29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Malý Aston 6.9.2009 11:08

Lepší vláda odborníků než vláda amaterů z politických stran!

No tak co, když bude mít pravdu Melčák a Ústavní soud mu to dá písemně nic se neděje. Vládu máme a poslanci své platy a zadara autobus taky. Politické strany přijdou o prachy které si půjčily a možná na ně vlítne exekutor a bude od nich pokoj . Já Melčákovi fandím, když má pravdu, tak má pravdu a pravda Topolánka nebo Paroubka mne nezajímá. Jsou to amatéři a nemají právo ani jeden vládnout této zemičce. Jen Filip se usmívá jako Miluša-Papuša a říká, lid si vezme právo do svých rukou. Nějak mi to připomíná Klému.Pokud výsledek bude podle Filipa, tak se to Topolánkovi a Paroubkovi nějak vymklo z rukou.:-P

Šerlok Homeless 6.9.2009 20:39

Re: Lepší vláda odborníků než vláda amaterů z politických stran!

R^

RosPerot jr 5.9.2009 23:03

anebo když

"Lze-li ústavním zákonem ustanovit všechno, tak taky doživotní prezidenturu nebo senátorský titul pro koně." Jan Kalvoda.

PS

možná by bylo možné stejným postupem ustanovit titul koně pro Jana Kalvodu?

Šmid 5.9.2009 18:07

A co právní experti ....

Problém vidím v tom, že řada uznávaných odborníků na ústavní právo, má tentokrát podobný názor jako politici. Co s tím? Mimoto, přesně

tento zákon,  ústavní soud již jednou akceptoval. Pan Kalvoda, hřímajcí za čistotu ústavy by si měl v mnoha případech zamést před vlastním prahem. Mám pocit, že totéž by měli udělat i ostatní kritikové, sdílejíci jeho názor.Navrhuji řešení - současné znění ústavy prohlásit  za dogma, o němž se nepochybuje a všechny pochybovače její správnosti, čistoty atd atd. vyhnat ven z republiky.

Vilém 5.9.2009 19:03

Chybí ti tam:

S pozdravem Práci čest. Okresní tajemník KSČ Šmid, vr.

exulant 6.9.2009 16:45

Re: A co právní experti ....

Dvakrat opakovana blbost neznamena ze neni blbost. Blbost neni precedent.Aspon u normalnich lidi.Muzete mi namitnout co je normalni, ja vim, vymyslete definici, ale asi to neni prumerny.

Šerlok Homeless 6.9.2009 20:44

Re: A co právní experti ....

Problém vidím v tom, že řada uznávaných odborníků na ústavní právo, má tentokrát podobný názor jako politici. Co s tím?

Na každou právní otázku najdete vždy nejméně dvě opačné odpovědi, které jsou podloženy argumenty právníků. Relevantní je stanovisko soudu.

tento zákon,  ústavní soud již jednou akceptoval.

Vážně? Kdy? Múžete posloužit odkazem na nález ÚS?

Podle mých informací o stejném postupu v r. 1998 ÚS vůbec nejednal, protože si mu nikdo k tomu oprávněný nestěžoval.

Marat 5.9.2009 12:47

Proč najednou ten tanec kolem Ústavy?

Jsou také staré státy které nemají žádnou Ústavu a vůbec jím nechybí.  ČSR mělo Ústavu krátce po svém vzniku a vždy až do dneška to byla jen jaksi propagační bružůrkou. Po rozdělení Čsl. se také nemuselo s tou Ústavou tak spěchat a mělo se dát více záležet na jejím vytvořením. I tá komunistická, Gottwaldova Ústava 9 května se dělala dva roky. Tu nynější Jičinský splácal přes noc. I Novotného Ústava se dělala delší dobu a také nestála zanic a platila jen tehdy, kdy se to hodilo ÚV-KSČ. Kolikátou to tu Ústavu ma ČSR až do nynější ČR? A na co je třeba Ústavy,když je přílíž široká a nehodící se, či hodící se jen příležitostně? ČSR i ČR musí mít Ústvavu protože ji mají i jiné státy. Musí mít armadu, která vždy byla k smíchu. Musí mít policií kterou mají jiné státy a s které si čeští zločinci dělají srandu. A takových věcí má i ČR hodně a vlastenci si myslí, že to dělá ten propstor státem.

PH 1/09 5.9.2009 18:05

Re: Proč najednou ten tanec kolem Ústavy? krize má i sociální rozměr

Krize má etický a sociální rozměr, připomínají zvláště církevní hodnostáři, mezi kterými se najde řada Marxových příznivců. Canterburský arcibiskup Rowan Williams například zpochybňuje základy dnešního kapitalismu. V rámci systému jde všem pouze o dosažení co největšího materiálního blahobytu. Zdroje ovšem nejsou pro všechny a tak se čím dál větší část populace se dostává do potíží. Williamsovi to připomíná třicátá léta v Německu, kdy značná část lidí dala přednost jistotě národního socialismu před nejistou existencí v krizí zasaženém tržním prostředí.

Předseda rady Evangelické církve v Německu Wolfgang Huber si v deníku Berliner Zeitung stěžoval, že peníze dnes nahrazují Boha. Výslovně kritizoval předsedu představenstva Deutsche Bank Josefa Ackermanna, který před počátkem krize údajně sliboval svým klientům roční výnosy cenných papírů ve výši 25 procent. „Tím vzbuzoval stále větší očekávání, která nemohla být naplněna,“ upozornil biskup na jednu z příčin krize.

Nejdůkladnější práci si dal s oživením Marxe jeho jmenovec, katolický mnichovský arcibiskup Reinhard Marx, který dokonce napsal knihu s povědomým názvem „Kapitál“. K myšlenkám svého slavného předchůdce se hlásí úvahou, že společnost není pouze souborem jednotlivců, kteří soutěží o ekonomický prospěch, ale zároveň má sociální rozměr.

Yarda 5.9.2009 10:00

... senátorský titul pro koně

To už snad u nás existuje, akorát že na sebe přechodně vzali lidskou podobu.

zoolog 5.9.2009 18:41

Re: ... senátorský titul pro koně

A nejde třeba o jiné lichokopytníky než o koně, případně i o sudokopytníky (kastrované)? ;-D

bebe 5.9.2009 3:50

Hartman je úspěšný na Youtube !

Vysmál se tam postiženým v přímém televizním přenosu.

http://www.youtube.com/watch?v=kXf3wx5nPXU>->->-

bašata 5.9.2009 2:14

zákony

Pane, máte pravdu,nějak ta mentalita v nás silně mutuje bohužel pro nás!

exulant 5.9.2009 1:49

zakony

Uz je tomu bratru 40 roku kdy mi na moji namitku ze to preci neni legalni jeden z podnikovych sefu odpovedel ze zakony jsou tady od toho aby se obchazely. Zrejme tato mentalita je v Ceske republice porad.

Jan 5.9.2009 7:54

Re: zakony

Což exulant vyřešil tím, že zákony obešel a odebral se do exilu, kázat dodržování zákona.

exulant 5.9.2009 17:24

Re: zakony

Omyl, ja je neobesel, a byl jsem podle zakona odsouzen do basy a ztrate majetku. Az teprve dlouho potom se prislo na to ze bylo nezakone a na odejiti jsem mel pravo.