21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pavel 99 8.1.2007 1:25

Re: Re: Re: Zleva i zprava

Tak jako Zelení "zatínají" přisun energií, komunisti "zatínají" přisun financí (ať již pod záminkami navyšování různých dávek či odvodů, administrativních bariér, jež rovněž přechází v poplatky....) - bez obojího ekonomika (a tím celá země) bankrotuje. Ale nečekejte, že budu prohledávat jejich program - stačily mi v parlamentu různé komunistické doplňky a návrhy zákonů (v souladu s programem KSČM).

p.s. - ta zkušenost jim zřejmě nestačila - obvykle to spláchnou stylem "děly se dílčí chyby, ale myšlenka byla a je správná..."

pavel 8.1.2007 0:38

I kdyby: Rakousko snad není nepřátelským státem ne?

I kdyby: Rakousko snad není nepřátelským státem ne? Jakožto člen EU vlastně ani cizím státem. A jestliže někdo má něco proti Temelínu tak to není problém ČR ale problém firmy, která jej provozuje.

JC 8.1.2007 0:56

Re: I kdyby: Rakousko snad není nepřátelským státem ne?

Až na to, že většinovým vlastníkem firmy provozující Temelín - je ČR.

BTW zdá se vám snad, že je elektřina málo drahá? Po zakonzervování Temelína bychom ji museli dovážet, což by vzhledem k neúnosné ceně znamenalo konec mnoha firem. A ještě byste rád hledal petrolejku po prababičce.

Emp 8.1.2007 8:25

Re: I kdyby: Rakousko snad není nepřátelským státem ne?

Napsal bych to jinak.  Tady nejde přímo o Temelín, jde o nejůznější skryté lobby. 

V rakousku je ideový boj proti Temelínu  vděčné politické téma, kterým se účinně dokáží překrýt neúspěchy rakouské vlády, které dokáže odvést pozornost, aneb... "a všechno může Temelín" . Mám možnost poměrně pravidelně číst rakouský tisk, a věřte, že jsou emoce a strach vyšponován tak, jak kdyby rakousku permanentně hrozil teroristický úrok ze strany CR.

František 8.1.2007 9:24

Re: Re: I kdyby: Rakousko snad není nepřátelským státem ne?

Pro pochopení situace musíme vzít do úvahy, že zásluhou Čechů, Moravanů ( a samozřejmě dalších ) zanikla v roce 1918 rakouská monarchie, ve své době dominující velmoc. Jako pohrobek z ní zůstala nevýznamná podalpská zemička s cca 10 mil. obyvatel. Tedy jeden z mnoha středoevropských trpaslíků, bez dřívějšího vlivu. Proto také masově uvítali anšlus Hitlerem, od něhož si slibovali návrat dřívější důležitosti. Dnešní Česko jim vadí zejména jako konkurent v mnoha oblastech. Jejich ekonomika stojí a padá s turistikou a to zejména zimní. Pár zim jako letošní a budou ve velkých problémech. Naše ekonomika má stabilnější základy a její pozice sílí. Turistika je vítaným doplňkem, ale nehraje existenční roli. Temelín je strašák hlavně proto, že jde o blok vycházející z osvědčeného ruského typu, vylepšený Američany. Tedy typ velice produktivní ( proč neřvou proti Dukovanům, nebo Bohunicím, které jsou mnohem blíž k Vídni - nejsou efektivní konkurencí a nevadily ani dřív ). Zatím jsme ekonomicky slabší, ale rychle doháníme a blíží se čas, kdy rakouská politická representace bude muset vysvětlit, proč jsme jim utekli. Temelín je tedy něco jako universální strašák. V Temelíně, který měl být původně čtyřblok ( jako jsou Dukovany ) jsou všechny předpoklady to dodělat a je to finančně výhodné ( hodně servisních provozů bude společných ). Chce to jen vládu s dost silným mandátem, schopnou to podpořit. Při vzrůstající poptávce po el. energii je správná doba. Rakušáci mohou stavět větrníky třeba na Grossglockneru a pokud budou stejně vymakané jako lanovky na Kaprunu, budou mít úplně jiné starosti.

jk 8.1.2007 9:46

Re: I kdyby: Rakousko snad není nepřátelským státem ne?

Pokud umíte německy a rád pracujete na poli, jistě problémem není. V diskusi zmíněná kontrolní otázka: Proč vlastně Němci nechtějí mluvit turecky, když už je ve městech stejně turecká většina. Vždyť je to spřátelený stát - už císař Vilém II. byl jejich ochráncem?

Evropan (original) 8.1.2007 0:05

Kdo je sleduje ... ?

No predsi Vy, ne ?