6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H.K. 13.2.2010 22:33

Re: Co charakterizuje " pravičáka a co levičáka" ?

Co charakterizuje " pravičáka a co levičáka" ?

Otázka kterou jsem položil BobíkOVI IP: 80.188.97.xxx,, protože jsem měl dojem, že neví o čem píše. Nevím co Vás přimnělo k tomu, abyste k tomu napsal těchto pár nic neříkajících slintů. Vy nejste žádný hlupák. Někdy si říkám jestli to co píšete myslíte vážně nebo jen tak, aby řeč nestála.

Fanatismus , = ideologicka slepota, fanatici jako vase malickost zde stale tapetuji ty sve "pravdy" , at uz zleva ......... Tapetujete, známkujete, napíšete mnoho slov a nic neřeknete. To je taky kumšt. Konkrétní argumenty  by z Vás asi,  těžko kdo vytloukl . Byl  jste, pravděpodobně,  schopný jenom mudrovat v Přerově na svazáckých schůzích.

 Prave fanatiky jako jste vy, ty by meli vymest z kazde diskuse.   ...... Víte, že je to moje přání. Rád bych ještě někdy potkal nějakého "vymetače". Viděl jsem jak se vymetalo v padesátých letech, tak bych to svedl taky. Můžete přijít vymetat. Vemte nějakého kamaráda, ať už to stojí za to. Vyhrožovat, známkovat, urážet to Vám jde. Jinak jste v podstatě zbabělec bez názoru.

Wotan 13.2.2010 13:16

A jak na to?

   Jak na ty parlametní PIJAVICE a TRUBCE? NEVOLIT žádnou parlametní stranu!!!

Miroslav Bílý 13.2.2010 13:50

Re: A jak na to?

Mohl byste, pane Wotane (13:16), v prvním kroku, vyjmenovat relevantní neparlamentní strany, aby si pokud možno všichni vybrali? Nečekejte, že se všichnu shodnou na dvou či třech neparlamentních stranách..

JaS 13.2.2010 11:45

Ten chléb

je asi plastový. Jinak by se ve vodě rozmočil...

Bobík 13.2.2010 11:36

dobrý hospodář je středový !!!

dobrý hospodář je středový !!! Odmítá rozdávat, ale zároveň "páchá dobro", snaží se dělat něco užitečného pro společnost, a občas něco ze svého majetku pustí.

Chamtivý "pravičák" totiž nakonec skončí jako docela obyčejný zloděj. Rozdíl je v tom, že levičák krade "zdola", pravičák krade "shora", a ještě si to dokáže zdůvodnit. Viz Bém, Jančík, Řebíček - tak skončí každý "pravičák", který se řídí jen svojí chamtivostí. Kvůli své chamtivosti nakonec překročí přirozený řád.

H.K. 13.2.2010 12:06

Re: dobrý hospodář je středový !!!

Co charakterizuje " pravičáka a co levičáka" ?

Fík 14.2.2010 15:08

Re: dobrý hospodář je středový , což je kategorie z oblasti náboženství

Je třeba rozlišit. Pravicový volič je nenapravitelný,  ani praxí nepoučitelný  .ůl. fungující podle reklamy, neschopný vlastního úsudku a vždy se hlásící k čemusi zdánlivě společensky prospěšnému, ač ve skrytu si myslí, že právě na něj sedne štěstí. Sem spadejí i živnostníčci, kteří nikdy nepochopí, že pokud se uchytí v nějakém perspektivním odvětví, tak jim nakonec vyloví rybník silnější firma.

Skutečný pravičák se pozná ve chvíli, kdy se dostane ke korytu. Ozývá se mlaskání, až uši zaléhají. Vily na Menorce, luxusní byty, jachty, dovolené, falešné koupené nikoli již nutně šlechtické  tituly, služba mafiím a jiným šťávám, korupce atd.

Všichni ostatní pak jsou na levici, jen na rozdíl od levičáků si to nechtějí uvědomit a nepomůže jim ani poctivý doktorát

vasekpav 14.2.2010 11:02

Re: dobrý hospodář je středový !!!

Všichi chtějí mít svoje maminy , děcka , milenky a sebe zabezpečeny v první řadě, až potom přijde na řadu stranictví nebo národ NE ,?

Dino 13.2.2010 11:04

Nevzdělanost metla lidstva

Pan Dřevojánek vychází z koncepce meziválečného kapitalismu. Je to výsledek zanedbaného studia a čtení zahraničního odborného tisku. Období super globalizace nastolilo vše úplně jinak, systém začal plodit lidský odpad a bohužel ani klasická levice ani pravice si s tím poradit neumí. Nadnárodní firmy , hedge fondy a banky považují národní instituce a demokratické principy společnosti za brzdu konkurence schopnosti a růstu růstu. Armáda potřebných se stává obtížným hmyzem, ale systém ji produkuje dál a v čím dále větším měřítku. To, že se bohatství kumuluje u pouhého procenta obyvatel světa, mnoho obyvatel již desítky let zůstávají na místě a u větší části obyvatel se projevuje chudoba je realitou. Nakonec se začíná ukazovat, že ten nejhorší režim naroubovaný kapitalismem, tj čínský model, pracuj za hrst rýže celý den a drž krok a pusu by naší pravici vyhovoval nejvíce. 

