21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

POLITIKA: Polívčička přihřívaná na sudu s dynamitem

Paroubek si zřejmě systematicky vytváří před veřejností alibi pro to, že se spojuje proti ODS a prezidentovi s komunisty. Jde proti Klausovi a ODS, a to ho sbližuje s Havlem a Pithartem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Béda 22.11.2005 11:34

Pane Kubín,

když ono těch "tupců" voličů je převážná většina. A pokud tuto většinu modráskové nazývají tupcema, tak právě proto ta budoucnost vypadá "růžově" čím dál tím více.
Ivan Nový 22.11.2005 12:13

Bédo,

Braňte se! Bez ohledu na všechno. Volte ODS! Svoji dnešní volbu můžete korigovat ve volbách následujích po těchto. Demokracie funguje!
Janus 22.11.2005 12:35

Re: Pane Kubín,

Jestli to také nebude tím, že ty "tupce" modré výkony a přístup nepřesvědčili o tom, že budou lepší "řízkové" než ten Paroubek ...
Ivan Nový 22.11.2005 10:02

Pane Doležale děkuji, že se bráníte.

Braňte se i Vy ostatní!
jirka m. 22.11.2005 9:49

Ano, Doležal výborný

Ale nevím, čemu se divíte. Doležal dlouho patřil do "myšlenkového tábora" Václava Klause a opustil ho až po událostech roku 1997. Ale to neznamená, že je hned socialista, komunista, pravdoláskovník a vůbec na zastřelení. Nějaká myšlenková spřízněnost tam být musela a jestli dnes už není stoprocentní, tak zkuste někdy zapřemýšlet, jestli za to může jen Doležal, nebo jen Klaus, popřípadě každý trochu...
K článku: "Paroubek ... se spojuje proti ODS a prezidentovi s komunisty. Jde proti Klausovi a ODS, a to ho sbližuje s Havlem a Pithartem..." Bez velkého nadšení dodávám, že mě to naopak od Havla a Pitharta vzdaluje. Tedy hlavně u Havla mám někdy dojem, že se už úplně zbláznil...
Ivan Nový 22.11.2005 9:34

Volby ale vyhrají komunisté,

všimněte si posledního výzkumu preferencí. 3% komunistických voličů, kteří volí komunisty a do průzkumů deklarují, že volí ODS, nyní změnilo taktiku a deklarovalo, že bude volit ČSSD, když ve skutečnosti budou volit komunisty. A je minimálně dalších  5% levicových voličů, kteří se za to, že budou volit komunisty stydí, takže rovněž deklarují, že budou volit ČSSD. tedy 25-8=17% - bulharská konstanta spřátelené agentury ve výši maximální možné statistické chyby, to máme 17-3=14%. A to bude volební výsledek ČSSD. Socialisti braňte se! Přestupujte do KSČM, dokud ještě o vás mají zájem. Kdo včas nepřestoupí, na toho budou vytaženy jeho hříchy a sami víte jaké jsou :-))
Veselý 22.11.2005 7:33

Uzavřenost systému

Jaký je rozdíl mezi socialismem a dneškem? Z hlediska uzavřenosti systému je rozdíl minimální. Občan nemá možnost do tohoto systému zasahovat. Vezměme si poslanecké platy a imunitu. Obojí je nemravné. Změnit to pomocí voleb je nemožné, protože volební systém (vyjma senátu), je nastaven tak, že vybrané politické strany mají vždy zajištěn určitý počet míst v parlamentu. Mění se jen jejich vzájemný poměr, jiná změna je ne nemožná, ale z hlediska pravděpodobnosti se k tomu blíží.
D.P. 22.11.2005 7:39

Re: Uzavřenost systému

Teď si jen vzpomenout, kdo chtěl tento systém změnit a kdo naopak změnu zablokoval
nobody 22.11.2005 8:32

Re: Re: Uzavřenost systému

Ano, systém měl bejt ještě uzavřenější, což se naštěstí nepovedlo -- čtete vůbec?
Ivan Nový 22.11.2005 9:36

Pane Veselý,

pokud zrovna nevládnou socialisti, nemusíte se tolik o stát zajímat, protože se stát nezajímá o vás. Můžete se soustředit na své vlastní zájmy, na svou vlastní properitu. Co byste chtěl více, aby se o vás stát postaral za peníze druhých?
kapitán 22.11.2005 7:06

