4.7.2024 | Svátek má Prokop


Diskuse k článku

POLITIKA: Posun k Rusku

S odstupem jsou problémy zřetelnější, říkávala mi babička, když jsem se jako dítě nad něčím rozčiloval. Vzpomněl jsem si na ni v těchto dnech, kdy jsem se po týdnu vrátil ze zahraničí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Pavlik 8.7.2013 2:21

Re: pane Semivane

Ja jsem neresil ,jestli to bylo na skodu. Ja jen nazyvam veci pravym jmenem. Rozhodne nejsem a nikdy jsem nebyl obdivovatel Ruska a nyni v me nove zemi ani obdivovatel USA. 

M. Semivan 7.7.2013 23:25

Re: pane Semivane

Akorát ještě kdyby Arménie , nebo Gruzie byly členy NATO. A i kdyby byl proti Rusku tak to vůbec není na škodu.Rusko od dob Petra Velkého do 90 let zvětšovalo svoje území a koloniální vliv o 248 km2.

J. Barto 7.7.2013 22:47

Re: ...

Podstatu zákona je nutno odečíst od druhé množiny příslušné vyhlášky. To ovšem je nutné korigovat koeficientem chápavosti, který je stanoven jednoznačně, už ze zákona o koeficientech.

M. Pechr 7.7.2013 22:42

...

...ano...to je část pravdy... ...ta druhá je, že zákon je pro ty, jež podstatu nechápou a nejsou schopni jednat rozumně a moudře... ...nicméně není v silách žádného zákona podstatu, moudrost a rozumnost zprostředkovat...

M. Prokop 7.7.2013 22:24

Re: ...duch nebo démon...

Ne zákony, ty jakž takž ujdou. Uživatelé.

M. Prokop 7.7.2013 22:23

Re: Přesně tak!

Kráva ano, modrá ne.

M. Prokop 7.7.2013 22:21

Re: Proč posun do ruska,

Mně by se moudrý pantáta možná líbil, ale žádného nevidím. Jen ožralého blba.

M. Prokop 7.7.2013 22:21

Re: Posun k US šmejdům je

Je, s tou výhradou, že jsou to šmejdi nejméně šmejdovatí.

J. Sládeček 7.7.2013 20:35

Posun k US šmejdům je

OK?

V. Bok 7.7.2013 19:38

Proč posun do ruska,

to nechápu. Ale proč ne posun třeba do Francie či USA, tam jsou v tom systému mnohem dál.

Já pořád tvrdím: Zeman si na rozdíl od ostatních politiků ústavu opravdu přečetl a na rozdíl od tzv. ústavních právníků pochopil, co v ní vlastně je. Ti se pak zmůžou jen o slabomyslné žvatlání o zvycích ..co je to ústavní zvyk? To je nějakej zákon? Někde je to napsáno?

Mimochodem, mě jako člověku nakaženého trochu monarchismem se moudrý pantáta líbí.

V. Bok 7.7.2013 19:33

Re: pane Semivane

Podle vládní propagandy balo ovšem vše jinak.

K. Pavlik 7.7.2013 18:29

Re: pane Semivane

To snad vedel kazdy soudny clovek ze radary v Brdech byly proti Rusku. Jinak je USA mohlo dat do Armenie nebo Gruzie.

P. Čech 7.7.2013 17:28

Re: ...duch nebo démon...

Za to ovšem nemůže ani litera zákona, ani zvyklosti, ani duch zákona. To je důsledkem pouze toho, že zákony jsou špatné. Stejné jako jejich autoři či schvalovatelé - politici - diletanti. a navíc, jak říkali již staří latiníci : Corruptisima republica plurimae leges.

J. Sládeček 7.7.2013 14:53

Re: Kdo vlastně radí prezidentovi

Zeman je Slovan, proč by měl jít proti Slovanům?

F. Kusák 7.7.2013 14:09

Nehraji si na politologa,

ale jsem přesvědčen, že všechny zvyklosti padly se schválením přímé volby prezidenta. Nechci tyto úvahy dávat do souvislosti s konkrétním prezidentem.

Je nutno si položit otázku, zda-li mandát přímo voleného prezidenta k vybrání a ke jmenování  premiéra není koneckonců silnější než vítěze parlamentních voleb (stejně nemůže prezidentem jmenovaný premiér bez součinnosti s parlamentem účinně vládnout). Je naprosto legitmní se ptát, není-li lepší poloprezidentský systém než politikaření partají. Je snad Francie méně demokratická než parlamentní Itálie. My svou formu demokracie teprve hledáme a jak se zdá, s tou, co vznikla po roce "89" moc velká spokojenost není. Tedy, ať se to komu líbí, či nelíbí, je hlavně  málo efektivní a k zájmům voličů značně indiferentní.

