17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
MUDr Jiří Kilian 20.9.2008 18:10

Re: Součástí blížících se krajských voleb jsou

no a ty fotografie v těch novinách taky nejsou ?

clay 20.9.2008 18:11

Re: Re: Součástí blížících se krajských voleb jsou

je na nich snad něco jiného, než mohu vidět v 18:11?

clay 20.9.2008 18:18

Re: Re: Re: Součástí blížících se krajských voleb jsou

kandidující lékaři si chtěli pronajmout v nemocnici pozemek a mít tam svůj billboard, čili dělat politiku uvnitře nemocnice, hodlali působit na nemocné a jejich příbuzné. Hejtmanův je na místě, kde snad působí (osobně jsem skeptický na působení jakýchkoliv billboardů na veřejnost) na lidi v autobusech a automobilech, zcela jistě ne na ty uvnitř areálu. V tom bych já viděl značný etický problém. Údajně se lékařskou etikou zabýváte, pak byste tohle měl chápat. Resp. nemít pro takové praktiky pochopení...

MUDr Jiří Kilian 20.9.2008 22:10

Re: Re: Re: Re: Součástí blížících se krajských voleb jsou

Já samozřejmě jsem zásadně proti tomu, aby se v nemocnici vedla politická kampaň. Etikou lékařskou se nemusím zabývat, chápal bych to i bez ní. Je-li hejtmanův billboard na plotě nemocnice,  mám to za špatné, ať je otočen kamkoli.

MUDr Jiří Kilian 20.9.2008 23:36

Re: Re: Re: Součástí blížících se krajských voleb jsou

To já nevím, já jsem se ptal na něco jiného

Lubomír Stejskal 21.9.2008 8:22

Pro zn. clay

Když už jsem se výjimečně pustil do diskuse, nemohu nezareagovat na některá Vaše tvrzení.  Že je billboard hned za plotem nemocnice,  je v mém textu přece uvedeno - v oddíle III.  Za další: nemám žádného našeptávače, ale pouze svůj vlastní  úsudek, který mne vedl k napsání  článku. A konečně: ohrazuji se proti formulaci "vaši chráněnci" - nic takového  neexistuje. Ne že by neexistovalo ono hnutí lékařů, jehož členové kandidují do KV krajského zastupitelstva, ale já s nimi a oni se mnou nemají nic společného.  Z mé strany je tomu tak proto, abych mohl psát podobné nezávislé texty.  --- Závěrem: V celé věci jde o princip, který je, zřejmě a žel, pod Vaší rozlišovací schopností. Já zřejmě kladu na politiku a politiky vyšší nároky,  jako celoživotní nestraník ve stylu padni komu padni.  Že jsem jako pravicový konzervativec víc náročný ve vztahu k veřejným činitelům, kteří se  deklarují jako pravicoví(častokráte  se prezentují  jako jedina autentická pravice v ČR),  se rozumí samo sebou.  To, co se v naší republice děje, a tato epizoda s billboardem je toho malou ukázkou, jsme jistě svědky horších věcí,  je po mém soudu důsledkem toho, že byla po převratu potlačena(nedostatečně akcentována) morální  dimenze politiky, kapitalismu ... Vzali jsme si z kapitalismu jenom právo(svobodně  vydělávat peníze, svobodně se ucházet o podíl na moci atd.), nikoli povinnost(činit tak eticky, v souladu s mravními principy).

strejda 20.9.2008 11:46

Pavlův reflex

Často do toho bohulibého kraje zavítám a čtu mistní tisk nazvaný Hejtmanské listy, asi aby se vědělo, že vrchnost lidem píše. V KAŽDÉM čísle je hejtman Pavel minimálně 6x na fotografii. S přáteli mu proto říkáme Kim-Ir-Sen. Styl fotografií je naprosto stejný. Vždy se těším na nový výtisk hejtmanova tisku a kamarádi mi ho musí schovat. K porovnání mi slouží balík časopisu Korea, který mám v držení a kvůli Pavlovi ho pietně uchovávám. Je to velký státník, jako byl Kim Sluníčko! ;-D

Autor článku mimořádně 20.9.2008 15:44

Pro zn. strejda

Ačkoli tak obvykle z časových důvodů nečiním, dnes udělám výjimku a vstoupím do diskuse inspirován příspěvkem značky strejda. Ještě jsem nestačil odnést do nádoby na tříděný odpad  Hejtmanské listy č. 7(září 2oo8), a tak mohu  v přehledu nabídnout: Str. 1: Foto hetmana  doplňující Sloupek téhož-Josef Pavel přidržující si brýle(že by špatný rozměr?);  str. 9: Foto hejtmana přestřihávajícího( pásku u nové budovy muzea);  str. 10: Foto  hetmana  vyjadřujícího  přání(úspěšné hokejové sezony);  a ještě jednou str. 10:  Foto hejtmana přihlížejícího(předání prestižní  ceny Vesnice roku). --- Pokud by snad  autor příspvěku pocítil  politické sado-maso abstinenční příznaky, doporučuji k uspokojení Pavlova reflexu PDF formát Hejmanských listů Karlovarského kraje na  této adrese . --- Jen pro doplnění: šéfredaktorem měsíčníku je Jaroslav Fikar, za komunismu i po něm redaktor Českého rozhlasu, poté přední žurnalista Blesku. --- Strejdovi dík za  inspirující úhel pohledu. (LS)

