20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

POLITIKA: Pravda, láska a mafie

"V prvním kole nepůjdete hlasovat?" ptal se týden před volbami novinář Václava Klause. "Kdyby se ho účastnil Ladislav Jakl, šel bych mu hodit hlas – i s vědomím, že nevyhraje - a že kdo s koho se bude rozhodovat v druhém kole."

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Mrázek 17.1.2013 13:27

Autor evidentně Hájkovu knihu nečetl

Takže na stejnou notu ? Dřevojánek v tomto svém článku podporuje ufouny, kteří jsou jedinou šancí.....předpokládal jsem, že čtenář a průměrně vzdělaný člověk dokáže chápat souvislosti, evidentně ne všichni dokáží tuto podmínku splnit...

J. Štrobl 17.1.2013 10:24

Dobře napsáno.

Dobře jste to napsal, pane autore. Je to znát už na tom, jak se tady přirudlí opakovači obehraných lží mohou vzteknout.

V. Linhart 17.1.2013 9:59

Čumím, teda...

On pan Schwarzenberg není kariérista? To se nestačím divit... Proč tedy stojí o nejistou kariéru kladečů věnců..? Určitě se však v jeho okolí najdou tací, kteří jeho "nekariérismus" plně vyváží.

J. Václavíková 17.1.2013 9:30

Je to naše šance vybočit z dosavadního marasmu.

V. Linhart 17.1.2013 10:00

Re: Je to naše šance vybočit z dosavadního marasmu.

A to jako čím?

P. Maleček 17.1.2013 5:06

Slušný, čestný, neúplatný....a blbý

Slušný, čestný a neúplatný. Ano, to se dalo o Schwarzenberkovy před pár lety říct. Do té doby než se dal dohromady s Kalouskem. S člověkem s kterým se nikdo slušný čestný a neúplatný dohromady nedá.

Ne proto, že Kalousek omezuje náklady státu v té nejjednodušší položce - důchody a sociální dávky, ale že stát od prvních dnů své podivuhodné kariéry rozkrádá a ještě se přitom lidem směje. Že to dělá fikaně a přes druhé je pravda, ale tuhle jeho zlodějskou metodiku pozná každý slušný, čestný a neúplatný. Tedy pokud není úplně blbej.

A to je ten problém obdivovaného knížete. Tedy jestli je opravdu slušný, čestný a neúplatný.

J. Šimek 17.1.2013 7:30

Re: Slušný, čestný, neúplatný....a blbý

Jo aha, kníže je blbý, protože má podivného člověka v partaji - Kalouska. Dobrá, podívejme se touto optikou na M.Zemana a jeho vlastní prohlášení, že jeho největší omyl byl jeho nástupce Špidla a já připomenu, jeho korunního prince, zázračného investora (reálně však mafiána) Standu Grosse. To teda bude Zeman taky pěknej blbec, že ?

V. Linhart 17.1.2013 10:05

Re: Slušný, čestný, neúplatný....a blbý

Kníže především odmítá byť jen kus odpovědnosti za Kalouska a jeho politiku, která je v pozadí čím dál většího znechucení lidí z politiky. Vždy odmítal nést odpovědnost za ty, po jejichž zádech se škrábal do politiky. Jako třeba za zelené... Ještě, že máme my, Čecháčkové, tak krátkou paměť.

D. Procházka 17.1.2013 9:27

Re: Slušný, čestný, neúplatný....a blbý

Myslím si, že v privatizaci Becherovky nešlo o vítězství Pravdy a Lásky. Neviděl bych to tak, že jeden z kandidátů je morálně neposkvrněný a druhý prodloužena paže ďáblova.

I. Schlägel 17.1.2013 10:05

Re: Slušný, čestný, neúplatný....a blbý

Vašim nárokům by nevyhověl ani jeden kandidát, který se trochu smočil v té naší, české politice. Zeman rovněž ne, zlodějů a vyžírků se kolem něj pohybovalo více než malé množství. Byla jich celá hejna, knížeti můžete vyčíst akorát toho Kalouska.

S. Vaněček Šauerová 17.1.2013 3:42

No dobře, pane autore.

Jen bylo ještě možná dobré dodat, že zatímco 5. ledna 2013 v Právu pan Klaus naznačoval, že I. kola volby se účastnit nehodlá ("kdyby se ho účastnil Ladislav Jakl, šel bych mu hodit hlas"), o týden později pravil :

"Jestli jsem mohl váhat PŘED NĚKOLIKA MĚSÍCI, tak teď už se situac projasnila a projasňuje s každým dnem. Nevolit znamená dopustit, aby byl zvolen někdo jiný" (ČT24, 11. 1. 2013).

Takže, čirá fabulace, nakonec, už jsme si na ně zvykli. :-) A pro jistotu, aby náhodou "nebyl zvolen někdo jiný", vypustil jiný Václav Klaus docela po vlajkařsku, vlajkovou historku Karla VI. ze Schwarzenbergu. Co na tom, že historici říkají něco jiného, seménko zla, jak je vidět na rozpoutané internetové hysterii, dobře zapadlo do nakypřené půdy, podobně jako v r. 2009 výstraha před Sudeťáky číhajícími na západní hranici, aby mohli uchvátit NAŠE majetky.  A už se to zase hemží nácky, Bilderbegry a Římskými kluby a už zase voláme : zle, matičko, zle ... :-) Může nás vůbec ještě někdo brát vážně ? :-)

J. Václavíková 17.1.2013 9:25

Re: No dobře, pane autore.

Vypadá to, že studenti mají víc rozumu než jeho mladej!

J. Dvořák 17.1.2013 10:32

Re: No dobře, pane autore.

No,mladej Pružinskej se nezapře !Jablko nepadlo daleko od stromu !

M. Vrzal 17.1.2013 12:10

Re: No dobře, pane autore.

Ty musíš být tak blbej jak vypadáš.