1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Čumil 7.8.2008 14:51

Hm, je tu snad ještě nekdo, kdo si nezapamatoval, že M.Stropnický je všetkých ničemov futrál?

Kdyby ne, zítra bude pokračování....;-D

slon75 7.8.2008 14:40

Nejlepší část je o těch právech

To je skutečně málo známá myšlenka - že totiž práva musejí být skutečně nedělitelná a žádný osvícený úředník nemůže společnosti určovat, která práva jsou "správná" a která ne.

Pochopitelně v rámci morálních mantinelů, které snad uznává celá společnost.

jm 7.8.2008 14:40

Re: Je to tak, zabránit tomu z velké části může zavedení

Je českým politikoborců, politology a komentátory počánaje a veleknězem občanské demokracie pro Čechy a €vropu konče, že se dokáží navzájem třískat příklady selhání volebních výsledků a volebních systému kdekoliv ve světě. Jenom příkladům z více jak 250-leté zkušenosti s přímou zastupitelskou demokracii ve Švýcarsku, těm se vyhýbají jak satani krucifixu!

jakovy 7.8.2008 14:21

Re: Nic tupějšího

zrůdička jste vy. Podle vás se loupit a zabíjet lidi smí, pokud to správně ideologicky vysvětlíte. Běžte do ... ....... .. slušní lidi jsou "zkorumpovaná klika :-D "

honzak 7.8.2008 14:20

Re: komunistický ČEZ se choval úplně stejně, jako dnes a za

je to smutné, ale máte pravdu. Rozprodání STRATEGICKÝCH podniků byla blbost a bojím se, že cílená.

milan007 7.8.2008 14:20

Re: Nic tupějšího

Že by další chudák, co si stěží vydělal na připojení k internetu a káže tady marxistické bludy ?? Vy znáte někoho, kdo více či méně nemyslí na svou kapsu především ??

honzak 7.8.2008 14:18

Re: Nic tupějšího

pán volí melouny? Dneska je to možné, i když slušný člověk by to nedělal. Ale třeba pán dostane časem rozum.

Vilém 7.8.2008 14:17

Re: Přiznej se soudruhu,

No vidíš, nic jsi nepochopil, jsi úplný dement, a chováš se jako kádrovák z dob normalizace. Vlastně je dobře, že takový trouba je pravičák, mezi komunisty bys byl při své zhovadilosti velice nebezpečný, i když vzhledem k tomu, že jsi za normalizace studoval práva, zřejmě jsi byl tehdy kovaný stalinista a teprve po změně poměrů je z tebe veledemokratický lustrátor a štváč.

yacoo 7.8.2008 14:07

Nic tupějšího

jsem dlouho nečetl,. Ideologicky zvratek a blabol, který má přispět k šakalímu vytí dnešní zkorumpované kliky proti každému kdo myslí jinak než jen na vlastní kapsu, pardon, nedělitelné lidské právo hrabat bez hranic. Pokud si i myslíte co pišete, jste skutečná zrudička.

Emil XX 7.8.2008 13:57

Je to tak, zabránit tomu z velké části může zavedení

většinového volebního systému. Tam se volí primárně lidé, ne stranická kandidátka.

Emil XX 7.8.2008 13:55

Máte naprostou pravdu

Kdyby Němci věděli, co Hitler udělá, patrně by ho nechtěli. Přitom si to mohli přečíst v Mein Kampfu. Oni ale nevěřili, že to myslí vážně a on je v tom obratně utvrzoval. Např. popíral, že by chtěl rozpoutat válku, ostatně, tu válku i podle dnešních neonacistů rozpoutali Židé. "Jinak by přece nešla Británie do války kvůli nějakému pitomému Polsku" (Británie skutečně nešla do války jen kvůli Polsku, ale proto, že správně usoudila, že Hitler se ani s tím Polskem nespokojí).

Takže zelená bláboly o "venkovských komunách" či "bioregionech" je třeba brát vážně.

Emil XX 7.8.2008 13:49

A co takhle NSDAP

ta uměla zajistit "sociální spravedlnost" i demografický rozvoj.;-D

Emil XX 7.8.2008 13:45

Ale je vinou eurohujerů z ČSSD že obchodování na burze

s účastí cizích subjektů připustili. Francie toto pro sebe odmítla, neboť se nehodlá o levnou jadernou elektřinu dělit s debily, kteří si namísto jaderek nastavěli větrníky. Domácí cenu si drží nízko a ven prodává za ceny evropské.

