19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Pouští a prérií

Jelikož už od dětství a od Vinnetoua vím, že je potřeba pozorovat nepřítele, abychom byli schopni odhadnout, jak a kde zaútočí, dívám se občas na webové stránky některých znepřátelených kmenů. Dnes mě velmi zaujal volební program oranžových.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vlasta.232 25.4.2009 7:30

Re: A kdo teda..

Pokud mluvíte o vyjádření pana T. Bati z roku 1932- tak toto znám a Vy jej zkreslujete! Je zajímavé, jak jste se vyhnul mojí otázce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mirek_K 25.4.2009 7:34

Re: A kdo teda..

Dobře. Tedy: Ne všichni bohatí lidé mají charakterové vlastnosti T.Baťi a ani zdaleka ne všichni se ke svému úspěchu vypracovali tak, jako T. Baťa. Stačí Vám to takto?

Bavíme se v obecné rovině.

vlasta.232 25.4.2009 7:50

Re: A kdo teda..

A Vy si troufnete posuzovat- jaký kdo je?? Já tedy ne! Na to tedy nemám dost informací- Vy ano??  Víte- at mezi bohatými nebo chudými jsou lidé pracovití a čestní- a naopak lidé, darebáci a zloději!  Pro levičáka- však jsou Ti bohatí uspěšní vždy- zlodějští parchanti!  A bude se vždy zastávat  Pepka- z Horní Dolní- který svuj výdělek - prochlastá a pak nadává na toho uspěšného jak jej odírá!

Vašek 25.4.2009 7:58

Re: A kdo teda..

vlastičko, snažíte se o nemožné, víra se nedá vyvrátit argumenty. mirkovi není pomoci

jirka.s. 25.4.2009 10:06

Re: A kdo teda..

Ne všichni chudí lidé mají charakterové vlastnosti soudružky Korabelnikovové a o práci se přímo perou!!! Pak holt musí nastoupit Baťové, aby se jim udržel dobový životní standart!!!  Stačí Vám to takto??

Bavíme se samozřejmě stále v obecné rovině, že?

jirka.s. 25.4.2009 10:08

Re: A kdo teda..

Pardon, STANDARD !!! ;-(

x2u 25.4.2009 17:59

Re: A kdo teda..

Já tady z toho kraje vidím spíš Řebíčky, Langry, Topolánky, Nečasy, Čunky... Ten novodobý Baťa mi nějak uniká.

PU 25.4.2009 7:04

Re: A kdo teda..

Vážený pane Mirku_K, vraťte se do devatenáctého století, čtěte sociální utopisty a prosím nenadávejte!

Pozorovatel123 25.4.2009 7:06

Re: A kdo teda..

Stačilo napsat, že jste také socialista.

těchňik 25.4.2009 7:22

Re: A kdo teda..

... a že mu chutná! (viz jedna TV reklama) ;-P

Honza42 25.4.2009 7:21

Re: A kdo teda..

Krizi způsobila americká vláda tím, že zcela rezignovala na měnovou politiku a emisi peněz odevzdala do privátních rukou. Celý svět ji bohužel následoval.

A zaplatí to drobní střadatelé. Až se světem přežene "vládní pomoc" ve formě dalších zcela nekrytých peněz, budou prostřednictvím (hyper?) inflace ožebračeni.

Jediné rozumné řešení je taky si doma tisknout peníze. To je ovšem bohužel zatím trestné, protože co je dovoleno bohovi je zapovězeno volovi.

dino 25.4.2009 9:04

Re: A kdo teda..

Článek nebyl o tom, kdo zavinil krizi. Že by  Vás naštvala analýza socdemáckého "přemýšlšní" ?Rv

vlasta.232 25.4.2009 6:24

A JE TO TAK JEDNODUCHÉ

Stačilo by jen používat - selský rozum!  Jak hospodaří rodina v době, když se ji ekonomicky nedaří??  Prostě rozpočet se musí v rodině udělat tak, abych omezila zbytečné výdaje!  Už naše babičky věděly, že dluhy- dělají zase jen dluhy a v dobách lepších si rodina vždy dělala nějaké uspory - na situaci, kdy by mohly přijít doby horší!  Přesně takto se má chovat i stát, který hospodaří s našimi prostředky!  Vy všichni- co věříte ČSSD- najděte si státní rozpočty z dob hojnosti- kdy pan SOBOTKA - smolil rozpočty ve výši dluhu víc jak 100 miliard ročně- místo toho, aby se pokusil snižovat státní dluh.  Stát si má pujčovat jen takové peníze- které investuje  tak, aby mu přinesly zisk!  Žít na dluh- umí každý blbec!  Kupovat si hlasy občanu- neuvěřitelně populistickou finanční politikou ve stylu po nás potopa je doslova zločin na budoucnosti našich dětí a vnuku!

