15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

POLITIKA: Pospíšil skončil

A to dokonce bezprecedentně, mohli bychom dodat společně s ministrem Kalouskem, který to ovšem řekl v opačné souvislosti s vyšetřováním nákupu letadel Casa, jež armáda odmítala a nakonec ke koupi byla zřejmě donucena, a to asi za přemrštěnou cenu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Václav 29.6.2012 10:19

Marek Benda

 Jestli Nečas jmenuje Marka Bendu po JUDr. Pospíšilovi, tak je to veřejný výsměch tomuto národu. Tento "přemoudřelý" človíček, který nikdy nic nedělal, dostal se díky minulosti svého papínka do vysoké politiky, aniž sám na tom měl sebemenší vlastní zásluhu, "politik", jehož aférku s plzeňskou Právnickou fakultou by nepřežil žádný politik na západ od této země, človíček, jehož jediné umění je včas se rektoskopicky přitulit k tomu, jež má momentálně moc, tak tím pan premier dává zcela nepokrytě najevo, jak to myslí s korupcí a s osudem tohoto národa. jenomže velkou vinu neseme my, voliči, tedy ti, kteří volili to, co nám dnes "vládne". Nezbývá, než vyčistit tento Augiášův chlév a vyměnit osazenstvo.

J. Matuška 28.6.2012 14:47

Když slyším, co Hvížďala říká, premiér asi ví, co dělá.

Odvolání ministra Pospíšila ohrožuje demokratické mechanismy státu

I. Malypetr 28.6.2012 15:07

Re: Když slyším, co Hvížďala říká, premiér asi ví, co dělá.

Jestli byl ten Pospíšilojc chlapec zárukou demokratického mechanismu státu,tak potěš nás bůh.To byl takovej hodnej tichej chlapec,nekonfliktní,médii a národem milovaný elév práva.Proto tam vydržel 6 let.Nic moc práce,žádné problémy.To nebude Bradáčovou,jak tady unisono zní.Tu si soudci ohlídají(národ promine)ten chlapec udělal jinou chybu a za tu zaplatil.Čas trhne oponou a my se to jistě dozvíme.

M. Stuchlik 29.6.2012 0:03

Re: Když slyším, co Hvížďala říká, premiér asi ví, co dělá.

Nenabonzoval Bradáčovou dřív než došlo na Ratha, který ze vzteku začal mluvit?

J. Urban 28.6.2012 10:03

To, že Nečas je generál bez vojska, kterého

drží (pod krkem) jen banda kmotrů, jsem tu psal už asi před třemi měsíci.

J. Boleslav 28.6.2012 11:45

Re: To, že Nečas je generál bez vojska, kterého

Kdo drží pod krkem Vás, že sem pořád píšete takové pitomosti?

J. Bořický 28.6.2012 15:00

Re: To, že Nečas je generál bez vojska, kterého

Víte,je to jeho názor,pro který nemá důkaz.Ale ani Vy nemáte důkaz,že to není pravda.Takže,kdo píše pitomosti ?

J. Boleslav 28.6.2012 15:27

Re: To, že Nečas je generál bez vojska, kterého

Ten, kdo s nějakým nepodloženým obviněním přišel, tj. p. Urban. Dokázat, že něco není pravda, je totiž většinou daleko těžší, často dokonce nemožné. Jak byste například prokazoval, že jste se vůči nějaké ženě nedopustil verbálního sexuálního harashmentu? Proto se třeba u soudu nedokazuje nevina, ale vina obžalovaného.

Shrnuto a podtrženo, pitomosti v tomto případě píšete Vy a p. Urban .

J. Bořický 28.6.2012 17:01

Re: To, že Nečas je generál bez vojska, kterého

Pane Boleslav, s tím co píšete ,nepolemizuji.Ale kritizuji pouze to,že oba nemáte důkazy,a že zde  jde  pouze o to,čemu věříte.To,co řekl Nečas jako zdůvodnění odvolání Pospíšila,bylo dětinské.A to je podhoubí pro  různé dohady. A tak nelze vyloučit jednoznačně,že p.Urban nemá pravdu.Vy věříte něčemu jinému,máte na to právo,a ten,kdo nesdílí Váš názor ,nepíše pitomosti.

J. Boleslav 28.6.2012 20:35

Re: To, že Nečas je generál bez vojska, kterého

Rozdíl je v tom, že s osočováním premiéra bez důkazů začal p. Urban. Pokud pro nějaké denunciační tvrzení nemám důkazy, neměl bych toto tvrzení zveřejňovat. Mj. je přece taková věc žalovatelná. 

M. Stuchlik 29.6.2012 0:04

Re: To, že Nečas je generál bez vojska, kterého

Bez důkazů? Vám to co se děje nestačí?

J. Schwarz 28.6.2012 8:41

Jen to "financování politických stran"

nějak nechápu. Volby jsou jednou za 4 roky a politické strany /všechny dohromady/ nevykazují větší náklady než miliardu. I kdyby byly ve skutečnosti o řád vyšší, stále jde minimálně o 40x  nižší částku než je ta, co se v uvedeném období údajně rozkrade.

J. Boleslav 28.6.2012 11:45

Re: Jen to "financování politických stran"

Něco je taky třeba uložit pod podlahy.

D. Procházka 28.6.2012 8:14

Ale no tak...

Ne že bych věřil Nečasovi, ale proč by měl odvolání svého ministra konzultovat s koaličními partnery? Tím spíše, proč by kvůli tomu měla TOP vystupovat z koalice? A jinak je TOP ráda, že se trochu překrývá jejich snaha o nevydání Parkanové, takže budou ještě trochu rozfoukávat ohýnek.

J. Bořický 28.6.2012 8:23

Re: Ale no tak...

