30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
maruš 16.11.2006 22:52

Re: n bv

čtěte "příběhy bezpráví",pro začátek a pak skočte na pravidla slušného chování.Vylepší vám to slovník.

maruš 16.11.2006 22:49

Re: Prohlášení

oprava: nejednoho voliče,já mám stejné přání

Veteran 16.11.2006 21:09

Re: Re: Předčasné volby - jistě

Mortimer má pravdu, naprosto s ním souhlasím.

Veteran 16.11.2006 21:06

Re: Vcelku souhlas,

Odkud pán přišel k názoru že Topolánek ví, že jedinou cestou je dohodnout se. Myslím, že to nejen neví, ale není ani schopen pochopit. Pro něj je jednání - "souhlasíte s naší koncepcí?".

Veteran 16.11.2006 21:03

Re: Re: Nezapomeňme, kdo prvotně upravil volební zákon

Havlovská zmršenina je horší než klausova a Topolánkova zmršenina?

Veteran 16.11.2006 21:02

Re: pablbek

Nejčistčí řešení jsou předčasné volby?  A co když ani příští předčasné volby nebudou některým našim politikům vyhovovat? Budou další předčasné volby? Až do doby kdy budou plně spokojeni? Co je to za systém? Jsme vůbec ještě státem s pevnou ústavou? Nebo si budou někteří politici včetně pana prezidenta ústavu a zákony přezpůsobovat svým scestným představám. Neblížíme se tím Ugandě nebo Somálsku?

rafp 16.11.2006 20:13

n bv

prominˇte sdělte

rafp 16.11.2006 20:11

n bv

v čem je ksčm nedemokraticá vy volové,sděle mě paragraf zákona čr.

FS 16.11.2006 19:50

Prohlášení

"Imaginární nabídkou ČSSD ke spolupráci ve vládě jsme chtěli otevřít oči voličům i nevoličům celé naší země. Volební kampaň politické strany založená na nenávisti, negaci programu konkurenční politické strany a absenci vlastního programu, která rozdělila zemi na nesmiřitelné tábory byla tou nejhorší možnou skutečností, která naši zemi mohla potkat. Obzvláště ve chvíli, kdy je potřeba integrovat se do Evropské Unie co nejlepším způsobem, při zachování vlastní identity a historických hodnot.

Nabídku ČSSD jsme učinili s přesvědčením, že ČSSD dostojí svých předvolebních slibů svým voličům. Že pro tuto stranu bude nepřekročitelnou hranicí koaliční spolupráce se stranou, na zhrzení jejíhož programu postavila svou kampaň. Po volební prohře této nestabilní vládnoucí strany jsme očekávali od jejich představitelů konstruktivní přístup ve vytvoření stabilního systému, který naši zemi vyvede v těchto historicky neopakovatelných chvílích z blížící se krize zdravotnictví, sociálního a důchodového systému. Místo těchto očekávání jsme velmi citelně pocítili velký příklon sociální demokracie ke straně, jejíž členové jsou stále zůstavším monumentem předlistopadových let. Tento příklon splňoval všechny předpoklady mocenských ambicí ČSSD "za každou cenu".

Nebyli jsme si jistí zda ČSSD je schopna kvůli nabytí moci udělat opravdu všechno a proto jsme jí nepřímo nabídli účast na naší vládě. K našemu obrovskému překvapení se ČSSD po této nabídce s obrovskou aktivitou pustila do sestavování koaliční vlády. Bez skurpulí, bez zmínky o blízké minulosti, bez zardění ze stavu naší společnosti po osmi letech její vlády.

Omlouváme se našim voličům, že jsme je na několik dní vystavili nejistotě vyplývající z naší imaginární nabídky sociální demokracii. Pro pochopení našich následných kroků bylo toto poznání nezbytné"

Poznámka: Tyto řádky nejsou prohlášením ODS. Tyto řádky jsou vyslovením přání jednoho voliče ODS, aby podobné prohlášení uslyšel na závěr sjezdu Občanské demokratické strany

alan 16.11.2006 18:55

PředpověĎ:

Předpověď:ODS neschválí ústupky ČSSD,Paroubek sestaví vládu na třetí pokus-.

zoch 16.11.2006 18:27

To,co tvrdíte,je hloupost hodná pana Jakla.

A to ,co činíte, je de facto ještě horší. Polarizujete společnost v naději,že nedojde k dohodě.V naději,že budete moci do "soudného dne" vystačit s tímto viděním společnosti a tím nějak lacině sbírat pol. kapitál,který pak snadno v ten skutečný kapitál proměníte.

