1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLITIKA: Podíl Evropy na poevropštění ANO

Velkolepý vstup hnutí ANO do parlamentu a do vlády souvisel s ohromením voličů manažerským přístupem osobností, jež se prohlašovaly za nepolitiky. Andreji Babišovi to vydrželo ještě pár dní poté, co usedl do ministerského křesla.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 31.3.2014 12:11

Vrána k vráně sedá...

A tak nemůžeme udivit, že o prospěch občanů se nezajímající, nikdy s nimi nediskutující političtí oligarchové "probruselští" si porozuměli s masmediálním magnátem a státem (Bruselem) dotovaným oligarchickým "velkopodnikatelem", kterému velkoryse odpustili STBáckou minulost a dokonce i dosud zcela nepřijatelný střet zájmů, do něhož se vstupem do politiky dostal!

Pan Babiš svou skutečnou politickou tvář odhalil svým vyhrožováním mediálním odpůrcům, že na ně pošle daňovou kontrolu (ono se přece vždycky něco najde!) stejně jako jeho "vlezdobruselská" ministryně Válková, která dokonce přičinlivě zjistila, že za "Protektorátu" se nám toho až tak moc nestalo (tak proč bychom se báli nového DEU-protektorátu, že)!

http://nazory.aktualne.cz/babisuv-vstup-do-politiky-nas-priblizuje-kyjevu-ne-bruselu/r~aa476a44a9d011e3ba4c0025900fea04/

M. Prokop 28.3.2014 21:26

Re: Politolog?

Za liberála se dnes (bohužel) vyhlašuje kdejaký zelený komouš.

M. Prokop 28.3.2014 21:25

Konec konců,

na to nemusí být ani soudruh politruk Jelínek, aby se zjistilo, že skoro každý (čest vyjímkám) český politik "zbruselští", místo aby zastával zájmy svých voličů. Ti ho znovu zvolit nemusí, ale kdo jde soudruhům z Brusele na ruku, pro toho se po případném nezvolení "flíček" najde.

Z. Švrček 28.3.2014 9:16

Dar Mr. Deer

Babiše samozřejmě poevropštila EU a její zemědělská a dotační politika a to již dávno. Nelze čekat, že člověk, který jejích darů přímo, nebo "via český rozpočet" požívá, jí bude jakkoliv kritizovat, nebo jí lát.

J. Vyhnalík 28.3.2014 4:51

Politolog?

Panu Jelínkovi (coby politologovi za kterého se prohlašuje), by mělo být jasné, že jedním z hlavních motivů, ne-li tím hlavním, pro Babišovo politické angažmá je právě EU. Agrofertu už nestačilo prosazovat si změny v zákonech a přístup k dotacím pomocí lobbyingu a proto se přeměnil na ANOfert a teď už dotace rozděluje přímo. Není náhodou, že nejpozději druhá věta nových ministrů z ANO po jejich nástupu do funkce se týkala čerpání evropských fondů.

Jinak ALDE je, přes to, že se hlásí k liberalismu politicky hned vedle socialistů a zelených. Není náhodou, že se k nim hlásili ED-SNK, LIDEM a dnes tam míří ANO s Pavlem Teličkou na špici kandidátky.