5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
www racek 19.12.2006 11:42

Re: ústava

hmm, tys ještě asi nebyl zaměstnán, viď, hochu? zajdi se někdy podívat do hypernovy ...

No... 19.12.2006 11:57

Tam se tolik nechlastá, že ???

A lidi TAM musí přemýšlet, kdežto v ČSSD pod parou(bkem) jen poslušně zvedají ruce....

jirka.s. 19.12.2006 16:30

Re: Re: ústava

No, každej nemůže mít teploučké místečko v EGAPu. Představa pokladní v Hypernově, jak se prohání v pracovní době po Neviditelném Psu je skutečně absurdní, viď, zwratku?

třetí 19.12.2006 10:21

O co jde panu Melčákovi.

Pan Melčák trpí chorobnými obavami. Tu ho někdo sleduje po mobilu, tu se ho někdo snaží otrávit. Ale jeho největší obava je ta, že pokud by byly předčasné volby, přestal by být poslancem. A on se už chudák po těch letech v parlamentu není schopen jinak živit. To je tak veliká existenční obava, že vše ostatní jde stranou. Nepřipustit předčasné volby za každou cenu. To je to, co je zdrojem jeho konání. Nic víc, nic méně.

No... 19.12.2006 12:00

Když je někdo druhej, NATOŽ TŘETÍ..

TAK UŽ NEPŘEKVAPÍ ŽÁDNÝ "NÁZOR" DOTYČNÉHO...;-D

třetí 19.12.2006 12:08

Re: Když je někdo druhej, NATOŽ TŘETÍ..

Pane, Karel byl až čtvrtý a zná ho celý národ. Já jsem holt třetí.

Fafa 19.12.2006 21:23

Re: O co jde panu Melčákovi.

Pan Melcak by maximalisoval svoje vyhlidky na setrvani v parlamentu beznym chovanim sede mysi. Souhlasit s poslaneckym klubem a neodporovat predsedovi. V pripade predcasnych voleb by mel sanci na dobre misto na kandidatce. Svym soucasnym chovanim naopak temer vyloucil ucast v politice za horizontem tohoto volebniho obdobi. 

JJ 19.12.2006 10:17

Diky za clanek

Vidim to podobne. Nezavislost poslancu je nutna pro demokracii.

Esmerald 19.12.2006 9:37

Voliči musí více chápat a více rozumět.

Česká politika se vzhlédla a generačně se drží na té divadelní, působivé, i když zvrhlé, disciplině nacistického diktátorství. Našemu politikovi stále imponuje pochod sevřených šiků, rázný nacvičený krok v útvaru z kterého není úniku, aniž by byl jednotlivec viděn na míle daleko jak je individuální a posléze byl za toto trestán. Jsme cvičeni a přesvědčováni v tom, že v sevřeném šiku je jednota a bezpečí a že osobitost, vlastní moudrost, svědomí, morálka, vzdělání a schopnosti jsou anomalie. Pravdu má jen ten, který ten jaký pochod vymyslí. Dívám se často na záběry vojenských parád po celém světě a uvědomuji si, jak jsou mi SMĚŠNÉ. Jak může někdo s vlastní inteligencí začít pochodovat takovýmto KOMICKÝM způsobem a vzpomínám na moji vlastní vojenskou službu, která mi zabila 2 ( slovy dva ) roky mého života a učila mne tomu " pořaďáku ", který mi od té doby nebyl k ničemu jinému, než k smíchu !!! Pokud se jedná pouze o smích, ten je dobrý, ale pokud to začne ovlivňovat, byť i PODVĚDOMĚ, rozhodování v obecném životě tak, že i parlamentní system je vlastně divadlo s nacisticky propracovanými sevřenými šiky,  pochodujícími tlupami s hořícími fagulemi za noci na veřejném prostranství či v "mediích", pak se jedná o šiky dobrovolných zločinců, které  povedou jiné šiky do koncentračních ( pracovních, převýchovných ) táborů, k záhubě tělesné či duševní !!