Na takovém postupu nevidím nic státotvorného u Klause,u Jakla  ani u Vás.

katka 16.11.2006 16:53

pablbek

ten závěr..to je pěkná blbost!!!jaképak dvě řešení???je tady třetí!!!tři marné pokusy a předčasné volby co nejdřív!!každá jiná varianta nestojí za nic a jen otráví lidi tak, že příště nepůjde volit už nikdo..jen komoušové...

FS 16.11.2006 16:33

Matematika

 Je potřeba si uvědomit, že pokud nebude jakákoliv vláda odsouhlasena parlamentem ve druhém kole, dříve než by byl jmenován někdo, kdo by měl vytvořit návrh vlády pro třetí kolo, musel by odstoupit poslanec Vlček z postu předsedy poslanecké sněmovny. Současné politické uspořádání parlamentu neumožní anim na x pokusů žádnou volbu dalšího předsedy. Nevím jak dlouho to takhle kluci a holky můžou zkoušet, ale donekonečna asi ne. Přichází rozpuštění sněmovny a vypisují se předčasné volby. Tato situace je výhodná pro ODS a nemusí tedy nyní lézt do zadnic ČSSD

Výše popsané předpokládané skutečnosti umožňují ODS v současné chvíli nasadit ve druhém kole vysokou laťku. Vládu samozřejmě bez ČSSD a jiných postkomunistických šibalů.  Dění okolo jakýchsi vytváření koalic s kýmkoliv z levice je absolutní nesmysl, pat tady bude pořád dál, žádná reforma nikdy neprojde parlamentem, maximálně nějaké patvary, které budou zpackané jako desítky nesmyslných zákonů z předešlé doby - doprava, registrační pokladny, odbory... Pokud neprojde parlamentem ve druhém kole menšinová vláda ODS s vysokým kreditem pro provedení reforem, musí dojít k pokusu o třetí pokus.

Pokus o třetí pokus bude umrtven neschopností parlamentu dohodnout se na novém předsedovi poslanecké sněmovny (pokud tuto snahu projeví 100 poslanců). Předseda poslanecké sněmovny Vlček bude dostatečně rozumný, any neprováděl nějaké excesy.

Je to ta nejjistější cesta k předčasným volbám ve velmi brzkém termínu a pokud má ODS, Zelení a KDU snahu k předčasným volbám dojít, musí se semknout a takovéto semknutí neroztrhnou ani Paroubkovy hroší paže.

Poznámka: S ČSSD nemá smysl dělat jakékoliv dohody. Je to zbytečná ztráta času. Tito postkomunisti mají porušování morálního kodexu v krvi, v programu a hlavně v hlavách. Jak by o nich řekl klasik - Lžeš li že nelžeš, raději nelži. Budeš pak pravdu mluviti. I když to bude lež.

Huaskarán 16.11.2006 16:01

Re: Re: Nezapomeňme, kdo prvotně upravil volební zákon

Ale kdeže... Ptákostrana by si už konečně měla uvědomit, že účelové změny jsou z dlouhodobého hlediska zničující...

huhu 16.11.2006 15:58

Re: Nezapomeňme, kdo prvotně upravil volební zákon

to co je dnes není ten zákon připravený Zemanem a Klausem. Tohle je havlovská zmršenina...

vládík 16.11.2006 13:59

Nezapomeňme, kdo prvotně upravil volební zákon

Byly to koaliční strany (v té době nazývané opostrany).

J.Mach 16.11.2006 13:42

Re: autorce se věci pletou

pro vás článek je možná zbytečný a zavádějící, ale pro ty, kteří umí číst (a je jich většina), je to stručné a přesné, třebaže ne potěšující , shrnutí skutečnosti.

Mortimer 16.11.2006 12:23

Re: Paní Jaklová si plete pojem s průjmem

Něco na těch božích mlýnech bude.

Mortimer 16.11.2006 12:22

Re: Re: Stačilo by

Ale bylo by to přesně podle Ústavy. jestli jste si ve volbách demokraticky zvolili korytáře, je to vaše chyba. A pro stát je z dlouhodobého hlediska mnohem menší riziko  jedna vláda opírající se o komunisty, než zpochybnění základních principů na kterých je stát postaven.

Mortimer 16.11.2006 12:19

Re: Re: Nepravda hned ve druhé větě.

Zelení jsou sví, ale ve většině zemí jsou jeich nejbližším partnerem socialisti a vlády sicialistů a zelených se běžně opírají o podporu komunistů.

Pouze u nás z nich Bursík udělal mateřinku ODS.

jerry 16.11.2006 12:01

Re: Re: Vcelku souhlas,

Jenže sám Topol říká, že se mu lépe pracuje pod tlakem. Tahle menšinová vláda by byla pod pekelným tlakem, třeba by to skončilo po čase demisí a předčasnými volbami. Ale nechápu, proč by nějak musel Paroublbovi ustupovat, to se ho snad bojí, nebo co? Protivníkovi se dá postavit taky přímo, ne?Pořád by to bylo čistější řešení, než tenhle neuvěřitelný slepenec.

