4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
EW 2.6.2008 11:17

Re: Re: Re: Ano Kaplicky ma holt porad smulu...

:-D

ubu 2.6.2008 18:09

Re: Ano Kaplicky ma holt porad smulu...

tolik smůly, je mi ho líto

Zdeněk H 2.6.2008 1:38

Pane Kaplický

Chtěl bych každému sprajerovi vzkázat, ať si nejprve tu svoji zeď nejprve na volném prostranství postaví, omítkou vybaví a až potom svými malůvkami obdaří. Je mi nemravné čmárat po zdech cizích, které nejsou moje ale mých předků. Je mi zle z estétů, kteří staví na práci a dědictví jiných a právo si berou měnit je. Jste si tak jistí, že Karel IV. by kývl na vizi blobu? Já určitě ne! Cítíte právo na to, že se chopite měnit představy jiných? Já ne! Nejsem bolševicky vizionář! Zůstane mi povinnost při pohledu na Hradčany v budoucnu si zakrývat značnou část pověstného horizontu? Já si myslím, že právo mám říct, že nechci si dávat clonu při pohledu na Hrad. Křičím, že chci horizont takový, jaký je. Blob může být dominantou klidně i na Pankráci a kdekoliv jinde! Tam je nebo může být jeho čas i místo! Kde jsou zelení v myšlence uchování stávajícího? Kde je Společnost za starou Prahu? Kde je rozum? Musíme pokazit všechno co se dá? Nestačila sanace Josefova? Je Pařížská ulice dnes to pravé? Bude blob něco jiného? Jak se může srovnat gotika, renezance a baroko s něčím takovým? Fakt nám tam, na Letné, chybí "fronta na maso" nebo chobotnice?  Rozhodne zase strana bolševiků? Je mi zle, jen si na to pomyslím, Ješitnost je i zrůdná! Pane Kaplický, obdivuji Vaši sebedůvěru a trochu Vás i lituji. Závidím Vám Váše nervy a ego. Lituji Vás přesto ale, že právě Vám chybí pokora a úcta k hodnotám, které nejsou Vaším dílem. Být Vámi, tvořil bych jiná panoráma. Myslím tím ty ryze Vaše! Odpovědi, vím,  se nedočkám.    

Jenda 2.6.2008 1:33

Byl tady ten clovek nebo se prave vratil z dlouhe dovolene

Kaplicky zachovaval dustojny odstup? Zdravy nadhled? Gentleman? Spis namysleny sebestredny "umelec"!

PROKOP BUBEN 2.6.2008 7:26

Re: Byl tady ten clovek nebo se prave vratil z dlouhe dovolene

Bez jisté sebestřednosti jen stěží může opravdový umělec být, podobně, jako Český Honza bez buchet.......

Popel 2.6.2008 8:21

Re: Byl tady ten clovek nebo se prave vratil z dlouhe dovolene

 Chudák p.Kaplický!On si žije jen tak svůj poklidný život umělce,jasně,že se chce v tom svém životě realizovat co nejlépe a dle svého naturelu!Prostě jako mnoho jiných.Jemu jde asi také o slávu,pomník,taky o peníze,ale co je na tom špatného?Je asi na sklonku života a možná,že blob je jeho poslední významné dílo,tak se snaží na realizaci najít potřebné páky.Lze mu to vyčítat? Vyčítat lze jiným pokusy této kauzy využít pro sebe!Tím myslím především některé politiky,či politické strany,které na tom chtějí vydělat u natvrdlých voličů nějaké body.Já Pražák nejsem,ale takové nějaké bloby jim přeji.Když mají tu touhu po nich,tak ať mají!Jinak olympiádu jim nepřeji,to by už měli moc,ale musím říct,že pokud existují Pražáci,kteří olympiádu nechtějí,tak to svědčí o jejich hlouposti a díky za ni!A ke Kaplickému buďme shovívaví!

zdeněk 2.6.2008 1:29

Pane Kaplický

Je mi pana Kaplického líto. Měl  jsem dojem, že má nadhled. U mne ho tímto krokem ztratil. Snažil jsem se být nad věcí ale rozhodl jsem se svůj názor formulovat tak, jak jej vidím. Paqroubek je pro mne špína přímo mastná, které se dá jen těžko zbavit než jen tvrdou chemií. Perchlór je jen pro ten sliz  pramenitá voda;-€.

Každá epocha má své místo pro svoji prezentaci. Vždy by tak mělo být na volném prostranství a ne se násilně vnucovat tam, kde již nějaká taková již proběhla. Jsem zastáncem "skanzenů". Ješitnost těch, kteří potřebují načmárat grafiti na sgrafita někoho jiného mne znechucuje a je mi odporná. Rozjela se zde akce, kdy si někdo dělá právo, že věci rozumí a druhý ne. Je už to naladěno tak, že Klauz je všeho zlého původcem a Paroubek spasitelem a tím Sforzou Florencie a mecenášem ale z dání poplatníků. Je mi zle z Paroubka a pana Kaplického, kteří si uzurpují právo zasáhnout do panorama města, které tady má svúj styl a osobité kouzlo. Jak si dnes někdo dovolí měnit vzhled Athén, Říma? Co je skvostného na profilu Budy díky Hiltonu? Budeme se srovnávat s tímto projektem? Snad ne! Nebo platí: "Kšeft je kšeft"!

