4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Poslední zápas „odvážnýho chlapa“ Vondry

"Odvážnej chlap se rve za svůj kraj" je jedním z volebních hesel Vondrovy kampaně v senátním obvodu Litoměřicko, Slánsko, Podřipsko. Budiž, Pražák Vondra snad může i leckoho přesvědčit o tom, že mu leží na srdci blaho Litoměřicka, Slánska a Podřipska, nic proti tomu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Novák 28.8.2012 10:57

chucpe...

pane Roučku, a co říkáte na tohle? Z vaší stranické líhně...

http://blog2.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A120828_285043_blogidnes

P. Kolář 28.8.2012 8:49

Pořád mám dojem,

že děláte pane Rouček všechno pro to,aby na Vás kluci z Čssd nezapomněli, až skončí Vaše trapné učinkování v Bruselu.Děláte,jako by ve Vaší straně nebylo co napravovat.Chce to vzít do ruky koště a zamést si před vlastním prahem.A dávejte přitom pozor,ať se nezašpiníte.Augiášův chlév se velmi těžko uklízí a soudě podle vizáže,asi nebudete žádný Herkules.

I. Skolin 28.8.2012 6:36

Obdivuji p. Roučka

Rve se za nás v evropském parlamentu, a ještě si najde čas na psaní pronikavě duchaplných článků.

B. Rybák 29.8.2012 14:03

Re: Obdivuji p. Roučka

Jenom kdyby se mu do toho pořád nepletla ta "poslední bitva (boj)". Děsí ho asi, že ta jeho poslední EU-bitva se rychle blíží.

P. Pavlovský 28.8.2012 6:21

Na obranu Vondry lze konstatovat

že jako disident opravdu statečný byl a riskoval dost. Tento nimbus oak ale dokázal v barvách ODS dokonale prožrat a prošustrovat (Petruško promiň!), teď už se nevejde do uniformy a málem ani na pobvrazovku - ze statečných chlapů obvykle neteče sádlo!

Poslední šanci vystoupit jako opravdu statečný chlap měl ve chvíli, když před parlamentem stála obviněná Parkanová.Tehdy mohl - jako senátor nahoře, na balkoně pro veřejnost - vstát a říci:

"Kolegyně a kolegové: My všichni, kteří jsme tenkrát v té Topoloánkově vládě v demisi zvedli pro nákup letadel CASA ruce, v tom jedeme. Rukou stejnou a nerozdílnou, ať už pak z toho měl kdo osobně cokoli. Byla mlčící většina /Vlastička, Schwarzenberg, Liška, Bursík, já/ a byla profitující menšina v čele s Topolánkem. Vinni jsme ale všichni!"

Vyzývám své kolrgy z tehdejší porofitující menšiny: Prachy na stůl!"

J. Mrázek 28.8.2012 6:01

Ten "pravej" na kritiku Rouček...

To snad ani není komentovatelné ....

J. Vintr 28.8.2012 0:22

V disentu určitě nebyli jen disidenti

STB by musela být úplně neschopná, kdyby neměla mezi disidenty své lidi. Dokonce se jeví jako logické, že pro lepší a pohodlnější sledování lidí s opozičními názory si přímo mohla založit disidentskou organizaci - myslím tím Chartu 77. Nebylo by to vůbec obtížné, protože lidé v disentu byli navzájem velmi důvěřiví a vzali mezi sebe kdekoho - i vyhozené komunisty z osmašedesátého. A ne nadarmo se s nadsázkou říká, že bývalý komunista je jako bývalý černoch. To samozřejmě neznamená, že estébáci nemohli zverbovat i nekomunisty. Prostředků na to měli dost a dost. A je samozřejmé, že kvůli krytí museli tito lidé být také, pokud možno okatě, "pronásledováni" (a možná i vězněni).

Vzhledem k tomu, že část archivů STB zmizela do neznáma (a takovéto záznamy se určitě uklízely přednostně), nemůžeme dnes vědět, kdo byl před listopadem 89. statečný odpůrce režimu a kdo to dělal ve službách STB. Jedna indicie ale přece jen asi použít lze - slušní lidé se obvykle necpou do funkcí (a když už tam jsou, chovají se i tam slušně)....

Š. Šafránek 28.8.2012 10:07

Re: V disentu určitě nebyli jen disidenti

A tuhle znáte? To si takhle jednou sedla Golda Maierová se šéfem Mossadu a přemýšleli, jak získat kontrolu nad Palestinci, přemýšleli, a pak to Goldě docvaklo - přeci jen ženy jsou důvtipnější -, zvedla telefon, vytočila číslo a povídá: "Hele Jásire, je potřeba založit OOP, nechtěl bys to vzít na sebe? Neboj, my to budeme mít pod kontrolou..."

J. Mrázek 28.8.2012 11:18

Kéž by, takhle vyhrává póvl ...

Nikdo palestince nechce, jsou všem sousedům dobří jenom k tomu, aby mohli lkát nad jejich bědným osudem, když je paradoxně živí Izrael a nenechá si přitom líbit raketky a atentáty.....

J. Vintr 28.8.2012 15:02

Re: V disentu určitě nebyli jen disidenti

Jen se pošklebujte. Vás asi nikdy nenapadlo, že je zvláštní, jak se někteří bývalí disidenti, kteří se dostali ke korytům, naučili podezřele rychle hlasitě mlaskat. Zrovna pan Vondra je exemplárnim příkladem. Týká se to ale třeba i jednoho skromného dramatika ..