Novák 25.4.2009 7:55

Re: A JE TO TAK JEDNODUCHÉ

No, ony ty dluhy produkují spíše zase jenom ty banky a těch horních 10 000, a to svou nenažraností. Funguje to takhle, když vyplácím lidem malé mzdy a málo utrácejí, tak jim začnu nabízet půjčky, aby měli co utratit. Když se mi ty půjčky potom nevrací, vymyslím finanční deriváty. Banka má stanovenu zákonnou rezervu "v kase" ve výči 10% celkového objemu peněz, co má v oběhu (půjčky, úvěry apod). FED, ČNB apod. vydá a půjčí bance dejme tomu 1 mld. Banka na základě této půjčky od FED, ČNB... dá do oběhu ale ne jenom tu 1 mld, ale 9 mld, protože ta 1 mld je tou zákonnou rezervou. Podobně to udělají i další a náhle je na trhu "dost" peněz, ty se vrhnou v podobě "výhodných" úvěrů mezi mizerně placené obyvatelstvo, atd., ... a časem se systém dostane tam, kde je dnes. (Y) Celé je to ale motivováno hlavně nenažraností svrchu, protože tam už neví, jak dostat z lidí dalsčí a další peníze, to neustále zvyšování rozdílu mezi těmi, co si nahrabali a těmi, co chudnou a vzrůstající počet chudých, toto vždy musí nakonec skončit katastrofou. Doporučuji shlédnout Zeitgeist 2008 - addendum, je to sice delší, ale poučné.

Vašek 25.4.2009 8:03

Re: A JE TO TAK JEDNODUCHÉ

Pán má dobře proštudovanýho Marxe a Lenina. Važme si ho, takových už je dneska málo.

x2u 25.4.2009 18:03

Re: A JE TO TAK JEDNODUCHÉ

Budete se tomu možná divit, ale k tomu, jak popsal Marx mechanismy kapitalismu, se dnes ekonomé vracejí a učí se z toho. Neříkám opisují.

Georgg 25.4.2009 8:19

Hm, je to tak jednoduché...

a máme se blížit ke "každému dle jeho potřeb"?... dávát všem velké platy, ať si ti chudáci nemusí půjčovat? Jo, to by pak byla nenažranost zespodu, panečku....

čtenářka 25.4.2009 8:24

Re: A JE TO TAK JEDNODUCHÉ

A vás někdo nutí s pistolí u hlavy, aby jste si půjčil ma plasmu, dovolenou, vánoce? Je to přešně jak říká paní Vlasta. Je to o zodpovědnosti k sobě, rodině a o té selské logice na co nemám, mít nemusím.

Blanche 25.4.2009 8:30

Ano

Takto to funguje. Pokud napr. sklari nedostali od rijna vyplatu, ale podle nejakeho uplne pitomeho zakona jsou nuceni pracovat do uplneho konce, jinak muzou byt stihani za skodu zamestnavateli. Jsou vehnani do kolotoce pujcek, platit byt a z neceho zit musi. Vite, kolik ma vyvar Provident Fin. ? 460 procent. Co dela vlada a jeji ministri? Ti maji nastroje vladnout, nastolit slusna pravidla atd. Nedelaji NIC,jen premysleji kde prijit k milionum pro sebe a sve blizke. Opravdu si myslite, ze produktivita p. Zaluda je hodna pul melounu mesicne k platu delnika CD 12.500 ? Vzdyt jen vymysli dalsi plytvani penezi-natery vlaku, zrejme ma nekdo z rodiny firmu na toto. Ale zaklad vycistit a udrzovat vnitrek vlaku mu unika. Jezdi v Audi za 2 mil. a na cestujici kasle. Tak se Bata NIKDY nemohl chovat. Foto z Tydnu, kde svorne sleduji tenis nalepeni na sebe panove Dalik, Topolanek, Riman, Roman, Zaluda a Langer mluvi za vse.

dino 25.4.2009 9:16

Re: Ano

Skláři doplácí na pitomé zákony, protlačené socany za pomoci komoušů a vydatného přispění odborů.

