29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Pospíšil dostal padáka. No a co?

Nemyslím si, že by Jiří Pospíšil byl špatným ministrem, ale já nesedím na vládě a nevím, co se tam při zasedáních a jednáních odehrává. Ať se nám to líbí nebo ne, je právem premiéra jmenovat do svého vládního týmu takové lidi, které tam chce mít, popřípadě odvolat kteréhokoli člena vlády.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kusý 3.7.2012 20:26

Nečas se zachoval jako naprostý hlupák.

I kdyby nakrásně pan Pospíšil jako ministr stál za pendrek, tím, jak rychle a v jaké konstelaci jej Nečas odvolal, udělal z něj oběť.Tím sympatie veřejnosti obrátil k panu Pospíšilovi a sobě prokázal medvědí službu.Zároveň dal najevo, že nemá relevantní důvod k tomuto kroku, poněvadž jinak by ho jako vysvětlení použil.Prokázal tím něco, co poltika diskvalifikuje víc než zlý úmysl, totiž hloupost.Na předsedu vlády věru slabá kvalifikace.

J. Blažek 3.7.2012 15:35

Polanecký pořád stejně

Překrucování, polopravdy a lži a patolízalství k momentálnímu předsedovi ODS - tedy pořád stejně!

I. Skolin 3.7.2012 8:51

Pospíšil

Může sloužit jako příklad,jak se mediálně zdatný politik může na žebříčku oblíbenosti vyšplhat až do horního patra, aniž by se o to nějak zasloužil (viz např. novelu zákona o exekutorech - pouhé kosmetické úpravvy).

V. Němec 3.7.2012 7:32

Dobrý ministr

Jiří Pospíšil byl ním oblíbencem a jeho odvolání mne v prvé chvíli překvapilo . Ale chování pana Pospíšila po jeho odvolání mne zklamalo a jeho odvolání již chápu

J. Bořický 3.7.2012 8:54

Re: Dobrý ministr

Já si naopak myslím,že se chová korektně.

J. Boleslav 3.7.2012 12:45

Re: Dobrý ministr

Taky si myslím.

V. Hajková 3.7.2012 13:49

Re: Dobrý ministr

Já  také.   Nakonec,  kdo  nic  nedělá  -  nic   nezkazí!

P. Pavlovský 3.7.2012 2:28

Z čeho, z koho má Nečas strach?

Je zjevné, že  ze strana P. Nečase jde o politickou sebevraždu v přímém přenosu, zdůvodnění  odvolání Pospíšila mu nevěří až na pár členů ODS (zdaleka ne všechny významné) nikdo. Za žádost o navýšení peněz pro spravovaný resirt se nedvolávají ministři a už vůbec ne z minuty na minutu.

 Po prohraných podzimních volbách bude Nečas sám odvolán - nejdřív z čela ODS. Už teď jde o politickou mrtvolu, do konce července se začne rozkládat.

J. Boleslav 3.7.2012 12:47

Re: Z čeho, z koho má Nečas strach?

Co Vám Nečas tak hrozného provedl, že ho předčasně pohřbíváte? Kdybyste si nejdřív přečetl dnešní noviny, než začnete něco psát, možná byste pochopil, že pravý opak je pravdou. Tímto tahem si naopak svou pozici před volebním sjezdem posiluje.

J. Bořický 3.7.2012 15:12

Re: Z čeho, z koho má Nečas strach?

Ano ,posiluje si pozici,ale podle mne pouze uvnitř strany. Jinak si myslím,že poškozuje ODS jako takovou.Jsem zvědavý na volby za dva roky.Co si myslet o premierovi,který si vybral své politiky,ale pak jich odvolal devět ze čtrnácti.Vím,někteří tam jsou za koaliční strany,ale nic nemění na skutečnosti,že s nimi souhlasil.

J. Boleslav 3.7.2012 19:20

Re: Z čeho, z koho má Nečas strach?

Koaliční ministry si moc nevybíral. Z ODS pokud vím odvolal zatím 3 ministry, z toho 2 nuceně a 1 o své vůli. Kdyby tak u prvních 2 neučinil, byla by pozice ODS ještě horší.

J. Bořický 3.7.2012 20:54

Re: Z čeho, z koho má Nečas strach?

Viz.moji poslední větu.

B. Rybák 5.7.2012 18:47

Re: Z čeho, z koho má Nečas strach?

Přesně tak.

B. Rybák 5.7.2012 19:15

Re: Z čeho, z koho má Nečas strach?

Co by jste si myslel o politikovi, který ve svém týmu ponechá lidi, kteří se pro splnění společného úkolu staly přítěží. Vy by jste opravdu stejně příkře odsoudil statisíce občanů, kteří se např. po řadě společných let rozvedou. Pan Nečas nikomu z nich věrnost nesliboval (loajalitu slibovali oni jemu) a děti s nimi také nemá. Tolik práce jako on nikdo po V. Klausovi pro ODS a tuto zemi neudělal (už jenom pravděpodobná záchrana Šumavy bude vytesána v historii "zlatým písmem", nepřistoupení k fiskálnímu paktu. Bohužel nám chybí masmédia, která by neoblbovala voliče (s tím by ale ani Herkules rychle nic nesvedl).

J. Blažek 3.7.2012 15:36

Re: Z čeho, z koho má Nečas strach?

Nečas neprovedl nic strašného - "jenom" pořád lže.

J. Boleslav 3.7.2012 19:18

Re: Z čeho, z koho má Nečas strach?

V čem lže, můžete uvést příklad?

K. Krejčů 3.7.2012 14:06

Re: Z čeho, z koho má Nečas strach?

Doufám, že máte pravdu. Dost by se mi ulevilo.

B. Rybák 5.7.2012 18:59

Re: Z čeho, z koho má Nečas strach?

Nejspíš jste v životě neslyšel, o "poslední kapce", kterou pohár přeteče. Jestli pan Nečas udělal v této záležitosti, která je plně v jeho kompetenci nějakou chybu, pak to bylo to, že vůbec něco vysvětloval když ví, jak amorální je vlastizrádná EU-hujerská opozice a s ní stejné "mecenáše" mající "náš" tisk.