19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Pouští a prérií

Jelikož už od dětství a od Vinnetoua vím, že je potřeba pozorovat nepřítele, abychom byli schopni odhadnout, jak a kde zaútočí, dívám se občas na webové stránky některých znepřátelených kmenů. Dnes mě velmi zaujal volební program oranžových.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Goral 25.4.2009 20:51

Re: Mastný bachráč z RAJE nabízí novou šanci

Je Vám na blití a to jste ještě neviděl sestavu jejich voličů .To by jste se hned poblil a pos...

současně !

dhimmi 26.4.2009 10:24

Re: Mastný bachráč z RAJE nabízí novou šanci

Právě že viděl a jeden můj spolužák je jejich skalní fanoušek-notorický alkoholik ,x krát v lochu,nedělal v životě ani den a neustále nadává na na nízkou podporu a těší se na návrat svého kolotočářského oblíbence do čela vlády.Jasně že každý volič té kreatury není taková troska,ale přece jen lze u příznivců KSČSSD vystopovat dvě základní vlastnosti-patologickou závist a víru v zázračné politiky,kteří jim pomůžou ke štěstí.

Starý J. 25.4.2009 13:27

Myslím, že autor troch zaspal

a nějak ještě nepostřehl, že Paroubek své sliby začíná trochu korigovat. V dnešním celostránkovém rozhovoru v MfD pod nadpisem (vytrženým z jeho odpovědi): AŤ SI ODS KŇUČÍ, BUDU TVRDĚ ÚTOČIT, prohlašuje, že jejich předvolebním TRHÁKEM je heslo: Chcete návrat vlády Mirka Topolánka? A to prý bude na voliče zcela stačit.

Asi mu již někdo poradil, že pokud toho hodně naslibuje a nesplní, dopadne s preferencema tak, jaké měla ČSSD, když on přebíral vládu. Proto vymyslel trik s tím, že sliby začne plnit až po konci krize a jejich splnění termínuje až po ukončení dvou volebních období, čímž si dopředu sám sobě zaručuje vládu na 8 let, protože na neplnění slibů může reagovat tak, že ještě neuplynulo oněch 8 let, takže vlastně má čas. Je zajímavé, že inventuru slibů a programu koaliční Topolánkovy vlády dělal prakticky hned, ještě si ani ministři do křesel nesedli a již vypočítával, co všechno neudělali, přičemž do toho pletl i to, co měla udělat ČSSD za 8 let své vlády a ani na to nesáhla (jako je reforma financí, zdravotnictví, důchodů).

Jinak je rozhovor samozřejmě plný obviňování, arogance, nabubřelosti a vychloubání - přesně tak, jak to dokáže jen on. Všechny otázky, které mu byly  položeny v diskuzi na webu iDnes tento týden, byly sprosté, útočné a hrubé a má je na svědomí a položila je PR agentura ODS. On prostě není schopen pochopit a přiznat si , že ne úplně celý  národ ho vroucně miluje. Už samotný výrok o "KŇUČENÍ" stojí za velkou pozornost, tak sprostě se ještě žádný politik nevyjádřil. Je to politik plný zloby, zášti a zcela otevřeně vyhrožuje, jak to všem, co "z něj dělají stvůru duševní i fyzickou" vlastně vrátí. 

Richard III. 25.4.2009 13:43

Re: Myslím, že autor troch zaspal

Netroufal bych si tvrdit, že autor zaspal. Paroubek mění své výroky s rychlostí hodnouspíš olympiády než politiky.

janoryna 25.4.2009 18:41

Re: Myslím, že autor trochu nezaspal

socani modrou šanci nepřekonají. a řeči, že za krizi mají pykat ti, co jí nezavinili je nesmysl. opak je a bude vždy pravdou. zaplatí to zaměstanci. podnikatelům a manažerům je třeba pomáhat !

zeolit 25.4.2009 13:55

Re: Myslím, že autor troch zaspal

Už samotný výrok o "KŇUČENÍ" stojí za velkou pozornost, tak sprostě se ještě žádný politik nevyjádřil.

