8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jezevec 21.12.2006 2:22

Re: Re: neviděl bych to tak jednoznačně

omyl, příteli. voliči socanů nevolili socanský program. voliči socanů zřídkakdy umějí byť jen číst - a pochopit program je zcela nepochybně NAD jejich síly.

voliči socanů volili partaj. a člověk za ní zvolený má hájit její zájmy. vše.

josef 20.12.2006 16:13

Re: Přeběhlíci

Já tedy proti přeběhlíkům něco mám, jsou to ti, kteří úplně popírají smysl demokratických voleb a převrací volební výsledek kvůli osobnímu prospěchu.

josef 20.12.2006 16:11

Re: Re: Odéesák se nezapře

Věrnost straně je druhořadá ? Tak proč potom chodíme k volbám, volič je tu jenom za kašpara ? Která strana nejvíce přitahuje přeběhlíky a proč ? Tady je investigativní prostor. Miliony a diplomatické místečko, kde jsem to jenom slyšel ?

roman 20.12.2006 11:13

Re: Re: neviděl bych to tak jednoznačně

To je Váš naprostý nesmysl. Volili jsme stranu, která musí nějak zúročit volební vysledek. Nejlépe když bude ve vládě i za cenu kompromisu. Nebo si snad myslíte, že při tomto výsledku sklapne kufry a bude se dívat jak pravice válcuje většinu občanů ? A pokud se poslanci nelíbí postup schválený většinou klubu, tak může vždy čestně opustit parlament. To on ovšem neudělá ani náhodou.

herdekbabka 19.12.2006 23:56

Re: dobrý nápad - gratuluji - mělo by být nekda nuzákoněno, v případě přeběhlictví - zaplatit náklady na volby poměrnou částí -

a samozřejmě okamžitý odchod  z funkce. Je to nespravedlivé vůči nepartajníky - a vůbec - kdo tam dostává peníze za hlasy

Petr 19.12.2006 22:00

předdůchodová křeč

Poslanec Melčák je šedá myš, která sedí v parlamentu už snad 12 let, za tu dobu tam promluvila asi 5-krát a nikdo ji ani pořádně nezná. Zřejmě se chce ještě před odchodem na "zasloužený" odpočinek nějak zviditelnit. Když Melčák nedávno nápadem na uzákonění přechodu chodců přes silnici jedině ve skupinách vzbudil jen posměch, tak to zkouší jinak. Ovšem jeho dramatická vyjádření, že jej chce někdo zabít a žádosti o přidělení ochranky trapný dojem jen prohlubují.  

Fafa 19.12.2006 21:23

Re: O co jde panu Melčákovi.

Pan Melcak by maximalisoval svoje vyhlidky na setrvani v parlamentu beznym chovanim sede mysi. Souhlasit s poslaneckym klubem a neodporovat predsedovi. V pripade predcasnych voleb by mel sanci na dobre misto na kandidatce. Svym soucasnym chovanim naopak temer vyloucil ucast v politice za horizontem tohoto volebniho obdobi. 

Fafa 19.12.2006 21:06

Doktore,

a jak se to rozhodnuti vetsiny zjistuje? Je to vetsina volicu CSSD a udelaji si referendum? Je to vetsina clenu CSSD?  Nebo mozna vetsina clenu Ustredniho vykonneho vyboru?

richard 19.12.2006 20:24

Re: Odéesák se nezapře

Není důležitá věrnost straně, ale věrnost programu. A právě tu osvědčuje "zrádce" Melčák, zatímco vedení ČSSD couvá od svých slibů až někam za Ural.

