14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Antonín Hrbek 13.8.2009 9:27

Vážený pane Jakle

Kdo seje vítr, sklidí bouři. Současná politická scéna je representovaná spodinou české společnosti a tomu odpovídá i způsob jejího vyjadřování. S Vašimi názory i s názory Václava Klause není přece nutno vždy souhlasit a lze k nim mít věcné připomínky. Ale nasazovat Vám šaškovskou čepici a prohlašovat Václava Klause za senilního dědka považuji za nehoráznost nejen z věcného, ale i společenského hlediska. Ke skutečně civilizovanému chování to má opravdu, ale skutečně opravdu velmi daleko.

Nedejte se otrávit!

messenger 13.8.2009 14:48

Re: Vážený pane Jakle

p. Klaus neni senilni dedek, ale sebestredni dedek... to je rozdil...

Karel 13.8.2009 8:53

Poznámka

Velká koalice je životný, zcela legitímní, v řadě evropských zemích dříve či v současnosti existující politický model. Jistě - k fungování mohou být četné výhrady. Korupční potenciál takového modelu je značný - o co je však horší než naše stávající situace? Řada reálných problémů které jsou před námi mají řešení, které jsou krajně nepopulární a jejich doba řešení daleko přesahuje jedno volební období. Namátkou: reforma veřejných financí, reforma důchodová a reforma zdravotnictví, energetická politika, dobudování dopravní infrastruktury: snaha toto řešit při jen těsném vítězství - které lze na tu či onu stranu předpokládat - nebo patu je odsouzena ke zkáze a strana, která se o to jen pokusí propadne v příštích volbách. To nikdo neriskne. Velká koalice rozdělí politická rizika na oba aktéry. Navíc - bude marginalizován vliv KSČM, která těch svých 12-13% zase dostane. A vyšachování "malých" stran? Malé jsou proto, že nemají dost voličů, to je jejich skutečný problém; půjdou-li do kanálu, nic se nestane. Vydírání zelených (skoro tolik ministrů co poslanců a jejich naprosto zhoubný vliv na energetickou politiku) či chování lidovců (pád vlády je de facto jejich zásluhou, resp. jejich postojem k reformě zdravotnictví - přitom to byl koaliční návrh!) určitě nebude nikomu vadit.

toogood 13.8.2009 9:27

Re: Poznámka

Na článek spíše navazujete než reagujete, protože ten byl jsk jsem to pochopil o politické kultuře v ČR. Ale to nic nemění na tom, že vaše hodnocení současného stavu je brilantní. R^

jan 13.8.2009 10:12

velká koalice

ve vyspělé demokracii proč ne - tady u nás by to bylo ruka ruku myje - demokracie by šla do kytek stejně jak kdyby vyhrála socdem a vládla s komančema

hlava22 13.8.2009 8:48

Pravda a láska

se zase musí někam přesunout. SZ je nevolitelná a tenhle nový výtvor se proto dokonale hodí. Sranda bude, pokud se do "žvanírny" dostane. A ještě větší sranda bude, pokud se do  ní nedostane a sebere hlasy křesťanům, kteří dopadnou obdobně. Tohle je taky možné .

P.S. S těmi penězi se Jakl asi trochu mýlí, skoro celá žurnalistika je řádnými členy Bratrstva pravdy a lásky a moc se mazat nemuselo.

Jarda 13.8.2009 8:46

Divný článek

Autor článku dost divně vytahuje jednu epizodu z radiožurnálu, ale jako aktivní politik musí mít kontaktů s ostatními politiky spousty. Takže dalekosáhlé závěry z jedné epizodky mi nepřipadají věrohodné. Jistě, velká koalice je možná. Ale co se týče závisti vůči TOPu: není to tak dávno, co autor doufal ve vzestup nějaké malé strany, která by přinesla oživení potitiky. Jo Svobodní, to by bylo príma. Ale místo toho se pozvedl TOP - a to už mu nejde pod fous, takže ... "za tím musí být prachy". Kdyby se média chytla jeho oblíbenců, tak by zde jásal, jaká je to naděje. Když se chytla jiného, zuří.

