7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Posloucháme neexistující stát

Izrael má v jednom ohledu ve světě výlučné postavení – mezinárodní společenství v čele s OSN a Evropskou unií mu už desítky let nařizuje, co má dělat a především nedělat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Ráž 31.8.2016 11:41

Re: A co takhle ministerstvo školství úplně zrušit?

Socialistická politická teorie říká, že školství a zdravotnictví ma pod opratěmi stát. Je to sice systémový nesmysl, ale dokud tomu tak bude, musí ministerstvo školství ve shodě s eurosocialistickou doktrínou tvrdit, že Jeruzalém, který byl už 1000 let před naším letopočtem hlavním městem izraelského království, hlavním městem statu Izrael není.

P.S. KSČM a "Palestinské velvyslanectví" jsou artefakty minulého režimu, které zde zůstaly.... bohužel!

P. Vaňura 31.8.2016 11:06

Filištíni byli Árijci a neměli nic společného se semitskými

Araby. Bylo jich ale relativně málo a tak se, když ztratili vojenskou převahu danou vyspělejší technikou, "rozpustili" v okolním obyvatelstvu (resp. ti z nich, kteří přežili).

Název "Palestina" vymysleli Římané, když se po porážce druhého židovského povstání ve své provincii JUDEA chtěli Židům pomstít. I Jeruzalém přejmenovali na Aelia Capitolina.

L. David 31.8.2016 10:32

A co takhle ministerstvo školství úplně zrušit?

A těch několik set darmožroutů, kteří tam "pracují" propustit na ulici !

Zeptejte se kteréhokoliv ředitele jakékoliv školy, zda vůbec ˇministerstvo školství k něčemu potřebuje. Odpověď bude jednoznačná: "Uleví se nám od bezpočtu zbytečných buzeračních nařízení a od povinnosti zpracovávání bezpočtu k ničemu nesloužících výkazů. A ve všem ostatním si umíme poradit sami, i bez MŠMT!"

Takže: Pro rozdělování těch ubohých peněz, které ze státního rozpočtu do školství plynou stačí pouze dva pracovníci: jeden schopný úředník a jedna sekretářka! Nic dalšího školy nepotřebují!

R. Brzák 31.8.2016 10:09

Re: Na to je jedinná odpověď.

Ano - avšak občanská neposlušnost má smysl, když je deklarativní - stát se o ní intenzivně dozví. Tehdy vytváří tlak na změnu.

Co stát udělá, když se vykašlete spolu se mnou na na rozhodnutí státu o změně atlasu? Nic, pochopitelně je mu naše neposlušnost na háku.

Co stát udělá, když svou neposlušnost vyjádříme formou petice nebo třeba demonstrace? Pravděpodobně totéž, jak reaguje na jiné petice a demonstrace - nijak, protože politici jakožto elity se společně s elitami v médiích a kultuře atp. nanejvýše pozastaví nad bandou protimuslimských xenofobů (palestinští Arabové jsou přeci muslimové, tedy bytosti nadané "zvýšenou citlivostí" ve věci svého náboženství - které jim dává možnost tvrdit, že Jeruzalém je město jejich).

Pokud odmítáme násilný převrat - a já revoluce odmítám z logických důvodů - zbývá jediná forma občanské neposlušnosti, která neobsahuje násilí, ale na kterou stát prostě reagovat musí. Je jím občanská neposlušnost podle H.D.Thoreau - neplatit to, co od státu nechci!

Vraťme daním jejich pravý význam - platím jimi to, co chci - ne to, na co nám stát peníze sebere - to jsou berně! Toto je odrazem odpovědnosti svobodného občana!

P. Lenc 31.8.2016 9:52

Re: Ještě to někoho překvapuje?

Jaký pán (paní), takový krám.

P. Lenc 31.8.2016 9:51

Re: Fakt, že USA podporují Izrael

Jo pane Kubíne.Nakonec, takových nácků a komunistů bude, bohužel, v každé společnosti dost.A to je hnůj ještě nebezpečnější než palestinská pakáž.

P. Burda 31.8.2016 9:16

Re: Fakt, že USA podporují Izrael

Pán si asi nevšiml, že Izraelité byli na tomto území doma již před mnoha tisíciletími. A od počátku oněch věků bojují s Filištíny, ač se národy s tímto jménem prý mění.

Izraelité, lidé z Libanonu, Jordánska i Sýrie si vytvořili jakési mezinárodní vztahy. Ne vždy ideální, mírové, ale umožňující koexistenci. Palestincům nejde o dohodu, o samostatný stát. Těm jde (především) o vytváření problémů všem v okolí.

