2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Před soudem lidu

Je to k nevíře, ale sněmovna se sama poprvé rozpustila, ačkoli to pro dvě malé strany a osm nezařazených poslanců včetně expremiéra Jiřího Paroubka znamená konec a popřevratového tahouna pravice, občanské demokraty, fiasko v předčasných volbách.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čížek 28.8.2013 23:49

Pěkná analýza

Ovšem většina lidí má za to, že se zvyšování daní dělo hlavně proto, aby i ještě teď teď bylo co ukrást...

J. Kanioková 28.8.2013 19:49

Z Bruselu do Waterloo je jen 16,1 km.

http://www.iyoueu.at/

K. Machala 28.8.2013 18:35

Re: Autore, velké díky!

Ono je to těžké s propagací Svobodných bez milionů na kontě, ale jednou prorazí, možná už v těchto volbách (vzpomeňte na 7% výsledky v posledních senátních volbách, taky je agentury pro výzkum VM ignorovaly). Jinými slovy, hospodaří jen s tím, co vyberou od členů, nenechali se zlákat obchody s lobbisty a navíc mají nejlepší program - snižování daní výměnou za škrt dotací firem (proč by měla jedna firma dostávat dotace na úkor druhé, není to jen legalizovaná korupce nebo krádež? A nikdo jiný tohle zrušit neplánuje). Zruší 26 zbytečných úřadů - přesně tak si představuji šetření státu. Proto je budu volit. Kdo bude volit stávající parlamentní strany, volí v podstatě lobbisty, kteří jim dali peníze na propagaci a kteří za to něco dostanou. Korupci nejde odstranit bojem proti korupci, ale jen odstraněním příležitostí. A to zase jiní neřeší, "bojují" slovně proti korupci jako Rath nebo pseudopravice a výsledek je nula.

J. Vyhnalík 28.8.2013 17:57

Re: Re na Re: Díky! Vynikající! Takže Vás poprosím o Váš názor na t. zv. "řeznické zlomky"

Aha. Tady není co řešit. Platí jednoduché pravidlo, nejdříve se provádějí operace s vyšší prioritou a teprve pak s nižší, pokud mají operace stejnou prioritu postupujeme zleva doprava. Pokud požadujeme jiné pořadí operací používáme závorky.

a*b+c*d = (a*b)+(c*d) atd.

Nejvyšší prioritu má umocňování a odmocňování, nižší má násobení a dělení a nejnižší sčítání a odčítání.

Uvedené dvojice operací mají vždy stejnou prioritu. Je to proto, že x^y = x odmocnina(1/y), x*y = x/(1/y) a x+y = x-(-y).

M. Šejna 28.8.2013 17:52

pane Bílý

pokud nelze psát vodorovné lomítko, je nutné použít závorky. Pokud nepoužijete závorky, provádějí se matematické operace zleva doprava, tedy pokud máte ve vzorci jen násobení a dělení.

Pan Vyhnalík mě občas dokáže dost vytočit, ale u diskutovaného vzorce má pravdu.

M. Bílý 28.8.2013 17:37

Re na Re: Díky! Vynikající! Takže Vás poprosím o Váš názor na t. zv. "řeznické zlomky"

Zlomek psaný nikoliv s vodorovnou zlomkovou čarou, ale se šikmou. Kdyby bylo možno psát zde v textu vodorovnou zlomkovou čáru, problémy by odpadly.

M. Kosejk 28.8.2013 17:29

Lid před soudem :)

Hm... Tak já bych na to koukal obráceně - Co musí čeští občané dokázat, aby pravice měla šanci? Občané musí přestat většinově závidět bohatším. Občané si musí přestat myslet, že stát je dobrým hospodářem.  Občané si musí přestat myslet, že stát ví lépe než oni samotní, co je pro ně dobré.

Aby pravice měla šanci, nemůže se stát, aby společnost např. přijala to, že poplatky ve zdravotnictví se stanou absolutně dominantním volebním tématem. Aby pravice měla šanci, nesměla by drtivá většina lidí považovat progresivní zdanění za spravedlivé... atd. atd.

A tak já budu volit ODS, jelikož ODS považuji za jedinou relavantní politickou sílu, které může reálně oponovat ČSSD, Zemanovi, komunistům a levicovým pachatelům dobra z TOP09 + populistům typu Babiš.

A nebo musí přijít  nějaký Pinochet, který se levicovou společností popasuje silou - a předpokládám, že to by se moc lidem nelíbilo.

J. Vyhnalík 28.8.2013 17:24

Re: Díky! Vynikající! Takže Vás poprosím o Váš názor na t. zv. "řeznické zlomky"

Samozrejme, prečo nie.