BOJME SE TOHO, ABY KDOKOLIV  ŠIKY NÁS, ČI NAŠICH POSLANCŮ "SVÍRAL". PO "SEVŘENÍ" NENÍ CESTA ZPĚT !!!!Zvláště ne pro slabé, shrbené, poddajné či hloupě oddané, pro které slovo přeběhlík nemá ani správný význam.

pepan 19.12.2006 10:04

Re: Voliči musí více chápat a více rozumět.

Ano přesně o tom je politika. V momentě kdy vybočuje někdo z  řady, je odstřelen neboli vyloučen. Proto nemohu být členem žádné strany i když bych vyznával její ideu. Musel bych okamžitě se přidat na stranu Melčáka a podobných i když bych třeba nesouhlasil s jejich názorem a pochopitelně bych byl odstřelen. Proto tvrdím, že v socdem straně nejsou demokraté, ale stádo ovcí. Jejich bača Paroubek vede stádo na porážku a oni ani nebečí. Tak ho milují!

Esmerald 19.12.2006 10:20

Re: Re: Voliči musí více chápat a více rozumět.

Ano, Pepane, myslím, že máte pravdu a je lépe ( a já to tak dělám) nevstupovat do strany, ale volit do Parlamentu člověka dle jeho OSOBNÍCH kvalit, čistého svědomí, vzdělání a charakteru. Parlament musí být očištěn od zločinců, lhářů, podvodníků, zlodějů, bezcharakterních individuí a nezodpovědných neschopných, poslušných amatérů, tvořících zákony pro celou zemi.

I-Worm 19.12.2006 11:36

Re: Re: Re: Voliči musí více chápat a více rozumět.

no jo, ale volit můžete jenom toho, kdo tam kandiduje. A když všichni, kdo tam takového člověka nenajdou, nepůjdou volit, tak to dopadne úplně nejhůř. Protože voliči komančů mají jiná kriteria a volit půjdou!

Esmerald 19.12.2006 13:29

Re: Re: Re: Re: Voliči musí více chápat a více rozumět.

Máte NAPROSTOU pravdu, I - Worme. Právě v tom, že nás, kteří si říkají "zodpovědní" voliči, tlačí tato tlupa nezodpovědných do kouta, kde čeká buď malý gangster, který se chce stát Velkým, či KSČ(M), která již byla Velká a nechce odejít. Snad tedy volit nestraníky a dát si záležet s jejich pečlivým výběrem na základě jejich charakterových vlastností, morálce a odpovědnosti. 

PROBUUUUUH, přece najdeme v této zemi 200 charakterních osob ! Pokud ne, pak to nechme bolševikům rovnou, nezasloužíme si nic lepšího !! 

gerontusinza 19.12.2006 13:42

Proboha, najděte mě v Senátu nebo Parlamentu jediného charakterního člověka, který zárove%n nemá jinou chybu,Re: Re: Re: Re: Re: Voliči musí více chápat a více rozumět.

tj. není blb.

Saša 19.12.2006 8:59

Neuškodí občas si přečíst Ústavu

Čl.23 odst. 3: Slib poslance a senátora zní: "Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.".

Čl.26:  Poslanci a senátoři vykonávají svůj mandát osobně v souladu se svým slibem a nejsou přitom vázáni žádnými příkazy.

Andula 19.12.2006 9:34

Re: Neuškodí občas si přečíst Ústavu - ale celou

Jistě, jenže tento poslanec se v souladu s ústavou do sněmovny vyjel sociálně domokratickým výtahem, tedy prostřednictvím politické strany, s jejímž programem souhlasil a zastával. A pokud si vzpomínáte na aféru z Polska, tak konkurenční strany neapelovaly na "svědomí" poslance nýbrž mu za přeběhlictví nabídly funkce. O svědomí tu tedy moc nejde. Pokud se p. Melčákovi nelíbí postup ČSSD, za jejíž penize se do sněmovny dostal, pak by se měl vzdát mandátu a do sněmovny se dostat např. jako nezávislý.

Připomínám, že pro registrované partnertství nehlasovali dva socani - a to proto, že to bylo proti jejich svědomí. Nepamatuji si, že by je Paroubek postavil ke zdi.