Pane Doležale je to dobrý a vtipný

Podle rozhovoru Kocába v HN, chuť zakázat kom prostě v OF vyšuměla, i když na začátku prý byla :-) Ale ONI přece chtěli "revolučním"  sametem dokázet, že nejsme jako ONI
Žulový Aston 22.11.2005 6:59

Nikdo pro rehabilitaci KSČ neudělal tolik jak ODS resp. Václav Klaus.

moudrá pravicová strana musí dělat adekvátní sociální politiku (aby neměla KSČ hlasy). Samozřejmě, že sociální politiku dělá ČSSD špatně (slaboduchá podpora lidí, kteří nechtějí pracovat), ale ODS jí nedělá vůbec. Jestliže do ZP navrhne ODS paragraf s ukončením pracovního poměru bez udání důvodů, pak  může Grebeníček otvírat šampáňo. 
Andy 22.11.2005 7:24

Re: Nikdo pro rehabilitaci KSČ neudělal tolik jak ODS resp. Václav Klaus.

Žulový, vy se jednou rozhodněte, jestli  Klaus může za všechny místní sociální vymoženosti, protože dělal bankovní socialismus, který držel nad vodou plno neperspektivních podniků, za jeho vlády byly uzákoněny různé sociální výhody, které teď musí Škromach pracně rušit, upevnil regulaci nájmů atd., čímž ztížil pozici socialistů při sanování republiky nebo naopak.
 
Ale jinak s vaším titulkem nemohu souhlasit. Obzvlášť když vidím, jak stačí jen náznak od Velkého Loutkovodiče a hned ti  "teoretičtí" disidenti, co za komunistů  při čtení Lustiga měli pocit, že jsou Mašínové a co poslouchali Kryla schovaní pod peřinou, což jim dnes dává právo hrát si na morální elitu , vyskočí a začnou vysvětlovat, že ti Grebeníčkovi komunisti jsou vlastně slušní a správní atd. 
 
eTony 22.11.2005 8:35

Re: Nikdo pro rehabilitaci KSČ neudělal tolik jak ODS resp. Václav Klaus.

Žulový, krutě se mýlíte ve svém tvrzení. Nikoli Klaus a ODS, ale Havel, jeho nepolitická politika, prohlášení typu : nejsme jako oni a hlavně, tlustá čára za minulostí. Kdy Havel naprosto bez skrupulí prohlásil : můj dlouholetý přítel Čalfa ( to mu asi nosil na Bory buchty, a dopisy psal jemu a ne Olze ), dále kladení si podmínky ohledně reformovaného komunisty Dubčeka atd. atd. Zde zazněl startovní výstřel pro komunisty k politickému návratu a ekonomické moci. OH, ODA a jiní Havlovi favorité, otcové zakladatelé. 
JAB 22.11.2005 9:04

Re: Re: Nikdo pro rehabilitaci KSČ neudělal tolik jak ODS resp. Václav Klaus.

No,buchty na Borech ani v rizyni nepotřeboval, i z pečlivě editovaných dopisů Olzevyplývají balíky z Tuzexu, a to tam není zmínka o (tehdy) barevné TV na cele a návštěvách maséra. Jó, to se to trpělo.
eTony 22.11.2005 9:36

Re: Re: Re: Nikdo pro rehabilitaci KSČ neudělal tolik jak ODS resp. Václav Klaus.

Vám, JABe, nemám důvod nevěřit. Halt někteří disidenti byli chovní a jiní tažní. Kterýchpak je dnes víc slyšet a derou se na místo na slunci ? Asi vím.
Vodník 22.11.2005 13:30

Re: Re: Nikdo pro rehabilitaci KSČ neudělal tolik jak ODS resp. Václav Klaus.

Samozřejmě. To, že v parlamentu místo nějaké akceptovatelné levice straší Gottwaldovi pohrobci, je na prvním místě vina Václava Havla a té party okolo něj. Klaus pak jen občanům pomáhal tento fakt akceptovat odstraněním zpětných zrcátek...
Rpuť 22.11.2005 5:41

Puč ve stádiu pokusu - hlavně: "pučte nám prachy!"

Thyronx 22.11.2005 3:54

Diktatura proletariatu..

