14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JaB 13.8.2009 18:59

Re: TOP09 = staré dívenky pod novou duchnou. Jejich přelakovaný vývěsní šít začíná odprýskávat a zjevuje se nesmrtelná Pravda a Láska.

Jen abyste se nedočkal světlých zítřků !

jan 13.8.2009 10:03

korektní jakl

když o někom říkáte že se chystá zradit a spojit se se svým největším soupeřem o druhém že korumpuje novináře tak se nedivte - hlavně že jste dostal vaší myšlenku k dalším lidem a nedalo to moc práce jen jste opsal to co jste řek v radiu

J.M. 13.8.2009 9:58

je zajímavé,

jak většina komentářů vůbec není k meritu věci, ale pouze slouží autorům k tomu, aby vyjevili svou podrážděnost nad tím, že si Jakl dovolil se pozastavit nad neuměřenou a podrážděnou reakcí Kalouska a Topolánka. A přitom jim ušlo, že je opravdu podivné, jak rychle získala TOP 09 tolik peněz na tolik bilbordů. Nebo si rozčilení komentátoři nevšimli, jak se volební programy ODS a ČSSD postupně sbližují? A že dosavadní volební preference  velkou koalici také naznačují? Velká koalice je velice špatná věc, ale co se dá dělat, když se prosadil nešťastný volební systém, který ji přímo vynucuje, při daném složení voličstva. A co v Německu?Tam také volební systém a složení voličstva si velkou koalici přímo vynutily. A Jakl ani Klaus v tom zřejmě prsty nemají.

clay 13.8.2009 10:03

Re: je zajímavé,

co je divné? Vždyť se ví, kde na to vzali....dárci jsou známi

clay 13.8.2009 10:04

Re: je zajímavé,

...a na velkou koalici to kočíroval Klaus po minulých volbách...

Stanislav Ševeček 13.8.2009 10:36

Re: je zajímavé,

Pane Clayi, nemyslím si to - president na podzim 2006 vybízel k urychlenému procesu "tří pokusů" (i když se nikdy jasně nevyjádřil).

A i kdyby - nebylo by dobré nechat velkokoaliční modrooranžgutany vládnout soudružsky a nerozborně? Bylo by na to lépe vidět a čeští odnovináři by mohli těm papalášům nestranit ..

clay 13.8.2009 10:39

Re: je zajímavé,

nebylo by to lepší....možná pro někoho, kdo nic nemá. Kdo něco má, musí se strachovat, kam až to stihnou za 4 roky dovést....stačí se podívat, co dělají v krajích

Mephisto 13.8.2009 10:06

Re: je zajímavé,

Ony se sbližují volební programy ODS a ČSSD? Děláte si srandu? Můžete být konkrétní prosím?

Jinak, co se týká financí TOP 09, je přece veřejně známá částka kterou na kampaň získali - je to 30 milionů, a zveřejnili také seznam dárců, resp. sponzorů, kteří ty peníze poskytli. 30 milionů je vzhledem k velikosti TOP 09 zcela uměřené nákladům na kampaň ODS a ČSSD. Jaklova poznámka "To muselo stát peněz!" tedy zcela evidentně nebyla mimovolná, Jakl moc dobře ví kolik to stálo (čte noviny, předpokládám), ale naopak dobře promyšlená a cílená, a to na spodní (řekněme si to na rovinu, závistivější) voličské vrstvy, které si zřejmě právě takovéhle otázky pokládají.

Jakl tedy odpovídal populisticky až uboze, a reakce pánů Kalouska a Topolánka jsou tedy zcela oprávněné...

clay 13.8.2009 10:09

Re: je zajímavé,

R^

clay 13.8.2009 10:10

Re: je zajímavé,

...a to ani nemuseli zvát ředitele státních a polostátních firem na sponzorské večeře, jak činil VK "blahého" času....

jan 13.8.2009 10:10

Re: je zajímavé,

top09 se daří protože lidi jsou uplně znechucený z ptáků i socanů - jaklův výkřik je zajímavej snad jen tim že ukazuje jeho myšlenkové pochody - preference se získávají kupováním novinářů jinak to asi podle jakla nejde on sám to tak asi dělá

ss 13.8.2009 10:39

Re: je zajímavé,

jenze tady neni rec o nejakych 14 dni starych bilboardech, tady je rec o tom humbuku ktery predchazel a provazel vznik te kalouskovy "nove" strany. vzdyt to bylo jako v tom "otevru lednicku a bojim se ze vypadne....."

