29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Diskuse k článku

POLITIKA: Poločas Nečasu

"Pátek třináctého" příznačně vymezil polovinu čtyřletého mandátu Nečasovy vlády. Kdo si myslel, že horší vládu, než byla ta Topolánkova, už nezažije, mýlil se. Vláda Petra Nečase se sama označuje za rozpočtově odpovědnou, přičemž ovšem nedokáže vybrat daně a realisticky odhadnout hospodářský růst.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 17.7.2012 13:38

Re: Je to komické...

To má být nějaký špatný vtip?

M. Bezouška 17.7.2012 7:35

pane Roučku

malou, avšak podstatnou připomínku: další pokus o "rozvracení"  veřejných financí by byl nošením dříví do lesa. Veřejné finance dokonale rozvrátila již první vláda ČSSD s geniálním becherovkovým odborníkem v čele a ty další se Špidlou a Grossem to dodělaly. Vzhledem k časovým konstantám ekonomických dějů a procesů teď jen sklízíme to, co zmínění borci zaseli - a nedá se s tím v zásadě nic dělat. Rozjet vlak permanentního zadlužování, tak jak to udělala ČSSD, umí každý, s prominutím, blbec, zastavit jej bývá úkol prakticky nesplnitelný. V dnešní Evropě pak obzvláště.  Dostanou-li se do příští vlády Roučkové a podobní trotlové, jako že se tam dostanou, máme se opravdu na co těšit.

M. Trhlík 17.7.2012 8:38

Re: pane Roučku

Pane Bezouško, pomíjím to co napsal pan Rouček , jen si myslím, čeho dosáhneme tím věčným konstatováním, kdo co zavinil.Pokud se povedou neustálé spory, která politická strana, či politici zavinili větší škody, tak to je opravdu cesta do pekel. Nejsem ekonom, ale dokáži si představit, jak vše bude za pár roků vypadat, když si každá strana bude prosazovat svou "neomylnou" politiku. Kdysi se říkalo, že budeme pořád dávat pozor, aby někdo nezbohatnul, až všichni schudneme. A je zbytečné označovat za trotla Roučku, Sobotku,nebo Kalouska, či řadu dalšách, které jste jmenoval. Kolik už bylo podnětných návrhů a kolik se jich realizovalo? Pokud nebudou hledat společnou cestu všechny politické strany, budeme upadat stále více.

J. Schwarz 17.7.2012 9:06

Re: pane Roučku

podnětným návrhem by bylo uzákonit stav, kdy by nikdo nemohl druhého zadlužit bez výslovného souhlasu zadlužovaného. Dnešní "demokracie" znamená, že jeden si půjčí a zaručí se při tom majetkem druhého - bez jeho svolení! A "věřitel" rád půjčí, protože je zde zavedeno že to tak je správně a "společnost" po dlužnících pohledávky  věřitelů vymáhá. Takový systém je prohnilý a zlodějský a musí skončit nevyhnutelným krachem.

J. Mrázek 17.7.2012 11:43

Teď bych vynechal Vaši EU ...

Zkuste spíš něco na téma "jak rozběhnout dýchavičný český stroj a jak motivovat lidi , aby se rozběhl co nejdříve"....

P. Kolář 17.7.2012 7:34

soudruh Rouček

si potřebuje zajistit pozici v ČSSD po svém návratu z bruselského výletu.Dělá všechno pro to,aby na něj domácí soudruzi nezapomněli a nechali mu nějaké místečko,pokud možno ve vládě,až k ní socialisté dospějí.Je schopen řídit jakékoli ministerstvo,je prostě odborníkem na všechno.A k tomu socialnědemokratickému blahobytu nás dovede,ať chceme nebo nechceme.Bude prostě dělat všechno lépe a radostněji.Máme se na co těšit.

