30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
petrph 22.9.2008 9:01

Viděl jsem tu horší bilboardy

Třeba tu plačící matku s hladovým děckem v náručí s nápisem "Minule jsem volit nešla a všechno zdražili..". Takže co s tím billboardem v KV nemocnici? Ve starých bolševických časech by stačilo aby ředitel nemocnice zvedl sluchátko a zeptal se"soudruhu hejtmane, ale on už tu jeden takový bilboard stojí"- stačí že ho porazíme, nebo máme rovnou zavřít ředitele té firmy za podvratnou činnost? Aha, na tom billboardu jste vy...." Dneska je to o chytré horákyni - jestli má ředitel povolit nepovolený a nebo nepovolit povolený billboard..

AndyO 21.9.2008 12:58

pane Stejskale, proč jste do svého článku nezařadil fotografii

zmíněného billboardu, abyste předešel dohadům, kde vlastně předmětný důkaz hejtmanovy věrolomnosti skutečně je ?  Novináři nejsou líní jet do Ameriky, aby nám poreferovali o tom, jaké šaty měla Paris Hilton při zatýkání, takže by Karlovy Vary pro vás neměly být problém.

MUDr Jiří Kilian 21.9.2008 13:47

Re: pane Stejskale, proč jste do svého článku nezařadil fotografii

žeby tento  ? :-)))

 tento billboard

AndyO 21.9.2008 14:42

Re: Re: pane Stejskale, proč jste do svého článku nezařadil fotografii

jde spíš o to, kde je a ne co je na něm.

Lubomír Stejskal 21.9.2008 14:16

Pro Andy O.

V českém internetovém diskusním sklepení(vyhýbám se  Rejžkovu výrazu žumpa) hrozí dvě varianty: A/ Nezveřejníte  foto bilboardu -   máte minus(viz Váš argument). B/ Zveřejníte foto -  zase špatně.  Vystavujete se obvinění   z  jednostranné propagace  jedné z kandidujících stran.  Proto jsem po zkušenostech, které v této oblasti mám,   zvolil variantu A.  --- Ano, "novináři nejsou líní jet do Ameriky, aby nám poreferovali o tom, jaké šaty měla Paris Hilton při zatýkání."  Zapomněl jste dodat, že novináři bulvární. 

AndyO 21.9.2008 14:44

Re: pro pana Stejkala

pokud se bojíte následků, neměl byste článek vůbec psát. Kromě toho není problém na fotce přeškrtnout černou čárou nápis ODS ( jako prsa na hanbatých fotkách ve zprávách).  Jak poznat, že nejste bulvární novinář, když nepodložíte svá tvrzení žádným důkazem, jen řečmi?

AndyO 21.9.2008 15:06

Re: mimochodem, nechtěl jste se angažovat v kampani?

tak se podívejte, jak se vám to podařilo:

http://ocojimjde.ic.cz/?q=politika-pod-karlovarskym-billboardem-internetovy-denik-neviditelny-pes

Pablos 21.9.2008 15:38

Re: Re: mimochodem, nechtěl jste se angažovat v kampani?

Jsem karlovarák a celou záležitost kolem Karlovarské krajské nemocnice sleduji. Článek pana Stejskala se mi líbil, jelikož je přehledným nezávislým shrnutím toho, co se kolem této kauzy děje. Podstata celého problému a toho na co jeho článek naráží nejspíš ani tak netkví v tom, jestli je bilboard namířen dovnitř areálu nebo ven, nebo jestli stojí uprostřed areálu nebo na jeho okraji. Podstata je v tom, že po těch všech peripetiích co se tu kolem této kauzy odehrály má hejtman tu odvahu a není mu to trapné udělat billboard, kde sám sebe propaguje jako zachránce a spasitele místního zdravotnictví. A tato nehoráznost je jen živena tím, že takové billboardy umístí byť jen do blízkosti nemocnice, do které kolem nich chodí pacienti a ti zdravotníci, kteří dávali demonstrativně výpovědi, aby hejtmanství s krizí kolem nemocnice konečně začalo něco dělat.  A to vše má opravdu co dočinění s morálkou a etikou. Ti, kteří v roce 2005 kritizovali sloučení nemocnic a předpovídali to, co se letos potvrdilo (pozn. ztráta nemocnic za loňský rok ve výši 120mil. Kč a letošní předvídanou ztrátu ve výši 80mil. Kč) jsou i po splnění jejich nepříjemné věštby napadáni výroky hejtmana, které jsou plné lží a polopravd. I to má co dočinění a etikou a morálkou. Ta část článku pana Stejskala, která se zabývá billboardem možná neřeší tu pravou podstatu problému, ale rozhodně tím chytil řešení problému za správný konec.

