3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pavlik 13.8.2008 18:06

Re: Jsem velmi rád,

Vy jste ale kus básnického střeva. To jste opsal z Rudého Práva z padesátých let? ;-D

pavlik 13.8.2008 17:56

co když

někomu přece jenom jde hlavně o to, aby se vzduch dal dýchat a voda dala pít, aby i naše děti měly možnost vidět aspoň kousek neporušené přírody a abychom nežili obklopeni ze všech stran nejrůznějším toxickým svinčíkem? To nemá nic společného s například  s představou, že by mělo být zakázáno soukromé vlastnictví (což je oficiální názor komunistů s kterými zelené hážete do jednoho pytle). Tak jakým způsobem byste to vyřešil, když je jasné že právě tohle "neviditelná ruka trhu" vyřešit nemůže? Jakým jiným lepším způsobem, než parlamentní cestou, nebo pomocí neziskových organizací mají lidé prosazovat své zájmy?

Takže se na způsobu jakým chceme nakládat s přírodou musíme dohodnout, podobně jako se musíme dohodnout na dopravních předpisech. Protože když si bude každý jezdit jak chce, tak to skončí tragicky. Leckdy to také navzdory předpisům, dopravnímu značení a zdravému rozumu tragicky končívá, proto aby nějaký individualistický nadsamec ušetřil pár minut času. Potom jsou zablokované cesty na hodiny, nemluvě o těch nevinných, které svým velkým autem takový hajzlík pozabíjel.

Připadá mi, že mnozí "pravicoví" komentátoři si zde pletou demokracii s anarchií.

Jan 12.8.2008 18:57

Re: Stropnický ať přestupí do KSČ

Blahoslavení ti, kteří v království nebeském místo zajištěno mají!A pan ok mezi ně určitě patří!!!

Vodák 11.8.2008 9:39

Re: Čestný Václav na Vás musí být hrdý, jste nadějí pro ČSSD

To co říkáte o Stropnickém, někteří říkali v minulém století o Leninovi. I to ukazuje, že zelení jsou hodnoceni celkem správně. O ODS  a ČSSD tato diskuze není.

Ladislav N 9.8.2008 0:58

Díky za výstižnou a přesnou analýzu "zelené" politiky ekologistů...

Jenom přidám odkazy na předchozí díly, které by měly být součástí přílohy každé jednotlivé části...

Pravá tvář Strany zelených (1) (2) (3) (4) (5)

Ladislav N :-))) 9.8.2008 0:55

Re: Re: Opravdu jen přihlouplý komunista

Je vidět, že jak se začne psát o rudé a zelené, blbci se na autora sesypou jako vosy na bonbón... ;-P

Lukáš Kraus 9.8.2008 0:00

Re: Čestný Václav na Vás musí být hrdý, jste nadějí pro ČSSD

http://www.youtube.com/watch?v=kTkmRKGc3nM&feature=related

Lukáš Kraus 8.8.2008 23:48

Čestný Václav na Vás musí být hrdý, jste nadějí pro ČSSD

Fandím Vám;-D. ODS potřebuje  více, více podobných ideologů, aby bylo naprosto zřejmé, že na občany naprosto (Y). Preference ČSSD >-půjdo R^, když se ODS přestane schovávat za demagogii a populismus PR pohádky o svém sociálním cítění. Stropnický je kultivovaný mladý muž z názorem, který patří do 21.stol.

http://www.youtube.com/watch?v=PmYlb5JeZq8

ČSSD + SZ

Kamil 8.8.2008 23:20

kouzlo

Celé kouzlo intelektuálmího světa autora se dá vyjádřit zhruba takto  - " ideologie směřující k větší  svobodě  jednotlivce je jediná správná. Jde o  pravicový liberealizmus  u nás reprezentovaný zřejmě ODS, neboť pravá podstata této strany nám na rozdíl od  CSSD a Zelenych v clánku nebyla vyjevena .  Celá Evropská Unie včetně USA se mu všal nutně musí jevit jako rej socanů a zelených. Neboť všude jsou omezující pravidla na všechno možné. Od lovu nejrůznější zvěře, přes ochranu prosředí, různá dopravní omezení, ochrana a regulace kapitálového trhu, přísné normy na kdejaký profukt. Zdá se mi, že čím dál složitější ( globalizovanější ) svět tím složitější pravidla budou. Otázka tu nestojí ideologicky ale prostě věcně. Věcně se musíme rozhodnout jestli omezit dopravu nebo ideologicky mluvit, věcně musíme řešit jestli topit uhlím nebo ne, věcně musíme rozhodnout co je a co není nepovolený kartel atd.