L. S. 20.9.2008 15:50

Re: Pro zn. strejda II

Oprava: jelikož  se mi do webové adresy Hejtmanských listů  nedopatřením vloudila minichyba, zde je pro jistotu jejich plná adresa: www.kr-karlovarsky.cz.hl/

LS 20.9.2008 15:52

Re: Re: Pro zn. strejda III

Když se daří, tak se daří: očistil jsem si brýle a napotřetí to snad bude správně: 

www.kr-karlovarsky.cz/hl/

strejda 20.9.2008 16:38

Re: Re: Re: Pro zn. strejda III

Autora zdraví strejda. Potěšil jste mně, že jste si také všimnul té podivuhodné karlovarské abnormality. Bývaly časy, kdy jsem si myslel, že nebetyčná blbost je výsadou jen lidí extrémního politického názoru. Mýlil jsem se. Pravicový český politik mně poučil, že má mentalitu orientálního despoty. Ten despota ze to nemůže, tak to v jeho krajině bývalo odjakživa a nic jiného místní neznají. Karlovarsko v minulosti mívalo vysokou kulturu. Nějak se to zvrtlo. Podotýkám, že se to týká lidí s češtinou jako mateřským jazykem.

P.S. internetovou verzi jsem neznal, už ji běžím stahovat do archivu. Bude uložena vedle fotky krávy s dvěma hlavami.

MUDr Jiří Kilian 20.9.2008 17:20

Re: Re: Re: Re: Pro zn. strejda III

http://www.zdravotnickenoviny.cz/scripts/detail.php?id=376621

clay 20.9.2008 17:55

Re: Pro zn. strejda

když vám vadí Fikar, jistě vám neméně tak vadí i pan Zahradníček...na něhož se odkazuje pan Stejskal.

pablos 20.9.2008 22:04

Re: Pavlův reflex

Již v minulosti bylo kritizováno

pablos 20.9.2008 22:08

Re: Pavlův reflex - můj příspěvek z dubna v diskuzi na www.radnicnilisty.cz

Již v minulosti bylo kritizováno, že v Hejtmanských listech je ž příliš často na fotografii hejtman Josef Pavel. Za veřejné peníze tím dochází k politické reklamě. Co se změnilo? V dubnových hejtmanských listech je na titulní straně celkem 8 fotografií. Na šesti z nich, je náš Pavel. Pouze na dvou fotografiích chybí. A to na té, kde je PersONA kraje (rubrika věnovaná významným osobám ženského pohlaví) a na fotografii, která je věnovaná ekologii a je na ní vážka. Do těchto rubrik už opravdu našeho milého férového hejtmana prostrčit nešlo.. :D

Witch 21.9.2008 8:48

Re: Re: Pavlův reflex - můj příspěvek z dubna v diskuzi na www.radnicnilisty.cz

...a to každoročně fasují školáci rozvrh s hejtmanovou fotkou a promluvou, heč!

Pablos 21.9.2008 11:12

Re: Re: Re: Pavlův reflex - můj příspěvek z dubna v diskuzi na www.radnicnilisty.cz

Fakt?? Ten chci!!!! Použiju ho místo diáře... :-D

Witch 22.9.2008 6:14

Re: Re: Re: Re: Pavlův reflex - můj příspěvek z dubna v diskuzi na www.radnicnilisty.cz

Jo, tak to si musíte vyčíhat začátek školního roku. Myslím, že ho zakládají do Hejtmanských listů nebo Kontaktu. Možná jste ho vyhodil jako leták, protože jednu stranu většinou zabírá On s promluvou, případně prázdninami, druhou tabulka na rozvrh. Pokud se někomu udělá špatně, asi to už neotočí...

Yarda 20.9.2008 11:24

Naši skvělí politici

by si zasloužili lepší voliče;-D(Y)

janoryna 20.9.2008 11:20

další útok proti ODS!

jedná se o typicky levicové znevažování úspěšné politiky privatizace nemocnic. všichní víme, že soukromník hospodaří lépe než stát nebo i hejtnanství,i když pod vedením pravicového politika.

venkovan 20.9.2008 17:33

Re: další útok proti ODS! kde je role státu ?