a kolik z tech sponzorskych daru ktere zacali dostavat az na zaklade teto masaze na ni zpetne padlo? kolik asi tak stoji mit kazdy den v hlavnich zpravach svuj gezicht?

clay 13.8.2009 10:44

Re: je zajímavé,

"humbuk" byl i kolem nevýznamného Macha a jeho nevýznamného pokusu. To, že se trhne bývalý předseda lidovců se svým křídlem a vytvoří s populárném ministrem zahraničí novou partaj stojí zkrátka za patřičnou pozornost, to není humbuk, to je odpověď nabídky na poptávku.

sokol 13.8.2009 11:06

Re: je zajímavé,

R^R^R^

Mephisto 13.8.2009 10:13

Re: je zajímavé,

Mimo to: Jakl je zcela mimo mísu i se svým tvrzením, že preference TOP 09 jsou důsledkem jejich masivní a drahé kampaně. Vážně si někdo může myslet, že inteligentního voliče ovlivní vyretušovaný plakát Karla Schwarzenberga? Mě tyto hloupé úvahy urážejí.

Já silně uvažuji o tom, že budu volit TOP 09 (rozhoduji se mezi ODS a TOP 09), a důvody jsou zcela zřejmé. Pan Kalousek prokázal, že přemýšlí zodpovědně, nechce dále zadlužovat  naši zemi, a je připraven situaci řešit i za cenu, že to bude volet. A s tímto odvážným a SILNĚ NEPOPULISTICKÝM cílem (že, pane Jakle!) jde do voleb. To je velmi odvážné, a imponuje mi to. Pan Schwarzenberg svoje kvality v mých očích prokázal více než dostatečně. Hesla, kterými se TOP 09 profiluje, zejména Odpovědnost, mému myšlení velmi konvenují. PROTO přemýšlím, že je budu volit. Nikoliv kvůli nějakým trapným plakátům.

Jakl je prostě úplně mimo, a hraje na nízké lidské city (závist, iracionální odpor ke Kalouskovi, Rakušáku Schwarzenbergovi, navíc šlechtici...) Hnus...

clay 13.8.2009 10:15

Re: je zajímavé,

vidím, že jsme na tom přes kopírák....

Karel 13.8.2009 11:36

Re: je zajímavé,

Milý Mephisto, nejhorší voliči jsou ti, kteří si myslí že jsou inteligentní. Zatím hlavně podléhají masáži. Projekt TOP09 nemá jiný cíl než důsledně vykastrovat ODS, odtáhnout jí voliče a tak opět exponenty "pravdy a lásky" vrátit do hry. A protože se to asi povede, dejte pozor jak se ti různí Bursíci, Mlynářové a jim pdobní začnou vracet oknem tam, odkud je dveřmi vyhodili. Kalousek je vykutálený darebák - jen zatím media (proč asi?) nerozvádějí jeho působení na MO, kdy dělal kasírtašku lidovcům. A politický turista Schwarzenberg? Angažoval se za ODA, US (za ty je senátorem) a teď vede TOP09, media zatím zdůrazňují jeho charisma (?) a údajnou oblíbenost.

Mephisto 13.8.2009 11:46

Re: je zajímavé,

No tak pozor: v odtažení pár voličů ODS nevidím problém, protože obě strany jsou pravicové a zcela přirozeně budou tvořit koalici. Podstatné jsou hlasy, které získá TOP 09 navíc, od nerozhodnutých voličů - a takové nepochybně budou taky. Celkově, pokud se TOP 09 dostane do Parlamentu, bude pro pravici podle mě rozhodně přínosem.

Pokud vím, tak Kalousek nebyl za nic odsouzený, že? A my žijeme v právním státě... ne? A pokud ne, tak má máslo na hlavě úplně každý, kdo někdy něco znamenal, včetně všech politiků ODS, lidovců, socdem i dalších.

Co se týká Schwarzenberga, tak ODA a US už defacto neexistují, nemýlím-li se... a kromě toho, založení nové strany bych rozhodně politickým turismem nenazýval. Tím spíš, že všechny ty strany mají velmi podobný program. Politický turismus je přechod od pravice k levici nebo naopak.

jan 13.8.2009 17:45

Re: je zajímavé,

jsem pravdoláskař ODS hlas nedám kor když jsem pražák a z místní kandidátky je mi na blití - budme rádi že tu je nějaká čitelná alternativa - zelení uznávám byli jen na jedno použití  - ale i když jsem pravicovej ODS prostě hlas dát nejde - to je vždycky řevu když vzniká nová strana chápu že ods chce mít na pravici monopol ale sama volby nevyhraje

pp 13.8.2009 12:33

Podle vás, Karlíku,

je nejlepší volič takový, který je hloupý a ví o tom. Takhle to myslíte?