Jerome 13.8.2009 8:42

Vážený

pane Jakle, možná máte pravdu, možná ne. Skutečnost se ukáže vskutku "vbrzku". Ovšem , jsa už stár a pamětníkem, musím s politováním povědět, že jste tajemníkem pána, který rozhodně nevyrůstal v klášteře klarisek, takže jeho mnohé minulé i současné činy rovněž nepatří mezi nejušlechtilejší. Připouštím, že předrážděnost naší politické scény je už patologická, ale politik typu VK k tomu přispěl nemalou měrou. Něco vždycky ulpí i na spolupracovnících... těch i oněch... Vyhlížíme čas, kdy tomu tak nebude s jistou skepsí...Nicméně SALVE.

hlava22 13.8.2009 8:55

Re: Vážený

Dosaďte si za TOP09 (nebo US nebo SZ) Václava Havla a bude to jasnější. Bohužel jen další spolek, který chce pomocí pár voličů významně ovlivňovat náš stát. Kdyby to bylo ku prospěchu věci tak se nedá nic namítat, obávám se ale, že jejich přínos byl spíše záporný.

clay 13.8.2009 10:02

Re: Vážený

přestňte už konečně strašit Václavem Havlem....kde je mu konec

hlava22 13.8.2009 10:17

Re: Vážený

já me, to on.

F. Čech 13.8.2009 10:45

soudružce hlavě 22

To, že Václav Havel vždy vadil komunistům a teď vadí jejich následovníkům není nic nového. Totalitní manýry komunistů by totiž Klaus a jeho poskoci rádi transformovali do totalitních manýrů vedoucí dvoustrany, která by si tady bez účinné opozice dělala co by chtěla! Už si to vyzkoušeli v oposmlouvě, moc si libovali  amoc se napakovali! Pozor na ně!!!!

Bizon 13.8.2009 8:30

Řekl bych, pane Jakle, že reakce těch pánů jenom potvrdila Vaše slova ....

clay 13.8.2009 10:05

Re: Řekl bych, pane Jakle, že reakce těch pánů jenom potvrdila Vaše slova ....

nebo jeho reakce potvrdila, že jejich reakce byla oprávněná....

Bizon 13.8.2009 14:45

Re: Řekl bych, pane Jakle, že reakce těch pánů jenom potvrdila Vaše slova ....

Vy asi máte rád takové ty písničky furt dokola typu "Já jsem šel s lucernou a lucerna šla se mnou... " nebo "Pes jitrničku sežral, docela maličkou ...."    atd., že ? no proti gustu žádný dišputát .... Jo a mně je pan Jakl asi desetkrát sympatičtšjší než ti dva provaření lumpové .....

čtenář 13.8.2009 8:15

Velká koalice bude

po volbách patrně jedinou schůdnou alternativou, pokud by měla být sestavena vláda be podpory či dokonce účasti komoušů, před čímž ovšem Paroubek zábrany nemá. Tím spíš, že to slavné TOP02 bude nejspíš sloužit jen jako propadlo na hlasy a  komouše tím posílí. Velmi pozitivním výsledkem by mohla být i změna volebního zákona, která by počet komunistických poslanců ve sněmovně podstatně zredukovala. Škoda, že ji Havel kdysi torpédoval. Myslím, že i sám musí dnes nahlížet, jaká to byla hloupost.

Sibi 13.8.2009 8:03

qui bono

Velká koalice je přání Klause. TOP09 jí stojí v čele, protože ODS může jít do koalice s ní. Proto tenhle Jaklův článek.

toogood 13.8.2009 9:34

Re: qui bono

Měl jste asi na mysli 'v cestě'.

Jinak, možná máte pravdu a každopádně je s podivem, že pánové Topolánek a Kalousek místo svých podrážděných reakcí nepoužily například tento váš argument.

clay 13.8.2009 10:08

Re: qui bono

protože oni opravdu neberou velkou koalici jako něco předem domluveného, což do nekonečna v béčkovém seriálu podsouvá Jakl.

jirkammm 13.8.2009 7:38

v tom rybníčku plave

velký sumec, který občas zaneřádí svými výkaly i rybníčky okolní a je obletován třemi mřenkami, jedna z nich si ráda občas zaplave s rudým karasem, hlavně v dobách když rozhodují, kdo že bude v rybníčku největší, druhá tvrdí, že si candáti z velkého rybníka zvedli stavidla sami a ta třetí prostě občas něco prskne.

broza 13.8.2009 7:23

to snad ne

8-o co to je za příspěvky ?

K věci ani ťuk, ale urážek mraky. Že by se někdo obtěžoval zamyslet se nad textem a srovnat s realitou ?!  Vždyť co píše pan Jakl není nic neznámého a tajemného, byl jsem na Pálavě a jiný poutač než TOP tam prostě nebyl ( nutno podotknout že nepomlouvající a vkusný ). Názory pana Jakla jsou velice bystré a hlavně jich v našem mediálním světě je jak šafránu. Pojďme se spíše zamyslet, než bouchat do PC divné věci. Pěkný den vespolek.

V 13.8.2009 9:15

Re: to snad ne

no, ja bych zase rekl, ze narceni ze za necim jsou nejake velke penize zas tak jako safranu neni, prave naopak.

