29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Policejní video Jany Nagyové je ostuda

Zveřejnění části videozáznamu Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu ze zatýkání Jany Nagyové (nyní Nečasové) považuji za jeden z vůbec nejhorších profesionálních přehmatů České televize a Václava Moravce osobně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Sedláček 24.12.2013 6:50

Omyl autora

Myslím si upřímně, že zveřejnění videa nebylo právě šťastným krokem, a to právě proto, že bude zneužito proti policii, jakož i proto, že se takto stejně neobhájí - viz teorie (bez jakéhokoli důkazu), že video je sestříhané a podobně. Je ale třeba říci, že se autor mýlí v tom, že obviněnému umožňuje trestní řád hájit se zcela jakoukoli a bezbřehou lží.  Obviněný v rámci své obhajoby  nesmí mimo jiné nepravdivě obvinit jinou osobu ze spáchání trestného činu, což se v uvedeném případě nepravdivým popisem průběhu zatčení paní obviněné stát mohlo, když by ve vztahu k policistům šlo o podezření přinejmenším ze spáchání přečinu zneužití pravomoci úřední osoby dle § 329 odst. 1 tr. zákoníku. Pak by ze strany dehonestující osoby ovšem také mohlo jít o přečin křivého obvinění (ne-li zločin - šlo o prohlášení v televizi, v tisku, což je vyšší odstavec) podle § 345 tr. zákoníku. To už zcela pomíjím, že výrazně medializoval průběh zatčení pan RNDr. Nečas, který sám obviněný v dotčené věci a v dané době rozhodně nebyl, takže mu práva obviněného (lhát) nenáležela.

P. Sulc 24.12.2013 5:16

Video je ostuda ??? To to jeste chvalite !

Ja bych rekl ze ostuda je cela CR, alespom ma z ostudy kabat, a to uz peknych par let.

H. Grúbr 24.12.2013 3:51

Sám autor potvrzuje, že obviněný má právo se bránit

V obecném smyslu byla PČR obviněná z nelidského zacházení a gestapáckých praktik uplatněných vůči potenciální kriminálnici paní Naďové. Proto se PČR logicky před veřejností očišťuje odvysíláním záznamu ze zásahu. To se PČR podařilo na 100%, nikde nevidím problém a jsem rád, že jsem ten zásah viděl, za což děkuji jak PČR, tak i Václavu Moravcovi, jehož upadající pořad tímto trochu napravil, svoji pošramocenou pověst.

J. Křivánek 24.12.2013 4:51

Re: Sám autor potvrzuje, že obviněný má právo se bránit

Hm. Pane jste docela mdlého rozumu. Ten sestřih je tak sestříhaný, že by tam mohli osouložit malou holčičku a řekl by jste že je to OK.

H. Grúbr 24.12.2013 6:25

Jasně, já jsem mdlého rozumu

a na vás je hned vidět, kudy se ubírají vaše myšlenky.

P. Schuster 24.12.2013 7:35

Re: Sám autor potvrzuje, že obviněný má právo se bránit

Když chce policie někoho zatknout, tak ho předtím sleduje a proto policie věděla, že paní Nagyová je sama v bytě. Tak proč tam byli kukláči ze ze braní a ve čtyři hodiny ráno? To vás nenapadlo, že šlo zatknout paní Nagyovou daleko levněji a v normálním čase?

Co se týče OVM (Otázky Velkého Manipulátora) - bez komentáře.

J. Slanina 24.12.2013 10:33

Re: Sám autor potvrzuje, že obviněný má právo se bránit

Za to ty, soudruhu grůbře, si už nemůžeš cokoliv pošramotit.

T. Pansky 24.12.2013 2:03

Autorovi bych chtel podekovat za konsolidovana fakta. ...

...  Na tohle bohuzel normalni obcane nemaji cas, nevi kde je pravda, tezko se v tom orientuji.  Media, ac radoby svobodna, svobodna nejsou - nevime, komu patri a kdo v nich ma zajmy.  Verejna media jsou naprosto bezzuba - redaktori nechteji byt vyhozeni z prace a tak radsi nic nereknou.  Politicke strany (ovladane silnymi ekonomickymi hraci) si tu vytvorily system, kdy ovladali policii a justici.  Jde to dnes pretvorit v system, aby justice a policie slouzily obcanum, jak by to melo byt?

J. Kanioková 24.12.2013 1:35

Pane autore, vy věříte této své větě ???

"Jistě, ona sama i její čerstvý manžel nemluví pravdu o okolnostech zatýkání" Záznam akce zatýkání byl tehdy na netu a vypadal o dost drsněji, než to účelově sestříhané video nám teď policií předkládané. Vedli ji spoutanou jako největší teroristku. To video je trapné alibi ! Pokud vím, na všech záběrech z různých zásahů policie je na videu vždy vidět datum a přesný čas natáčení. Na tomto videu chybí.

Vy tomu záznamu policie skutečně věříte?- http://jdem.cz/9gdc4

"Je za možným zločinem Šlachty s Ištvanem strach, že budou následovat Ratha?" - http://jdem.cz/9gdd4

A navíc - pokud vím, tak se mluvilo o šlapání po posteli, což znamená - prohlídka bytu. Ale na tomto zveřejňovaném prohlídka bytu neproběhla ! Tudíž tato byla jindy !!!