Nutit lidi, aby financovali cizí blbost je politika v pravdě socialistická.

Pametnik starejch dob 7.8.2008 13:41

komunistický ČEZ se choval úplně stejně, jako dnes a za

Gottwalda ještě hůře (já teda nevím, jak se tehdy jmenoval, ale to je jedno). Za Gottwalda se lidem ve špičkách vypínal proud, aby ho bylo dost pro těžký (čti válečný) průmysl.

Ale za komunistické éry klidně odmítli lidem zavést proud do samoty s pár domky, jen když si to sami zaplatí. A když si to někdo pro sebe zaplatil, klidně mu tam zdarma připojili jeho dva sousedy a pak třeba ještě dalších pět. A pak, když si chtěl koupit akumulačky, což musel ČEZ schválit, mu řekli, že je tan moc odběratelů a vedení na vyšší výkon nestačí.

I za současného stavu má stát jako většinový akcionář a navíc zákonodárce dost možností udělat v tomto pořádek, ale stejně jako za komunismu to nechce udělat. Pořád chce např. od obcí, které staví pár nových bytovek, aby se finančně podílely na zesílení vedení, ač to mají už jednou od zákazníků zapalceno sazbou "za jistič," což je de fakto platba za rezervaci maximálního sjednaného odběru. Ono dokonce v USA !!! kde u přirozených monopolů platí věcně usměrňovaná cena nemusí lidé platit delší kus vedení, než nějakých 15 metrů od baráku.

LOJR 7.8.2008 13:39

Přiznej se soudruhu,

že si děláš legraci. Odmítám věřit, že můžeš být tak nebetyčně pitomý. Ale ten selektivní přístup k faktům je pro vá bolševiky skutečně typický. S vámi tupci se zúčtovat bohužel nedá, protože se množíte čím dál víc. Tak čest, "překladateli" a příště klidně tvrď, že jsi kosmonaut, bude to zhruba srovnatelně uvěřitelné. A pozdravuj na sociálce, až si zase půjdeš pro dávky.

takyakcionar 7.8.2008 13:25

Re: Re: Monopolní ČEZ, který se chová jako soukromá společnost

a navic CEZ neni monopol. Elektrina se obchoduje na burze, cenu urcuje nabidka a poptavka a neni chybou CEZu ze ostatni nabizeji draz nez on.

Marat 7.8.2008 12:38

Re: Re: Buržoazní diktatura?

Viléme,ty že překládáš? Co ty překládáš? Jak to vypadá, tak  můžeš jen překládát spisy V.I.Lejnina a spisy Vaška Kopeckého neblahé paměti z tehdejší češtiny do češtiny do češtiny. Kdyby jsi překládal něco jiného,tak by jsi nemohl psát takové úděsné blbiny! Ale je možné,že jen překládáš chlévskou mrvu z jedné hromady na hromadu druhou.

Palava 7.8.2008 12:31

Odpovědnost rodičů

Rodiče jsou povinni starat se o děti do 60-ti let . Je však zřejmé , že Stropnický senior není ani Spartan ani Maďar . Protože při narození blbého dítěte by ho v prvním případě svrhli z hradeb , ve druhém pak hodili za Dunaj .

Marat 7.8.2008 12:30

Re: Komerční obchod s otroky

Od kudá si to Viléme vycucal,že to tak smrdí? Kdyby Viléme nějaký jen jediný  a malí tábor srovnatelný z Sovětskými Gulagy v USA existoval,tak by o tom každý v USA věděl.Zatím to ví jen Vilém. Viléme,von byl jen někde v prd...,když žvaní takovou kravinu.

Voni Viléme,vědí,že v USA jsou media převážně levičácká a ty hned každou chybu vlády roznesou.Cupují každou vládu a že by v takovémto případě byly ticho?

Viléme,voni jsou přece jen blb.Von si myslí,že když za socialismu byla taková dokonalá cenzura,tak že musí být i v USA.Prostě von Vilém byl jen v prd... a žvání.A o soudech v USA,voni Vileme také vědí jen Hov..!