Také jsem se "kňučení" podivil. Co ale říct na jeho další prohlášení o tiché podpoře komunistů /!/ a v případě opětného patu slova o Velké koalici? Zlatej Zeman, Gross, Špidla. Možná, jestli se dočkáme Ratha v Paroubkově funkci, vezmu na milost nakonec toho Paroubka. To jsou vyhlídky... Lidi, probuďte se, ještě je pořád čas!

Chacha 25.4.2009 14:14

Re: Myslím, že autor troch zaspal

   Správně, ODS kňučí, ale, přátelé, kdopak nám to tady chrochtá? Tři čuníci jdou, pěkně za sebou - Paroblb, Hašek, Týc a ještě k tomu neidentifikovatelný DrRát.;-D;-D;-D

Pavell 26.4.2009 7:10

KŇUČENÍ

Kňučení byste se nedivili, kdybyste častěji zavítali na diskuzní fóra na iDnes. Tam se u politických témat už dlouho objevuje pod nickem madqwert velmi odporný člověk jménem Macura, součást marketingové mašinérie ČSSD. Ten toto slůvko (kňučení) používá v souvislosti s" modrobolševiky" už velmi dlouho a naučil jej nejenom partu lumpenproletariátu, ale zřejmě i svého Vůdce.

Perun 26.4.2009 7:33

Re: Myslím, že autor troch zaspal

Stálo by za to Jyrkovi připomenout,jak dlouho KŇUČEL on a jeho podržtašky nad prohranými volbami a donekonečna brečeli Kubice-Kubice,neschopni pochopit fakt,že dobro po socansku prostě všichni nechtějí.

Starý J. 25.4.2009 12:55

Na krizi nesmí doplácet ti

kteří ji nezavinili. Někdo ji ale zaplatit bude muset. Zřejmě Paroubek ví, kdo ji musí zaplatit a tedy kdo ji zavinil!

A to by mě strašně zajímalo, koho u nás určí jako viníka krize. Zavinili ji bohatí? A jak konkretně ji zavinili? Tím, že jsou bohatí? Strašně by mě zajímalo, jak zdůvodní, že krizi u nás zavinili ti bohatí a tudíž ji musí zaplatit.

Jak zde přede mnou již kdosi správně napsal, může zdanit bohaté jak chce, třeba 90% daní. Těch bohatých zase není tolik, aby jejich zdaněním zaplatil vše, co nasliboval a slibuje těm "co krizi nezavinili". Komunisté po roce 48 měli daleko větší prostor pro zlikvidování bohatství bohatých, sebrali jim nejen platy, ale i naprosto všechny majetky. A přesto to nestačilo a museli v padesátém třetím sebrat i všechny úspory chudých v měnové reformě. Na to zde mnoho těch, co se třesou na "bohatství bohatých" nějak zapomíná. Na to, že stejně došlo na všechny.

emersonskej 26.4.2009 1:25

Re: Na krizi nesmí doplácet ti

Nechápu, že se tu ještě někdo pozastavuje nad nesmyslností Puchejřových prohlášení. Ten člověk prostě říká to, co jeho jednodušší voliči chtějí slyšet. On moc dobře ví, že jsou to většinou jenom populistické kecy, ale proč by je netroubil do světa, když na ně rudá tupá lůza slyší...:-/

Honza 25.4.2009 11:21

O co ti jde?

Co chce pisatel propagovat, mafie v policii, soudech,milionové měsíční platy menežerů ve státem vlastněných podnicích, vysoké platy úředníků kteří nenesou odpovědnost, důsledky za svá rozhodování- krizi zaplatí Ti nejchudší, Ti co ji nezavinili.Bojí sepisatel toho, že lidé již pochopili o co vlastně v sametové revoluci šlo, tj.  uchponí moci a vytvoření privilegované vrstvy, která si přizpůsobí zákony tak, aby sloužily k jejich osobnímu prospěchu na úkor zbytku občanů.

Malý Aston 25.4.2009 11:32

Re: O co ti jde?

