27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Pomalá smrt správy státu

Ministerstvo práce a sociálních věcí zažilo prvního ledna těžký šok: ministrem Drábkem vybraný dodavatel informačních systémů pro výplatu sociálních dávek celý systém bez varování prvního ledna vypnul.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Hajková 9.1.2014 8:34

Re: pane Vyhnalíku

'Typicky  komunistické  myšlení-  navíc   vubec  nechápete  o  čem  píšete !  Tato  firma  nebyla  povinna  svuj  majetek  nikomu  předávat!   Zemanova  vláda  měla  8  měsícu  nato   se  připravit   na  tuto  situaci   přes  jinou  firmu  IT!

M. Šejna 9.1.2014 8:14

pane Vyhnalíku

Asi Vám uniklo, že firma Fujitsu odmítla předat ministerstvu data, která provozovala na svých serverech. Pokud byl ministr Drábek takový debil, že umožnil přesun dat do soukromé firmy a nezálohoval je na ministerstvu, tak by mu měli zakázat navěky působit ve státní správě.

Pokud jde u Fujitsu, tak den poté, co vypnuli systém a nepředali data, mělo nastoupit po zuby ozbrojené komando, sídlo firmy mělo vybílit až po sklep a manažery fimy naházet do antonu a nechat je hnít ve vazbě do doby, než data uvolní. Chování manažerů Fujitsu lze hodnotit jako elektronicky teroristický čin proti státní správě. V USA nebo v Rusku by se s nimi nesrali. Tam by ale nejspíš ani nedopustili odeslat ministerská data do oblak (tj. do soukromých cloudů)

J. Šimek 9.1.2014 7:55

Aha, autor zjevně čerpal podklady z Blesku.

V. Hajková 9.1.2014 7:34

Je dobře, že p. Bartoška

jehož   partaj  se  bude  podílet  na  vládě  , už  dnes  předvádí-  jak  všechny   chyby  se  budou  svádět  na   předchozí  vládu!   Je  to  pokrytectví  nejvyššího  kalibru!   On  dobře  ví,  že   ZEMANOVA   vláda  dobře  věděla,  že  díky  SOCANUM  a    rozhodnutí   US   tato  firma  bude  od  1. Ledna  končit   a  neudělali  vubec  nic!

K. Frauknecht 9.1.2014 7:13

Metoda,

jednoduchá a přitroublá, "já nic, to ten přede mnou", funguje už od Chruščova. Někdo tomu pořád ještě věří a někdo o tom dokonce i píše :-)).

P. Boublíková 9.1.2014 4:41

Re: ÚOHS rozhodl!

Za fšecko může Klaus.

P. Boublíková 9.1.2014 4:40

Kdyby byly v řiti ryby

aneb socdávky nejsou letiště.

Co to máme za blbej stát, když je jeho hlavním úkolem (soudě podle objemu peněz) rozdělovat důchody a sociální dávky? Že se podělá nějaký systém transferů peněz je ještě to nejmenší...

J. Vyhnalík 9.1.2014 1:21

ÚOHS rozhodl!

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže rozhodl, že ministerstvo má s koncem roku přestat využívat systém Fujitsu Vítkovice. Ministr to věděl a přesto nepodnikl jediný krok, aby situaci nějak řešil! Proto byli zaměstnanci po příchodu do práce překvapeni. Ministr mohl vyjednat prodloužení provozu systému, mohl vyjednat předání dat a přechod na starý OKsystém, ale neměl sedět se založenýma rukama:

Podle pana Bartoška asi exministr Drábek odpovídá i za všechny překlepy úředníků po příštích 20 let.

Jednalo se o exemplární ukázku neschopnosti ministra práce a sociálních věcí bez důvěry a tahat do toho exministra Drábka je jen a jen hloupé.

M. Stuchlik 9.1.2014 1:19

Politici se vzdělávají v metodách získání a udržení moci

nic jiného nepotřebují, nedělají a dělat nebudou dokud je k tomu někdo/něco nedonutí. Zatím takovou sílu tady nevidím.