21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Marek 8.1.2007 12:06

Re: Re: Pane Pacner, kontrolní otázka,

Ano, přesně tak, jak jistě mnozí ví,  tak se ekologické organizace nikdy svým zdrojem financování netajily,Jihočeské matky nevyjímaje. Je úžasné, jak se se vždy v určitých vlnách objevuje v Česku Amerika: představte si, ekologické organizace jsou financovány ze zahraničí. Není to jen rakouská vláda, ale v minulosti např. holandská, v poslední době nosrská vláda, která podporuje projekty se zaměřením na životní prostředí. Lze to přeložit tak jednoduše, že subjekty, které granty získají,  tady zájmy cizáků?  

emp 8.1.2007 10:20

Re: Pane Pacner, kontrolní otázka,

pane zima, teď - aniž bych se chtěl pana Pacnera nějak zastávat... Jeho argumentace v článku byla na základě financí (zisky sdružení JČM z Rakouska) - Ty jsou veřejné, byly vyvěšeny na webu JČM, navíc hnutí Atomstopp Oberosterreich rovněž vykazuje na svých stránkách podporu matek.

Za sebe si myslím... - jak definujete agenta? A když by paní Kuchtová nesplňovala tuto definici, lze použít slova "rakouský lobbysta?" v duchu... Koho chleba jíš, toho píseň zpívej... Nebo tomu tak není?

M. Zima 8.1.2007 10:58

Mám k pí Kuchtové a českým Zeleným vůbec

velké výhrady. Ale, co se týká financování, je nejdříve zásadní, zda bylo vše zveřejněno a jak s tím bylo naloženo. Je pochopitelné, že financování ukazuje na sympatie a společné cíle, a že při přijímání darů je na místě opatrnost. Principielně nevidím důvod, proč by spolupráce měla být omezována hranicemi.  Ale české "pravicové" atomové hlavy reagují v komunistické tradici, jako Putin na financování oposičních skupin v Rusku, i tam jde o "agenty". A specielně k českým poměrům: copak nestačí chaotičnost Zelených, to do toho musí ještě vstupovat kamarádi z tajných služeb přes nějakého žurnalistu?

Pro zajímavost, ani s tím financováním to není tak jednoduché. Podívejte se na takového podplaceného Lenina, nebo od izraelců Baas v Jižní Americe, Miliardy pro "ruskou demokracii"..., příliš často se to vymyká z kontroly. 

emp 8.1.2007 11:37

Re: Mám k pí Kuchtové a českým Zeleným vůbec

Já nazastávám názor, že čeští jaderní lobbisté reagují v komunistickém duchu. Vše je o tom, jak agresivně vystupuje protistrana. Pokud kdosi šíří bludy, lži, či zkreslené informace, vyžaduje to reakci. Mlčení tady znamená přiznání chyby (tak to interpretují zelení) Jinak autor použil slava "tajný agent" .. myslím, že to bylo nešťastně volené slovo. Informace, kterými argumentuje jsou veřejné - na to není potřeba tajných agentů..

M. Zima 8.1.2007 12:41

Správně, transparentnost a žádné bludy,

jak říkáte, ať JETE začne a umožní přístup k materiálům o svárech, specielně na tlakové nádobě reaktoru. (Jinak je mluvení o bludech s ohledem např. na tvorbu cen elektřiny v souvislosti s ČEZem dobrý žert) Ale začněte s tou transparentností, to se bude soudruhům z ČEZu líbit.

emp 8.1.2007 13:20

Re: Správně, transparentnost a žádné bludy,

Co se té transparentnosti týče... Není to tak jednoduché. Dost věcí je součástí obchodního tajemství. Pokud vím, zveřejňuje se téměř vše.  A to neveřejné jest takto označeno.

Pořád mám pocit, že je to, co se nezveřejní vnímáno jako rizikové a nepředpisové. Není tomu ale tak. Garantam bezpečnosti je SUJB, krk na špalek dávají jeho kontrolní pracovníci. A pokud je SUJB sděleno, že nesmí uveřejnit jakýsi dokument, jakožto obchodní tajemství, musí to respektovat. I když u těch svárů mám pocit, že to uveřejněno bylo...