V. Hoffman 16.11.2006 11:55

Re: A co tento způsob ?

Moment, KTO by mal tu chystanu vladu schvalit? Ked aj socani, tak si vopred stanovia nejake podmienky a budu to chcet aj pisomne. Nechcete snad ODS navrhnut, aby porusila svoj pisomny slub, ze nie? /nielenze je to neeticke, ale kopu volicov by to mohlo slusne nakrknut. Ono zas nie je az tak malo ludi, co ODS-ku volili zo zatatymi zubami ako jedinu alternativu k lavicovej koalicii. Nastvite ich a ostanu sediet doma  miesto ucasti na volbach/.

jepice 16.11.2006 11:08

Re: Nepravda hned ve druhé větě.

Když tak bazírujete na pravolevém dělení,  a tvrdíte, že levice vyhrála, tak vás potěším. Podle jedné teorie  je totiž poměr levice  versus pravice v parlamentu 200 : 0.  ODS tam zastupuje evropskou levici blairovského typu, lidovci jsou tam coby křesťanští sociálové, zelené jste na levici zařadil sám, část ČSSD opisuje německé a francouzské socialisty a zbytek je levice extrémní.

16.11.2006 10:58

možná jste si nevšimli

Vážení diskutéři, pokud byste se podívali na hlasování v PS ohledně senátního zákoan o rozpuštění PS (s úpravou navrženou SZ), což bylo jakési zkušební kolo ukazující, jak by dopadl 3.pokus o sestavení vlády., zjistili byste, že by to dopadlo jasně dobře pro Paroubka. Návrh Filipa z KSČM dát senátní návrh k ledu, lehce prošel díky tomu, že řada "pravicových" polsanců se nenamáhala hlasovat. Přitom, kdyby poslanci ODS a KDU hlasovali stejně jako SZ, návrh Filipa by neprošel  ani náhodou. Nedivím se proto Topolánkovi, že na 3.pokus přestal sázet.

Toník 16.11.2006 10:51

Re: Nepravda hned ve druhé větě.

Gratuluji,toto je opravdu nezaujatá analýza-zřejmě i pravdivá.Jen se stále vnucuje otázka proč to tak dlouho trvalo,že se zatím národ rozeštval a nesmiřitelně rozdělil.

jeff 16.11.2006 10:28

Re: Vcelku souhlas,

proč se nedohodl s Paroublbem na menšinové vládě ODS, když mu to sám nabízel?

pokud by na to Topolánek přistoupil, bude šéfem vlády pod protektorátem Paroubka. Z pravicového programu neprosadí naprosto nic a 4 roky bude šaškovat v nesvéprávné vládě až se dopracuje k totálnímu krachu ODS v dalších volbách. Pokud si ODS zachová i jen částečně pud sebezáchovy tak takovou vládu nestvoří a současně zatrhne Topolánkovi básnění o vládě národního dialogu. 

Jh 16.11.2006 10:19

Re: Re: Nepravda hned ve druhé větě.

No jasně, modrým strakám plně vyhovuje podnikatelský zloděj Bursík - rovný rovného si hledá-vrána kmodré strace sedá, že!

jeff 16.11.2006 10:19

Re: Paroubek si oposmlouvu vlastně už vynutil. Takže stejně vyhrává.

prodělá všechno a na dlouho

jeff 16.11.2006 10:16

Re: Nepravda hned ve druhé větě.

když levici chápete jako prostý součet ortodoxních bolševiků, potom máte určitě pravdu. A hodně hlasitě ji vyjadřujte, voliči to musí pochopit!

Kotec 16.11.2006 10:15

Re: Nepravda hned ve druhé větě.

1) Voliči zelených nejsou voliči levice, někde si najděte charakteristiku typického voliče levice, typického voliče pravice a pak zařaďte typického voliče zelených. V prostředí, kde se pohybuji já, má ODS tak 50% a zelení tak 25%, zbylé strany všechny dohromady 25%.

2) Pokud jde o nějakou zásadovost, to jako se zelení mají bratříčkovat s Paroubkem? Přijde vám snad tento člověk s diktátorskými manýry a pochybnými napojeními na některé struktury sympatičtější než Bursík? Tři pokusy o vládu a předčasné volby, nějaké protahování agónie, o kterém se stále mluví (už skoro půl roku po volbách stále bezvládí - a bude to pokračovat!), může vést pouze ke zhoršení ekonomické i právní situace ve státě. Paroubek nemá šanci vládu sestavit, ne dnes, čím rychleji to bude za námi, tím lépe, protože časem by tu šanci mít mohl. To, že Klaus stále otálí a vytáčí se, je dost chyba, ty pokusy už mohly být vyčerpány.