A to, jaký způsobem se to teď rozjelo, to neskutečně připomíná padesátá léta. Hodit veřejnosti účelově upravenou návnadu... a teď se začnou ozývat "tkadleny" a pod. Jako po Chartě, tak v padesátých létech.. Už si po včerejšku opravdu umím živě představit, co vede třeba k výroku "psovi psí smrt". Tolik lidské zášti, co včera proteklo diskuzemi, to je něco odporného a bylo to vyvoláno naprosto vědomě, chtěně ! Soudce Lynch..

J. Vintr 24.12.2013 2:45

Re: Pane autore, vy věříte této své větě ???

Řekl bych, že v hodnocení případu paní Nagyové/Nečasové si autor spletl stranu, na které jsou ti špatní ...

J. Lepka 24.12.2013 10:37

Re: Pane autore, vy věříte této své větě ???

Nevím, jak vám, pane Vintr, ale mně připadá přinejmenším podivné, porovnám-li výroky p. Ištvana z doby počátků akce, s realitou, s tím, že po půl roce se stále nic neděje, případ nikam nepokročil a z případu rozhodující protikorupční kauzy, ve které policie zajistila stovky miliónů, se stala rozplizlá aférka údajného zneužití VKR. To údajné píšu záměrně, protože nevěřím, že by tajná služba byla tak dementní a nechala se tak lehce načapat a pak to ještě vyzvonila do světa, jak u piva v zaplivané čtyřce.

Spíš mi ta aféra připomíná nepříliš zdařilý scénář z akce soukromé detektivní kanceláře a televize z toho v zoufalství dělá reality šou.

J. Vintr 24.12.2013 12:11

Re: Pane autore, vy věříte této své větě ???

Asi jsem se nevyjádřil dost přesně. V tomto případě jsou ti špatní (nebo minimálně mnohem horší) Ištvan a jeho parta ...

P. Zelenka 24.12.2013 8:14

S barvou ven

Mě by zajímalo, zda vaše hysterie z odhalování nezákonností okolo ODS Klausova dítěte je z vašeho upřímného vzývání kultu klausů nebo jste placená či kompro konfidentka kmotrstrany mediálně obhajující cokoliv? Účel světí prostředky?

Přeji vám pokud možno hezké svátky a nezapomeňte kapra na modro. :-)

K. Filek 24.12.2013 9:15

Re: S barvou ven

Vy si dejte kapra na červeno a mějte slunce v duši.Různí Šlachtové vám to někdy oplatí.Člověk myslici nemůže tomu sestřihu věřit.Vy asi přemýšlite něčím jiným než hlavou.

P. Zelenka 24.12.2013 9:59

Re: tuty

Filek navrch, teď jste mě trumfnul člověku myslící. Jsem rád, že v národě máme takové hlavičky jako je ta vaše. Musíte být buď ředitel zeměkoule nebo jste byl účasten akce, že znáte všechny podrobnosti. Tak povídejte hloupému národu.

J. Lufinka 24.12.2013 13:04

Re: S barvou ven

Tak se politikům podařilo uplatnit staré dobré "Rozděl a panuj". Všichni se navzájem nenávidíme . Pravičáci levičáky, levičáci pravičáky, chudí bohaté, bohatí chudé, nemocní zdravé, zdraví nemocné......... Z čeho tak soudím? Z toho jak se lidi v diskuzích vzájemně primitivně barví na modré, rudé, zelené atd. bez toho, že by o tom druhém něco věděli, nebo věcně a bez emocí reagovali na jeho názor. On je zkrátka buď modrej nebo rudej a basta. To si vážně všichni myslíme, že to něčemu prospívá? Já Vám povím čemu to prospívá. K tomu aby ti nahoře si dělali co chtěli a nám to podali akorát dost rudě, nebo modře, nebo zeleně ......Nás vůbec nezajímá co v podstatě říkají, ale jestli to pro nás natřeli dost na modro, na rudo, na růžovo nebo.....

J. Slanina 24.12.2013 10:47

Re: S barvou ven

Ti placení konfidenti jsou v tobě, soudruhu, jak v koze. Takoví jako ty si ani neumí představit, že by cokoliv nebylo zaplaceno, viď?

P. Zelenka 24.12.2013 12:52

Re: S barvou ven

Slanino jsi nemocný rudým stihomamem. Ale jen tu exhibuj, je s tebou sranda. :-) Rudý ďábel

J. Tínek 24.12.2013 10:35

Re: Pane autore, vy věříte této své větě ???

Dle zákona každý obviněný,pokud se pohybuje mimo střežené prostory,musí mít nejméně pouta. Nerozumím vaší větě "Vedli ji spoutanou jako největší teroristku". Proboha, to každý, kdo má pouta, musí být zákonitě největším teroristou?

J. Lepka 24.12.2013 10:40

Re: Pane autore, vy věříte této své větě ???

Ona již v té době byla obviněna ? Že by se vracely padesátý roky ?

V. Kain 24.12.2013 14:11

Re: Pane autore, vy věříte této své větě ???

Ono je veřejným tajemstvím jak jsou naši čadští policisté aktivní.Celá ta nenávist je dílem závisti která je tady pevně zakořeněná a která se neustále udržuje  v pohotovosti.Bohatým je třeba všechno sebrat,bohatí musí platit vysoké daně i když tady progresivní daně už dávno jsou atd.O tom jak si žije levicová vrchnost ani slovo.Ještě klika,že se socani nemohli spřáhnout s komunisty.To by jsme dopadli.Doufám,že je bude Babiš držet na oprati.

M. Stuchlik 24.12.2013 0:23

Policie

nejhorší mafie v ČR.