M. Šejna 7.7.2013 13:50

pane Semivane

myslíte ten americký radar, co měl být namířen proti zločinenckým režimům v Íránu a KLDR? No tak to bych také protestoval. Nikoli ale proti radaru, jako takovému, ale proti jeho umístění. Narozdíl od podporovatelů umístění tohoto radaru v ČR vím, jak vypadá zeměkoule. Takže tuším, že umístit radar proti Íránu a KLDR v Česku je logistická blbost. Leda, že by ten radar měl být namířen proti Rusku. Pak by Brdy byly ideálním místem. Ale to měli soudruzi, co podporovali umístění v Brdech, říci narovinu, že radar má monitorovat Rusko.

M. Semivan 7.7.2013 13:10

Re: Kdo asi všechno radí presidentovi.

souhlas

M. Semivan 7.7.2013 12:37

Kdo vlastně radí prezidentovi

Zeman není takový hráč jak z něho dělá hodně lidi. Kdyby byl, tak v prvních volbách nedopadl tak jak dopad. Vždyť je to rusofil každým coulem. Vzpomeňte si na cirkus kolem amerického radaru a odpor proti jeho umístění. Kampaň proti jeho umístění sponzorovala stejná firma jako Zemana za zvolení prezidentem.A proč asi Rusku tak vadilo umístění těch 200 amerických vojáků?

L. Pelikán 7.7.2013 11:06

Re: Napsal jsem, že Miloš Zeman vyvolal konflikt, ve kterém předem nemá jistotu, že zvítězí.

Se vším souhlasím=páni novináři chtějí do všeho kecat,mnohdy jim chybí základní znalosti a slušnost,zodpovědnost však žádná,nárok na pravdu si však dělají větší než Písmo svaté

J. Sládeček 7.7.2013 10:42

Re: Napsal jsem, že Miloš Zeman vyvolal konflikt, ve kterém předem nemá jistotu, že zvítězí.

Bóže, ty jsi pizducha.

J. Sládeček 7.7.2013 10:41

Re: Přesně tak!

Bóže ty jsi ale kráva, taková modrá, že?

M. Pechr 7.7.2013 8:49

...duch nebo démon...

...pro lidi, kteří jsou tohoto schopni není žádný text dost podrobný a přesný... ...to je přesně to, co je míněno slovy "litera zabíjí, duch oživuje"... ...zákony a vyhlášky přibývají a stejnou měrou jejich přestoupení... ...dnes je možné pomocí zákona, soudců a sociálních pracovnic "v zájmu dítěte" z rozvedené rodiny, druhého rodiče (u nás obyčejně otce) pronásledovat a drtit tak, že to nakonec odnese zase dítě...

...vždy je dobré tázat se po motivu...u sebe i ostatních...

P. Čech 7.7.2013 8:12

Re: Přesně tak!

A ještě o těch "demokratických " státech.  Opravdu demokratickým státem, dokonce s dlouhou tradicí demokracie není na světě stát žádný. Je několik států, které se skutečné demokracii blíží více (Švýcarsko, Lichtenštejnsko),  méně ( Irsko, Island) a nebo vůbec (všechny ostatní). Jmenované státy v závorkách nejsou vyčerpávajícím výčtem, jsou uvedeny pouze jako příklad.

P. Čech 7.7.2013 8:07

Re: Přesně tak!

Každý dělá jen to, co je mu dovoleno. A právě to je o té ústavě.

J. Tachovský 7.7.2013 0:13

Re: Přesně tak!

Jo a co je ten duch se poradne nevi a kazdy si to muze vykladat jak chce. Treba tak, ze rozpusteni Parlamentu znamena  rozpusteni poslancu v kyseline.

M. Pechr 6.7.2013 23:22

Re: Přesně tak!

...souhlas...

...litera zabíjí...duch oživuje...

K. Pavlik 6.7.2013 20:48

Re: Kdo asi všechno radí presidentovi.

Ty jine moznosti by nekdo, po vystoupeni z EU, musel Cesku navrhnout a na to ti lide a strany v Cesku zapominaji. Museli by o tom jednat s predstaviteli byrokratickeho socialismu EU - do toho nelze nez poprat mnoho uspechu.

M. Prokop 6.7.2013 20:30

Re: Kdo asi všechno radí presidentovi.

Někteří lidé a strany v Česku jsou proti byrokratickému socialismu EU.

Vždy je víc možností než jedna, notabene tak idiotská.

M. Prokop 6.7.2013 20:28

Re: Napsal jsem, že Miloš Zeman vyvolal konflikt, ve kterém předem nemá jistotu, že zvítězí.

Každý blbne jinak, výsledek takřka totožný, ať už Zeman nebo Schwarzenberg.

M. Prokop 6.7.2013 20:26

Re: Přesně tak!

Naopak. V demokratických státech, s dlouhou tradicí demokracie se na ty "duchy"  velmi dbá. Psaná Ústava je jen jako pojistka (v GB není vůbec).

Zeman neprovedl nic trestného. Provedl ale politickou sviňárnu a slušný člověk by si o něj ani kolo opřít neměl.

Politické strany máte nerad, ale stojí to za žvanění nesmyslů o kalných vodách? Nevyužívají je ani více (ani méně), než jiné instituce.