Je otázka,kdo je chudý a podle čeho se to má porovnávat. My jsme 41 let zkoušeli systém kdy všichni byli chudí a nikdo nikoho nevykořisťoval a také to nefungovalo. I ti bývalí ředitelé měli výplaty jen trošku lepší než normální kvalifikovaný dělňas a také to neřídili nějak geniálně i když měli VUML. Tak co soudruhu navrhuješ? Jaký systém ? Aby zase všichni měli kulové?:-P

Herakleitos 25.4.2009 12:55

Re: O co ti jde?

Zase lžeš!Např. slevači, horníci, měli větší platy jak ředitelé (za totality)!

H.K. 25.4.2009 13:16

Re: To bylo doře nebo špatně?

Hrad 25.4.2009 17:04

Re: To bylo doře nebo špatně?

V každém případě to bylo rozumnější, než když dnes mají 1000 násobek platu horníka. Neobtěžuj se vysvětlovat, že jsem "korunovaný". Jsme na různých "lodích". O těchto pravdách se nediskutuje, za tyto pravdy se bojuje. A jsou skuteční mrtví. Již 19 let nikdo nemůže tvrdit, že mu strana a vláda brání poznání. Libri prohibiti zmizely. Studovat a přemýšlet.  Marc Ferro, Dějiny kolonizací;Moisés Naím, Černá kniha globalizace; David Landes, Bohatství a bída národů; David Korten, Když korporace vládnou světu;  .....  a desítky dalších čekají na tvé lačné srdce. Nebo ne? To nic. I z hovězího krku se dá udělat dobrý guláš.

H.K. 25.4.2009 20:55

Re: To bylo doře nebo špatně?

..případě to bylo rozumnější, než když dnes mají 1000 násobek platu horníka..

Já nebudu obhajovat vysoké příjmy vedoucích pracovníků úřadů a státních podniků. Nejsem schopen posoudit jakou mzdu si za odvedenou práci zaslouží. Sám jsem pracoval celý život za poměrně nízkou mzdu a zatím jsem nepochopil jaký pracovní výkon musí  lidé odvádět, když vydělají za 4 hodiny tolik co já za měsíc.

Myslím si, že tak jak nebylo přiměřené finanční hodnocení práce v různých profesích  v období budování socialismu, tak tomu není ani dnes. Došlo k posunu ve vnímání hodnocení jednotlivých profesí. .Zemědělec je hodnocen finančně i společenským postavením na jednom z nejnižších stupňů. Zatím co manekýnky, sportovci, advokáti, umělci a p. jsou vnímáni společností jako tzv. cerebrity.

Neobtěžuj se vysvětlovat, že jsem "korunovaný". Takové výrazy nepoužívám. Každý má právo na svůj názor a jeho slušnou obhajobu

PetrH 25.4.2009 21:03

Re: To bylo doře nebo špatně?

Otázka pro třetí ročník základní školy: Kolik bere horník, pokud má ředitel milion měsíčně? Otázka pro premianta: Kolik bere ředitel, pokud horník pracuje za minimální mzdu (nápověda - minimální mzda činí 8000 Kč měsíčně).

Jinak jsem potěšen, že oceňujete svobodu, ve které žijete a která vám umožňuje aktivně bojovat proti těm, kdo vám tu svobodu zaručují - na rozdíl od komunismu, kdy jste mohl pouze chodit s mávátkem do průvodu. Nebo že byste jen blbě kecal, jako obvykle?

Hrad 26.4.2009 17:23

Re: To bylo doře nebo špatně?

Poslouchejte hovězí, o svobodu jsem přišel, stejně jako vy, když mi milovaná maminka bez diskuse přikázala sednout na nočník. Nočník=civlizace. A tak jsem přišel o svobodu .rát, kam mě prdel ponese. Nebo vás se to vlajkonoši svobody netýká? Možná v tom je váš "půvab". Hmmm... občas do něčeho šlápnu.

jirka.s. 26.4.2009 22:27

Re: To bylo doře nebo špatně?

Správně, hov/nožroute, ty jako vždy vidíš "půvab" pouze v ho/vnech!!! Užij si, koprofágu:  http://www.reflex.cz/images/jxd/hovno.jpg (Y)

Marat 25.4.2009 14:08

Re: O co ti jde?