AndyO 21.9.2008 15:44

Re: Re: Re: mimochodem, nechtěl jste se angažovat v kampani?

díky za info. Něco o té situaci tam vím, ale zdaleka ne vše. O etice a morálce by měli mlčet všichni bez výjimky, nejde o ni vůbec nikomu. Nevidím ani to, co vy- billboard, kde by se někdo prezentoval jako zachránce a spasitel, spíš je to obrana proti setrvalým útokům, z nichž část je vedena jistě v dobré víře- dostupnost péče, vyrovnané hospodaření atd. Obě strany sporu používají nefér metody, upravené informace i zjevné demagogie...nemáte se tam s čím chlubit, to vám tedy řeknu. Ani hejtman, ani jeho odpůrci.

Pablos 21.9.2008 16:05

Re: Re: Re: Re: mimochodem, nechtěl jste se angažovat v kampani?

Rád bych tuto diskuzi ještě dál rozvedl. Už ale bohužel teď nemám čas psát další delší příspěvek. Tak to zakončím snad jen tím, že holt je nyní doba předvolební a tak je vždy velmi bouřlivá a nepříjemná. Já za sebe mohu jen říci, že se stavím na stranu odpůrců hejtmana. Mým názorem je to, že každý aparát, který je na svém místě již delší dobu, je potřeba vyměnit, jelikož už je celý prolezlý vzájemnými vazbami a "kamarádíčkovstvím". A proto je čas na změnu a novou volbu. Tu pro mě představují nově kandidující strany, které to, alespon prozatím (než se také stanou kamarádíčkovským propletencem), myslí upřímně.

AndyO 21.9.2008 16:10

Re: Re: Re: Re: Re: mimochodem, nechtěl jste se angažovat v kampani?

taky už nemám čas, ale to nevadí. Vyměnit aparát je třeba, ale musíte si uvědomit, že nový aparát si místo své práce, na kterou bude zjednán bude vytvářet nové vazby a přivádět nové kamarádíčky, takže jediný efekt bude jak v Šimkově povídce Tramvaj: " my chceme taky sedět, střídáme, volali stojící na sedící".

Nashle.

strejda 21.9.2008 17:06

Re: Re: Re: Re: Re: Re: mimochodem, nechtěl jste se angažovat v kampani?

Zajímavá diskuse. Co navrhujete vy? Změna má rizika, ponechání má rizika. Je ještě jiná cesta? Osobně si myslím, že je lepší naděje na zlepšení poměrů (tedy změna) než jistota trvání starých špatností (ponechání starých politiků).

AndyO 21.9.2008 17:25

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: mimochodem, nechtěl jste se angažovat v kampani?

v první řadě bych oddělila informace o špatnostech politiků  formou zrno-pleva. Dtto tábor protivníků. Ale to by byla práce na celé další volební období. Vzhledem k tomu, že zdravotníci konkrétně zařízli zatím všechno, co jim kdo předložil nevidím u nich snahu po kompromisu, který je základem politiky v demokracii. Nechť tedy vstoupí do politiky a předvedou, co dokáží a jak dlouho bude trvat, než budou sežráni...tipuji dva roky maximálně.  Já osobně mám k tomu, co se děje s tamními nemocnicemi dost výhrad, ale těžko takhle z dálky říci, kdo je hlavně na vině a zda to mohlo být skutečně lepší.

Staří politici poučení chybami a vědoucí, kde by narazili jsou také varianta, která stojí za úvahu- další, stejnou chybu podruhé neudělají. Fakt to není lehké rozhodování, ale znám ty špitální drbárny, to taky není prostředí pro konstruktivní práci. No, necháme to na tamních voličích, rozhodně bych si ale, být  novinářem odpustila řeči o morálce- jsou ještě méně morální než billboard pověšený přímo na operačním sále.

Pablos 21.9.2008 17:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: mimochodem, nechtěl jste se angažovat v kampani?

Nemyslím si, že jedinou náplní nově příchozích bude vytváření si vazeb, ale jak už jsem řekl, alespoň pro zatím budou na svých místech fungovat upřímně. Negativum spíše vidím v tom, že se budou učit tomu, jak v nových pozicích pracovat efektivně (a než se to naučí, tak už zase vzniknout vazby). Samozřejmě ideální by byla určitá rovnováha - ta se ale těžko nastavuje.Ještě lepší by pak byla informovaná veřejnost, která si nenechá od politiků sr.t na hlavu a která se o svou demokracii bude starat..Proto mi přesto jako lepší varianta připadá příchod nových struktur a tváří. V prostředí naší politické a demokratické kultury, kde neexistuje sebereflexe politiků a neexistuje tlak  ze strany veřejnosti, který by vedl k jejich rezignacím v případě jejich nesprávných postupů je přivedení nových tváří podle mého lepším řešením. (veřejnost je laxní a těch kdo se skutečně zajímá o politiku a tím i o naší demokracii je skutečně málo a ti kteří se o to nezajímají pak chodí volit toho, kdo má hezčí nebo barevnější billboard, kdo udělá hezčí dětský den, nebo kdo uvaří chutnější předvolební guláš a to je k breku)