Dan 19.12.2006 20:10

Odéesák se nezapře

Pane Pavlovský, kdyby šlo o přeběhlíka zprava, který by měl podpořit ČSSD, cudně byste mlčel nebo by to pro vás byl bezcharakterní přeběhlík, v tomto jste příliš průhledný. Poslanci by se ke svým lavicím ve sněmovně nedostali, kdyby jim to nezařídila konkrétní politická strana. Když ji potom bez skrupulí podrazí, tak jsou prostě podrazáci. To je jako byste se vyspal s manželkou kamaráda, který vás u sebe nechal v nouzi bydlet. Věrnost partaji je teda pro poslance otázkou slušnosti, a na svědomí a vlastní názor (většina těch blbců stejně žádný nemá) měli myslet, než se o tohle korýtko ucházeli

baj 19.12.2006 18:14

Re: Re: Neuškodí občas si přečíst Ústavu

"Pokud fungují politické strany jako demokratické (jiné by ani u nás nesměly oficiálně existovat), mohou jejich členové, včetně poslanců, projevovat své názory v diskusi PŘED rozhodnutím většiny. POTOM se mu buď musí podřídit, nebo odejít ze strany a vzdát se poslaneckého mandátu, který získali prostřednictvím a za peníze  strany, jejíž politická rozhodnutí popírají"

Doktore, to co jste si přečetl a z čeho vycházíte, není Ústava ČR, ale stanovy KSČ ( Říkali tomu, tuším, demokratigký centralismus.)

baj 19.12.2006 18:05

Re: Re: Neuškodí občas si přečíst Ústavu - ale celou

Andulo, nevím zda pana poslance Melčáka znáte, já ho svého času znal dost dobře. A musím zdůraznit, že se dovedl postavit za svůj názor i tehdy, kdy jiní byli ochotni i zapřít nos mezi očima a že si to tehdy patříčně "odskákal". Možná se za dobu, po kterou jsem se s ním nesetkal, pan Melčák změnil, to se nedá vyloučit. Ale že by se z něj stal úplatný a podlý zrádce, tomu nevěřím. Takže Vámi uvedený polský příklad nesedí.

jirka.s. 19.12.2006 17:11

Re: Lejno!

Termín "sociální parazit" z tvé huby, toť skutečná perla. Když mi toto řekne hříčka přírody, která se údajně "živí" kšeftem s hadrama "Vše za 10dolarů", které ani vlastní společník nesvěří do ruky víc než 15 000Kč, pak to už opravdu přestává být na úsměv. Když mne takováhle hyena jako jsi ty začne po 42 letech práce ( z toho téměř 30 let na tři směny) bez jediného dne absence, označí za sociálního parazita, to už je skutečně na pováženou. Když si ještě ke všemu přidá lež vycucanou z palce, že bydlím v bytě s regulovaným nájemným a vyčítá mi prý "státní" důchod, na který jsem si těch 42 let vydělával, to už pak hraničí se žalobou. Ale neboj, lejno, mne utěší už jenom fakt , jakou důvěru mají k tobě asi tvoji blízcí a naopak vědomí, že mne má mé okolí docela v oblibě. Tebe mohu snad jenom politovat, konec konců asi nás moc nebude, tak by sis mne vlastně měl v podstatě vážit.

Ještě jenom k tomu mému bydlení. Bydlím v bytě, ale postaveném svépomocí.Ty ovšem nebudeš zřejmě ani tušit, co to znamená, viď? Pro mne to znamenalo 3 roky a 3 dny téměř dennodenního dojíždění na stavbu a tutéž dobu práci mých vlastních rukou, to vše navíc ke svému zaměstnání.Ale to vše je pro tebe jenom takový můj výmysl, že?

P.S. Když už tak lejno ví všechno o mně, zkuste si, vy zvídaví, zadat do obchodního rejstříku "Miroslav Šejna" a posléze si vyhledat "firmu" The McCall Pattern Company. Schválně, lejno, lhal jsem snad?

