR. A je úsměvné si myslet, že stupidita politických kampaní je výsledkem hlouposti politiků. Vešeré kampaně jsou tvořeny přísně vědecky. Nejedná se jen o průzkumy a dotazníky, ale i přístrojové testy různých referenčních skupin. Takže supidita kampaní spíš mluví o stupiditě těch, pro které je určena.

Dobré je vědět, že nerozhodnutý volič, který se rozhoduje na základě kapaně, bývá největší primitiv ve vesmíru. A tomu se musí kampaně přizpůsobit. Je to smutné, ale v dnešním mediálním světě se prodej politických stran velmi podobá prodeji spotřebního zboží. A kdo se tomu nepřizpůsobí, ten volby nevyhraje. Ale to je chyba v nás -  a tím myslím celý celek voličstva, který svým majoritním rozhodnutím něco rozhodne.

L. Vaněk 2.9.2012 14:04

Re: :)M.Kosejk

Svatá pravda pane. Úplně přesné, lépe to říci nešlo. Díky !

Ladislav Vaněk

PS: A potom že se nedá diskutovat na úrovni ...

J. Kanioková 2.9.2012 14:16

Re: :) Přesně, je to o nás,

o úrovni voličů...

B. Hudzieczek 2.9.2012 0:20

Chmurné vyhlídky

mi přicházejí na mysl, když ve světle současných poměrů v zemi, která se zaštiťuje demokracií, vzpomenu Goebbelsův výrok o tom, že nacionální socialismus smete prohnilé oltáře evropské demokracie.

Zjeví-li se u nás podobně charismatická osobnost jako Onkel Adolf, potom Pán Bůh s námi a všichni pryč.

J. Vintr 1.9.2012 20:05

Je to tak

že lidé, používající mozek jsou většinou rozhodnuti, ,mohl budou volit (případně že volit nebudou) na základě reálného stavu věci a žádná předvolební kampaň je nemůže ovlivnit. Zbývá těch cca 30% blbců, kteří se rozhodují zcela iracionálně a na ty je zaměřena předvolební kampaň ...

J. Slanina 2.9.2012 10:19

Re: Je to tak

Mohu souhlasit, jenom o tom % Vámi deklarovaných blbců bych si dovolil pochybovat.

J. Vintr 2.9.2012 14:55

Re: Je to tak

Tohle je běžné rozložení v obecné populaci. U nás to skutečně vypadá, že jsme hodně nad průměrem ...

J. Kanioková 1.9.2012 16:19

Bohužel, ta předvolební přehlídka stupidity k demokratickým volbám patří všude..

A je to, fujtajxl, všude stejně stupidní, nepříjemná, neupřímná, fraška. Stačí si počíst před volbami v každé demokratické zemi. Teď to probíhá v Americe a nic pěkného...

Všichni se rvou o svatozář...

L. Vaněk 2.9.2012 14:13

Re: Bohužel, ta předvolební přehlídka stupidity k demokratickým volbám patří všude..

Nemohu souhlasit  - blbosti je více než 50% - včetně parlamentu! 

J. Schwarz 1.9.2012 13:36

vše jen znovu

ukazuje nesmyslnost kolektivismu  a "jednoty". Dvě party co na sobě nenechají nit suchou a navzájem si spílají do zlodějů a defraudantů. Jaký má smysl  udržovat takový spolek pohromadě a žvanit při tom o jakési "solidaritě"? Vzdyť tisíckrát  přijatelnější je nechat si svoje a dát na "společné" nezbytné minimum než vršit na společnou hromadu a potom se čílit, že si to "ti druzí" rozeberou nebo rozkradou. Nebýt pokrytecké "jednoty Lidu" byl by klid a každý by si mohl žít podle svého se svými kamarády a nevnucovat se jiným. Howgh.

P. Lenc 1.9.2012 9:22

Kdyby

ODS 100krát vysvětlovala, tak to nebude značné část voličstva co platné.Vždyť 30Kč u lékaře nebo to "okrádání flanďáky", to je to přesné, co zapůsobí na ukřivděnou dušičku.Nějaký program pro kraj?Ale jděte, tím tohoto občánka neuspokojíte.Na vyvolávání závisti a nenávisti mají komunisté a socialisté doslova patent. Bohužel úspěšný.

L. Handzel 1.9.2012 11:14

Re: Kdyby

Jak lze vysvětlit Vaši "zažranost" o jediné pravdě ODS ? Možná zde nežijete, možná nechodíte mezi více jak 9,900.000 lidí ? V horší variantě se podílíte aktivně na zlodějinách sebranky semknuté kolem a v ODS.