Je zajímavé, že se na Pankráci řeší problém mrakodrapů s výhrůžkou vyloučení Prahy z památek evidovaných organizací UNESCO. Důvodem má být narušení panorama Prahy, které z tohoto pohledu ani vlastně neexistuje.  Fascinuje mne, že problém blobu je v tomto stále svatý a tímto nedotčený. Kde je vyjádření o tomto projektu zástupců UNESCO? Je mi zle z toho, jaké zájmy jsou cítit z toho všeho a ze síly loktů, které se kolem toho míhají. 

M 2.6.2008 8:39

Re: Pane Kaplický

To mě fascinuje taky. Zejména v konfrontaci s tím, jak jsou památkáři hákliví na jakékoli zásahy do vnějšku budov v této části města (okna, střecha) a plní svatého nadšení pronásledují majiele kvůli zachování vzhledu. Přitom jim v tom samém místě nevadí taková rozjívenost. Divné. To je jako zrekonstruovat Karlštejn kámen po kameni a nakonec k němu přistavět plastikového taťku Šmoulu jako to pravé nefalšovalé umění až z Londýna.

JanaB 2.6.2008 13:37

Re: Pane Kaplický

Nejste sám,  kdo ti toho drobného "detailu" všiml.

bětka.báthory 2.6.2008 17:34

Obávám se, že vztah Sforzů k Florencii

spočíval jen v touze ji vyloupi a zotročit jako všechnu ostatní konkurenci Milána, naštěstí se to nepokusili nikdy realizovat. Zato Medicejští se ve Florencii praštili přes kapsu;-D;-D

Apea 2.6.2008 1:19

Ach jo

Vážený pane místopředsedo,

poučte mne, prosím, neb se mi nedostává Vašeho nadhledu nad realitou. Píšete: " Podobně to u nás skončí skoro vždy, když se umělec spojí s politiky…", měl byste nějaké bližší vymezení pro ono "skoro vždy". Odkdy to "vždy" trvá? Lucie Bílá poskytla kdysi tvář kampaní ODS, byl to nejhezčí politický plakát v naší polistopadové historii, Daniela Kolářová a Vladimír Mišík  působili svého času jako aktivní poslanci  OF a OH, Karel Kryl zpíval pro  sociální demokracii. Nemyslím, že  politické angažmá jakkoliv ovlivnilo popularitu kteréhokoliv z jmenovaných. Havlíček, když už si jeho jméno berete do úst, byl politický člověk po výtce, Viktor Dyk, Karel Čapek, o plejádě avantgardních prokomunistických básníků a spisovatelů nemluvě.

Rozuměla bych, kdybyste psal o trpkém zklamání z vlastního politického angažmá, to umělce postihuje opravdu "téměř vždy", přesněji vždy, když zůstali umělci a nepřerodili se v politiky. Ale  co se popularity týče, u té bych spíše psala "téměř nikdy".  

A pokud se Vám nelíbí, že Kaplický mluví s Paroubkem, proč nenapíšete: "nelíbí se mi, že Kaplický mluví s Paroubkem", event. nenapíšete, pokud to jste schopen vysvětlit, proč se Vám to nelíbí? Proč místo toho znečišťujete informační prostředí nabubřelými a navíc věcně zjevně nesmyslnými frázemi?

                                                               

Zdeněk H 2.6.2008 1:55

Re: Ach jo

Dojímá mne snaha toho, kdo se sám označuje tím, že o věci nemá názor, že chce věci prospět tím, že ji prosadí 8-o. Pan Jyrka, používá všech prostředků jen pro svůj prospěch. Jeho příspěvky a zásluhy jsou společensky trapné a ostudné. Škoda, že se nemůže nadále realizovat jen v RaJi. Škoda, že pan Kaplický, který jistě prokázal umělecké vidění, se neuměl spojit s někým jiným, než s Marťanem. Stal se tím mimozemšťanem taky. Je ho škoda! Škoda je, že mu i chybí pokora. Chápu, že je těžko vzdát se snu, který je tak, skoro nadosah. Stačí jen podlehnout názoru, stačí jen tak trochu si poválcovat .... Škoda, že to není na "louce" za městem, dnes na periferii zítra v obchodním centru!

zd 2.6.2008 7:32

Re: Ach jo

"Autor je středoškolský student. Studuje ve Strakonicích." viz Britské listy

Je ještě malej. Třeba z toho vyroste ;-).

MZ 2.6.2008 11:54

Re: Re: Ach jo

A nebo taky ne.

Klasik praví: "A z mlaďounkých husiček staly se sádelnaté husy."

Apea 2.6.2008 16:06

Re: Re: Re: Ach jo

Však že je mladej, tak mu nadávám. Třeba se dá ještě něco zachránit:-) Anebo alespoň bude ta husa méně sadelnatá (leč přesto se nestane labutí; takže nevím, je hubená husa k něčemu?)