Esmerald 19.12.2006 9:48

Re: Re: Neuškodí občas si přečíst Ústavu - ale celou

"Nepamatuji si, že by je Paroubek postavil ke zdi."

Ale staví je tam za něco jiného. Nevadí Vám ani trošku, že je tam VŮBEC STAVÍ, nezávisle na tom kdy a proč ? Stačí Vám,  že jste dnes projela tramvají Prahou bez oloupení jako důkaz , že zde nejsou kapesní zloději ? Jistě ne. Paroubek též NEMÁ A NESMÍ MÍT či si přivlastnit jakýmkoliv trikem "právo" být popravčím !! Lidé, myslete, než bude pozdě !!!!

Andula 19.12.2006 10:01

Re: Re: Re: Neuškodí občas si přečíst Ústavu - ale celou

To démonizování Paroubka už je fakt trapné. Koho kdy postavil ke zdi (s flintou v ruce)? Krom toho neznám jediného předsedu politické strany bez ohledu na barvu, který by dal zdarma politickému protivníkovi vládu. To by musel být perfidní indolent.

Semiramis 19.12.2006 11:15

Re: Re: Re: Re: Neuškodí občas si přečíst Ústavu - ale celou

To by musel být perfidní indolent. - nebo slušný politik. Ergo kladívko Paroubek není slušný politik.  V Rakousku to šlo, u nás nikoli. Což, Andulo???

Mirek Šejna 19.12.2006 13:26

v Rakousku

v Rakousku došlo k patu stejně jako u nás. Po půl roce se dvě nejsilnější strany dohodly na velké koalici. Nenastal tam případ, že by druhý v pořadí přešel do opozice a toleroval vládu vítěze.

Vašek 19.12.2006 11:41

Re: Re: Re: Re: Neuškodí občas si přečíst Ústavu - ale celou

Andulo, buď jste tak mladá, že nepamatujete co bylo v časovém období před cca 10 roky a více, nebo jste tak senilní, že si to už nepamatuje. Tak se Vám pokusím osvěžit pamět - ten člověk se jmenoval Miloš Zeman a byl předsedou ČSSD.

Mirek Šejna 19.12.2006 13:19

Vašku

moje pamět mi říká, že Zeman tehdy nechal vyloučit ze strany poslance Wagnera a Teplíka za to, že si dovolili podpopřit rozpočet navržený vládou ODS.

Esmerald 19.12.2006 10:02

Re: Re: Neuškodí občas si přečíst Ústavu - ale celou

"  A pokud si vzpomínáte na aféru z Polska, tak konkurenční strany neapelovaly na "svědomí" poslance nýbrž mu za přeběhlictví nabídly funkce. "

Myslíte si, že chyba někoho je ospravedlněním stejného činu jinde ? Nemyslíte si, že špatný čin se NEMÁ OPAKOVAT, místo toho, aby byl argumentativně použit jako " ...když to dělá jeden, může to dělat druhý ...". Andulo, v historii lidstva NENÍ NIC, co by zde již nebylo. Vývojem lidstva je tyto věci naopak NEOPAKOVAT. Jinak bychom zcela po pravdě mohli říci : " To už tady bylo, tedy to můžeme dělat i my". Učili bychom se tak podvědomě anarchii a domyslete důsledky; v historii bývalo beztrestné i praštit "dámu" po hlavě klackem, znásilnit a odejít. Nejde mi o líčení eztremů, jde mi o zdůraznění civilizační cesty zpět, či k něčemu lepšímu dopředu ?

kurbet 19.12.2006 10:41

Re: Re: Neuškodí občas si přečíst Ústavu - ale celou

Andulo, asi Vám uniká jedná "maličkost", že poslanec Melčák zřejmě zůstává dál na pozicích socdem.programu na základě kterého byl zvolen do parlamentu a pokud někdo přeběhl z této pozice jinam/ať už z důvodu udržení se u moci,pozice či jiné/, tak je to v tomto případě nad slunce jasnější-p.Paroubek a jeho věrné stádo.Jak by tento soudruh mohl realizovat svůj levicový program v kooperací s pravicovou ODS?Asi nijak, byl by to jen kočkopes, který by nás na 4 roky vrátil zpět! K myšlení je třeba občas použi i mozek.