Jirka 19.12.2006 17:06

Přeběhlíci

Autor článku nemá nic proti přeběhlíkům, já taky ne, taky nebudu mít nic proti přeběhlíkům ze zelený strany ani proti hlasování se zdrživších lidoveckým poslancům. Něco mi ale říká, že autor tohoto článku by ty druhé posuzoval úplně jinak. Nechme se překvapit.

jb 19.12.2006 16:59

Re: Neuškodí občas si přečíst Ústavu

To opravdu neuškodí. Ten potenciální přeběhlík v předvolební kampani cosi slíboval (patrně v souladu  s volebním programem strany která mu pomohla k mandátu). To cosi je jeho představa o tom jak právě on chápe hájení zájmů občanů (neboli všeho lidu). Pokud svou představu vymění za představu jiné strany (a umožní na př. v Melčákově případě prosadit třeba rovnou daň), pak své voliče podvedl a porušil zárověň poslanecký slib. A o jeho svědomí snad ani nelze mluvit.

watabi 19.12.2006 16:45

Re: neviděl bych to tak jednoznačně

Voliči socanů volili socanský program. Nevolili kompromis  s odeesáckým programem. Jak se tedy Melčák zpronevěřil socanským ideálům a programu? Tím, že odmítá koalici s pravicí?

watabi 19.12.2006 16:41

Re: Zkuste si představit,

Pěkné, ale poněkud mimo mísu. Melčák jede pořád do Brna, pouze Paroubek obrací směr na Plzeň. A o tom to je, milé qwe.

jirka.s. 19.12.2006 16:30

Re: Re: ústava

No, každej nemůže mít teploučké místečko v EGAPu. Představa pokladní v Hypernově, jak se prohání v pracovní době po Neviditelném Psu je skutečně absurdní, viď, zwratku?

Rudolf 19.12.2006 16:26

A co chcete?

Volili jsme 100:100. Alespoň dle Paroubka, který si myslí, že je šéfem komunistů. Co s tím?? Nové volby jsou sice možné, ale přinesou nějakou podstatnou změnu? A znamená jeden poslanec "navíc" ve sněmovně něco podstatného v názorech voličů? Prostě stát je rozdělen tak, až je mrtev. Z toho neviňte politiky. Nikdo z nich nešel do voleb s vidinou velké koalice, byv poučen našimi novináři, politology a podobnou havětí, že je to nemravné (viz články těchto odborníků v předminulém volebním období, ale i po nynějších volbách. Jistě, velká koalice nic nevyřeší, ale je řešením volebního patu. Podle tvůrců veřejného mínění (viz komentáře k "oposmlouvě") je to však nemravné a tak do toho nikdo nepůjde. Proč by se měl stát nemravným??

Co vlastně občané od politiků chtějí? Aby se vytvořením "oposmlouvy " stali "nemravnými" a vystavili se tak "zásadní" kritice našich hubomelů? A nebo si snad myslíte, že přepočítánám hlasů, odevzdaných v (díkybohu) demokratických volbách dospějete k jinému výsledku, než po prvním počítání?

Volili jsme prostě ty, kteří v parlamentu jsou. Nikoho lepšího nikdo nenašel. Byť po bitvě bývá mnoho generálů. Kéž by se našli před bitvou. A především, aby byl nalezen bez výměny voličů program, který by nejen dokázal uspokojit "většinu" ale také něco společnosti přinesl. Sliby jsou sice krásné, ale výraz "nepřipustímě" znamená pouze kozervaci stavu, který je.

jezevec 19.12.2006 16:14

neviděl bych to tak jednoznačně

Pokud by každý poslanec kandidoval sám za sebe, sám by si platil volební kampaň a sám by propagoval svůj program - pak by každý přeběhlík byl nemrava.

Pokud ovšem poslanec kandiduje za partaj, za její peníze a hlásajíce její volební program - pak by měl tuto stranu podporovat, a nebo odstoupit. Jest nenulová množina voličů, kteří kašlou na osobu jakéhosi pos/rance, ale volí stranu a její program, bez ohledu na to kdo se pod něj zrovna podepíše, obvykle ty kandidáty ani neznají a nechtějí znát. Těmto voličům by se mělo dostat nezměněné parity politických stran.

qwe 19.12.2006 14:23

Re: Co řekl jistý arogantní zpátečník v 19. století

Tuším, že i příznivec království, W.Churchill, ve svých Dějinách neviděl na Cromwellovi pouze špatné.