Heráku, byl jste někdy v bytě soudruhu ředitelu? Nebo okresních či krajských tajemníku? Ukazovali vám snad výplatní pásku? Nikoliv, ani výplatní pásky neměli a jejích platy byly tajné, soudruhu Héráku. Nebo jste ráčil být horníkem či slévačem ?

Zdeněk Mlynář píše (Mráz přichází s Kremlu), že za pár měsícu co dělal tajemníka ÚV-KSČ si našetřil tolik, že z těch úspor žil až do doby kdy opustil Čsl. (Asi dva roky) Píše jak všude kam přijel do továren a všech podniku, vždy dostával velkolepé dary.

PetrH 25.4.2009 21:06

Re: O co ti jde?

Herák ráčil býti pionýrem. Takže z té doby má informace tak akorát o Čuku a Gekovi. Ledaže tím soudruhem ředitelem byl jeho soudruh otec.

Marat 25.4.2009 14:13

Re: O co ti jde?

Heráku, ještě malou otázku. Kdepak ti dnešní buržouti vzali miliony na ty své továrny a podniky? Kdopak to mohl privatizovat? Vždyť ti nový továrnicí, milionáři a dokonce už i miliardáří, to jsou přece někdejší soudruzi z nomenklatůr, tehdejší chudáci, podle vás. Chudší jak ti horníci a slevači.

x2u 25.4.2009 17:18

Re: O co ti jde?

O to právě jde. Z největších soudruhů jsou ti největší kapitalisti. Dodávám, že i nejtvrdší (k těm dole).

Neoliberalismus je jejich koránem - alespoň do doby, než jejich banka potřebuje (díky jejich geniálnímu managementu) státní dotace. Pak si na lůzu vzpomenou. Teda, na jejich peníze.

Marat 25.4.2009 14:02

Re: O co ti jde?

Malý Astone, ani za socialismu nebyli všichni chudí. V ČSSR bylo také spousta bohatých jen se svým bohatstvím nemohli chlubit což je nesmírně bolelo, zvláště jejích soudružky manželky. Souduzi z nomenklatůr rozhodně chudí nebyli. Nebyl chudý ani Paroubek, tehdy "bratr" ale tajně soudruh. Ředitelé továren a soudruzi už od okresních tajemníku KSČ žili životem někdejší buržoasie. Ovšem bez rizika někdejších ředitelu a ti nekdejší buržoustí neměli služební auta s placeným řidičem, pánským kočím jak se jím říkalo A ti soudruzi měli i služky, což se tajilo a tají..

x2u 25.4.2009 17:22

Re: O co ti jde?

Jo, ale když někdo z nich žral a mlaskal moc nahlas, tak si s ním poradili sami. Dneska je jim to jedno - tomu stádu dole zase něco slíbíme a zas bude čtyři roky klid na pakování se. Napříč pol. spektrem.

Veronika 26.4.2009 10:07

Re: O co ti jde?

R^R^R^

Georgg 25.4.2009 11:33

Myslím,

že lidé toto již pochopili, kdo je kde....vždyť: 1.nový letní předseda vlády - bývalý (?) komunista, s.Kohout + s.Fulle dtto, 2. zájemce o ČSA s.Šimáně..., 3. recyklovaný s.Dlouhý se tam opět dere (NERV),.... etc. etc. Normální občané + drobní a střední podnikatelé jsou tu od toho držet hubu a krok, platit daně, když se jim neplatí..., no, bylo by toho mnoho...

kmotrdrobek 25.4.2009 12:40

Re: O co ti jde?

Na wikipedii existuje abecední seznam korupčních a politických afér u nás. postupuji tedy podle názvů afér a vyhledávám k nim fakta a názory. Občas při tom narazím na nějakou aféru, která v seznamu není. Aféry označuji barvami stran, kterým jsou přisuzovány, bez ohledu jedná-li se o Bursíkovy domy, Používání služebního vozu synem posl. Němcové, nebo Financování Mštinova bordelu. A´t dělám co dělám, na ČSSD nikdo nemá. Samotný Kavan měl víc afér, než všechny ostatní strany dohromady. Mrkni na to a pak uvažuj, koho volit.>-!!!!

Georgg 25.4.2009 13:23

Pěkný odkaz,

zejm. ten ucelený Bártek....