Ja bez vsech tech kvalifikaci, ktere pan Jakl ma, naopak vidim vsudepritmnost TOP2009 v mediich jako normalni vec, ktera se proste stane urcitemu objektu kvuli urcite konstelaci, aniz tento objekt musi do toho zaprahnout nejake pokoutni financovani v zakulisi medii. Takoveto narceni je demagogie a od pana Jakla prekvapuje, nejspis se nechal unest, protoze sam si chce prihrit svou polivcicku - jeho zajmem je aby velka koalice vznikla, a proto ji ted zminuje zamerne s negativnim ocekavanim, ovsem doopravdy je to presne to po cem touzi (vcetne pana prezidenta), protoze to je cesta jak se ODS znemozni a pak bude na politicke scene konecne misto pro ty libertas a svobodne atd. male reformni strany.

To je znama taktika, opak polibku smrti, ze se neco nadhodi jako spatna budoucnost, aby se to tim spise uskutecnilo. Naopak postaveni se za velkou koalici by ji prave ucinilo mene pravdepodobnou.

Co se medialni euforie ohledne TOP2009 tyka, tam je to prece jasne, je to neco noveho, ale ne zas tak noveho, jako ty jine zminene strany, a ma to v cele nikoli naivni idealisticke cucaky (ze to tak musim rict), anebo zase skrz naskrz zprofanove firmy, ktere jsou v tom kvuli mocenskym velikasskym choutkam (typu Zelezneho, Bobosikove a nahodile smesi maminek utrhnutych od ploten), nybrz jde o jiz testovane politicke matadory, kteri sice nemusi byt uplne bez sramu, ale nemaji nejake zasadni, aspon tam kde se to pocita. Proto cela ta medialni smrst a prizen. Pan Jakl tohle vse ve sve zasti ovsem nemuze videt a proto to takove podrazacke nadhozeni tech penez co to muselo stat a za ta medialni smrst neni jen tak sama od sebe, ale jsou za tim nejake mesce, zajmy... Proste jen dalsi spinavost jakych jsme svedky dnes a denne, bohuzel. Zbytek toho rozhovoru tuhle jednu vec nemuze vyvazit.

dobry den preji

clay 13.8.2009 10:14

Re: to snad ne

pan Jakl zřejmě nečte, proto se pohybuje mimorealitu....nebo čte a záměrně určité věci pomíjí a plive jedovky....sponzoři TOPu byli zveřejněni, financování je průhledné, průhlednější nikdy v ODS za Klause nebylo.

pp 13.8.2009 12:05

Není třeba diskutovat.

Že jsou za něčím velké peníze, není nařčení, ale skutečnost.

Mgr. Milda 13.8.2009 7:23

Národní fronta, Volksfront, velká koalice jsou nedemokratické organizace

chybí už jenom, ústavní většinou zvolit pana tatíčka presidenta na doživotí změnou ústavy. Jiná možnost je, presidentskou funkci stanovit jako dědičnou, podobně jako u Castra.

Království České má v tomto bohaté zkušenosti, po Karlovi IV. vládli dost dlouho jeho potomci, až dovládli. S Habsburgy to byl rychlý konec s velkou hrůzou, předtím hrůza bez konce.

Carlos 13.8.2009 7:07

Kluku, ty sbíráš body jen když mlčíš.

.

Pinkas 13.8.2009 6:57

Dědkova hlásná trouba, Jakl.

Dědek nezapomíná, je to starej ješita, který nesnese, aby bal někdo lepší než on. Takoví jsou nejhorší. Ti dokáží zradit i vlastní rodinu!:-/

GRUNTORÁD 13.8.2009 6:52

TREFA! JE TO JISTÉ?

ASI ANO, LŮZA OVLÁDANÁ ZÁŠTÍ OCHOTNÁ ZVOLIT KDE KOHO ZA 30 KČ PŘEVÁLCUJE ROZUM I DROBOTINU KAŽDÉ MALÉ STRANY. PAK SE TI VELKOSTRANÍCI UJMOU "VLÁDY" V TICHÉ DOHODĚ, ZA PROVOZOVÁNÍ OPO DIVADÉLKA PRO PLEBS NEJEN RUDÝ. NO ŠKODA. MYSLÍM ŽE JE NA ČASE ZAČÍT PLNIT PÁSY (NIC S DOPRAVNÍKEM). JINAK TO SNAD ANI NEPŮJDE. JO A HUSA NA HRANICI A ŠLUS!!V>-

Pinkas 13.8.2009 7:00

Re: TREFA! JE TO JISTÉ?

No, nedávno jsem s jedním takovým magorem jako seš ty měl debatu. Rovněž vyhrožoval, že všichni doma máte zbraně, a jenom čekáte na povel! To je výsledek tolerance ostatních ke komunistické pakáži! Ona číhá, až dá kdosi pokyn. Vy dobytku!;-€