16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

POLITIKA: Poločas vlády

Vládě Petra Nečase zbývají maximálně dva roky vládnutí. A stejnou dobu už v Česku vládne nesourodá koalice stran ODS, TOP 09 a podnikatelského projektu Věci veřejné, od konce dubna nahrazeného poslaneckou frakcí LIDEM. Jaká je bilance Nečasova kabinetu?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Vízek 17.7.2012 16:13

Vláda prospěšná ekonomice a lidem?

Růst ekonomiky za vlády ČSSD nespadl z nebe... Bylo potřeba si jej sakra odpracovat... A na růstu HDP se podíleli všichni občané, proto vlády ČSSD daly všem občanům pocítit, že se "jede" dobře, že mají zásluhu. Rostly mzdy i platy, investovalo se...  Aby to všechno nespadlo do klína těm různým Koženým, Pitrům, Krejčířům, Dalíkům, Řebíčkům a Novákům a dalším a dalším "odborným odborníkům". Před nimi tak ČSSD zachránila dost peněz...

Samozřejmě, že stamiliardové dluhy nemohly zmizet okamžitě ( privatizace bank spolkla mnoho stamiliard a ztráty z  "výhodných"  privatizací  i restitucí z 90.let jakbysmet). Přesto vláda ČSSD  skončila z druhým NEJNIŽŠÍM veřejným dluhem v Evropě (= 29% HDP). A také dva roky byl deficit veřejných financí už pod 3%, jeden rok dokonce 1,7%.

Nyní za vlády rozpočtové odpovědnosti máme veřejný dluh už kolem 40%  HDP, ale pořád zhruba pátý nejnižší v Evropě. Čili i nyní po řádění Topol-Nečasova klanu nehrozí ˇŘecko" ani náhodou.  Hrozí ale maléry z  tzv. reforem, které dusí ekonomiku, iritují nevinné občany... a dopadnou na příští vládu, které z nich bude bolet hlava. Pravice zadělává na příští maléry: bohatí bohatnou, chudí chudnou. 

J. Urban 17.7.2012 22:40

Re: Vláda prospěšná ekonomice a lidem?

V tom vašem výčtu jste nějak zapomněl na Grossy, Tvrdíky, Srby, Rathy, Šloufy a další. Před těmi ČSSD nějak chránit zapomněla :-/ docela vám závidím to vaše oranžové vidění světa, stejně jako jiným blbcům to modré - já holt mám pohled obyčejného občana, kterému tahají z kapsy peníze tu ti, které jste jmenoval vy, tu ti, které jsem jmenoval já :-(

F. Vízek 17.7.2012 14:48

Směr nastavený touto vládou je pochybný. Bohatí bohatnou a chudí chudnou.

Míra naštvání občanů už "drcá o nebesa".  Copak to nevidíte?

A  že tzv. Nečaso-Kalousko-Drábkovy reformy způsobily, že oproti všem našim sousedům klesáme a klesáme, je přece fakt.

 Vnímají to tak  ekonomové zleva zprava a zejména to cítí občan. 

T. Hamet 17.7.2012 15:41

Re: Směr nastavený touto vládou je pochybný. Bohatí bohatnou a chudí chudnou.

Zato Vy jste se asi drcnul o nízký futra. Melete všude furt to samý jak flašinet.

F. Vízek 17.7.2012 16:12

Inu...

A Vaše věcná reakce zase žádná... Budu muset znovu a znovu připomínat fakta

T. Hamet 17.7.2012 18:30

Re: Inu...

To bylo dost věcné, protože je to fakt a Vy jste se ho ani nepokusil popřít. O diskuzi výše rovněž věcně zmiňuji fantastickou stamiliardovou sekyru v režii osvíceného soudruha Sobotky. Jinak mě omluvte, s komunisty si nepovídám.

T. Hamet 17.7.2012 18:31

Re: Inu...

V době šestiprocentního růstu. Pardon, to mi vypadlo.