Pokud si to nekdo z Vas vy idioti dokaze prelozit do normalni cestiny dnesni doby, pak vi jaka ja zakladni zasada komunizmu. Mladi dnes vedi s dovolenim ho*no o KSC. Nezda se jim tedy vubec nebezpecna a v pohode do ni i vstupuji. Boze jak ja bych Vam pral aby vyhrali bolsevici volby a vladli Vam - to si ani neumite predstavit. IQ naroda je mensi nez male a jeste mensi nez jsem si kdy myslel. (Tech par rozumnych urcite promine).
Rpuť 22.11.2005 5:42

Re: Diktatura proletariatu..

Takovej mindrák, to je horší, než blechy v posteli:)
mladý wer 22.11.2005 14:24

Jasně :-)

Mladí o komunistech vědí ho*no a staří je volí. Proboha, proč z podpory komunistů viníte zrovna mladé?
Vodník 22.11.2005 0:45

Jestli jsem to dobře pochopil...

...tak komunisté představují opravdové NEBEZPEČÍ - tj. ne ostudu, ale nebezpečí - prostě proto, že jsou to komunisté. I když nemají skladiště zbraní, v Kremlu nesedí Stalin a země je součástí NATO a EU, jakmile přijdou k moci, máme tu zfleku nový únor!  
D.P. 22.11.2005 7:50

Re: Jestli jsem to dobře pochopil...

Pokud se komunisté nezřekli Lenina, tak nebezpečí předsdtavují. Pokud si vzpomínám, tak ten hodný a milý stařík, který se v životě neživil prací, nechal vlastní národ prohrát vyhranou válku a zavedl rudý teror proti vlastnímu obyvatelstvu, obohatil Marxe především o rozpracování třídního násilí a o učení o diktatuře proletariátu. Pokud nejsou podmínky pro revoluční situaci, je předčasné si vytvářet skladiště zbraní. Vzpomínáte si na setkání komunistů s představiteli pokrokových režimů v létě? Severní Korea, místo pro klidné dožití ve stáří.
Nevím, 22.11.2005 8:49

Re: Jestli jsem to dobře pochopil...

zda jste správně pochopil. Ale vím určitě, že to Paroubka bude pekelně mrzet. On si ten chudák vůbec neuvědomuje, že ho komačové dotlačí až tam, kam budou chtít oni (ledaže by přistáli ti Marťané, pak by se na komunisty mohl vykašlat) !
Vodník 22.11.2005 13:27

Re: Re: Jestli jsem to dobře pochopil...

To je dost dobře možné. Ale i těm komančům jde hlavně o koryto a o to by se nějakým novým Únorem leda mohli připravit. Pokud budou chtít u koryt zůstat - a to budou! - budou muset poslouchat regule z Bruselu, ba dokonce z Pentagonu, když půjde o to rozšířit demokracii do Sýrie nebo Íránu. Jinak o ty koryta přijdou dřív než řeknou "Marx".
Jan 22.11.2005 0:40

Doležal stále lepší a lepší.

watabi 22.11.2005 0:33

no ne :))

nevěřícně zírám na jméno autora pod článkem...fakt to napsal Doležal?.....už jde asi opravdu do tuhého.
jura-p 22.11.2005 0:15

Doležal tentokrát skvělý.

Tak, jak si ho pamatuju z dob Demokratické iniciativy.
ehad 22.11.2005 2:00

Re: Doležal tentokrát skvělý.

Ja si zase Juro pamatuji, jak jste pri zvysovani vlastnich platu slibili, ze je co nejrychleji snizite. Co kdybyste misto diskuzi na Neviditelnem Psu radeji pracoval na tomto? Preci jenom SLIB je slib. I kdyz to neni ten volebni ... Ale ted me napada ... (Viz. http://zpravy.idnes.cz/domaci.asp?r=domaci&c=A051021_110516_domaci_ton)
ehad 22.11.2005 2:01

Re: Doležal tentokrát skvělý.

Ja si zase Juro pamatuji, jak jste pri zvysovani vlastnich platu slibili, ze je co nejrychleji snizite. Co kdybyste misto diskuzi na Neviditelnem Psu radeji pracoval na tomto? Preci jenom SLIB je slib. I kdyz to neni ten volebni ... Ale ted me napada ... (Viz. zpravy.idnes.cz/domaci.asp?r=domaci&c=A051021_110516_domaci_ton )