A čo si Kefalín predstavujete pod takým pojmom "řeznické zlomky"?

M. Bílý 28.8.2013 16:56

Díky! Vynikající! Takže Vás poprosím o Váš názor na t. zv. "řeznické zlomky"

J. Vyhnalík 28.8.2013 16:34

Re: Jaké máte, prosím, pane Vyhnalíku (15:54) vzdělání?

MFF UK (0,29292929...)

M. Bílý 28.8.2013 16:22

Jo, a ještě, prosím, v které době jste chodil do školy?

M. Bílý 28.8.2013 16:18

Jaké máte, prosím, pane Vyhnalíku (15:54) vzdělání?

M. Šejna 28.8.2013 16:16

pane Hlubku

tu matematiku si radši zopakujte. Už Vás na to upozornil pan Vyhnalík. Mě také vyšlo 100/20x5 = 25. Příště napište vzorec takto 100/(20x5)= 1 . Ono to vypadá blbě, když mistrujete ostatní v matematice a přitom Vám dělá problém napsat správně vzorec.

V ostatním celkem souhlas.

J. Vyhnalík 28.8.2013 15:54

Re: Skutečná pravice je o ekonomice

Mně vyšlo 100/20*5=25, mám tedy problém?

Jinak ovšem souhlasím.

L. Severa 28.8.2013 15:54

Díky pane Tomský!

Jeden z nejlepších příspěvků na N.P. !

J. Matuška 28.8.2013 15:34

Re: Autore, velké díky!

Původně jsem reagoval na různé chýry. Do voleb na vznik nového seskupení nebyl čas. Jinak vím, že členů Konservativní strany je cca 65... Svobodní s jejich pár stovkami jsou giganti... Po prohlášení Václava Klause se vyjasnilo, volím ODS... Zdravím.

M. Prokop 28.8.2013 15:04

Re: Autore, velké díky!

Třeba by se pak někdo o Konservativní straně vůbec dozvěděl. Zatím se snad více ví i o SSO, taktéž spolku zoufalých amatérů, co se propagace týče.

M. Prokop 28.8.2013 15:02

Re: Skutečná pravice je o ekonomice

Pravice je něco, ne "o něčem".

Jinak vcelku souhlas.

S. Netzer 28.8.2013 14:06

Re: Brilantní :)))

To jsem netušila, že Evropa byla v minulosti kolonizovaná. Nějakými africkými zeměmi, zřejmě.

J. Matuška 28.8.2013 13:26

Re: A. Tomský má oči upřené do historie a do ciziny, ale domácí dvorek téměř nevidí

P. Pavlovský, víte co mě napadlo po přečtení Vašeho příspěvku? Samozřejmě se pouštíme do kritiky skutečných autorit díky snadnosti odkliknout svá okamžitá moudra, která nás napadnou. /Prosím, nepřehlédněte 1. os. množného čísla.../ Není divu, že dochází k obrovskému nárůstu tolika rozdílných názorů na Internetu, takže aby čert by se v tom vyznal. Pokouším se o "pokornější" přístup ke skutečně moudrým lidem. Alexander Tomský k nim patří...

J. Hlubek 28.8.2013 12:09

Skutečná pravice je o ekonomice

Tradiční, konzervativní hodnoty jsou jistě dobré, ale samy o sobě nás neuživí. Dříve se dokázal uživit téměř každý. I pro ty nejhloupější se práce, kterou chtěl někdo zaplatit našla. Práce na poli, pomocné práce na stavbách, těžba surovin, úklid veřejných prostorů. Nedělejme si iluze, že intelektuální potenciál lidstva se za posledních 200 let zvýšil. Dnes po této práci poptávka není, průmyslová revoluce spoustu těžkých prací machanizovala, to co se dřív dělalo ručně se dnes bez elektřiny neobejde. Proto mají lidé, kteří nedovedou ani spočítat, že 100/20x5 = 1, problém. Na základě toho se začal prosazovat sociální stát, přece nenecháme ty chudáky zemřít hladem. Principem pravice je minimalizovat náklady státu ve prospěch občanů, kteří tento stát živí. Principem levice je maximalizovat stát ve prospěch občanů, kteří z něj žijí. Mezi ty, kteří jej živí patří i tzv. dělnická třída, která byla záměrně poštvána proti svým zaměstnavatelům, kteří do této skupiny patří také a měli by mít stejné priority. Volební hlas má každý i ten, který, krom plození potomků, společnosti nepřinesl zhola nic, spíš naopak. Stejný hlas má státní úředník a jiný státní zaměstnanec. Stejný hlas má podnikatel, spolehlivý dělník nebo živnostník. V poslední době jsme svědky všeobecného zadlužování, dříve prosperujících, ekonomik. Příčina je zřejmá, poměr ekonomicky aktivních a ekonomicky pasivních se výrazně změnil ve prospěch pasivních.