P. Pruner 17.7.2012 14:38

agenti KSČM a ČSSD ?

Tato vláda rozpočtové neodpovědnosti a omezeného boje proti korupci nejde správným směrem. Připadají mi jako agenti ČSSD a KSČM, kteří mají za úkol těmto stranám přihrát co nejvíce hlasů. To se jim úspěšně daří. Takže se už můžeme těšit na příští oranžovou vládu a pojede to dál jako minulá dvě desetiletí.

A. Nováček 17.7.2012 12:16

Poločas vlády.

Pan Páral se znovu a znovu ukazuje jako servilní podporovatel skupiny gaunerů, kteří si říkají pravicová vláda.

M. Prokop 17.7.2012 12:37

Re: Poločas vlády.

Asi vidí její alternativy.

To není pochvala vlády.

R. Langer 17.7.2012 13:54

Re: Poločas vlády.

Říkat si mohou jak chtějí, ale že je to banda socanských levičáků stejná jako ČSSD vidí každý, kdo není slepý.

J. Boleslav 17.7.2012 14:05

Re: Poločas vlády.

Stejná ne. Počkejte, až se dostanou k veslu rudooranžoví, to bude teprve tanec.

P. Pavlovský 17.7.2012 14:40

Re: Poločas vlády.

Přesně tak!

Nebude-li Kalousek urychleně odvolán, nastane to po předčasných volbách, tedy cca  od Nového roku.

R. Langer 17.7.2012 15:07

Re: Poločas vlády.

Já vám už ani nepoznám, kteří jsou horší. Stejně budou dělat to samé - ořezávat občanská práva a zvedat daně. Nic jiného ta levičácká pakáž neumí... :-P

J. Urban 17.7.2012 12:12

Ještě jste měl napsat:

žijeme lépe a radostněji. A mohl jste dosáhnout na level předlistopadového rudého práva :-/

J. Blažek 17.7.2012 11:54

Páral pořád stejně

Autor provládní vrtichvost Páral pořád tejně. Proč? Inu aby nasí.al lidi ještě víc, než jsou. Pane Párale - podle vás lid jásá, nicméně pozor: Lidi už jsou hodně, ale opravdu hodně naštvaní.

A. Mochnač 17.7.2012 11:41

Tato vláda by neměla padnout

Tato vláda neměla nikdy vzniknout, čim dřiv padne tim lip.

M. Prokop 17.7.2012 12:38

Re: Tato vláda by neměla padnout

A dál?

Ozubená pleš s Falmerem? Zaplať pánbůh za Nečase, při všech jeho nedokonalostech.

J. Blažek 17.7.2012 12:49

Re: Tato vláda by neměla padnout

A ciž takhle diskutiva věcně a bez nadávek - tzo byste nezvládl. Nadávají si mezi sebou sedmiletí kluci a pokud si nadávjí dospělí, pak sjou to ubožáčci!!

R. Langer 17.7.2012 13:52

Re: Tato vláda by neměla padnout

U mě je ubožáček ten, co chce počítat každému jinou daň. A taky zloděj. :-P

J. Boleslav 17.7.2012 14:17

Re: Tato vláda by neměla padnout

Falmer není nadávka, ale krycí jméno, které soudruhovi dala jeho oblíbená STB.

V. Václav 17.7.2012 9:38

PAnu Páralovi

Vážený pane, nezlobte se, ale váš příspěvek mi velmi připomíná rektoskopické patolízaly, jejichž pomocí se dostali do parlamentu a vlády výtečníci, kteří uvedli do značné míry tuto zemi to stavu, v jakém se nalézá. Za ty mafiánské praktiky a kmotrovství, které řídí tuto zem, můžeme hlavně poděkovat otci ODS, který na dovršení této frašky sedí v čele této země. Všimněte si, že nejvíce rozkrádaček ve velkém formátu mají hlavně členové ODS.