Jádro 8.8.2008 21:48

Chudák Matěj

Proč má všechno odnést ten hoch? Jihočeská Matka za 32 tisic eur od Rakušanů jim v Česku dělala pátou kolonu a má ministerké ambice. To je zajímavější než Matěj.

jeff 8.8.2008 21:46

Re: Zálomovská svoboda

 a že vy nejste už Severní Koreji?

prochor 8.8.2008 21:16

Re: K Matějovi S.

Doufám,že mu lidé co prožili léta v nesvobodě nemohou na jeho názory naletět.Stále se to opakuje.Tito lidé jsou nebespečím pro svobodnou společnost.Asi na jeho výchovu skutečně neměli rodiče čas.

Vilém 8.8.2008 21:10

Re: Opravdu jen přihlouplý komunista

Těžko debatovat s někým, kdo postrádá elementární znalosti politických ideologií, a proto neví, že extrémní formou liberalismu je libertarianismus, což je absolutní odmítání veřejné donucovací moci, tedy naplnění situace, které nastala v Somálsku.

S anarchií si to skutečně může ztotožnit jen polovzdělaný úředníček ze spisovny, protože to je bezvládí a o fungování nebo nefungování správy to celkem nic neříká, a jen mrákotný fantasta mi bude vkládat do úst něco, co v příspěvku nebylo.;-)

LOJR 8.8.2008 21:01

Opravdu jen přihlouplý komunista

si může plést liberalismus a anarchii. Ještě to chce přidat pár fundovaných připomínek o příčinách všech africkýh konfliktů v podobě kolonialismu, případně neokolonialismu. Že to není pravda? To by komunistovi nemělo vadit.

Vilém 8.8.2008 19:18

Re: Re: Zálomovská svoboda

Nejel jsem do Somálska, ale pokud mám vycházet právě z Vašich údajů, pak ukazují na nutnost centrální moci a nedostatečnost lokálních autorit bez koordinace. Nemohu akceptovat tvrzení o vymyšleném hladomoru, i když nepochybuji o značně zveličených tvrzeních. Čísla kolem hladomoru jsou vždy nejistá, u stalinských kolísají od 1 do 25 milionů v závislosti na pramanech, ale samotný hladomor je nesporný.

Papouch 8.8.2008 18:58

Re: Zálomovská svoboda

A byl jste tam, ze to vite tak jiste? Zrejme ne, protoze v te osidlene casti Somalska (drive Britske Somalsko, ted "Somaliland", zbytek zeme je prakticky pustina) funguje "statni aparat" zhruba stejne jako ve zbytku subsaharske Afriky tj. samospravne si vladnou mistni klanove struktury. Rozhodne zadny raj gangu, hladomor nebo obcanska valka. Ve zpravach to neni, neb je to nuda.

Jediny vetsi rozdil, chybejici nominalni centralni vlada a ze je nikdo mezinarodne neuznava, je pro mistni spis kosmeticky.

Alfons 8.8.2008 18:27

Re: Re: berte ho s nadhledem

Bursík radí i seniorům, že mají topit plynem. Když jsem se ho zeptal z čeho to mají senioři zaplatit zmlkl. Politici jsou obvykle schopni komunikovat je směrem k voličům. Na dotazy voličů dokáží odpovědět jen tím, že jim mají dát voliči klid na práci.8-o

Vilém 8.8.2008 18:24

Zálomovská svoboda

Je jasně patrná v Somálsku, kde se experimenty extrémistického liberalismu provádějí v praxi, a Evropané jsou tak naštěstí včas varováni před iluzí, že rozklad státu přináší obvatelům ráj na zemi. Ve skutečnosti místo utopie báječné harmonie všech se všemi právě lidé typu pana Záloma vzápětí vytvoří kriminální gangy a začnou vydírat pokojné obyvatele, přičmež jim samozřejmě neupírají právo nechat se zastřelit, takže svoboda zůstává nedotčená. Hlavně že se mohou všichni těšit z otrávené vody a pančovaných potravin, protože nikdo přeci nesmí omezovat svodobu otrávit vodní zdroje nebo nabízet podvodně jedy. Nechápu, proč pan Zálom ještě setrvává v degenerované socialisticko ekologické Evropě místo přesídlení do Mekky všech antiregulátorů v Somálsku.