Andula 19.12.2006 10:55

Re: Re: Re: Neuškodí občas si přečíst Ústavu - ale celou

Ale ja si také myslím, že by socdem měli jít do opozice - už to potřebuje jako prase drbání-, nicméně je zase chápu, že to nehodlají dát zadarmo - a v tomto by meli zaujmout jednotny postoj, protoze to je otazka strategie a postaveni teto strany v parlamentu a ev. moznosti alespon zabranit tomu "nejhorsimu", co by ji na programu vladnich stran vadilo. Nechapu, co je na tom neustavniho? Ovsem pan Melčák se odtrhl pár dnů poté, co prosákly na veřejnost prohlášení pana Dalíka. Tady mi opravdu nevykládejte o svědomí.

jirka.s. 19.12.2006 11:14

Re: Re: Tedy, Andulo, ty jsi hvězda!

Píšeš:"Pokud se p. Melčákovi nelíbí postup ČSSD, za jejíž penize se do sněmovny dostal, ...."

Pokud si skutečně myslíš, že sosani i jakákoliv jiná strana má nějaké "SVÉ" peníze, jsi horkou kandidátkou na hospitalizaci v Bohnicích, nejlépe na uzavřeném oddělení. Zkusila ses zamyslet (pokud máš čím) nad tím, kde ty peníze strany berou? Pokud odpovíš oním obligátním "přece od sponzorů", tak to zkus domyslet, kde je berou oni "sponzoři". Cvakneš si vypínačem a hned přispěješ ČEZu na "sponzorský dar". Koupíš si rohlík a hned přispěješ pekaři na sponzorský dar nějakému místnímu "nezávislému" politikovi. Takže ve výsledku si každého takového "nezávislého" poslance v podstatě platíme od plínek.

baj 19.12.2006 18:05

Re: Re: Neuškodí občas si přečíst Ústavu - ale celou

Andulo, nevím zda pana poslance Melčáka znáte, já ho svého času znal dost dobře. A musím zdůraznit, že se dovedl postavit za svůj názor i tehdy, kdy jiní byli ochotni i zapřít nos mezi očima a že si to tehdy patříčně "odskákal". Možná se za dobu, po kterou jsem se s ním nesetkal, pan Melčák změnil, to se nedá vyloučit. Ale že by se z něj stal úplatný a podlý zrádce, tomu nevěřím. Takže Vámi uvedený polský příklad nesedí.

doktor 19.12.2006 9:51

Re: Neuškodí občas si přečíst Ústavu

Pokud fungují politické strany jako demokratické (jiné by ani u nás nesměly oficiálně existovat), mohou jejich členové, včetně poslanců, projevovat své názory v diskusi PŘED rozhodnutím většiny. POTOM se mu buď musí podřídit, nebo odejít ze strany a vzdát se poslaneckého mandátu, který získali prostřednictvím a za peníze  strany, jejíž politická rozhodnutí popírají. Všechno ostatní je vrcholně nemravné. Že se to u nás děje, je chyba rychlokvašené ústavy. Lidé jako pan Melčák by měli být trestně stíháni za zneužití pravomoci veřejného činitele.

Esmerald 19.12.2006 10:11

Re: Re: Neuškodí občas si přečíst Ústavu

PROBUUUUUUH, snad nejste opravdu "doktor něčeho", dle Vašeho nicku.

" Lidé jako pan Melčák by měli být trestně stíháni za zneužití pravomoci veřejného činitele." A co takhle POSLANECKÁ IMUNITA ? Má tato platit jen když poslanec něco zpronevěří, rozkrade či v  dopravní nehodě řídící ožralý ?Chraňme poslance, pokud tito jednají dle SVÉHO SVĚDOMÍ !! LIDÉ BDĚTE A ZAČNĚTE MYSLET !!!! 

jirka.s. 19.12.2006 11:17

Re: Re: Neuškodí občas si přečíst Ústavu

Viz má odpověď Andule, hlavně ta část o hospitalizaci v Bohnicích, "doktore"!