Je mi to líto, měl jsem s bolševiky potíže, možná i větší, než současní politici, kteří brojí proti nim, ale vsadil bych se, že za jejich vlády byli tiše v teple a v závětří. Co na příklad současný největší kandidát ODS na prezidenta? Byl za komunistů lékařem. Tedy musel být loyajální.

 Nepočítám se mezi hrdiny, nebo významné lidi, ale jsem vysokoškolák a byl jsem vědeckým pracovníkem, než jsem pak byl pro svou neohebnou páteř léta vrtným dělníkem a řidičem náklaďáku. PAn MUDr Sobotka má v každé větě dštící nenávist proti komunistům. Ale co pro to udělal v době, když to mělo význam? TAk pane tredaktore, zkuste si napsat článek napřed na nečisto, abyste byl schopen skutečné objektivity, hodné vzdělaného redaktora. Boghužel mi vychází moje předpověď, že vláda Petra Nečase je ta nejhorší, kterou jsme tady po roce 1990 měli.

S. Ševeček 17.7.2012 9:36

"Pravda"

zřejmě snese všechno, pane Párale.

J. Boleslav 17.7.2012 14:14

Re: "Pravda"

Já s tím, co napsal p. Páral v tomto článku, většinou souhlasím.

P. Boublíková 17.7.2012 7:54

Souhlas až na daně z nemovitosti

Spousta lidí si celý svůj aktivní život odříká, aby si na důchod mohli pořídit vlastní bydlení a neprožili konec života v ustavičných obavách, zda jim stále se krátící důchod bude stačit na stále rostoucí nájemné. Těmto zodpovědně se chovajícím lidem byste chtěl navýšit daně z nemovitostí?

Jsem pro co nejvyšší DPH, daňové úniky jsou také obtížné a ať si každý zaplatí, co "prožere" - daň ze spotřeby je i ekologická. Že při navýšení DPH začnou lidé méně utrácet je také v pořádku, spotřebu nelze šroubovat donekonečna.

Tato vláda by měla jednoznačně říct, že si stále ještě žijeme nad poměry - životní úroveň, na kterou máme, bude dosažena až tehdy, kdy nebude nutné si půjčovat.

P. Schuster 17.7.2012 8:28

Re: Souhlas až na daně z nemovitosti

Na daň z nemovitosti poukazuje Brusel, a to proto, že patříme k státům, které ji mají nejnižší. Pravděpodobně se neubráníme jeho tlaku.

Co se týče daně z přidané hodnoty, souhlasím, ale aby se zamezilo daňovým únikům, je nejlepší optimalizovat a zavést jedinou DPH.

Současný trend, půjčovat si a žít na dluh, zatím nejsme v stavu ho zastavit. Ročně si nyní půjčuje stát něco přes 100 miliard Kč. A částečné odstranění korupce (zcela nebude nikdy odstraněna), které by snížilo výdaje, to je běh na hodně dlouhou trať.

J. Blažek 17.7.2012 11:57

Re: Souhlas až na daně z nemovitosti

Hlavní chybou je, že se nezavede progresívní daň z příjmů, jak je to běžné ve všech vyspělých státech světa. Nenažranost české papalášské věrchušky je příšerná!

M. Prokop 17.7.2012 12:39

Re: Souhlas až na daně z nemovitosti

Naprostá socanská zlodějská pitomost.

Blbost socanů je bez konce, že, soudruhu Blažku?

R. Langer 17.7.2012 13:51

Re: Souhlas až na daně z nemovitosti

Jistě, a kdo má nad 1000000 měsíčně, toho zdanit rovnou 100%, ne? Jo, to známe, v 48 se tomu říkalo znárodnění. Hlavně ať má stará Blažková na bůček. Nic jiného totiž po tom znárodnění nebylo. :-P

J. Boleslav 17.7.2012 14:13

Re: Souhlas až na daně z nemovitosti

Závist je mocná čarodějka, v Čechách obzvlášť.