J. Schwarz 1.9.2012 13:41

Re: Kdyby

A přitom by stačilo souhlasit s "minimálním státem", sociálno si zařídit se soudruhy  a byl by klid. Zloději z ODS by neměli z čeho krást a možná by oni začali volat po obnově "sociálního státu".

P. Khail 1.9.2012 14:03

Re: Kdyby

Žádná z našich současných největších stran nechce "minimální stát" jak už mnohokrát v praxi ukázaly. A vůbec nezáleží na tom, co ve svých předbvolebních programech deklarují. Kdo to nechce vidět, stává se spoluviníkem.

P. Lenc 1.9.2012 14:02

Re: Kdyby

Pane Handzele, pokud jste si všiml, tak jde o krajské volby.Ale asi ne, jinak by jste věděl, že ČSSD nemá oproti ODS program pro kraje.Mimochodem, patřím k těm 10 milionům lidí v této zemi, jsem průměrný důchodce a co se tak roky dívám kolem, tak ODS přes všechny průšvihy jaksi nedorostla velikosti Grossů, Krausů, Ráthů, Paroubků a jiných socialistických veličin.A to přes veškerou snahu to ODS dokázat během česanské osmileté vlády i poté.Ale jinak vám přeji doušek oranžové limonády, zcela jistě osvěží vás i váš úsudek.

P. Khail 1.9.2012 14:08

Re: Kdyby

Já bych řekl, že jméno Řebíček vyváží samo za sebe všechny vámi jmenované (a to pomíjím další - Ritig, Oulický, Dalík, Šulc atd.).

L. Handzel 1.9.2012 18:02

Re: Kdyby

Pro ovčany Vašeho typu je celkem lhostejné, která strana a jaký program usmolí. Stejně nikdo programy zpravidla nesplní. Pak se řve, že ČSAD vyhrála u třicetikorunáčů a nikdo si nepřizná, že lidé měli jen plnou p..rekto zlodějských hejtmanů za ODS.

Pokud jste průměrný důchodce a jste s konáním ODS spokojen, jsou dvě možná vysvětlení. Buď jste si, jako přísavka ODS, nasál dosti peněz (důchod máte, jako kapesné) nebo jste socka s příspěvkem na bydlení a přesto volič ODS.

V případě druhém se poraďte s odborným lékařem.

O můj úsudek nemějte obavy. Na rozdíl od Vás nejsem zatížen neobolševismem, jako Vy. "Kdo není modrý, jako Lenz, je oranžový zrádce a pije oranžádu". Žiji ve městě a v kraji, kde je zcela lhostejné zda vyhrála ČSAD nebo Blue Bird, kradou stejně pěkně v klenči. A ostatní pacholíci od lidovců a třešniček jim k tomu svítí. Snad Vám z toho vyplynulo, že považuji za vhodné vykopat a nevolit žádnou ze stávajících parlamentních stran. A teď si už můžete prsknout kyblík oranžády na hlavu.

P. Lenc 2.9.2012 8:05

Re: Kdyby

Jste docela úsměvný exot.Je jenom na vás, co budete nebo nebudete volit.Je zajímavé, dle čeho mne soudíte.Asi podle přísloví"podle sebe soudím tebe".Socka nejsem, celý život jsem pracoval jako dělník a kupodivu i s manželčiným podprůměrným důchodem žijeme velice slušně.To je něco, co takovým jako jste vy zní zcela jistě neuvěřitelně.A tolik se nečilte, aby jste proboha nezmodral.To by bylo opravdu neštěstí.

A. Reček 1.9.2012 9:05

To vysvědčení nutno doplnit o kolonku

narůst krajských úředníků ! 

P. Kolář 1.9.2012 8:06

Myslím si,že

jste pane Makovský zcela nepochopil proč to Sobotka a spol.takhle naplánovali.Oni se nám jenom snaží polopatě vysvětlit,že na ten přepych budeme mít pod jejich vedením jednou všichni.Akorát nám neříkají,že opravdu jenom jednou.

J. Urban 1.9.2012 0:14

Přehlídka stupidity? Ale jděte.

Tu kampaň dělají desítky a stovky profíků. Pokud je stupidní, tak jen přesně úměrně stupiditě voličstva ODS a ČSSD. Volební výsledky obou jmenovaných stran ukáží, že byla ušita na míru většině čecháčkovského voličstva.

A. Nováček 1.9.2012 8:37

Re: Přehlídka stupidity? Ale jděte.

Bohužel, vystihl jste to pane Urbane velmi přesně.  Je to k pláči.