Zkuste zažádat jiný provoz (chemický či technologický) aby vám předala dokumentaci o výrobě atd. Hádejte, jakou dostanete odpověď?  Btw. zkuste si vyhledat výsledky zkoušek svárů, které byly probváděny na jiné elektrárně na světě.... Divil bych se, kdybyste něco našel. 

Vše je o rozumné transparentnosti...

emp 8.1.2007 13:26

Re: Re: Správně, transparentnost a žádné bludy,

resp. tou rozumnou transparentností myslím i schopnost věřit.  Osobně nevím, co by z toho SUJB měl, kdyby zavíral oči nad případným rizikovým provozem, jemu je v zásadě jedno, zda elektrárna poběží či nikoli, proto věřím.  Navíc třeba nevím, jak může širší veřejnost vyhodnotit racionálně nějaké aspekty (např.  v současnosti - deformace paliva) Odborníci tvrdí, že o nic zásadního nejde, ekospolky to berou jako zásadní problém.  Poté, co jsem si přečetl články o tom, že jsou ty deformace ve světě běžné, věřím víc odborníkům... A kdyby tuto informaci veřejnost neměla, nevyvolávalo by to tu možná tyto nesmyslné diskuse

jakovy 8.1.2007 17:06

Ja ja Herr Zima Re: Správně, transparentnost a žádné bludy,

Herr Zima je transparentní jako okenní sklo: co mluví německy má AUTOMATICKY pravdu. Jenže tady jste to, Vy v*le, napsal česky, tedy pravdu nemáš ! Jdi do **** .

Saul 8.1.2007 8:55

Z trochu jiného soudku

Pokud je dopis šéfredaktora Mf citován přesně, je to děsivá ukázka katastrofální neschopnosti novináře vyjadřovat se česky - a podle jména soudím, že ten pán je snad Čech.  Nasekat v tak krátkém útvaru tolik stylistických a interpunkčních chyb dokáže jen někdo, kdo nejen neumí psát, ale ani ani přesně myslet, a to je u vysoce postaveného novináře (údajně) prestižního deníku na pováženou.

optimistický skeptik 8.1.2007 11:51

Re: Z trochu jiného soudku

Jde o omyl; podle autora je to dopis šéfredaktora Haló novin. Tam asi je ta děsivost pochopitelná. Nic to však nemění na tom, že i MfD se už dávno stal bulvárem.

ok 8.1.2007 8:44

agentka Rakousko-Uherského imperialismu

Prosím pana autora, aby na stránkách tohoto listu i nadále podrobně informoval o řádění band agentů a přisluhovačů Rakousko-Uherského imperialismu. ;-D

Jen se pak nesmí divit, že jeho články dychtivě přetiskují Haló noviny. (opět mi chybí ikona postavičky válející se smíchy po zemi, případně alespoň ikona popadající se smíchy za břicho).

selidka 8.1.2007 15:50

Re: agentka Rakousko-Uherského imperialismu

když už Rakousko-uherského, tak feudalismu

Lubomir Ptáček 8.1.2007 7:30

Kdo koho vykrádá

"Odpověděl mi, abych si zvykl, MF Dnes vykrádají ostatní média běžně."

Ono to sice vyplývá ze souvislosti, ale z věty samotné není poznat, co je podmět a co je předmět. Je to jen malá stylistická neobratnost.

Mirek Šejna 8.1.2007 8:27

Re: Kdo koho vykrádá

podmět je "média", protože MF Dnes je číslo jednotné. Ovšem redaktoři z MF Dnes vykrádají také, jak zde bylo níže sděleno. A dokonce z Haló Novin, které to vykradly Neviditelnému psu. Takže si vlastně kradou všichni navzájem. Jenže u Haló novin je to sviňárna, zatímco u MF Dnes je to "monitoring jiného tisku". Ještě že ma Pacner kámoše u tajně služby.

bis 8.1.2007 7:04

jen počkej.....už se váma vsema zanimáeme

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lerak 8.1.2007 6:55

Halo n.