J. Lepka 31.8.2016 8:59

Ještě to někoho překvapuje?

Kompetence, schopnosti a odbornost pracovníků Ministerstva školství ?

K. Křivan 31.8.2016 8:57

Re: To mě štve

:-))))))) To beru !

P. Burda 31.8.2016 8:56

Objektivní výklad palestinsko-izraelského konfliktu

je nemožný. Synové Izraele s Filištíny bojovali už před tisíci let. Dnešní Palestinci (arabsky filistin) jsou prý jiného původu a jde jen o shodu jména - a chování. Lidé z okolních národů (Libanonci a Jordánci mají na věc dost nejednotný názor, a i Izraelci by s Palestinci spolupracovali (tedy s lidmi, ne s politiky).

Objektvině se dá určit, kolik lidí bylo zabito teroristickým útokem, kolik (potencionálních?) útočníků zahynulo při akci izraelské armády a policie, kolik lidí nemá možnost pracovat, protože jsme vyhlásili embargo na zboží vyrobené v izraelských továrnách na neizraelském území ...

Ohledně těch továren: proč není embargo třeba na výrobky německých továren mimo německé území? Třeba Škoda auto?

K. Křivan 31.8.2016 8:55

Na to je jedinná odpověď.

Občanská neposlušnost. Kašlat na rozhodnutí politiků a vlády.

P. Hlosta 31.8.2016 8:51

Je to kvůli Zemanovi ;-))

Já to vnímám jako reakci na Zemanovu přízeň k Izraeli. To je totiž u nás tak, že když Zeman cosi prohlásí, okamžitě se začne jednat proti smyslu toho. A tak nepřekvapuje, že současný vládní ministr udělá k Izraeli něco, s čím rozhodně Zeman nebude souhlasit a bude se očekávat jeho reakce, která opět rozvíří hladinu veřejného mínění a bude moci být pokládán za toho, kdo občany rozděluje. Že občany rozdělil v tomhle případě vládní ministr, jaksi bude uzapomněno.

Ovšem jako za socíku! Tehdy se mapy v atlasech jen hemžily schválnostmi v nepřesnostech. Takže ministr drží tradici.

V. Šiška 31.8.2016 8:29

To mě štve

Chováme se jako pitomci a ne jako spojenci.

Ale mám malý návrh: Přemístěme to výbušné velvyslanectví do Cimmermanovy Lhoty. Že taková obec neexistuje? No a, palestinský stát taky ne. :/

O. Dvořák 31.8.2016 7:37

Chyba

"Místo své horlivosti mělo české ministerstvo školství palestinskému „velvyslanci“ raději vysvětlit, že když jeho představitelé přestanou odmítat jednat s Izraelem o vzniku svého samostatného státu, získají východní Jeruzalém jako své hlavní město spíš než opravováním atlasů cizích zemí." - jací "jeho představitelé"? Velvyslancovi představitelé? Nevím, proč by i takovýto článek nemohl být gramaticky správně...

A. Novák 31.8.2016 7:14

brzy se dočkáme

nové verze atlasů z Bruselu, kde na mapě Evropy už nebudou zakresleny Britské ostrovy...:o)

A. Novák 31.8.2016 7:09

nevšiml jsem si,

že by tahle "prkotina" pronikla do zpráv na ČT24...

zatímco každá bezvýznamná zahraniční návštěva se tam pitvá dopodrobna...

B. Martinák 31.8.2016 7:00

Tak

to soudruzi na ministerstvu trochu přepískli..

M. Jelínek 31.8.2016 5:14

slava Izraeli

Slava Izraeli

T. Kubín 31.8.2016 4:12

petice

Prosím, připojte svůj podpis k petici týkající se této ostudnosti a případně ji šiřte dále:

http://www.petice24.com/za_ponechani_udaje_o_hlavnim_mst_izraele_ve_kolnim_atlase

T. Kubín 31.8.2016 4:11

Re: Fakt, že USA podporují Izrael

Aha. Pán má zřejmě na nočním stolku Protokoly sionských nudrců a Mein Kampf ...

T. Hamet 31.8.2016 1:29

Fakt, že USA podporují Izrael

není nic překvapivého s ohledem na fakt, že vznikl za peníze amerických Židů, kteří ostatně mají v rukou drtivou většinu amerických financí. Nicht Wahr?