29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Povolební posuny na levici

Až do volebního víkendu se zdálo, že při vyslovení pojmu "integrace levice" půjde o usazení vztahu sociální demokracie s menšími stranami, především "zemanovci" a "paroubkovci", tedy subjekty založenými zhrzenými expředsedy ČSSD.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Lenc 16.10.2012 9:30

Překvapení

pro mnohé občany a šok.Vidím to ve svém okolí, kdy se mnozí chytají za nos, že nebyli volit.A nechci být špatný prorok, ale případné předčasné parlamentní volby by dopadly po této studené sprše úplně jinak.Myslím si, že ČSSD si  toho začíná být vědomá a tlak k předčasným volbám bude pouze réterický.

V. Váňa 16.10.2012 12:21

Re: Překvapení

Vážený pane Lenci, evidentně žijeme každý v jiném světě.

Vícekrát jsem tu upozorňoval na to, že lidé jsou znovu ochotni volit komunisty. Předvídal jsem jim v budoucích parlamentních volbách 20 až 24 %. Teď bych si typl možná i o kousek výš.

Nikdo z mého okolí není překvapen. Po všem, co se v naší politice odehrálo za posledních 20 let, jsou stoupající preference komunistů jen logickým vyústěním.

R. Langer 16.10.2012 14:37

Re: Překvapení

Je to tragédie. :-(

J. Boleslav 16.10.2012 16:52

Re: Překvapení

Chcete snad říct, že se v posledních 20letech dějí horší věci než za bolševika? To snad nemyslíte vážně. Sviňstva, která tady bolševici za svých 42 let vlády napáchali, jsou s existujícími problémy naprosto nesrovnatelná.

V. Váňa 16.10.2012 20:21

Re: Překvapení

Vážený pane Boleslave! Nikdy nikde jsem se nezmínil o tom, že by se děly věci horší než za bolševika, a ani si to nemyslím.

Jenže (a zejména pak v 80. letech) lidé neměli (až na čestné výjimky) skutečné existenční starosti. Za politické vtipy se už nezavíralo, a ne všichni jedí banány a ne všichni chtějí cestovat.

Lidé si pamatují zejména dobu těsně před listopadem (v SSSR Gorbačov, u nás přestavba, ze které si každý dělal legraci).

Jenže dnes opravdu existují lidé, kteří mají problém sehnat peníze na jídlo, existují lidé, kteří nemají příjem na to, aby bydleli, opravdu jsou, a to i vzdělaní, lidé, kteří nemohou zavadit o práci. A média jsou plná zpráv o tom, jak nebude na důchody.

Nezlobte se na mě, to jsou sakra jiné starosti než ty v 80 letech, to musíte uznat. A tak si lidé (jak jsem vypozoroval) chtějí přivolat zpět něco z těch dob, kdy měli starost o to, jak se v pátek ulejt včas z práce na chalupu a jak sehnat nedostatkové zboží ze Západu. Račte zajít do té nejobyčejnější hospody a poslechněte si to sám.