Pravice má reprezentovat a zastupovat ty ekonomicky aktivní a zaměřit svou pozornost zejména na zaměstnance, kteří jí byli ukradeni lživou propagandou levicové ideologie Marxismem-Leninismem počínaje. Pokud tuto skupinu opět nezíská mezi své voliče, nemá opravdová pravice (není myšlena ani ODS ani TOP)šanci ve volbách uspět.

J. Matuška 28.8.2013 11:50

Autore, velké díky!

Jestli se dají v současné době dohromady lidé, kteří svým smýšlením si jsou blízcí, třeba pod hlavičkou již stávající KONSERVATIVNÍ STRANY, neměl byste tam pane Tomský chybět. Prosím, nečekejte, že Vás bude "někdo" k tomu vyzývat. Osobnosti tak kvalitní by neměly zůstávat mimo "politiku"...

V. Hajková 28.8.2013 10:14

Re: Beztrestně vracet majetek církví lze, ale...

NE-  on  je   jen  prach  obyčejný   KOMOUŠ!!!!

A. Bocek 28.8.2013 10:04

Co pomůže pravici ?

Jedno období vlády levice ( snad nán to otevře oči ) a návrat ke kořenům.

L. David 28.8.2013 10:03

Kontrolní otázka: Proč je společnost tak špatná?

Odpověď: Protože chce být tak špatná !

P. Zeman 28.8.2013 9:45

Re: Beztrestně vracet majetek církví lze, ale...

Jéžiš, to je kravina! Kde jste přišel na to, že církví restituovaný majetek skončí v rukou ODS a TOP09? V Rudém právu nebo na webu ČSSD či SPOZ? Jako "odvozující mluvčí veřejnosti" jste prachobyčejný kecal :-P.

P. Maleček 28.8.2013 8:49

Beztrestně vracet majetek církví lze, ale...

Tak, tak. A jen k předposlednímu odstavci. Politicky beztrestně vracet majetek církvím lze. Ale za podmínky, že ten kdo vrací, sám, zjednodušeně řečeno, veřejně nelže a nekrade. V tomto případě si pak veřejnost pochopitelně odvodí, že vrací majetek z rukou státu církvím jen proto, aby se ho sám následně zmocnil. A tohle se přesně stalo Kalouskovi a ODS. A můžou si za to sami.

V. Hajková 28.8.2013 7:11

Re: A. Tomský má oči upřené do historie a do ciziny, ale domácí dvorek téměř nevidí

Vy  jste   tento  brilantní  článek  -  jak  správně  píše  p.  Kanioková  - naprosto  nepochopil! 

P. Pavlovský 28.8.2013 3:21

A. Tomský má oči upřené do historie a do ciziny, ale domácí dvorek téměř nevidí

"Do parlamentu se zřejmě protlačí tři malé strany". Kde by se vzalo? Zemanovci jistě, ale ANO?

Proč "pravoleví lidovci", když Bělobrádek jasně orientuje stranu do naheštěnéhoi leva, mkde si evidentně neškrtnou?

Nad ODS zlomil hůl, to je celkem přirozené, ale TOPku...tu prostě nemá rád.

Především se ale nezabývá kolektivní perspektivou stran SPOZ I - III a tím ani perspektivou české demokracie. O tu ale v těchto volbách půjde tak, jako naposledy v roce 1990!

J. Kanioková 28.8.2013 3:06

Brilantní :)))

"pokles tradiční religiozity a civilizačních hodnot a nástup nové víry liberálního humanismu (výrazně levicového charakteru - P&L) posedlé svou výjimečnou ušlechtilostí a předurčeností napravit všechno "zlo", všechny křivdy od počátku věků..

Jsou nebezpečnější než komunisti, protože ti jsou lehce identifikovatelní, kdežto P&L svůj kolektivismus pokrytecky schovává za ušlechtilé řečičky..  jejich vinou se tak šíleně rozmohla politická korektnost. I multikulti je jejich zásluhou s postupným úpadkem a zánikem naší civilizace. Například heslo “Afrika Afričanům” je politicky korektní vyjádření oprávněných nároků afrického obyvatelstva, ovšem heslo “Evropa Evropanům” je xenofobní hnus. (perfektní výrok z jiné diskuze).