7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Hofman 31.12.2010 14:37

P.F.2011

Proboha, autore, jak můžete policejního presidenta Martinů kritizovat?! Vždyť dostal stříbrnou plaketu z Hradu a tam jsou přeci znalí a spravedliví. Zkuste svůj postoj rychle přehodnotit.

F. Doušek 31.12.2010 12:47

Co to je "apolitická" policie?

Před časem byl bývalý ministr Langer kritizován za "rozprášení" protikorupčního útvaru. A ejhle - dnes píší, že za největšími šméčky na Ministerstvu obrany v posledních dvou letech stojí 3 bývalí špičkoví policisté, kteří tam byli po odchodu od policie zaměstnání. Tak co to vlastně bylo za policisty?

M. Mikulka 31.12.2010 7:51

ne zcela korektní

Dobrý den pane Zimmel. V mnohém Váš příspěvek vystihuje realitu. Ale jako policista Vás ujišťuji, že  policejní sbor v současnosti rozhodně není spolkem salonních úředníků. Problémy samozřejmě jsou a některé medializované aféry elitních policejních útvarů dobrému jménu policie jistě nepřidají, ale na druhou stranu Policii ČR tvoří i další složky - pořádková policie, dopravní policie, kriminalistická technika...a buďtě si jistý, že zde byste mnoho odhodlaných bojovníků se zločinem našel.

T. Pansky 31.12.2010 6:54

Pan Zimmel nerika pravdu, kdyz tvrdi, ze policejni prezident je neodvolatelny ...

... On prece je odvolatelny, ne sice svym primym nadrizenym, ministrem vnitra, ale predsedou vlady na podnet ministra vnitra.  Ucelem tohoto provadeciho predpisu je snaha o stabilitu postu policejniho prezidenta.  Kdyby kazdy nove nastoupivsi ministr vnitra lomcoval ceskou policii, vedlo by to k jejimu rozkladu.  Na druhe strane si je treba uvedomit, ze ceska policie se dostala do zavesu dvou byvalych nejsilnejsich stran - CSSD a ODS.  V dnesni situaci je proto vymena sefa policie naprosto pochopitelna a verim, ze i zadouci.  top0625top@hotmail.com

V. Hošek 31.12.2010 6:40

policie nikdy neoslňovala

Je třeba připomenout, že česká policie svými výsledky v posledních letech nijak neoslňuje, spíše naopak - chybí jí zřetelné úspěchy v boji se zločinem, především se jí nedaří bojovat se závažnou trestnou činností, s korupcí, se sofistikovanou finanční kriminalitou, s praním špinavých peněz.

Pane autore mohl by jste mi sdělit, kdy policie společnost oslnovala svou čiností  /pozitivně/. Já takovou dobu nezažil a jsem myslím starší než vy, tak si prosím poopravte svůj úsudek.

Jinak s Vámi na rozdíl od minulých Vašich článků s Vámi souhlasím.