Mám nadání psát dlouhá, někdy nesrozumitelná, souvětí, tak snad je to co jsem napsal k pochopení.. :)

AndyO 21.9.2008 18:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: mimochodem, nechtěl jste se angažovat v kampani?

ano, je to k pochopení. Tak to vyzkoušejte, uvidíte sami, zda to byl správný postup. Já nemám tendenci pokládat české prostředí za nějaké zvlášť špatné, pořád ještě se domnívám, že sebereflexe kohokoli atd. není něco, s čím se člověk nebo strana narodí, resp. vznikne. Nové tváře, noví hladovci- to je prostě zkušenost. Vyhodím špatného zaměstnance, proč ne...jen si nejdřív musím najít lepšího. Někdy jsou náklady na převýchovu špatného nižší než ty vynaložené na hledání, zaučování, vybavení, kontrolu a plat nového, navíc je pravděpodobné, že za čtyři roky budete zase hledat někoho dalšího.

Brečet nemusíte, nevěřím ani v nejmenším, že by někdo nachytal voliče na billboardy nebo dětský den...vždy jen na sliby. Billboardy jsou způsob, jak pročistit účetnictví a naštvat protivníka. Nic víc. V jednom z tamních měst ( možná ve více, to nevím) jsou na dveřích ordinací plakáty Volte ...nějaké ty doktory či co. Seděla jsem v čekárně tři hodiny, přečetla půl Vojny a míru, ale ani mne nenapadlo se pořádně na plakát podívat...a mezi námi, nenapadlo to tam nikoho z čekajících. Má to jediný efekt- za takovým plakátem se těžko může skrývat protivná sestra nebo lajdák doktor ( taky tam takoví nejsou, naopak), to by byla dost kontraproduktivní kampaň.

Prostě...je to na tamních voličích, ale doufám, že nebudou brečet zklamáním, že to ZASE NEVYŠLO. Přála bych jim, aby ten kraj šlapal jako hodinky.

Pablos 21.9.2008 12:28

Náhrada

Možná by mohl Kim-Ir-Sen sluníčko Pavel nahradit Kim-Čong-Ila, když jim ted zmizel a nikdo neví co s nim je...Možná bysme mohli udělat veřejnou sbírku na jednosměrnou letenku pro hejtmana do Severní Korei....Tak jako už běží sbírka na jednosměrnou letenku pro Džamilu Stehlíkovou do Kazachstánu.. ;-P

Pablos 21.9.2008 11:36

Hejtmanovo billboard

Připadalo mi i dost odvážné a troufalé ze strany hejtmana, že do své volební kampně zařadil tento billboard, kde propaguje kvalitnější zdravotnictví. Je zde na fotce se zdravotnickým personálem a ten se zájmem naslouchá jeho, jistě zajímavé a poučné, přednášce, jak udělat zdravotnictví kvalitnější..;-D

To vše po veškerých těch událostech, kdy proti činům hejtmanství vyšly do ulic spolu se zdravotnickým personálem tisíce lidí a kdy většina primářů karlovarské nemocnice na protest podala v lednu výpovědi.

Více o kauze v článcích regionálního tisku ZDE

Nomen 21.9.2008 12:06

Naopak nerizumíte tomu:

Každý průměrný debílek věří více hejtmanovi než nějakému doktůrkovi, to je jasné....

AndyO 21.9.2008 14:55

Re: Naopak nerizumíte tomu:

ten hejtman je taky doktor:))

Doktor práv. .

Mimochodem titul doktor byl používán pro právníky dříve než pro lékaře. ;-)

jm 21.9.2008 10:03

ZBAVIT NAŠE VYTLEMENÉ VYVOLENÉ

ZBAVIT NAŠE VYTLEMENÉ VYVOLENÉ všech úkoří, rizik, hnoje a  ohrožování může nejvíce změna Ústavy a volebního zákona. Aby zvolení zastupitelové byli skutečnými mandantáři svých voličů - tedy jim odpovědni a jimi odvolatelní. Bájná prvorepubliková demokracie a parlamentní praxe v ní byla taková, že poslanci ukládali do partajních trezorů binco podepsané svoje rezignační listiny. Byli tedy alespoň odvolatelní partají, za kterou byli vyvoleni, když už nemohli být odvoláni svými mandanty-voliči, protože Tatíčkovi zakladateli Masyrykovi při psaní Ústavy a volebních zákonů již nevoněl vzor ve švýcarské demokracii.