Bobík 13.2.2010 11:38

Re: Nevzdělanost metla lidstva

Stroje prostě generují dostatečné bohatsví s minimem lidské obsluhy. Jenže ti, kteří ty stroje neobsluhují, nemají na to bohatství "právo" (protože na těch strojích nepracují), a nemají za co si vygenerované bohatství koupit.

Je to slepá ulička.

V 13.2.2010 15:27

Re: Nevzdělanost metla lidstva

prece si to bohatstvi koupi za lesteni bot tem co pracuji s temi roboty, kde je problem

Minutus 13.2.2010 15:55

Re: Nevzdělanost metla lidstva

V tom, že leštič z Ukrajiny, nebo Číny je levnější.

Fík 14.2.2010 15:19

Re: Nevzdělanost metla lidstva

A nekonec se s tím leštěním bot zakoupí do kamenného krámku a má se lépe než našinec. Takže budeme šikmooký.

Skeptik 13.2.2010 10:45

Augiášův chlív navěky?

  Vše nasvědčuje tomu, že ani demokratické volby neumí dostatečně vyčistit veřejné posty od letitých parazitů, hlupáků a zlodějů. A lidem už se v české kotlině do ulic moc nechce ...

Fík 13.2.2010 17:24

Re: Augiášův chlív navěky !!!!!

Prostě chybí ta vedoucí síla společnosti, která by ty hajzlíky alespoň minimálně prokádrovala přes domovnice. Výpis z rejstříku trestů a  osvědčení zachovalosti holt nestačí

Kigol 13.2.2010 19:16

Re: Augiášův chlív navěky !!!!!

Slyšel jsem o spravedlivém soudci. Jmenuje se Lynch. DS ho možná zná :-)

baty 13.2.2010 10:17

Re: Poslední sbohem

jo!

Wlasta 13.2.2010 12:39

Re: Poslední sbohem

budiž mu země lehká. Amen.

Zkusím přejít na budhismus, ti věří v reinkarnaci.

J. Wagner 13.2.2010 21:06

Jen je otázka,

kdo koho opouští a kdo zahyne. Trapné parte na tom nic nezmění.

člověk 13.2.2010 8:50

Plno keců

Spousta slov jen kvůli tomu, aby pan autor dělal reklamu velkozloději Kalouskovi se syčákem Severou a pěvkyní Parkanovou (atd.). To má být naše spása?

Vodička-sapér 13.2.2010 9:51

Re: Plno keců

Já se taky usilovně snažil dozvědět, o co  v článku vlastně  jde. Když jsem se prokousal od Pascala, filozofa a fyzika,  ,který žil asi před 350 lety k závěru, byl to nápor na "bednu", tak  se mně rozjasnilo a byl jsem doma. Autor , Janek dřevěnej,  pouze  pracně sesmolil velice "stručný "   text volební vějičky TOP 09. Neznabozi!!, Vzkřikl kmet, jež pásl kozy!

jirka.s. 13.2.2010 10:06

Re: Plno keců

Ty musíš být, šefelíne, nejspíš ortodoxní masochista! Proč si, proboha, sám tak ubližuješ a trápíš tu svou prázdnou "bednu" ???

Vodička-sapér 13.2.2010 12:07

Re: Plno keců

Pane jirko s. zcela vyjimečně, vlastně na rozloučenou,  to parte Nev.psa, to je hodně smutné i moc veselé. Člověk by řekl ,že Vy, jako hlavní pohřební řečník si tvoříte text nekrologu, objednáváte smuteční dixilend a plačky,o vono né, to tady budete celý víkend řádit postaru, jako kdyby "se nechumelilo?!" Vy jste opravdu povedený pozůstalý! Ani slzička vám neukápne, naopak, jste pořád samá, intelektuální, modrá sranda!

jirka.s. 13.2.2010 15:35

Re: Plno keců

Velice se omlouvám, pejzlerko, za tu intelektuální srandu!!! Ale pokud se domníváš, že byla určena tobě, tož to byl jeden s tvých, přiznávám, že méně tragických, omylů! Ani ve snu mne nenapadlo, že bys ji byl schopen pochopit!!! Bohudík, dnes jsou tu ještě osobnosti schopné ledacos vnímat!!!