pepan 8.8.2008 17:51

Re: berte ho s nadhledem

 Na straně zelených mne nejvíc fascinuje jak zubaři , úředníci, případně herci, radí zahradníkům arcitektům lesákům jak mají svoji práci dělat;-D;-D

pepan 8.8.2008 17:45

Re: Re: vlada ODS je božské vtělení společnosti

on to zas tak velký blábol není ;-O Podíváme-li se po svém okolí do různých  rádoby továren 8-o na chování manažerů a majitelů a na odírání bankami tak si opravdu mislím že by již měli dostat nakopáno do (_!_) (Y)!

Zlomocny 8.8.2008 16:58

Ach ano

Teďs' mi to nandal Laďo. Tvůj literární styl je bezkonkurenční, ta vazba slov, ta angažovanost, ty laškovné tři tečky. Dovol, Laďo, abych ti složil poklonu, jsi krásný, krásný člověk. Tak a teď nám všem řekni, co jsi to dělal s tou vazelínou, mrkví a kamerou.

veronika 8.8.2008 16:29

berte ho s nadhledem

Jak dlouho tady žijete? Přece každá strana má svého mladého rvavého úspěšného muže. ODS máDalíka, ČSSD měla Grosse,  tak proč by zelení neměli ve svých řadách hned dva - Lišku a Matěje. Na rozdíl od Lišky je Stropnický čitelný a to je mě sympatičtější, vím že to je třeba jen póza ale že je to chytrý hoch nemůže nikdo popřít. Vím že se mnohým ohebný Bursík hodí, prošel přece asi čtyřma stranama  a tohle byla jediná volná pro jeho ego. Takže mladého Stropnického berte s nadhledem, on se věkem přizpůsobí, snad ne všemu.

Kylchap 8.8.2008 15:37

Jsem velmi rád,

že autor odhalil skutečnou tvář Zelených. Tvář zkřivenou vztekem a závistí. Autor odvážně nastavil zrcadlo této straně - škůdkyni naší mladé demokracie

občanka 8.8.2008 15:35

Co jen starý Stropnický s tou výchovou dělal?

Jak je možné, že produkt ¨rodiny STropnických je tento Matěj? Vraťme ho rodičům jako nepovedený zmetek.

Ladislav N 8.8.2008 14:09

Re: vlada ODS je božské vtělení společnosti

Ach jo, takový blábol... Běž se léčit, magore!!

Ladislav N 8.8.2008 14:07

Re: ad Žvanil ČRo Čumil

Tak dobrý článek by Žvanil ČRo Čumil do vysílání ČRo nepustil.... ;-)

cb 8.8.2008 13:41

Re: základna

SZ ma stesti, ze se v ni pred volbami spojili zeleni khmerove a havloidi. V pristich volbach to tak jednoduche nebude, budou se muset rozhodnout, jedno nebo druhe.

Zlomocny 8.8.2008 13:19

vlada ODS je božské vtělení společnosti

"...vidí stát jako...nejvyšší autoritu, takřka božské vtělení společnosti" - tohle spíš sedí na současnou ODS, když prosazuje umístění radarové základny USA na území ČR navzdory nesouhlasu vetšiny obyvatel. Jak jinak to lze brát? Podle ODS jsou občané viditelně jen hloupé stádo a jen stát je dost moudrý aby rozhodoval.

;-o 8.8.2008 12:01

Re: K Matějovi S.

Tedy dá se říct, že je vlastně normální.

ok 8.8.2008 10:53

Re: K Matějovi S.

Je to holt chaot z herecké rodiny.

Nicméně platí to staré anglické přísloví o kachně: když někdo mluví jako komunista a jedná jako komunista, pak JE to komunista. Ten hoch je naprosto NETKNUTÝ normálním nekomunistickým myšlením, zná jenom komunismus. A aplikuje to (pouhou shodou okolností) na ekologii.