Sunny 7.8.2008 12:28

Re: Udělejte si o mě obrázek.

Vy jste tak trochu extrémista, ne???

Vilém 7.8.2008 12:28

Re: Ty jsi fakt humorista.

Skutečně věříš novinám a lidem, kteří tam prezentují své příjmy a dojímají se nad svou chudobou, protože nemají na nový mercedes a celoroční pobyt na Havaji, a i kdyby měli, stejně by se litovali, že nemají na letadlo a vilu na jižním pólu? To jsou lidi jako Ty, proto jim asi věříš, ale uvaž si, že nemáš nikdy dost, úplně z Tebe čiší nenažranost.

Další možností je, že jsem výjimečně ;-)výkonný, což by mne nepřekvapilo.

Sunny 7.8.2008 12:26

Re: Komerční obchod s otroky

;-D To se vám stalo z horka nebo jste se tak už narodil?????

LOJR 7.8.2008 12:23

Ty jsi fakt humorista.

Znám několik překladatelů a téma překladových honorářů bylo ostatně nedávno podrobně popsáno v MFD. Takže pokud tvrdíš, že ti stačí jeden týden v měsíci pracovat, eventuelně můžeš klidně několik měsíců vynecha, lžeš, až se ti od tvé bolševické huby práší.

cb akcionář 7.8.2008 12:22

Re: Monopolní ČEZ, který se chová jako soukromá společnost

ČEZ je akciovka a chová se jako akciovka

Vilém 7.8.2008 12:17

Re: Buržoazní diktatura?

Ty jsi úplně posedlý, ale musím Tě zklamat. Překlady mi vynášejí tolik, že se uživím za týden práce měsíčně a mohu si dopřát i několik měsíců volna, jako třeba teď, aniž by se moje finance dostaly do krize.  To jenom Ty se upracuješ k smrti z vlastní iniciativy.;-)

ferdinandeste 7.8.2008 12:14

Re: Nebuďte na toho matěje zlí...

nevím proč bychom se jeho názory a výlevy měli vůbec zabývat

Vilém 7.8.2008 12:11

Re: Takže ještě jednou a pomalu.

Probuď se konečně, snad zde nechceš vést odbornou debatu. Doporučuji nicméně, pokud ráčíš být aspoň čtenářem Národní knihovny, která poskytuje on-line přístup k odborným databázím, například následující články:  1.Private Prisons in America: A Critical Race Perspective.Preview By: Humensky, Jennifer. International Social Science Review, 2007, Vol. 82 Issue 1/2, p95-96, 2p;  2. Incarceration, Inc.Preview By: Abramsky, Sasha. Nation, 7/19/2004, Vol. 279 Issue 3, p22-25, 3. Capitalist Punishment: Ethics and Private Prisons, Martin D. Schwartz and Dana M. Nurge, Critical Criminology, Volume 12, Number 2 / May, 2004

dalších asi 100 článků si vyhodnoť sám, pokud zrovna tohle chceš mít doloženo, protože je samozřejmě pochybné:-D, že by privátní bachaři chtěli vydělávat.

Jestli chceš, abych tady uváděl, ža pan XY dal úplatek senátorovi YZ, tak natolik konkrétní údaje nemám, protože se vesměs zabývám jinou činností než sledováním expanze privátních bachařů.

Samozřejmě existují i jiné teorie kriminality, ale ty mne prakticky nezajímají, protože jsou produktem právníků a dalších lokajů velkokapitálu.;-)

JaS 7.8.2008 11:59

Re: Nebuďte na toho matěje zlí...

Ještě mu nenarostl pupek. Ještě je mu vzorem soudruh Che Che a jeho Barpobudos.

Karel Mach 7.8.2008 11:56

Souhlas.

jen raději ta Al kajda.

Karel Mach 7.8.2008 11:54

Monopolní ČEZ, který se chová jako soukromá společnost

se nekontroluje už teď. Ale až bude úplně soukromý, nebude mít důvod dodávat elektřinu. Když mu nto vynese víc, tak ji vypne. Už teď neinvestuje do rozvodných sítí v ČR, ale do elektráren v Rumunsku, Turecku, Rusku. Jeho manažeři jsou iniciováni nikoliv zato, jestli fungují dodávky v ČR, ale za výši akcii. Jediná cesta je klíčové firmy znárodnit.