6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pavel Rytiř 26.10.2006 23:05

Místo kroucení hlavou

doporučil bych autorovi, aby si pročetl hlasování libereckého zastupitelstva, rozhovory v novinách a třeba i minulá čísla LZ. Přitom by zjistil, že se E.Kočárková zdaleka neshodovala se "zbytkem" koalice. Např. v otázce výše zadlužení Liberce.

SOS pro Liberec = Sdružení SOS, KDU-ČSL, CZ, US-DEU, VPM, SZR, nezávislí kandidáti. A pětina hlasů v Liberci zhruba odpovídá výsledky sdružených stran ve volbách 2002.

Autor příspěvku je členem SOS.

Rudolf 26.10.2006 20:35

Re: Re: dedo, co byste od voličů chtěl.Re: pohádka...,:

Co dodat??

penzista 26.10.2006 18:31

Nechápu proč

se problémy městského zastupitelstva v Liberci musejí řešit na Psu. To už máte opravdu tak málo autorů?

svědek 26.10.2006 15:34

Nejsou lidi

Bývalí koaliční zastupitelé SOS byli v Liberci voleni zřejmě proto, že tu zkrátka na opozici nejsou lidi. O připravovaném a nakonec i zrealizovaném holportu ODS se soc.dem. si štěbetali vrabci na střeše dávno před volbami. Kdo nechtěl volit ODS , její lokajské sportovce za zdraví, ani budoucí koaliční socany, vylučovacím způsobem zvolil stranu, která jakž takž hovořila opozičně.

Paní Helšusová  už naštěstí  nekandidobala za žádnou stranu, nebo spíše ji  už žádná strana pro její morálněvolní vlastnosti nechtěla. U toho rozhánění MŠ plné batolat - za  provozu v půlce září -  jsem byl. Zorganizovat a provést něco takového vyžadovalo skutečně hodně silný žaludek.  Související kauzou je, komu a za jakých podmínek  byla  budova i s pozemkem "prodána" a zda právě kupec, resp. obdarovaný  nebyl příčinou tak razantního jednání paní náměstkyně.

Švrk 26.10.2006 12:19

Re: dedo, co byste od voličů chtěl.Re: pohádka...,:

Zdá se mi čím dál více, že jste také pěkný popleta. Copak lidé, vydávající se za nezávislé, nejsou politici?? Navíc na konkrétních příkladech (jen šáhněte do okolí a poptejte se) lze zjistit, že ti nezávislí předtím mnohdy už někde byli, někteří i na více kandidátkách více stran, či hnutí. Jestliže k volbám chodí od 25 do 70% voličů, tak to má znamenat, že to jsou samí politici, volící se navzájem?? A dále - copak  přesně máte na zprávách lživého? Jde jen o podání zprávy - lživé může být jen její komentování a to už si normální člověk přebere. Problém není v lžích a lhářích, ale v těch kreténech, kteří rtěm lžím věří a dle toho pak volí. To si ale každý sám zameťme před svými vraty.   

jiri 26.10.2006 10:52

Re: gerontusinzo

respektuji Váš názor, ostatně se s ním svěřujete v mnoha příspěvcích - ale jak to, co píšete, koresponduje s článkem? Tam se konstatuje, že politička, komunální, která poslední 4 roky pomáhala řídit - se staví "novou" tváří, a že ji podpořilo 20% voličů... to asi nebude o tom, že by k volbám nechodili, nebo že by je "zmasírovala" média... Buď s ní byli spokojení - ale pak proč slibuje obrat? nebo s ní spokojeni nebyli, a pak proč ji znovu volí? To je paradox, na který autor poukázal, a který mi také vrtá hlavou (setkávám se s podobným i v komunální politice v Peci pod Sněžkou. Díky předem za objasnění, jak jste to pochopil Vy (tedy článek a jeho paradox)

gerontusinza 26.10.2006 10:30

dedo, co byste od voličů chtěl.Re: pohádka...,:

Vždyť se jim lže ze všech stran tak nehorázným způsobem hlavně se strany novinářů, neustále jsem masírováni humbukem nejhoršího kalibru. 99 % vysílání zpravodajců jsou smyšlenky (nehorázné konstrukce) vydávané za pravdu (co kdyby, kdyby). Voliči se nechovají stádně, to je taky forma mystifikace. Voliči totiž přestávají buď k volbám chodit a nebo volí nezávislé kandidáty. Vy jste to nepozoroval? Bohužel to je právě to co politikům nevadí. Volí se totiž mezi sebou a kecají o tom jaká je u nás demokracie. Tfuj tajxl.....

deda 26.10.2006 6:48

pohádka...,:

nejsem sice obyvatelem vašeho kraje, ale to, co popisujete je v naši společnosti zřejmě normou. Politici totiž kalkulují s tím, že většina voličů se chová stádně a podvoluje se hlasu lidu. V takovýchto případech mi přichází na mysl otazka, zda slovo voliči není odvozeno od slova voli-(či, ne?)