Co chceme po komunistických kreaturách, lidském to odpadu, tedy duševním.

Mirek Šejna 8.1.2007 8:29

Re: Halo n.

to samé, co od lidském odpadu, tedy duševním, v MF Dnes, který z Haló novin cituje.

czenda 8.1.2007 9:38

Re: Re: Halo n.

Poprvé, od doby co se vyskytujete v diskusích, s vámi musím souhlasit.

Vlasta.on 8.1.2007 4:25

No, a tohle je citace z dnešní MF Dnes

"S hlídáním dcery mi bude pomáhat moje sestra," říká žena, kterou komunistické Haló noviny kvůli boji proti Temelínu označily jako "rakouskou agentku v české vládě".

To jsem zvědavej, jak se k tomu vyjádříte. Jinak je to nádherná ukázka způsobu, jakým se s námi pokouší manipulovat tisk. Pak jim něco věřte.

Vlasta.on 8.1.2007 4:26

Re: No, a tohle je citace z dnešní MF Dnes

link jako důkaz: http://zpravy.idnes.cz/klausovi-vadi-ministri-pravdy-a-lasky-dxk-/domaci.asp?c=A070107_211936_domaci_zra

honzak 8.1.2007 6:24

Re: No, a tohle je citace z dnešní MF Dnes

chtěl bych vidět chudáka dceru a toho chlapa, který ji kuchtě udělal.

Netřeba 8.1.2007 6:34

Re: Vidět toho chlapa . . .

Šlapky chodily na nádraží i za guláš, on šel možná za větrník.

tony 8.1.2007 8:25

Re: Re: Nettřeba a Honzák

Něco ještě ubožejšího a více od věci by nebylo?

honzak 8.1.2007 9:54

Re: Re: Re: Nettřeba a Honzák

tak dodej něco vznešeného a qěci! Moc by mě zajímala profesní kariéra paní učitelky, její daňové přiznání a podobná FAKTA.

jerry 8.1.2007 10:27

Jedna věc v jejím životopisu mně nepřekvapila:

ROZVEDENÁ.:-)

BIS 8.1.2007 1:02

Z celeho textu je nejzjimavejsi toto

Ve čtvrtek mě zavolal kamarád z tajné služby, který dostává přehledy tisku, že článek o Kuchtové přetiskl komunistický deník Haló noviny, ale bez uvedení zdroje a autora, jenom s podpisem (za, pac).

Chodi spolecne na svacu do TESCA - Carrefouru

Mirek Šejna 8.1.2007 8:34

Re: Z celeho textu je nejzjimavejsi toto

mě by spíš zajímalo, kde Pacnerův kámoš sledoval přehled tisku do roku 1989. Já si totiž pamatuji Pacnerovu publikační činnost ještě z dob před "sametem". To ale nic nemění na tom, že v případě Kuchtové má Pacner pravdu.

I.L. 8.1.2007 0:42

Zleva i zprava

Dobrou zpravou by melo byt, ze kuchta a bursici jsou jiz neprijatelni

jak zleva, tak zprava. Mimochodem - necetl jsem program KSCM ale

domnivam se, ze takove silenosti primo ohrozujici rozvoj tohoto

statu, jakymi jsou napriklad zelene "energeticke koncepce", ve svem programu snad ani nemaji

pavel 99 8.1.2007 0:59

Re: Zleva i zprava

obávám se, že KSČM tam mají šílenosti, ohrožující rozvoj tohoto státu, sice jiné, ale minimálně srovnatelné.

I.L. 8.1.2007 1:02

Re: Re: Zleva i zprava

Co maji konkretne srovnatelneho se zelenou "energetickou politikou"?

na rozdil od zelenych uz prece maji tu zkusenost, ze zkrachovali