Mirek Šejna 19.12.2006 14:23

Esmeralde

pochopil, pochopil. Jen si pořád nemohu do této Vaší definice zařadit 101.poslance, který měl údajně podpořit Paroubkovu menšinovou vládu. O tomto poslanci Nečas v TV už někdy v létě řekl, že pokud existuje, tak byl zkorumpován sociálními demokraty. Takže doufám, že tuto Vaši definici zašlete mailem i do sněmovny na adresu pomýleného poslance Nečase, který ne a ne pochopit Vaši definici přeběhlíka.

qwe 19.12.2006 14:20

Zkuste si představit,

že si koupíte lístek na autobus do Brna, ale autobusák Vás odveze do Plzně a pasažárům to vysvětlí svým svědomím. Nevím, kdo by byl spokojený.

qwe 19.12.2006 14:18

Re: Re: Re: Re: Žulový Astone . . .

Jinak řečeno - posuzujete lidi tak, jak se Vám to právě hodí. Dobrá a osvědčená to metoda.

Esmerald 19.12.2006 14:03

Re: správně Esmeralde

Mirku Šejno, odmítám diskutovat jako pitomec, na úrovní, do které mne tlačíte. Přeběhlíkem může být označován nanejvýš ten poslanec, který v parlamentě, zhnusen politikou, postupem, programem či neplněním programu své strany FYZICKY PŘEJDE před zraky všech přítomných či televizních kamer na druhou stranu parlamentního sálu, kde bude jistě vítán bouřlivým potleskem. Tímto se protestně vzdává členství ve své straně, ZACHOVÁVÁ SI PASLANECKÝ MANDÁT, který pak musí vysvětlit svým voličům a nést případné volební důsledky. Toto je postup, který se v DEMOKRACIÍCH děl, děje a dít bude tak dlouho až demokracie nezhyne zabitá partou organizovaných pučistů, militantních junt, revolučních gard a jiných skupin gaunerů, pro které je jediným zákonem "stranická disciplina" předem nasazeného poslance.

POCHOPIL JSTE, MIRKU ŠEJNO ? 

gerontusinza 19.12.2006 13:42

Proboha, najděte mě v Senátu nebo Parlamentu jediného charakterního člověka, který zárove%n nemá jinou chybu,Re: Re: Re: Re: Re: Voliči musí více chápat a více rozumět.

tj. není blb.

Esmerald 19.12.2006 13:29

Re: Re: Re: Re: Voliči musí více chápat a více rozumět.

Máte NAPROSTOU pravdu, I - Worme. Právě v tom, že nás, kteří si říkají "zodpovědní" voliči, tlačí tato tlupa nezodpovědných do kouta, kde čeká buď malý gangster, který se chce stát Velkým, či KSČ(M), která již byla Velká a nechce odejít. Snad tedy volit nestraníky a dát si záležet s jejich pečlivým výběrem na základě jejich charakterových vlastností, morálce a odpovědnosti. 

PROBUUUUUH, přece najdeme v této zemi 200 charakterních osob ! Pokud ne, pak to nechme bolševikům rovnou, nezasloužíme si nic lepšího !! 

Mirek Šejna 19.12.2006 13:26

v Rakousku

v Rakousku došlo k patu stejně jako u nás. Po půl roce se dvě nejsilnější strany dohodly na velké koalici. Nenastal tam případ, že by druhý v pořadí přešel do opozice a toleroval vládu vítěze.

Mirek Šejna 19.12.2006 13:19

Vašku

moje pamět mi říká, že Zeman tehdy nechal vyloučit ze strany poslance Wagnera a Teplíka za to, že si dovolili podpopřit rozpočet navržený vládou ODS.

jerry 19.12.2006 13:17

Krásné prožití Vánoc pane Doležale

přeje  jerry.:-)