A. Bocek 17.7.2012 7:32

Po odchodu Mládka

je ČSSD ekonomicky bezprisorní. Při pohledu zvenčí si myslím, že nás pastelkovné, šrotovné a zdanění bohatých z bídy nevytáhne. Zaměření ekonomiky na automobilový průmysl nás do roka a do dne bude mrzet.

J. Boleslav 17.7.2012 13:04

Re: Po odchodu Mládka

nevím nic o tom, že by od nich Mládek odešel. Naopak je IMHO stále nějakým jejich ministerským stínem. Moc bych na něj ovšem nesázel. Když jsem ho nedávno párkrát slyšel, přišlo mně, že mluví skoro stejně hloupě, jako jeho soukmenovci.

V. Hošek 17.7.2012 6:15

sním nebo bdím

Pan pisatel je mimo mísu. Vždy byl, je a bude, protože nevidí nebo nechce vidět realitu. Umí jen slibovat a stalo se to jeho povoláním. Je to pachatel dobra, chraň nás pánbůh, aby tito týpkové byli v čele státu. Neštěstím je, že jsou v čele EU.

M. Trhlík 17.7.2012 6:47

Re: sním nebo bdím

Pane Hošku,souhlasím s Vámi. Jen mne napadá, proč jsme si dovolili takový luxus, že jsme "nechali" zahálet takovou ekonomickou osobnost, jako je Klaus, který z pozice prezideta, nemůže nic ovlivnit.Tak rozhodují v oblasti ekonomie lidé, kteří jsou hodně vzdáleni těmto problémům.Nebo mají na ministerstvech také tolik odborníků, jaké  měla paní Parkanová?

J. Mrázek 17.7.2012 6:02

Autor je "ten pravej",co může kritizovat

Čímž nepopírám "genialitu" současného ministerstva financí, kdy opravdu nejde lépe sabotovat ekonomiku. Nicméně v ČSSD jsou spousty odborníků, co zvládnou cestu do pekel s pomocí razantní zkratky...autor je jedním z nich (já vím, nepřiměřeně mu fandím a zas taková hvězda to není...).

T. Pansky 17.7.2012 0:47

Pri cteni slov pana Roucka mi rostou na rukou facky. Pan Roucek si ...

... si ve svych prispevcich naprosto nezada s predlistopadovymi komunisty. Ve svych minulych prispevcich pan Roucek nadale verboval vlakat nas stat do rozpadajiciho se eurovalu. Ted tady kritizuje vladu, ktera je po dvaceti letech prvni, ktera se stavi celem k problemum nasi ekonomiky. Pan Roucek naprosto a nehorazne lze !!! Financovani dluhu Ceske republiky je neufinancovatelne bez zakladnich zmen. Pan Roucek se svym komunistickym chapanim ekonomiky to neni schopen pochopit. Jinak receno: prubezne financovani duchodu je dale neudrzitelne. Stat nema tolik prostredku, aby to fungovalo do nekonecna. K tomu je treba pripocist i treba to, ze socialiste s panem Rouckem v cele nadale odmitaji vracet statem ukradeny majetek (coz nas take bude stat mnoho miliard - za to, ze jsme byli lini a nechali si nasimi socialisty namluvit, ze dluhy se nemusi platit). ... Kdyz nekdo tak verejne a nehorazne lze jako autor tohoto clanku, cloveku potom skutecne rostou facky na rukou. top0625top@live.com

J. Brunner 17.7.2012 0:42

Pane Rouček,

Přečtěte si článek pod tím vaším.Vaše články jsou naproti tomu povrchní hovadiny, smrdící pouhou propagandou.

V. Hošek 17.7.2012 6:30

Re: Pane Rouček,

ta předložka pod není zcela přesná, přesnější je předložka nad a nejpřesnější jsou obě. Výjevy pana Roučka jsou totální nesmysly a čtení jeho nesmyslů mi připomělo vládnutí komunistů.

J. Brunner 17.7.2012 11:29

Re: Pane Rouček,

Musím uznat, že máte pravdu.