Georgg 25.4.2009 11:25

Ano, přesně...

jenže pane, to už dnes nikdo neví...jak hlasovali soudruzi v koalici ČSSD + KSČ(m) v r. 2006 těsně před volbami o "zákoníku práce"...(tedy např.)

ucitelas 25.4.2009 9:30

Re: A JE TO TAK JEDNODUCHÉ

oni si ty půčky berou hlavně ti bohatí a pak je nesplácí, logická perla,... jsi zaslepené třídně bojové hovado,které používá fráze z 50 let min století.

Flaskowec 25.4.2009 16:22

Re: A JE TO TAK JEDNODUCHÉ

Nováku, maj to v hlavě nějaké popletené. Pokud mám malou mzdu, tak se buď uskromním a nebo hledám jiný zdroj příjmů. Rozhodně to neřeším tak, že si půjčuju na kdejakou blbost. Zeitgeist je opravdu luxusní manipilace :)

Flaskowec 25.4.2009 16:18

Re: A JE TO TAK JEDNODUCHÉ

Sobotka byl historicky nejhloupější ministr financí v českých krajích.Obávám se, že tato manažerská a ekonomická nula (omlouvám se opravdové nule) bude sestavovat od podzima další rozpočty :(

KK 25.4.2009 5:36

Laskavý Paroubek

tedy bere pod křídla celý národ: vždyť krizi nezavinil NIKDO z nás, Tu zavinil program CRA v Americe a reakce bankéřů na tento šílený zásah do bankovnictví. Jenže tu Jyrkovu laskavost asi úplně všichni voliči neocení (aspoň doufám).

jihočech 25.4.2009 0:17

to píšete spíš o Obamovi

a jeho "záchranných" balíčcích nebo spíš balících. Nejvíc mě pobavil nějaký jeho papaláš, který prohlásil, že za každý dolar půjčený od Číňanů se vytvoří 1,3 dolaru HDP. Škoda, že se nedal na vynalézání, mohl konečně vyrobit perpetuum mobile a zbavit USA závislosti na ropě a ještě zachránit planetu před zákeřným oxidem uhličitým. Jinak to, co jste vyjmenoval z programu ČSSD, by byla pohroma v normálních časech, ale teď je to možná to nejlepší, co můžeme udělat - ještě pár let si užívat a až to všechno krachne, tak to bude stejně jedno... 

Kvetla 25.4.2009 0:44

Re: to píšete spíš o Obamovi

Vypasení poslanci a senátoři hází na všech  schůzích milionovými i miliardovými částkami jako při hře Monopoly.Se železnou pravidelností přesouvají balíky peněz vydřené státem  z našich daní do zájmových skupin, jejichž podporu právě potřebují. Když se jednou za čas vynoří opravdový problém (kriminalita,povodeň,…)všichni papaláši se jej okamžitě horlivě ujmou,se zápalem o něm dlouze diskutují,nejlépe  pod dohledem kamer.,alespoň po tu dobu,co jsou přítomni zástupci médií.Na schůzích nejrůznějších výborů ,či komisí, za zavřenými dveřmi, však peníze opět přidělí na pokoutní podpůrné programy ,svým kamarádům a na skutečný problém rychle a ochotně zapomenou.Korupce v těchto sférách zakořenila natolik,že jen kvete.,sliby o nápravě jsou jen planými gesty.,které by nedokázala zvrátit ani stovka nových poctivých politiků..Ostřílení političtí matadoři se totiž pevně zakopali ve svých všech možných funkcích a s přehledem kontrolují veškerou legislativu spojenou s rozdělováním peněz.;-€

Jirka 25.4.2009 1:19

Re: to píšete spíš o Obamovi

No jo.Ale co s tím?8-o

těchňik 25.4.2009 2:11

Re: to píšete spíš o Obamovi

Například prosadit odvolatelnost politiků. Ale je tu problém, jak to udělat? Kapři si rybník nevypustí a ke stavidlům určitě nikoho pouštět nemíní. Ach jo, to je tedy situace.

mil 25.4.2009 7:23

Re: to píšete spíš o Obamovi

Ale jednou za čtyři roky nás pouštějí alespoň k výlovu. A než jsou ti nejtučnější snědeni, procházejí, nebo by alespoň měli procházet, výběrem a vhozeni zpět do rybníka by měli být jen ti nejlepší. A také pár štik, aby ta kapří populace neshnila v bahně a aby plevelné ryby udržovaly na přijatelném stavu.