Kobylka Lajda 14.2.2010 18:08

Re: Plno keců

Připojuju  se ke svému spolubojovníkovni Jirkovi S.  s posledním "sbohem", i když je mi to líto. Takové přestřelky mi budou chybět, naopak si oddechnu od Geronta, Mistra Jana Husa, Septika, Herakleita , Vízka a jiných ťululum - to abych závěrem byla slušná! Ne sbohem, ale NAZDAR naší korouhve, kterou já - bojovná kobyla - nosím do bojů v první řadě.

tich@dohoda 13.2.2010 8:40

Nikoli pravičák nebo levičák, ale každý tvor rozumný přece ví, že zájem na díle má jen přímý vlastník, morálka-nemorálka. V tom je tedy pravicové myšlení morální a levicové, byť se všemi těmi rádoby bohulibými svými sociálními podporami - nemorální.

viz titulek, autor/. Autor pri svem "hledani pravdy" evidentne prehledl, ze primi vlastnici uz dnes existuji ve forme zivnostniku a malych firem. Drtivou vetsinu ekonomiky/business ve vyspelem svete ovladaji obrovske nadnarodni akciove spolecnosti, rizene najatymi managory a najatou pracovni silou. Managori zadny vztah k firme nemaji, jde o dividendu pro akcionare a , podle vyse dividendy dostane management odmeny a opcni akcie. Naprosto bezne se fixluji ucetnicka data, dulezity je okamzity zisk. Kapitalismus/kapital , to je odlozena spotreba , na to si dnesni "pravicak" nehraje , je pravicakem jen hubou, stejne jako byl predtim komunistou jen hubou. Jednoduse natiskne prachy a Titanic "pluje " dal . Dnesni volic v CR tak ma na "vyber" , bud socany, kteri udajne vse prozerou, nebo modre bolseviky,kteri vse rozkradou. Ve skutecnosti vladnouci garnitura v CR praktiuje celych 20 let stejnou politiku /bez ohledu na barvu kamizolky a deklarovane ideje/ , davu se zavira huba socialnem = prozirani , a politici/vlada/parlament/statni/verejna sprava , ruku v ruce se spratelenym business vesele tuneluje danove poplatniky. Stejne jako za totality, volic nemuze svym hlasem nic zmenit, jen/pokud jde volit/, dava politikum legitimitu . Cest :-)

StandaU 13.2.2010 9:45

Re: Nikoli pravičák nebo levičák, ale každý tvor rozumný přece ví, že zájem na díle má jen přímý vlastník, morálka-nemorálka. V tom je tedy pravicové myšlení morální a levicové, byť se všemi těmi rádoby bohulibými svými sociálními podporami - nemorál

Dobrý den,

s tímto nickem musím jen souhlasit. Pravda.

TF 09 13.2.2010 10:08

Re: Nikoli pravičák nebo levičák / KRIZE : selhání trhu nebo ekonomů ?

Zatímco v 50. letech bylo v USA na 30 firem, které vyráběly televizní technologie, v roce 1987 zbyla jen jediná – ZENITH. Když rozmontujete počítač, do jehož monitoru právě teď koukáte, snadno zjistíte, že asi 95 % součástek v něm je z Číny, Japonska nebo přilehlých států.

Jenomže ekonomika je hlavně o tom, že se věci a peníze otáčejí. Lidé pracují, vydělávají za svou práci peníze a za ty peníze si zase koupí jiné věci, které se vyrábějí v dalších továrnách.

Jenomže s odsunem výroby z Ameriky spolu s ní odcházela i práce. Střední třída, nejpočetnější skupina obyvatelstva začala chudnout. V 80. letech vyhlásil president REAGAN tzv. ekonomiku služeb.

O co šlo? Byla uměle vytvořena pracovní místa ve sféře služeb a ta byla zaplňována nezaměstnanými z výroby, kterých rychle přibývalo. Tím, že si všichni budou navzájem prát prádlo, půjčovat videokazety nebo podávat na sebe žaloby se ale stát neuživí !

Odchodem výrobních odvětví také klesala konkurenceschopnost Ameriky. Tak se stalo, že Čína, která vyrábí výrobky pro půl světa začala vzkvétat, zatímco Amerika, kde se vyráběly zbraně a speciální výrobky pro pár speciálních zákazníků chudla.

Fík 13.2.2010 17:18

Re: KRIZE : selhání trhu nebo ekonomů ? To jsou moc vznešená slova pro obyčejný bor..

regan vyhrál a jen altzhaymr ho ochránil před poznáním, jak se mýlil. Ani ekonomické perpetum mobile nefunguje nekonečně dlouho. Třetí svět dospívá, učí se malou násobilku a nechce se nechat okrádat těmi rádoby velmi výkonnými ekonomikami.

I bolševik uznával cosi jako sousedskou výpomoc, základ melouchaření a existoval. Dnes se směšně snažíme zdanit každý prd a kasa je prázdná