Trvá více než 500 let, než se vytvoří 1 palec (2,5 cm) ornice.21 V přirozeném prostředí je ornice vytvářena rozkladem rostlinné hmoty a erozí hornin a je sama chráněna před erozí rostlinným pokryvem. Produktivita půdy poškozené intenzivním zemědělstvím se díky erozi každým rokem snižuje o 65 %.22 Dřívější prérie, které se staly obilnicí Spojených států, ztratily polovinu tloušťky ornice po pouhých sto letech farmaření. Tato ornice mizí 30krát rychleji, než se obnovuje přirozenými procesy.23 Současné plodiny jsou mnohem náročnější na živiny, než byly původní trávy, pokrývající kdysi Velké planiny. Důsledkem je rozsáhlé vyčerpání živin. Eroze půdy a vyčerpávání minerálů způsobují každý rok zemědělství USA ztrátu rostlinných živin v hodnotě 20 miliard dolarů.24 Většina půdy na Velkých planinách není nic víc než houba, do které je nutno pumpovat vodu a živiny, aby dávala úrodu.

Každým rokem jsou v USA ztraceny 2 miliony akrů polí kvůli erozi, zasolení a vyčerpání vodních zdrojů. K tomu navíc 1 milion akrů z orné půdy zabere stavba měst, silnic a průmyslových objektů.24 Přibližně tři čtvrtiny veškeré rozlohy USA připadá dnes na zemědělství a komerční lesnictví.25 Rozšiřující se populace vytváří zvyšující se tlak na dostupnost zemědělské půdy.

Pája 45 21.9.2008 14:09

Re: další útok proti ODS! A bude jich stále více a více JANORYNO

Jedná se o typicky pravicové lhaní o úspěších politiky privatizace nemocnic pod vedením praviccových "modrých strak z ODS".

Všichní víme, že i stát umí hospodařit lépe než soukromník, vede-li jej levicový politik.

doktor 20.9.2008 10:29

Slučování nemocnic

není nic nového. Pamatuji slučování nemocnic jednoho okresu (na př. Svitavy, Hodonín) už v osmdesátých letech 20. století, tedy za "reálného socialismu". Argumenty stejné, jako dnes. Neúspěch taky.

Witch 21.9.2008 8:53

Re: Slučování nemocnic

Tady to dochází až k likvidačním postupům nejen nemocnic, ale i obyvatel. Bylo zrušeno celkem kvalitní oddělení neurologie v Chebu, musí se jet s iktem až do Skolova. Stačí mrknout na mapu a i laik ví, že dnes rozhodují minuty o závažnosti ´budoucího postižení. Právě v tomto měsíci se doslova prohádala do záchranky dáma z nejzaššího cípu republiky. Brněla ji ruka a zakopávala o špičku nohy. Nechtělo se jim takovou prkotinu odvézt - ona dojela včas, ale zatím nedokáže udržet tužku na podpis, i když rehabilituje jak vzteklá. To byl poučený člověk...:-/

Komik 20.9.2008 10:26

V článku nebyla uvedena

jedna důležitá informace: jakým jazykem ta prohlášení říkal? Česky pro obyvatele nebo rusky pro majitele?

clay 20.9.2008 18:10

Re: V článku nebyla uvedena

vy jste fakt "komik"Rv

Lojza 20.9.2008 9:52

Snad

Snad jen poznámku - Karlovy Vary jsou přece součástí ruského impéria. Co mají do toho co mluvit lékaři a veřejnost. Jen gubernátor a jeho pes vědí a rozhodují co je a co není etické. KV jsou také jediným místem, na které v ČR nemíří žádný raketový útvar v Zauralí.  A to všechno díky ekonomické prozíravosti hejtmanství tak trochu šmoulovskému. Až se barva změní, bude to ještě lepší, protože příslušné pasy učiní tento region přímo dominiem pod přímou ochranou mírových sil z Předuralí.  Věřejnost i lékaři rozhodně nejsou ti, kteří mají právo si vybírat, natož volit. Tertium non es datur.

Skybird 20.9.2008 9:29

Skvělým nápadem je i bilbord středočeské ODS s vyobrazeným Bendlem a textem : "S pravdou a ODS nejdál dojdeš".

Nic pravdivého a následování hodného  jsem v posledním dění kolem Občany Děsící Strany nenašel. Taková předvolební kampaň je kontrakproduktivní - přinese hlasy zejména komunistům.

drak 20.9.2008 6:05

Ti zmetci lžou,

:-D Až se jim od huby práší a už ztratili poslední zbytky studu. Peníze až na prvním místě. K. Vary jsou tím proslavené, včetně slavného losování o velké zakázce. Proč toho hejtmana nevyhodí z okana i z celým zastupitelstvem???;-O

mol 20.9.2008 4:14

to už tu (skoro) bylo

Části I a II už na Psu vyšly.