6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Poločas Nečasu

"Pátek třináctého" příznačně vymezil polovinu čtyřletého mandátu Nečasovy vlády. Kdo si myslel, že horší vládu, než byla ta Topolánkova, už nezažije, mýlil se. Vláda Petra Nečase se sama označuje za rozpočtově odpovědnou, přičemž ovšem nedokáže vybrat daně a realisticky odhadnout hospodářský růst.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Hamet 17.7.2012 15:25

Koukaj, Rouček,

a nechtěli by hodit do placu nějakou poučnou historku z časů, kdy eráru šéfoval Jejich soudruh Bohuš Sobotkojc? Možná by tu někoho zajímalo, jak a hlavně PROČ zaseknul ten génius v čase šestiprocentního růstu HDP stamilirdovou sekyru?

F. Vízek 17.7.2012 16:07

Víme...

On ten růst nespadl z nebe... Bylo potřeba si jej sakra odpracovat... A na růstu HDP se podíleli všichni občané, proto vlády ČSSD daly všem občanům pocítit, že se "jede" dobře, že mají zásluhu. Rostly mzdy i platy, investovalo se...  Aby to všechno nespadlo do klína těm různým Koženým, Pitrům, Krejčířům, Dalíkům, Řebíčkům a Novákům a dalším a dalším "odborným odborníkům". Před nimi tak ČSSD zachránila dost peněz...

Samozřejmě, že stamiliardové dluhy nemohly zmizet okamžitě ( privatizace bank spolkla mnoho stamiliard a ztráty z  "výhodných"  privatizací  i restitucí z 90.let jakbysmet). Přesto vláda ĆSSD  skončila z druhým NEJNIŽŠÍM veřejným dluhem v Evropě (= 29% HDP). A také dva roky byl deficit veřejných financí už pod 3%, jeden rok dokonce 1,7%.

Nyní za vlády rozpočtové odpovědnosti máme veřejný dluh už kolem 40%  HDP, ale pořád zhruba pátý nejnižší v Evropě. Čili i nyní po řádění Topol-Nečasova klanu nehrozí ˇŘecko" ani náhodou. Hrozí ale maléry z  tzv. reforem, které dusí ekonomiku, iritují nevinné občany... a dopadnou na příští vládu, které z nich bude bolet hlava.  Víme?

V. Kain 17.7.2012 17:56

Re: Víme...

Máte pravdu pane Vízku.Socialista Ráth nám ukázal cestu ČSSD.