8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: Podle Zaorálka je Klaus opět vlastizrádce

Obsáhlý rozhovor s Lubomírem Zaorálkem na iHned.cz je bezesporu jasným dokladem toho, že navzdory problémům v EU se myšlení vedení ČSSD neposunulo nikam.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Rychlý 20.10.2017 10:41

Re: K prohlasenim pana Zaoralka.

No mohlo těch procent být víc, nebo míň. Po těch pomlčkových válkách a vlajkových návrhů se už asi málokdo divil. Ale přece jen to vzalo docela rychlý konec. Chvála Bohu! Lepší rychlý konec, než chaos bez konce. Jediné blbé je, že nám po tzv. Národním shromáždění zůstal Senát, coby druhá stranická liga, kdeže senát osobností!

P. Harabaska 20.10.2017 19:27

Re: K prohlasenim pana Zaoralka.

Tvrdit, že Havel se v té době sesypal, je pokrytectví. Jeho jednání a konání v té době bylo jen zbabělým taktickým úkrokem stranou. Vlak razantních změn ve státoprávním uspořádání projel kolem něho bezpečně po hlavní koleji, s kůží na trh šli jiní, a on se pak mohl vrátit na hlavní kolej politiky do prezidentského křesla, které tak hovělo jeho, nekritickým podkuřováním médií zbytnělé ješitnosti. Všechny myšlenky na návrat k dramatické tvorbě(?) po slibovaném jediném prezidentském mandátu byly rády zapomenuty.

J. Krásenský 20.10.2017 21:32

Re: K prohlasenim pana Zaoralka.

přesně tak

P. Götze 20.10.2017 0:40

RE

Vlastizrada mozna byl podpis Lisabonu, ktery ovsem prikryl cesky ustavni soud. tam jsme totiz, na rozdil od vstupu do EU, skutecne ztratili vladu nad vlastim statem.

E. Erat 20.10.2017 7:59

Re: RE

Jo, ale LS podepsal Topolánek jako předseda vlády. Klaus mohl abdikovat, a nepodepsat. Nic jiného udělat nemohl. Na vlastním faktu by to ovšem nic nezměnilo. Topolánek by zastupoval presidenta, a znovu by to podepsal v této funkci. Ovšem abdikací by Topolánkovi umožnil i další prasárny, jako když Mečiar zastupoval presidenta v SR. ODS zradila své voliče, svůj volební program o tom, že nebude předávat další kompetence směrem k EU, a potažmo zradila celou ČR. Nevolitelná strana.

R. Langer 20.10.2017 8:04

Re: RE

Ano, na to se taky dobře pamatuju.

Z. Rychlý 20.10.2017 9:31

Měl abdikovat.

Jeho kariéra by dostala obrovský morální rozměr. Pinčlové by neměli na co štěkat a v následné přímé volbě prezidenta by tu byl kandidát, kterému by ostatní nesahali ani k patám.

J. Kanioková 20.10.2017 21:40

Běžte do háje ! Kdo by se stal prézou místo něho ?

Nějaký vášnivý eurohujer ?

Z. Rychlý 21.10.2017 19:15

Re: Běžte do háje ! Kdo by se stal prézou místo něho ?

Tak lisabonskou smlouvu by podepsala ODS - tedy Topolánek coby premiér. V následných prezidentských volbách mohl kandidovat Klaus znovu s daleko silnějším mandátem, a následně po uplynutí mandátu by znovu v přímé volbě neměl soupeře. Takhle dosloužil docela neslavně a o amnestii ani nemluvím.

Chtělo to morální gesto - záruku příštích vítězství. Takhle je to prezident, který ač nerad, nakonec podepsal a zatáhl svůj národ do socanské "pohody".

J. Lepka 20.10.2017 9:42

Re: RE

Myslíte toho pána, jak přefik kolegyni a tím panu K. vypustil rybník? Tak to určitě, kvůli tomu by starej ješita abdikoval! Možná v jiném vesmíru...

P. Harabaska 20.10.2017 19:36

Re: RE

Vlastizrada? Po tom nátlaku všelikých těch holohlavých psychiatrů a jiných hnízdících a bolest slibujících lékařských odborníků, kteří byli ochotni vyslovit posudek popírající schopnost prezidenta Klause vykonávat nejvyšší státní funkci? Nedávno chtěli do státní politiky svými posudky zasáhnout opět.