No ,když se o odvolání dozví jeho náměstkyně Peake sms,tak to nevypovídá o nějaké slušnosti.

I. Malypetr 28.6.2012 8:28

Re: Ale no tak...

Tady nejste u královského dvora ale v džungli demokracie po česku.

J. Boleslav 28.6.2012 11:40

Re: Ale no tak...

Přesně tak, mám podobný názor. I když tento Nečasův krok nepovažuji za politicky příliš šťastný.

I. Malypetr 28.6.2012 14:50

Re: Ale no tak...

No,zatím mu to vychází.Von vypadá jako když neumí do pěti počítat,ale takových úderů rozdal více coby premiér.Pouze média mlčela.

P. Maleček 28.6.2012 7:04

Nečasi - do toho

Nemá cenu opakovat pro všechny, s aspoň trochou obecného přehledu, dlouho známou pravdu o ovládání této vlády, Nečase nevyjímaje politicko-finančními mafiemi. Tento fakt včera jen dostal další úřední razítko.

Teď bude zajímavé sledovat co se vyklube z konkrétních lidí. Obzvlášť nechutné je chování tzv. protikorupční K. Peake, která v zájmu udržení funkce a své pidistrany ve vládě kličkuje jak vyděšený zajíc.Naopak čím dál víc tuhne admirál "Švarcmberk", který už zvládá jediný pohyb a to ohýbat se podle toho, kam fouká jemu údajně podřízený Kalousek.

No nečeká nás pěkná podívaná. Nejen na sebezesměšňujícíse bojovníky proti korupci, ale i na radostí zářící Kalousky,Kuby,Bendly, Vondry a jim podobné.

Ono je vlastně nutné Nečasovi poděkovat. Odhaluje nám skutečné vnitřky našich čelních politiků. A pak ještě ta teorie, že mazaný Nečas pracuje tímto neobvyklým způsoben na likvidaci právě těch politicko-finančních mafií, které ho údajně ovládají.

J. Urban 28.6.2012 10:02

Re: Nečasi - do toho

Mazaný Nečas? To byste mě rozesmál :-)))

J. Boleslav 28.6.2012 11:44

Re: Nečasi - do toho

Proč myslíte? Nečas většinou svoje kroky promýšlí na několik tahů dopředu, jako málokdo z vrcholných politiků (s výjimkou Kalouska). Tento se mu ale dle mého názoru moc nepovedl.

E. Vašátko 28.6.2012 6:40

"v Libereckém kraji staví STaN vlastní kandidátku,

v Hradeckém přecházejí funkcionáři TOP 09 ke STaN...."

Hele, to není zase tak špatný nápad, kdyby si Starostové udělali vlastní stranu, tak by se asi přece jenom dal někdo volit, pan Gazdík vypadá a mluví docela chytře. Kdyby se k nim přidal i pan kníže, patrně by to hodně pomohlo a eliminovalo by to Kalouska. Jinak to ovšem dopadne s pravicovějšími stranami dost špatně, takže se patrně dočkáme dne, kdy "Vstanou noví bojovníci".

J. Urban 28.6.2012 10:17

Re: "v Libereckém kraji staví STaN vlastní kandidátku,

Pár slušných lidí v komunální politice přece jen je. Určitě aspoň tolik, aby v každém kraji mohli podstavit samostatnou kandidátku.

P. Pavlovský 28.6.2012 0:34

Hru s ohněm provozuje kde, kdo!

P. Nečas se projevil jako napsosto neschopný personalista, k důslednému odvolání všech členů vlády za ODS mu už zbývá jenom odvolání A. Vondry a sama sebe. ODS je dnes nejspornější a nejrozpornější z vládních stran,evidentně spěje k rozkolu, buď ještě před volbami nebo hned po nich.

A. Vondrovi už dlouho hoří koudel, musí kušovat a hasit.

M. Kalousek dtto, ale místo toho sebevražedně huláká o policejní zvůli, čímž se definivně historicky znemožňuje.

Laxní kníže není s chopen zpacifikovat Kalouska, jeho předvolebně koaliční partneři už nasazují zpátečku, Gazdík by nejraději Vlastičku vydal; v Libereckém kraji staví STaN vlastní kandidátku, v Hradeckém přecházejí funkcionáři TOP 09 ke STaN.

Pokud se chce K.Peake opravdu prezentovat jako slušný a zásadový politik, měla by se ministra Pospíšila zastat stejně, jako to učinil K. Schwarzenberg.

E. Vašátko 28.6.2012 6:36

Re: Hru s ohněm provozuje kde, kdo!

Hele, to není zase tak špatný nápad, kdyby si Starostové udělali vlastní stranu, tak by se asi přece jenom dal někdo volit, pan Gazdík vypadá a mluví docela chytře. Kdyby se k nim přidal i pan kníže, patrně by to hodně pomohlo a eliminovalo by to Kalouska. Jinak to ovšem dopadne s pravicovějšími stranami dost špatně, takže se patrně dočkáme dne, kdy "Vstanou noví bojovníci".

E. Vašátko 28.6.2012 6:41

Re: Hru s ohněm provozuje kde, kdo!

omlouvám se, nějak se mi to dlouho nechtělo zobrazit a teď je to tam dvakrát. Sorry.

A. Bocek 28.6.2012 7:34

Re: Hru s ohněm provozuje kde, kdo!

STaN  mají rádi Kalouska jako osinu v ..... , Změna RUD byla jedinou koaliční podmínkou. Starostové ve své většině již dokázali , že na komunální úrovni "demokracii " umí. Možná příští volby bude koalice obrácená STaN s podporou TOP09 a pokud se TOPka nezbaví "Technologů moci" nebudou ji v budoucnu starosatové potřebovat.