F. Čech 13.8.2009 10:33

Bolševický volební systém nespravedlivého přepočítávání dosažených volebních výsledků, zvýhodňující velké strany a KSČM vymyslel a prosadil přiblblý a zlomyslný Klaus

Nebýt tohoto přepočítávání, tak by měla ODS s KDU a SZ po minulých volbách pohodlnou většinu v parlamentě. To ovšem klausohujerovi J.M. nějak ušlo!

clay 13.8.2009 10:41

Re: Bolševický volební systém nespravedlivého přepočítávání dosažených volebních výsledků, zvýhodňující velké strany a KSČM vymyslel a prosadil přiblblý a zlomyslný Klaus

tak tak, ten si nikdy nepřipustí, co tu krom mnoha dobrého napáchal a zanechal

sokol 13.8.2009 11:03

Re: je zajímavé,

když mimo  jiné mluvíte o bilboardech - ohromně mne rozčiluje a nechápu jakým právem mne ty politický ksichty nutí, abych se na ně většinu roku díval, ať už jedu kudy jedu.

To je naprosto zcestný. O to víc jsem naštvaný, že si uvědomuji souvislosti, kvůli kterým asi jen tak nezmizí. Já bych hned volil stranu která si jejich zákaz dá do programu. (tedy kromě komunistů a ČSSD)

Fialka 13.8.2009 13:37

Re: je zajímavé,

Souhlas z J.M. ani nepotřebuje tolik řádků, aby popsal realitu. TOP 09, ještě ani nebyla oficiálně založená a už měla takovou reklamu v mediích, že nic než peníze a Eurošky za tím nebyly. Veškrna tahá za neviditelní drátky,  nevyšly  mu US DEU a KDU, ani zelení, ani Mischigenský....stálo to dost peněz,...Bóže, kam nás se svými transcedentálními bláboly chce dovésT? Politická realita, občanstvo, volební systém, mediakracie.....ať se to líbí, nebo nelíbí na pravo či v levo tak to je. Masívní manipulace medií a prachy, ty rozhodnou volby i příští vladu, pan Bůh s námi, co víme. 

clay 13.8.2009 9:56

a teď tohle?

vy jste, pane, fakt vymaštěnej....a čím dál vymaštěnější.....včetně tohoto zbytečného blábolu o ničemRv

Stanislav Ševeček 13.8.2009 10:26

Re: a teď tohle?

Ano, teď tohle. (aby se někdo na podzim nedivil a neříkal, že "nevěděl")

clay 13.8.2009 10:36

Re: a teď tohle?

Topol s Kalouskem dělají všechno pro to, aby se to nestalo. Ten největší pesimista z povolání pak může prohlašovat, že to přece všechno věděl, že bylo všechno dopředu domluvenéRv

AKIBUA 13.8.2009 9:35

ANO

Narozdíl od většiny diskutujících si myslím, že pan Jakl mluví logicky a má pro svá tvrzení dobré argumenty. Zásadně souhlasím s mediální masáží kolem TOP 09. Stačí pouhá citace tisku a je zřejmé, že této straně se dostává zcela extrémní pozornosti. Je to zvláštní strana. Její předseda mluví málo a nekonkrétně, pokud nedříme. Hlavní postavou není předseda, ale mimořádně protřelý génius politického přežití Kalousek, kterého je možné považovat za ztělesnění pragmatizmu. Člověk, který dostal komunisty nejblíže k šanci dostat se do hry se zaštiťuje konzervatizmem. Já tuto stranu považuji za berlu ODS. Velká koalice sice není nic hezkého, ale pokládám ji za kulturnější než "získávání přeběhlíků" nebo vládu s podporou komunistů. Tak proč by to někdo podobného názoru nemohl říci nahlas?

clay 13.8.2009 9:59

Re: ANO

něco jiného je velká koalice jako až ta poslední možnost a něco jiného je, když ten blábolista prohlásí, že už je to stejně domluveno....a taky ty nejapné řeči o tom, kolik to stálo....že zrovna jeho zajímá, kolik to stálo....kolik stálo, aby blábolista Jakl mohl zůstat na Hradě?8-o

F. Čech 13.8.2009 10:40

Soudruhu AKIBUOVI

Nejste se svým názorem sám. Sdílí ho všichni klausohujeři!