4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 30.5.2010 16:18

Kajan

Používaný model demokracie je špatným nástrojem správy věcí veřejných ! Dzp.

L. Severa 29.5.2010 19:35

Postih poslanců

by asi byl užitečný, ale kdo by posoudil, že jde o zmetek.  Poslanci by asi novelu zákona nepřipustili.

M. Stuchlik 30.5.2010 12:05

Re: Postih poslanců

3% je málo

P. Zelenka 29.5.2010 8:02

Odpovědnost?

Jen by mě zajímalo pane Payne zda jste byl ve svém působení v parlamentu bezchybný nebo by jste byl také o nějaká ta procenta byl chudší a kde by jste event. doplňoval výpadek příjmů, zda přímo v "úplatcích" nebo jen legálně maximálním využitím vysokých nezdanitelných náhrad či odměn z představenstev dozorčích rad?

Kulturu a morálku zákonodárcům zákonem nevštěpíte a účinnou finanční odpovědnost myslím taky ne! Mě voliči však stačí jejich politická odpovědnost!

Zrovna máme zúčtovací období.

V. Kraus 29.5.2010 7:59

Poslanci by neměli mít právo podávat pozměňovací návrhy

k předlohám zákonů. Velmi často se stává, že do sněmovny přicházejí slušně vypracované vládní návrhy zákonů a zmetky z nich vytvoří teprve lidová tvořivost poslanců v poslanecké sněmovně. Tak tomu bylo i například v roce 2005 při schvalování zákona o podpoře výroby elektrické energie z obnovitelných zdrojů energie. Tehdy pozměňovací návrhy znemožnily pružně regulovat výkupní ceny elektrické energie z OZE a výsledkem byl současný průšvih s boomem fotovoltaických elektráren. Poslanci svými pozměňovacími návrhy často jen prosazují zájmy různých lobbystických skupin. Dále pak zde dochází k různým kravským handlům typu: "Když vy podpoříte naše pozměňovací návrhy, tak my zas podpoříme vaše pozměňovací návrhy". Výsledná podoba zákona pak bývá nefukčním paskvilem.      

T. Kočí 29.5.2010 7:37

Političtí zmetkové

Političtí zmetkové sedí v ČSSD A KSČM.

V. Kain 29.5.2010 8:12

Re: Političtí zmetkové

S tím bych souhlasil.Honem,honem schválit biopaliva.I když ve všech stranách jsou zastoupeni  političtí zmetci,tak přece jenom jsou dvě strany kde je zmetkovitost 100%entní.A tyto dvě strany měli největší zájem na zvýšení biopaliv v pohonných hmotách.Tak vážení levicový voliči připravte si peněženky vaši miláčci budou sosat.Oni to s vámi myslí tak upřímně.

V. Kusý 29.5.2010 10:17

Re: Političtí zmetkové

Promiňte, pane Kaine, ale hovořit o zmetkovitosti a přitom (byť v jiné souvislosti) ve čtyřiceti slovech bez spřežek a spojek udělat dvě hrubé chyby je také slušný výsledek.