tich@dohoda 21.9.2008 7:37

Pouze na dvou fotografiích chybí. A to na té, kde je PersONA kraje (rubrika věnovaná významným osobám ženského pohlaví) a na fotografii, která je věnovaná ekologii a je na ní vážka. Do těchto rubrik už opravdu našeho milého férového hejtmana prostrči

to pablos /viz titulek / a to si myslim, ze se pletete , do te rubriky Persona venovane zenskemu pohlavi bych soupnul soudruha hejtmana jak si potrasa ploutvi s nejako fesnou soudruzkou/personou . A ekologicka rubrika se da "vysperkovat" obrazkem soudruha hejtmana jak zadumanym pohledm obhlizi krajinu, text: "soudruh hejtman venuje zivotnimu prostredi velkou pozornost. Zaverem tedy soudruzi, ano 80 % neni spatne ovsem nelze ustrnout a musime si klast stale vyssi cile, tedy 100% resp. po stachanovsku 200-300 %/bez clanku jet text k fotkam :-)/ takze nakonec z toho platku bude obrazkovy magazin karlovarskeho  KIM'a-Slunicko . Dekuji za diskusi docela /zejmena nick. strejda / me pobavil/ Cest :-)

strejda 21.9.2008 9:50

Re: Pouze na dvou fotografiích chybí. A to na té, kde je PersONA kraje (rubrika věnovaná významným osobám ženského pohlaví) a na fotografii, která je věnovaná ekologii a je na ní vážka. Do těchto rubrik už opravdu našeho milého férového hejtmana pros

Zdravím vás tichá dohodo. Smutné je, že se napřed bavíte a časem vám úsměv nějak vytuhne. Je to tiž tak, jak píšete. I hejtmanské blafy jsou k nečtení a neposlouchání. Časem vás napadne, že Karlovarsko bylo i domovem železného Konráda a ocelového Karla Heřmana. Asi to bude tou vodou.

tich@dohoda 21.9.2008 10:35

Re: Re: Pouze na dvou fotografiích chybí. A to na té, kde je PersONA kraje (rubrika věnovaná významným osobám ženského pohlaví) a na fotografii, která je věnovaná ekologii a je na ní vážka. Do těchto rubrik už opravdu našeho milého férového hejtmana

taky zdravim strejdo :-) , svym zpusobem mate pravdu , dost me prekvapuje / i kdyz vlastne ani zase tak moc ne / to , ze zejmena modrym pokracovatelum budovani svetlych zitrku ta stavajici situace pripada normalni = demokraticka . Coz je legrace kdy casem skutecne muze usmev vytuhnout . Cest :-)

MUDr Jiří Kilian 21.9.2008 11:17

Re: Re: Re: Pouze na dvou fotografiích chybí. A to na té, kde je PersONA kraje (rubrika věnovaná významným osobám ženského pohlaví) a na fotografii, která je věnovaná ekologii a je na ní vážka. Do těchto rubrik už opravdu našeho milého férového hejtm

Kdo jsou modří pokračovatelé ?

doktor 20.9.2008 21:09

Pánové,

vy si opravdu myslíte, že nějaký billboard ovlivní nějakého voliče? Jsou to vyhozené peníze.

Honza 20.9.2008 22:43

Re: Pánové,

Jsou blbové straníci, kteří rádi uvěří, jsou blbové straníci, ovšem jiných stran, kteří zásadně neuvěří. Pak jsou ovšem blbové občané nestraníci, z nichž některý uvěří a jiný ne. Tak co s tím?

En 20.9.2008 18:49

Jestli, milý pane autore, nebude pejsek zakopán spíše tady:

http://www.finexpert.cz/Tiskove-zpravy/MASTERCARD-Pruzkum-vyspelosti-kraju/sr-1-sc-4-a-23268/default.aspx

En 20.9.2008 18:51

Re: Jestli, milý pane autore, nebude pejsek zakopán spíše tady:

Případne tady

En 20.9.2008 18:51

Re: Re: Jestli, milý pane autore, nebude pejsek zakopán spíše tady:

Tak tam rozhodně ne...;-D

clay 20.9.2008 17:51

Součástí blížících se krajských voleb jsou

....i ty vaše kuličky, z prdu, pane Stejskale. Už když jsem vás ráno četl, měl jsem podezření, že je to trochu jinak, než tu líčíte. Byl jsem se na ten billboard podívat - a skutečně. Te billboard je přesně na hranici pozemku nemocnice a to tak že je součástí plotu na zařízení soukromého majitele a z pozemku nemocnice nemá nikdo šanci cokoliv z billboardu zahlédnout. Ten je do ulice v jedné ze serpentin, kde veškerá doprava zpomaluje a to je zřejmě fakt, který vám a vašemu našeptavači vadí. Přesně tuším, kdo jím je. Není tak úspěšný, zato je ho o to víc slyšet...v tomto případě se skutečně v nemocnici politika neodehrává. Tu v nemocnici dělají vaši chráněnci.